Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Срби најмање пожељни у Далмацији  (Pročitano 18133 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Citat
Stereotip o "bivšim" spomenutim istočnjačkim turistima sa Wartburzima, Ladama, Škodama ... koji u restoran zalaze samo zbog WC ... zaboravi !   
Današnji nazovi - bivši "istočnjaci" voze najnovije aute, imaju glisere/jahte (s kojima se, istina, ubijaju svaki drugi-treći dan) ... ima ih po restoranima, kao i svih ostalih

Ma, hajde molim te. Prosečan istočnjak je na more došao na kredit, nova kola takođe otplaćuje na kredit i gleda da prođe što jeftinije. Pa nije lud da u restoranu potroši za jedno veče 50-60€, za te pare može u Češkim Buđevicama ili u Sekešfehervaru da se hrani nedelju dana. Smile

A i ovi što imaju jahte (bogataši), nisam siguran da im je Hrvatska krajnje odredište, već usputna stanica na krstarenju Mediteranom. Zna se na kojoj rivijeri letuju bogatuni.

IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
Citat
Njemce, sigurno ne !

Cekaj... molim te.. Cesi, Slovaci govore nemackim jezikom? Smile

Sve u svemu... Grcka je zakon... Ne mozete da se merite sa njima.. Smiley

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Samsung S500
Ma, hajde molim te. Prosečan istočnjak je na more došao na kredit, nova kola takođe otplaćuje na kredit i gleda da prođe što jeftinije. Pa nije lud da u restoranu potroši za jedno veče 50-60€, za te pare može u Češkim Buđevicama ili u Sekešfehervaru da se hrani nedelju dana. Smile

A i ovi što imaju jahte (bogataši), nisam siguran da im je Hrvatska krajnje odredište, već usputna stanica na krstarenju Mediteranom. Zna se na kojoj rivijeri letuju bogatuni.

Opet - jel' ti to pričaš iz vlastitog iskustva? Razgovarao si s tim "istočnjacima"? Proveo s njima par dana, pa si tako dobro upoznat?

Cekaj... molim te.. Cesi, Slovaci govore nemackim jezikom? Smile

Sve u svemu... Grcka je zakon... Ne mozete da se merite sa njima.. Smiley

Ma tako je.. u pravu si... ovo ovde kod nas je katastrofa, užas, jad i bijeda... sirotinja najveća dolazi ovamo, ljudi koji jedva spajaju kraj s krajem...

Ponuda jadna nikakva, popsjećenost još slabija, hoteli zajape prazni, apartmani prašnjavi, zapušteni, ma užas... hrvatska obala ovo ljeto liči Hirošimu nakon detonacije atomske bombe

Grčka, Turska, Tunis, Maroko - to su nam nedostižni uzori..

I onda bih sad ja trebao vodit ozbiljnu diskusiju o ovoj temi? Ma svašta...
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1544
Zastava Zagreb-Rijeka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Prosječan "istočnjak" (Čeh, Poljak, Mađar ...) danas vozi novi zapadni automobil. Kako ga je kupio - njegov problem
Znam samo - tvrdim - NE dolaze više sa Wartburzima, Škodama, Ladama
ne mogu ti pomoći, ako ne vjeruješ ...
Istočnjaci u Restoranima ... nisu rastrošni kao drugi - ali ih ima ! Vjerovao ti ili ne ...
Nekad je to bilo nemoguće; danas više nije
Česi i jahte ?  ... dobro, ne mislim na veće jahte / čamce od 6-7 metara

Nisam spomenuo nikad nikakve velike bogatune na našoj obali; obična prosječna srednja klasa   

@Anea

Nikad se nismo ni uspoređivali sa Grčkom - kolijevkom stare kulture, turističkom velesilom ...
« Poslednja izmena: 16. Jul 2007, 16:27:08 od Dinamo-ZG »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Citat

Dobro, ja već pomišljam da se zajebavaš.  Smile
Pa ko danas vozi vartburge i trabante. Toga više nema ni u Azerbejdžanu.
Jel' ti misliš da mi u zadnjih 20 godina nismo videli živog Čeha ili Mađara. Na našim putevima ih ima više (na proputovanju do Grčke) nego kod vas na letovanju. Možda ne znaš, ali u Češkoj i Mađarskoj je Grčka mnogo popularnija destinacija od Hrvatske, pogotovo u segmentu srednje klase.

