Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbi se izjašnjavaju kao Romi… kad hoće na fakultet!  (Pročitano 7708 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0
Није то ништа ново нити то само Србија ради јер само у Србији мањина има већа права или зато што Срби вреднују више туђе него своје...

Ми то нисмо измислили него усвојили и то се практикује у многим земљама, а и у Југи су постојали тзв. национални кључеви коју су такође врста афирмативне мере...

Лично сам против таквих квота било то да одређен проценат жена мора бити негде заступљен или одређен број националне мањине...били то Роми у Србији, Срби у Хрватској или било која национална мањина у било којој земљи.

Постоје стручни критеријуми а то које си вере, пола или националности не видим зашто би играло било какву улогу.
« Poslednja izmena: 23. Jul 2014, 03:06:29 od YuWarez »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 30.0
Strasno - dva procenta ce da unisti Srbe i njihovo obrazovanje - smejurija  Smile

U moju osnovnu skolu su isla bas fina Romska (tada smo ih zvali Ciganska) deca - pojedini su bili i medju najboljim djacima - jednoj devojcici je cak tata redovno na velikom odmoru donosio uzinu

Naravno da je bilo i ponavljaca, jedan takav je isao u moj razred, jedan drugi, pak, nije nastavio sa nasom generacijom jer je i on ponavljao, ali obojica su bila ok, nisu bili bezobrazni, nije bilo nikakvih problema sa njima sem uobicajenih decijih nestasluka

Oni uglavnom i nemaju uslove za skolovanje kao ostali (pa ni ta njihova udruzenja im nesto posebno ne znace jer su isti kao i mi, svak tu gleda da ugrabi neke pare - ne znam kako je sad, znam da su ranije dobijali pare iz nekih EU fondova bas za obrazovanje Romske dece i pare su isle je preko tih njihovih organizacija - isto kao i kod "belih" politicara, aktivista, nvo-a.... uglavnom su pare zavrsile u dzepovima ljudi iz tih organizacija, udruzenja vrlo malo je stizalo onom kome je i namenjeno bilo)

Svakom ko zeli naravno da treba omoguciti da se obrazuje, pogotovo onom ko uspe da se, uprkos sredini i okruzenju u kom je rodjen, uzdigne (a fakultet je za Rome bas visoka lestvica)

I samo jedno pitanje - da li biste vise voleli nekog obrazovanog Roma koji moze da nadje neki ipak bolje placeni posao (i to je diskutabilo, ne samo za njih) u svojoj okolini tipa komsiluk ili one koji sem pravljenja deponije ne umeju ista drugo da rade? (kao sto sam ja donedavno u sred centra imala na placu do moje zgrade)  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.125
mob
Samsung 111111
Nasa drzava svakom fakultetu obezbedjuje ordredjen broj budzetskih mesta kao i odredjen broj samofinansirajucih.

Ta mesta su odredjena tako da ih ostvaruje onaj ko sakupi dovoljan broj poena.U te poene se ubrajaju poeni dobijeni na osnovu rezultata postignutih u srednjoj skoli i dodantno osvojeni na prijemnom.
Ne vidim ama bas ni jedan razlog zasto bi neko dobio i 0,25 poena vise samo zato se se vodi kao Rom.
Na taj nacin se poseres po svima onima koji su dobro uradili prijemni i ucili u srednjoj skoli.
Romima nije zabranjeno da uce,da se skoluju..Nije zabranjeno da se lece i zaposljavaju.Nisu ugnjetavani niti ih ko ugnjetava..I sto je najvaznije Srbija im nije duzna ama bas nista.

Ja se slazem,njihova pozicija je teska.Ali ni nasa nije laka.
Video sam gomilu ljudi kako prekida studije jer nema para da se skoluje.Hocu da kazem niti smo mi bogatiji,niti pametniji niti specificniji od Roma..Da mi mozemo a da su oni ubogi.

