Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Срби најмање пожељни у Далмацији  (Pročitano 18422 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4006
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Кога год знам да је имао викендицу у Хрватској, потрудио се да је прода, што је многима и успело.
Mnogi su suvise brzo doneli odluke i prodali vikendice za male pare.Normalno je da su ljudi bili zabrinuti i razmisljali su daj sta das jer vec sutra mozes ostati bez icega,svega je bilo.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Samsung S500
Ти си вероватно фин и добронамеран човек. Међутим, нису сви као ти.

Naravno da nisu. Ali opet - nisu svi ni drugačiji od mene.

Ali to kakav sam ja nema veze sa ovim što sam napisao... Da bi mogao procijenit ponudu, gostoprimstvo  - ili nepostojanje istih - jednostavno moraš doći u Hrvatsku. Vrlo jednostavno, zar ne?

OK prica st_faca. Sve to stoji. Ipak poenta price je da bi Srbi, naravno ne svi, ali vecina doziveli nekakve provokacije. Juce gledam dokumentarac o Kubi i 4 spanjolke polu-pijane ulaze u taksi i deru se "Espania" dok se taxista samo smeska. Izgleda da ga ne dotice previse. Mislim, niko nije lud da ide Hrvatskom i da peva "od Topole" ali banalne stvari kao sto rece Z zbog hleba, ekavice, se desavaju. Moja tetka je u Zagrebu bila '70 pa su joj isto pricali "nemamo hleb imamo kruh" i neki ljudi to jednostavno ne zele da dozivljavaju...........

Pa da... ali, zašto stvar ne bi postavili drugačije, pa se upitali: Zašto nekome smeta kad mu se kaže "nemamo hleb, imamo kruh"?

Pazi, jučer u samoposluzi pored moje zgrade ženska u gornjem dijelu kupaćeg kostima i kratkim hlačama, mokre kose (živim 20-tak metara od plaže), pita prodavačicu:

"Ak' bi mogla dobiti frtalj kruha, deset deka špeka i jedan paradajz?"... Naravno, ona je Zagrepčanka i govori svojim narječjem

Prodavačica joj mrtva-hladna odgovori: "Ništa Vas nisan razumila"

E sad.... kakva je razlika između toga, i odgovora "nemamo hleb, imamo kruh"? Nikakva.
« Poslednja izmena: 10. Jul 2007, 18:32:43 od st_faca »
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Осећао бих се као да идем на журку код друга са којим не говорим.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
LG Frizider
Citat
E sad.... kakva je razlika između toga, i odgovora "nemamo hleb, imamo kruh"? Nikakva.
Pa kad ga tako formulises izgleda stvarno nikakva. Pazi, ima neprijatnosti i u CG ali nekako to izgleda drugacije. Bice, kao sto rece miroslav, da nemamo nikakav osecaj pripadnosti tamo. Taj iz Zagreba je dosao na more u svojoj zemlji pa mu je verovatno lakse da podnese takve stvari jer moze u sebi da kaze "ma ko te jebe ja sam dosao na svoje more". Ja mogu da odem u Novi Pazar i da bez problema komentarisem u kafani kako je Srbija u basketu razbila Turke. Razumes. Iskreno ja mislim da vam fali malo gostoprimstva, ali to je moje misljenje ne i dokazana cinjenica.........
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 107
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Mnogo gluposti samo ovde procitao.
meni nebi smetalo da dobijem odgvor nema hleba ima kruha.
Veoma rado bih otisao u Hrvatsku posebno na more da imam toliko para obisao bi celu hr obalu +  neka ostrva.
Ja nisam nikakav nacionalista i svo to srbovanje mi ne pije vodu. Rat je davno proao, sve 3 strane su pomalo krive (politicari najvise, pa ona generali...
Imam par poznanka i dalmacije i bolje se sa nima razumem nego sa pojedino beogradskom bagro,
A Splicanke su predivne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Samsung S500
Citat
Pa kad ga tako formulises izgleda stvarno nikakva. Pazi, ima neprijatnosti i u CG ali nekako to izgleda drugacije. Bice, kao sto rece miroslav, da nemamo nikakav osecaj pripadnosti tamo. Taj iz Zagreba je dosao na more u svojoj zemlji pa mu je verovatno lakse da podnese takve stvari jer moze u sebi da kaze "ma ko te jebe ja sam dosao na svoje more". Ja mogu da odem u Novi Pazar i da bez problema komentarisem u kafani kako je Srbija u basketu razbila Turke. Razumes. Iskreno ja mislim da vam fali malo gostoprimstva, ali to je moje misljenje ne i dokazana cinjenica.........

Sličnu sam diskusiju vodio i na jednom hrvatskom forumu, jer mi je purger prigovorio kako mi u Dalmaciji nismo gostoljubivi...

Pazi, to ti je sve stvar prilagođavanja...

