Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija bez regruta tek 2010.  (Pročitano 4081 puta)
01. Sep 2006, 11:11:38
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Apple 15
Srbija bez regruta tek 2010.

Srbija bi mogla da ukine obavezno služenje vojnog roka 2010. godine, kako je predviđeno strategijskim pregledom odbrane čiji je nacrt Ministarstvo odbrane pripremilo, a koji bi nakon javne rasprave trebalo da uđe u skupštinsku proceduru možda već u septembru.

Iako je Crna Gora, samo tri meseca posle proglašenja nezavisnosti, prekjučerašnjom odlukom predsednika Filipa Vujanovića ukinula obavezno služenje vojnog roka, u Srbiji nije moguće očekivati tako brz i radikalan rez. Štaviše, pojedini stručnjaci iz oblasti bezbednosti upozoravaju da se o tako važnim i krupnim koracima ne odlučuje na prečac.

Vojni analitičar Aleksandar Radić smatra da bi tako važan korak „morao malo bolje da se odmeri“.

- Lako je opštu vojnu obavezu ukinuti, ali, šta ako se, nakon toga, ispostavi da je ona ipak neophodna? Ako se regrutni sistem ukine, biće ga jako teško ponovo uvesti - upozorava Radić.

U javnosti, ipak, preovladava stav da je potpuna profesionalizacija vojske, posebno s obzirom na to da su se bezbednosne okolnosti, kako globalne, tako i regionalne, drastično promenile, jedino rešenje.

Potpukovnik Zoran Puhač, koji zastupa načelnika Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane, ističe da je sada „sve na Skupštini i Vladi koje bi trebalo da obezbede realizaciju planiranih reformi oružanih snaga“.

Kao najveću prepreku na putu do ukidanja regrutnog sistema u Ministarstvu ističu materijalno stanje u vojsci. Plata vojnika po ugovoru je nekih 14.000 dinara, a pitanje je koliko je mladih ljudi spremno da za taj novac obavlja one dužnosti koje danas vrše vojnici na odsluženju vojnog roka, napominju u Ministarstvu.

M. Šterić

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 51
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
Mi treba da imamo 30 000 profesionalnih vojnika po tom nacrtu plus oko 20 000 civila koji rade kao druga linija (mehanicari,bolnicari.....)
Nismo u EU
Nismo u NATO
Nismo visi bliski sa Rusijom zato sto se stoka od nasih politicara uvlaci nasim neprijateljima
Nemamo aviaciju zato sto su je sistemacki unistili isto gore pomenuti idioti
Pristinski Korpus je rasformiran ,okosnica Kosovskog bedema,63 je unistena o ostalim elitnim jedinicama da nepricamo.
Sve specijalne jedinice treba da budu skresane u nesto sto se zove "Specijalna Brigada" ...ko je rekao Kostunicini pretorijanci ...

Okupirana juzna Srpska pokrajna
50 000 profesionalnih vojnika treniranih po nato standardima 2000-2006
20 000 UCK terorista (KPS)
Izmedju 7 000 - 9 000 stranih dobrovoljaca (mudzahedini,alimi...)

Makedonija
50% njene teritorije kontrolisu siptari
Izmedju 3-5 000 ljudi pod oruzijem

Republika Srpska
57 000 ustasko-mudzahedinskih snaga

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Grcka
Usla u NATO
Usla U EU
Necepaju se sa Al-Kaidom
Cvece od naroda
Pobedili na SP u kosarci
140 000 profesionalnih vojnika
240 000 vojnika druge linije
300 000 Vojnika zavedenih kao konskriptna vojska u slucaju potrebe
340 lovaca bombardera F-16 razne varijacije domace i strane, Harrier itd.....