Puna ih je Grčka, pa i Turska, ali su i tamo vrlo štedljivi, isto kao i u Hrvatskoj. Moje zapažanje, vezano za Tursku, tamo je apsolutno najviše Rusa, čini mi se da ih ima više nego u Moskvi. Smile

Ja ti garantujem da prosečan istočnjak za 15 dana na letovanju izađe u restoran max. 2 puta na pravu večeru. Znači da izađe sa ženom/devojkom i da obeduje ko čovek, a ne da kupi girice i ladno pivo na kiosku. Sve ostalo je šetnja i eventualno pićence u nekom kafiću.
« Poslednja izmena: 16. Jul 2007, 16:50:03 od zemunac2 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Hoi Polloi

Zodijak
Pol
Poruke 573
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung D780
Prosječan "istočnjak" (Čeh, Poljak, Mađar ...) danas vozi novi zapadni automobil. Kako ga je kupio - njegov problem
ne mogu ti pomoći, ako ne vjeruješ ...
Istočnjaci u Restoranima ... nisu rastrošni kao drugi - ali ih ima ! Vjerovao ti ili ne ...
Nekad je to bilo nemoguće; danas više nije
Česi i jahte ?  ... dobro, ne mislim na veće jahte / čamce od 6-7 metara

Nisam spomenuo nikad nikakve velike bogatune na našoj obali; obična prosječna srednja klasa   

@Anea

Nikad se nismo ni uspoređivali sa Grčkom - kolijevkom stare kulture, turističkom velesilom ...

Ti imas ocito predasude prema istocnjacima. Stalno se prica kao da je sada 1980. godina a ne 2007. Pa ne voze ni Srbi samo Jugo i Ficu. Ljudi generalno sada bolje zive nego pre 20 godina zbog pada komunizma, upliva stranih kompanija... Ali ne mogu reci da ljudi zive luksuznije nego pre. To je verovatno slucaj sa svim istocnim zemljama. A sto se tice turististickih zemalja poput Grcke, turske, Bugarske, Hrvatske... mislim da je turizam takodje stvar trenutka. U jednom trenutku je tvoja zemlja popularna i dolaze ti turisti ali onda turisti skontaju da je to mesto provaljeno i hoce da vide nesto novo sto nisu do sada iskusili. Ja sam se iskreno iznenadio da je sada jako popularan seoski turizam i odlazak na planine tokom leta. Ja sam licno vise za more ali ocito da ne misle tako svi strani turisti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1544
Zastava Zagreb-Rijeka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
@zemunac

Na kraj pameti mi nije svađati se s tobom ... ti ne spadaš u tu "kategoriju"forumaša ...
Danas, Česi, Poljaci, Mađari ... "imaju pasoš" - ako shvaćaš što želim reći
Željni su putovanja i novih zemalja. Naravno da ne putuju samo u HR !
Nekad, prije ... ex YU im je bila maximalna destinacija ( i to max. svake četvrte godine)
Danas više nije tako - i to niko ne spori

Samo ti (opet) ponavljam - promijenila su se vremena ... ima ih u restoranima, što je nekad bilo nemoguće !
Pored dobrog auta, sve više ih ima i čamce/manje jahte ... nažalost, uopće nemaju iskustva - i ubijaju se često
Njihove  Ambasade ih upozoravaju da ne izazivaju vremenske ćudi po Jadranu
U par zadnjih dana, poginulo par čeških "moreplovaca", jedan Poljski planinar ... itd.

@Krofna

Ne, nemam nikakve predrasude prema "istočnjacima" . Čitaj bolje i vidjeti ćeš da upravo suprotno, pokušavam što bolje objasniti ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
Citat
Ma tako je.. u pravu si... ovo ovde kod nas je katastrofa, užas, jad i bijeda... sirotinja najveća dolazi ovamo, ljudi koji jedva spajaju kraj s krajem...

Ponuda jadna nikakva, popsjećenost još slabija, hoteli zajape prazni, apartmani prašnjavi, zapušteni, ma užas... hrvatska obala ovo ljeto liči Hirošimu nakon detonacije atomske bombe

Istina jebeno boli.

