Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vra­ti­te nam 40.000 do­mo­va  (Pročitano 730 puta)
31. Avg 2006, 23:37:32
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
R. MA­TI­JAŠ, 31. avgust 2006

OD­LU­KA hr­vat­ske vla­de o stam­be­nom zbri­nja­va­nju 4.000 Sr­ba po­vrat­ni­ka, ko­ji­ma je u ra­tu od­u­ze­to sta­nar­sko pra­vo, je sa­mo na­sta­vak et­nič­kog či­šće­nja ko­je je Tuđ­ma­no­va HDZ vlast za­po­če­la 1990. go­di­ne - ogor­če­ni su u Ko­or­di­na­ci­ji iz­be­glič­kih udru­že­nja prog­na­nih Sr­ba iz Hr­vat­ske.
Pre­ma evi­den­ci­ji vi­še od 20 iz­be­glič­kih udru­že­nja, ko­ja či­ne ovu ko­or­di­na­ci­ju, Sr­bi­ma u Hr­vat­skoj je od 1991. do 1995. go­di­ne od­u­ze­to oko 40 hi­lja­da sta­no­va sa sta­nar­skim pra­vi­ma. Ni­jed­nom prog­na­nom Sr­bi­nu ot­kup ni­je ni­kad omo­gu­ćen.
- Iako se po­sle od­lu­ke Vla­de Ive Sa­na­de­ra za stam­be­no zbri­nja­va­nje pri­ja­vi­lo sa­mo de­set od­sto od ukup­nog bro­ja Sr­ba ko­ji su osta­li bez sta­na u Hr­vat­skoj, sa­da je ja­sno da su i oni pre­va­re­ni - is­ti­ču u Ko­or­di­na­ci­ji iz­be­glih Sr­ba. - Kad su agi­to­va­li za pro­gram i pri­ku­plja­li pri­ja­ve iz­be­gli­ca, u če­mu su, na­ža­lost, uče­stvo­va­le i ne­ke ne­vla­di­ne or­ga­ni­za­ci­je iz Sr­bi­je, iz Za­gre­ba su is­ti­ca­li da će Sr­bi po­vrat­ni­ci, sta­no­ve ko­je do­bi­ju u na­jam mo­ći da ot­ku­pe po­sle de­set go­di­na. Sa­da to­ga vi­še ne­ma i ta­kve sta­no­ve Sr­bi ne­će mo­ći da ot­ku­pe ni­ti će ih nji­ho­va de­ca mo­ći na­sle­di­ti.
Iz­be­glič­ka udru­že­nja in­si­sti­ra­ju da se od­u­ze­ta sta­nar­ska pra­va vra­te u skla­du sa Sa­ra­jev­skom de­kla­ra­ci­jom i Beč­kim spo­ra­zu­mom o suk­ce­si­ji. Prog­na­ni Sr­bi su za pra­vič­nu re­sti­tu­ci­ju tog pra­va ili vra­ća­nje sta­nar­skog pra­va ili pra­vič­na na­dok­na­da za one sta­no­ve ko­je je hr­vat­ska vlast u me­đu­vre­me­nu ras­pro­da­la ili po­klo­ni­la "bra­ni­te­lji­ma".
- Od na­ših pred­stav­ni­ka u hr­vat­skoj vla­sti zah­te­va­mo da ko­nač­no za­šti­te na­še in­te­re­se ili da pre­sta­nu da po­ma­žu Vla­du ko­ja dis­kri­mi­ni­še Sr­be. Na­šim čla­no­vi­ma ko­ji su pod­ne­li zah­tev za stam­be­no zbri­nja­va­nje pred­la­že­mo da ih po­vu­ku, jer su bez­oč­no pre­va­re­ni - ka­že u ime Ko­or­di­na­ci­je iz­be­glič­kih udru­že­nja pred­sed­nik Mi­loj­ko Bu­di­mir.

GE­TO KO DO­ČE­KA
- NA­JA­VLjE­NA grad­nja 4.000 sta­no­va za Sr­be po­vrat­ni­ke u po­seb­nim na­se­lji­ma bi­će nji­ho­va ge­to­i­za­ci­ja. Rok grad­nje od pet go­di­na je neo­dr­živ jer bu­du­ći sta­na­ri ima­ju sa­da pro­seč­no 70 go­di­na - re­kao je dr Mi­lo­rad Pu­po­vac, pred­sed­nik Srp­skog na­rod­nog ve­ća u Za­gre­bu.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.