Ako dođeš ovamo (mislim na Dalmaciju) sa stavom "ja sam gost, svi ima da mi se naguzite" onda ćeš osjetit ogromnu neljubaznost, pa čak i otvoreni antagonizam

Ako dođeš spreman da prihvatiš određene karakteristične "mušice" koje imaju svi ovdašnji ljudi, ako pokažeš da si spreman prihvatit takve "mušice", onda ćeš bit primljen raširenih ruku

Kao što sam spomenuo ranije, u bivšoj Jugi gosti iz Srbije su bili bolje primani od purgera i Slovenaca upravo zato što su se lakše prilagođavali i prihvaćali te naše dalmatinske "karakterne mušice"...

Opet - danas je neko drugo vrijeme... ali mogu garantirat da gost koji dođe dobre volje, spreman na zajebanciju, biti će primljen jako jako dobro... upravo zato gosti nam se vraćaju, i to generacijama...

U susjedstvu moje vikendice ljetuju Talijani koji su prvi put došli 1978. Sada tu ljetuju već tri generacije iste porodice.

Mnogo gluposti samo ovde procitao.
meni nebi smetalo da dobijem odgvor nema hleba ima kruha.
Veoma rado bih otisao u Hrvatsku posebno na more da imam toliko para obisao bi celu hr obalu +  neka ostrva.
Ja nisam nikakav nacionalista i svo to srbovanje mi ne pije vodu. Rat je davno proao, sve 3 strane su pomalo krive (politicari najvise, pa ona generali...
Imam par poznanka i dalmacije i bolje se sa nima razumem nego sa pojedino beogradskom bagro,
A Splicanke su predivne.

Jesu stari... jesu... Malo je reć predivne... Znam da se vi Beograđani voli hvalit da imate najbolje žene na Balkanu... Ali, poslužit ću se riječima jednog Beograđanina koji je ove zime poslovno boravio u Splitu mjesec dana...

Dakle, čovjek je rekao - citiram: "Čoveče, pa ljudi govore da su u Beogradu najbolje ribe... Ali niko od tih ljudi nije bio u Splitu i video Splićanke"... a napominjem da je bila zima, i gledao je ženske samo u kaputima i dugim rukavima... Ako dođe ovo ljeto i prošeta plažama, mislim da će mu oči ispast, a vilica se iščašit

Smile Smile
« Poslednja izmena: 10. Jul 2007, 19:05:01 od st_faca »
IP sačuvana
social share

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Citat
Pa da... ali, zašto stvar ne bi postavili drugačije, pa se upitali: Zašto nekome smeta kad mu se kaže "nemamo hleb, imamo kruh"?

Zato što taj trgovac radi za pare, i treba da se prilagođava gostu, a ne gost njemu.
Kad dođe Nemac i traži zimmer onda se Dalmatinci ne prave pametni pa kažu "nema ovdje zimmer, ima soba".
Turci čak uže srpski da bi nam uzeli što više para, ja se cenkao sa Turčinom za kožnu jaknu na srpskom. Turčin, pa naučio "dobar dan, moze, ne moze, oce kupi, nece kupi" itd.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Samsung S500
Citat

Zato što taj trgovac radi za pare, i treba da se prilagođava gostu, a ne gost njemu.
Kad dođe Nemac i traži zimmer onda se Dalmatinci ne prave pametni pa kažu "nema ovdje zimmer, ima soba".
Turci čak uže srpski da bi nam uzeli što više para, ja se cenkao sa Turčinom za kožnu jaknu na srpskom. Turčin, pa naučio "dobar dan, moze, ne moze, oce kupi, nece kupi" itd.

Opet -  to su ti te dalmatinske "mušice"... na to ćeš naić samo u Dalmaciji.. nigdje drugo  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
LG Frizider
Citat
Opet - danas je neko drugo vrijeme... ali mogu garantirat da gost koji dođe dobre volje, spreman na zajebanciju, biti će primljen jako jako dobro... upravo zato gosti nam se vraćaju, i to generacijama...
Ma da ti ne radis u ministarstvu za turizam? Ide ti to reklamiranje............
Znaci, kad pricam sa tobom sve to deluje lepo, ali onda se pojavi umorni i razjebe citavu koncepciju o bez-predrasudnim Hrvatima.............
Citat
Izgleda da im Nemci ostavljaju mnogo vise para od nas i purgera............
« Poslednja izmena: 10. Jul 2007, 19:16:48 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1026
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Ja ne bih imao obraza da odem u Hrvatsku na letovanje(ili zimovanje,svejedno),cisto iz postovanja prema svim pobijenim i proteranim Srbima.
U zadnjih 66 godina godina,u Hrvatskoj je pobijeno i proterano preko milion Srba,nasilno pokatolicenih broj ni ne znam.
I sad ja da idem tamo i stvaram profit dzelatima sopstvenog naroda?
Eto,hvala Bogu,"demokracija" na mene nije jos toliko delovala,a cisto sumnjam da hoce. Smile
IP sačuvana
social share
Usliši molitve,anđele,dabogda pocrkali dusmani,pa budi andjeo osvete,neka na svojoj koži osete šta znači beda,strah i bol.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.233 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.