Ako mi pravimo vojsku od 30 000 vojnika onda je neko u vladi retardiran ili je izdajnik (izbor je veliki znam ali pre ce biti ovo drugo)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
I sve te horde monstruma samo cekaju trenutak da nas napadnu, i ostave nas za pod sljivu Smile

Ali ima i resenje, pomoci ce nam braca Grci, vidis da si lepo napisao koliko ih je i sta od naoruzanja imaju  Smile

I jos ako uspes da izvedes "herojsko" delo za Srbiju, po pobijes te placenike i izdajnike koji vode Srbiju danas, pomoci ce nam odmah i Rusija, njih ce razbiti kao kantu a tebi dati orden sto si Slovensku bracu oslobodi placenickih zlotvora  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Death walks behind. Hell waits ahead

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 300
Zastava Craig
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Alcatel OT-997D
Citat
Grcka
Usla u NATO
Usla U EU
Necepaju se sa Al-Kaidom
Cvece od naroda
Pobedili na SP u kosarci

Um..ne znam koje si ti prvenstvo gledao ali koliko znam Grci su izgubili od Shpanije u finalu SP-a
IP sačuvana
social share
They died hard, those savage men-like wounded wolves at bay. They were filthy, and they were lousy, and they stunk. And I loved them.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 51
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
Coolrunner ajde sedi u kola u odvozj se do pristine sa Srpskim tablicama...razapeli bi te a ovo ostalo ...al si ti pun tripova .cccc
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
Pobuna, ajde ti sedi u kola i provozaj se malo bilo gde po svetu. Sa tom tvojom pricom, obican narod koji nije opterecen politikom kao mi ne bi te razapeo. Pogledali bi te cudno, mozda saslusali iz kurtoazije, a posle ih u zivotu vise ne bi video ni cuo sve i da hoces. Pitali bi se otkud nekom coveku takve price.

Bas lep odgovor na moje pitanje. Ja te pitam da li to svi samo cekaju da nas napadnu, a ti odmah prelazis na demagogiju, tipa provozaj se do Pristine. Pa to sto si rekao znam i ja, ali kakve to ima veze sa onim sto sam ti napisao??? Ala si mi ocitao sa porukom, svaka cast Smile

Pitam se nesto vec duze vreme. Zasto ljudi koji imaju stavove kao ti imaju potrebu da nekome nesto objasne (kao mi nista ne razumemo), i zele da sakupe sto vise ljudi istog misljenja? Pa zar nisu dela vaznija od reci? Ti da si toliko zadrt i zabrinut za narod na KiM, ti bi sam otisao dole i pokusao da im pomognes, pa i po cenu zivota. Zasto ti treba grupa da bi pokazao svojha osecanja, i uradio ono o cemu govoris, a gde dela izostaju? Samo se jos pozovi na to da ne mozes nista sam, nema svrhe, dole su UN i Albanci... Pa? Ako ti u nesto iskreno verujes, nista te na ovom svet ne moze spreciti da to i uradis. Ali Srbija je puna patriota za kompovima, TV-ima, na mitinzima, a kada dodje do frke nema nigde nikoga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 51
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
Ja za razliku od tebe mogu da se vozam gde hocu i kako hocu posebno po toj EU u koju sam dobrodosao zato sto nemam naglasak a ti ako ga imas probaj nekog nesto da pitas mozda te i pjune ako imas srece ...predji granu pa otkri kako je EU divno mesto.
Mislis da ce ti Grci pomoci ovaj da 100% nece da pomognu ovim svojim na ostrvu tebi ce sigurno,vec ih vidim kako ustaju sa plaze i idu da ginu na Kosovu...
a ovo ostalo je do tripa pa nema potrebe za komentarom ...
Sta je demagogija ,ajde sedi u kola i provozaj se do Pristine u kolima sa srpskim tablicama,evo ako nemas para za benzin ja cu ti poslati ajde ici sa tobom ti ces meni ovde da seres kako ti nista nebi bilo u okupiranoj Pristini,

Sto se tice patriota za kompovima da puna ih je, a jel ih to cini manje patriotama sto imaju kompove ?

a sto se tice frke pogledaj malo vesti i ko je na mostu u Kosovskoj Mitrovici i raspitaj se malo ko je pre dve nedelje upao u zasedu na putu Gracanica-Pristina

p.s cale mi zivi u Kosovskoj Mitrovici pa sam dole svaki treci-cetvrti dan ajde navrati ali nemoj da zaboravis tablice ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
Ma pun si price kao vrabac govana. A o tripovima da ne pricamo. Ajde se prvo za pocetak dogovori sa svojim mozgom sta hoces da kazes. Sta nemas naglasak? Ja tu tvoju dubokoumnu, intelektualnu misao nisam uspeo da protumacim, a iskreno i ne zelim. Verovatno ce objasnjenje samo biti neka nova glupost u nizu.

