Mislim, nemojte me shvatiti pogresno, ja ne preterujem u smislu da mislim da su Srbi pre ameba, ali da verujem da spadaju u stare civilizacije - verujem. Da za to postoji dovoljno dokaza, postoji. U staro vreme nisu pisali cirilicom, to pismo je nastalo kasnije. O jeziku starih Srba, zacudo, nista nije ostalo, tako da za sada nemamo pojma kojim su jezikom pisali, ali mozda ce se i to saznati jednog dana.
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Meni je sve to totalno irelevantno... Uopste, sta odredjuje starost neke nacije, tj naroda? Da li je kriterijum kada su se plemenske zajednice organizovale kao narod? (Nacija je ipak, mnogo uzi pojam od naroda, a i vezan je za 19. vek) A opet, kako to sa sigurnoscu mozemo da tvrdimo? Secam se da sam pre izvesnog vremena citala na jednom hrvatskom sajtu studiju o tome kako su Hrvati najstariji narod, kako vode poreklo jos iz Indije (ako se ne varam)... Ma hajte, molim vas... Sve te pseudo-naucne teorije samo mogu da izazovu nesrecu... Ako hocemo realno i po cinjenicama, jedan od najstarijih naroda u Evropi su Baskijci. Oduvek su bili tu gde su sad, sacuvali su svoj sopstveni jezik na koji nije uticao ni latinski, ni spanski, uopste, ni indo-evropski ni ugro-finski.
Pa Baskijci su mozda najstariji EVROPSKI narod sto ne znaci da su najstariji, samim tim sto se nisu selili opet ne znaci da su najstariji, vec su samo najduze na jednom isto mestu o kojima se mnogo dalje u istoriji zna jer kao sto rekoh nisu se selili pa samim tim nisu gubili kojekakve vazne podatke.
A sto se brodova i znakova tice to ne mora da dokazuje nista, a moze, jer nema podataka o tome ko su i odakle ustvari Srbi pa samim tim i ne moze se ici tim tragom jer mozda je neki tamo narod "ukrao" ili po vidjenju Drakara napravio sebi brod koji jako lici na Drakar ili neke ondasnje znakove.
Eto na primer i Jevrejima je bilo 12 plemena od kojih danas 2 niko ne zna gde su i gde bi mogli biti, jer moguce da su vremenom postali neki drugi narod uzeli neku drugu veru i tako se izgubili, dakle i ljudi iz ta 2 plemena bi mogao biti bilo ko sa ove planete. To su ipak stvari koje tesko da ce se ikada dokazati/saznati jer mnogo mnogo toga se vremenom izgubilo/promenilo.
ма.. нисмо најстарији можда смо старији од онога колико мислимо да смо стари.. дефинитивно потичемо од старих словена.. можда само са једне стране, а од кога са друге? ако уопште има те друге стране. у сваком случају, ако нисте утописта већ реалиста и желите да сазнате више о свом народу књига "Историја Срба" ће решити проблем.. јесте да је мало повећа.. 8)
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.