Ne znam sta imas protiv toga da ljudi idu u druge zemlje u kojima za iste pare dobijaju vise...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Samsung S500

Dobro, ja već pomišljam da se zajebavaš.  Smile
Pa ko danas vozi vartburge i trabante. Toga više nema ni u Azerbejdžanu.
Jel' ti misliš da mi u zadnjih 20 godina nismo videli živog Čeha ili Mađara. Na našim putevima ih ima više (na proputovanju do Grčke) nego kod vas na letovanju. Možda ne znaš, ali u Češkoj i Mađarskoj je Grčka mnogo popularnija destinacija od Hrvatske, pogotovo u segmentu srednje klase.

Hm... zanimljivo, ja sam čuo upravo suprotno - da je među Mađarima i Česima Hrvatska popularnija od Grčke, i to baš u srednjoj klasi... Pouzdana informacija, iz prve ruke i iz više pouzdanih izvora (uključujući zaposlenicu u jednoj putničkoj agenciji u Pragu)

Puna ih je Grčka, pa i Turska, ali su i tamo vrlo štedljivi, isto kao i u Hrvatskoj. Moje zapažanje, vezano za Tursku, tamo je apsolutno najviše Rusa, čini mi se da ih ima više nego u Moskvi. Smile

Česi i Mađari su svugdje, izgleda, vrlo štedljivi. Za razliku od Rusa, koji nigdje nisu štedljivi. Ni kod nas, pa valjda ni u Turskoj Smile

Ja ti garantujem da prosečan istočnjak za 15 dana na letovanju izađe u restoran max. 2 puta na pravu večeru. Znači da izađe sa ženom/devojkom i da obeduje ko čovek, a ne da kupi girice i ladno pivo na kiosku. Sve ostalo je šetnja i eventualno pićence u nekom kafiću.

E sad... što je to "prosječan Istočnjak"? I oko toga se može diskutirati... Primjerice, moji gosti iz Praag koji već petu sezonu iznajmljuju kod mene, u 15 dana jednom ili dvaput jedu u apartmanu, a sve ostale dane hrane se po restoranima. A rekao bih da oni spadaju u "srednju klasu" i da su tipićni "prosječni" Česi...

P.S. S giricama se pije vino (ili bevanda)... Riba i pivo -  Smile Smile

Smile

Citat

Istina jebeno boli.

Ne znam sta imas protiv toga da ljudi idu u druge zemlje u kojima za iste pare dobijaju vise...  Smile

Tebi, čini se, nije poznata ironija kao stilska figura kojom se ističe glupost neke izjave sugovornika?

I nemam ja ništa protiv toga da ljudi idu u druge zemlje... Čak štoviše - nek' idu, što se mene tiče.

Ja imam nešto protiv neistina, zlobnih i tendencioznih zaključaka i tvrdnji koje nemaju veze sa stvarnošću, a izjavljuju ih osobe koje nemaju pojma o onome o čemu govore.

Pročitaj opet svoj post, pa ćeš shvatit o čemu govorim. Usput bi mogla pogledat i što je to ironija.
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Citat
Hm... zanimljivo, ja sam čuo upravo suprotno - da je među Mađarima i Česima Hrvatska popularnija od Grčke, i to baš u srednjoj klasi... Pouzdana informacija, iz prve ruke i iz više pouzdanih izvora (uključujući zaposlenicu u jednoj putničkoj agenciji u Pragu)

Ne znam splićo, ali ovo mi se čini netačnim podatkom. Možda je to tako u toj agenciji, ali na nivou kompletne turističke ponude, Grčka je apsolutno najtraženija, posle nje Španija (pogotovo u Češkoj je Španija mnogo popularna), pa tek onda ostale destinacije.

Citat
Česi i Mađari su svugdje, izgleda, vrlo štedljivi. Za razliku od Rusa, koji nigdje nisu štedljivi. Ni kod nas, pa valjda ni u Turskoj

Rusi jesu trošadžije, takav im je mentalitet, ali u Turskoj su to obični ruski građani, da ne kažem sirotinja, tako da uglavnom se kupuje piće u prodavnici, a onda luda žurka na plaži ili u sobama. Inače, Rusi su po prirodi veoma opušteni i slobodoumni, još kad se popije koja votka više, često se njihove žurke završavaju orgijama.  Smile

Citat
P.S. S giricama se pije vino (ili bevanda)... Riba i pivo -

Nemam pojma, ja nisam ljubitelj vodenih životinja. Ja se u životu pridržavam one naše srbijanske "da je riba mnogo dobra, ne bi Bog stvorio jagnje"  Smile

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.