Podsticaj za obrazovanje Roma..mogu biti dodatni casovi,eventualno neka knjiga da prodje jeftinije.Neke nagrade za uspesne..Ali sad da dobijaju skolarine i mesta na fakuletetima i skolama je iskreno previse..Pa cak nije problem ni sto je previse koliko je problem sto je nekorektno prema ostlaima.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 30.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Odmah da se razumemo - ko se tako izjasnjava radi licnih ciljeva, nije Srbin. Nema dalje. Moze da odstupi, voljno.

Turcin seko glave pola milenijuma i srpstvo opstalo, sad ce neki izrod da se izjasnjava kao Rom radi licnih, malih, svojih, mizernih interesa...ma mrs.

« Poslednja izmena: 23. Jul 2014, 01:45:05 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.125
mob
Samsung 111111
Aham znaci onaj broj koji se izjasnjavao kao Jugoslven a sad kao Srbin..sta cemo sa njima ?
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 30.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
To su poturice. Potpisujem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 30.0
Znas kako Jasikasi - postoje programi i nacini kojima drzave kroz istoriju pokusavaju, su pokusavale da nesto promene u svom drustvu - pa kada se zeljeni efekat postigne onda to postaje standarad (tako ide napredak covecanstva) ili se ukida (jer je cilj postignut pa nema vise potreba za tim)

Ova mere jeste pre svega motivaciona (i koliko znam, ne mogu da tvrdim jer nisam sigurna, ta 2% idu preko zadate upisne kvote) za odredjenu grupu u drustvu - ja licno mislim da je to dobra mera - ona se odnosi i na osobe sa invaliditetom (sto je takodje razumno, oni pak imaju drugu vrstu problema koji ih mogu ometati u obrazovanju)

Retko ko ce od njih i zavrstiti srednju cetvorogodisnju skolu, sto je neophodan uslov da bi uopste bili u prilici da apliciraju na fakultet (koliko njih ostane samo na osnovnoj skoli ako i na njoj) - svako ko je bio student ili jeste student isreno neka kaze koliko ih i da li ih je sretao na svom fakultetu? A mera o kojoj ovde govorimo samo im pomaze prilikom upisa na fakultet, oni ce sami morati da polazu te ispite da bi mogli da uopste prodju u sledecu i sledece godine (znaci i za njih isto vazi nema para nema dalje skole).

Svi govore kako oni nece da se uklope u drustvo u kome zive, kako nece da se povinuju normama tog drustva - ali gle sad, imamo meru drzave ciji je cilj upravo to, pomaganje u uklapanje u drustvo, promena u odnosu na to odaklen oni krecu, da se vise ne ponasaju na nacin koji okolini ne odgovara - i sad ni to ne valja
« Poslednja izmena: 23. Jul 2014, 02:04:02 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 30.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Bla bla truc demagogija.

Romi, pederi...ajmo...svi su ugrozeni i trebaju im posebni procentualni popusti tamo amo. A Srbi je ispod te crte da bi se dodvorio zakonima unije u koju nece nikada ni da udje. Strasno.

Ko  u ovoj zemlji ikome brani da bude normalan, da uci i postize rezultate? Izgleda sama drzava a to je lose.

Rom u genu ima kod da vara. Obrcite se okrecite oko svoje ose, pokusajte da uljudite tu naciju, dzaba truda.
Ovo nista ne ide u korist nacionalnom interesu.

Gde su ona deca sa juga Srbije koja su kapaciteti koja pobedjuju na takmicenjima? Imaju li ta deca bilo kakvu podrsku od drzave? Ili ekstremno dobro postignitu sportski rezultati?

Ovde se ne ceni rezultat, ovde se poseze za kodeksima EU, a za to me apsolutno zabole leva stikla  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 30.0
Sa nacistom (samoizjasnjenim) nema i ne treba ista da se razgovara  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 30.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Smajli koji furas (uvek na kraju recenice) ti ne umanjuje izreceno. Ko je ovde nacista?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.