A to sto nema potrebe za komentarom, a koko da je i bude kada te je zabolela istina, posto si se prepoznao.

Da ti odgovorim u tvom stilu: ma sta ti koji moj seres? Nauci bre da citas, pa onda pisi. Ko je rekao da se nece nista nikome desiti u Pristini? GDE si ti to procitao. Ajde bre, uozbilji se malo, postajes naporan, mnogo.

Ne nije problem sto imaju kompove, problem je sto njihov patriotizam ne ide dalje od kompa. Doduse, mozda stigne do ispred zgrade, gde bleje sa ortacima uz pivo i ubedjuju jedan drugog ko je veci Srbin, dok ih mama ne pozove sa prozora kuci.

MA super, i ja sam branio BG mostove, sa sve majicom target na grudima  Smile

Tvom caletu svaka cast, ali kakve ti veze imas sa tim. Dok on covek verovatno ide tamo poslom (da te prehrani), ili zbog rodbine, ti seres ovde po forumu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 51
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
Nisi je protumacio iz dva moguca razloga zato sto si glup ili zato sto neces ,nemogu da verujem da si bas toliko glup dakle to sto neces da je razumes mi je jos strasnije...
Od cega me je zabolela istina reci od cega vec drugi post poceinjes kao da se povlacim od tvojih cetvrt-argumenata reci nesto sto podrzava to sto pricas...
Sto se tice Pristine vidim da si i sam zaboravio sta si pisao ili te smeta isitina pa se ukopavas u gluposti,pricas o EU kao o sanu snova,napad svih ovde gore navedenih shvatas sarkasticno ako ti je tako smesno sto se onda lepo ko proevropski cocek ne prosetas po Pristini ako neko krene da te odere zivog ili da te premlati na smrt ti mu iskenjaj ovo sranja koja ovde serviras reci ja sam u EU i sve ce biti super,a plus nisi naporan uopste vise zanimljiv primer ljudi koji se ukopavaju u svoju teoriju cak i kad shvate da nisu u pravu ...
Biti dovoljno glup da stojis na mostu i cekas da te sastavi harm projektil i stojati na mostu na Ibru u 2 sata ujtru,su dve razlicite stvari...
On tamo zivi od 2000 izgleda da mu se vise svidja sa njegovih 80 da pogine dole sa pravim Srbima nego da sedi u BG,cudo kako te stare generacije koje su nam donele taj komunizam koji nista nevalja casno razmisljaju ,zanima me samo sta ce biti kad svi oni umru ako vec nisu i kad dodje tvoja generacija koja misli da nista izvan kruga dvojke nije vredno prolivanja krvi ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
Zabolela te je istina da si serator koji samo zna na forumu da prodaje muda za bubrege, a da si toliko veliki covek otisao bi na KiM bez icije pomoci, i stao u odbranu tog naroda. E tu si se prepoznao. Eto sta ti nisi shvatio. Sta to znaci? Da si ti mnoooogo glup.

Ironija je bila za most, sigurno nisam isao sa budalama koje su verovale da zbog njih nece gadjati most, ili su mislili da ce ga docekati rukama pa nece eksplodirati. Nisi shvatio ni jednu obicnu ironiju? Pa ti si bas mnooogo glup.

Neka moja cetvrt teorija? Toliko sam sve dobro objasnio, da samo glup covek ne bi shvatio. Zakljucak? Joj sto si glup.

I da u pravu si, tvoj otac jeste castan covek, ali je zalosno sto ga sledis samo na recima a ne i delima. Pa idi pa zivi dole, sta ce ti krug dvojke?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: regruta tek

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.045 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.