Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Njujork tajms": Iz celog sveta hrle u Srbiju na promenu pola  (Pročitano 1494 puta)
25. Jul 2012, 14:40:38
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
Browser
Opera 12.00
Srbija je za 20 godina prešla put od zemlje u kojoj je javnost tvrdila da je transseksualnost protivna Bogu, do države u koju iz celog sveta hrle osobe koje žele da promene pol, dok se ova operacija za državljane Srbije dotira iz nacionalnog zdravstvenog osiguranja, piše "Njujork tajms".

Čez Bono je najavio da dolazi u Beograd na operaciju pola

Tako piše novinar ovog lista, koji podseća da je nedavno Čez Bono, sin pevačice Šer, koji je rođen kao žensko, izjavio da bi otišao u Beograd na operaciju "pravljenja" penisa od klitorisa.

- Iznenađujuće da konzervativna, patrijarhalna zemlja postaje centar za operacije promene pola, ali se društveno ponašanje polako menja - kaže za američki list Kristijan, LGBT aktivista iz Beograda.

"Njujork tajms" je razgovarao i sa Danijelom, sada 25-godišnjim ruskim advokatom iz Sankt Peterburga, koji je došao u Beograd zbog operacije promene pola iz ženskog u muški jer nije uspeo da pronađe odgovarajućeg hirurga u Rusiji. Kada je imao 18 godina roditeljima je, kao tinejdžerka u to vreme, rekao da je lezbijka. Kasnije je Danijel shvatio šta želi i sada diže tegove i pušta bradu, a spolja je teško zaključiti da je rođen kao žensko.

Skoro 100 stranaca je već obavilo operaciju promene pola prošle godine. Prema podacima beogradskog Centra za rekonstruktivnu genitalnu hirurgiju, taj broj je u porastu. Kandidati i kandidatkinje stižu iz Francuske, Rusije, Irana, SAD, Južne Afrike, Singapura i Australije.

Eksperti kažu da Srbija postaje centar ove vrste hirurgije, delimično zato što su takve operacije svuda u svetu skupe, kontroverzne, komplikovane i nisu praksa u drugim državama u regionu. Dr Miroslav Đorđević, profesor urologije koji vodi beogradski Centar, u te države ubraja Austriju, Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku, Grčku i zemlje bivše Jugoslavije.

"Njujork tajms" piše da se i u medicinski visokorazvijenim zemljama zapadne Evrope, poput Francuske, neki hirurzi žale da nemaju odgovarajuću obuku za ovakve operacije ili da su čak izloženi kritikama kolega, zbog čega pacijenti idu na operacije u Belgiju.

Strani pacijenti kažu da ih Srbija privlači zbog cene operacije od oko 10.000 dolara, što je značajno manje od 50.000 dolara koliko promene pola minimalno koštaju na klinikama u SAD, državi koja je vodeća u svetu u ovim operacijama.

Izvor

___________________________________________________________________________________

Pricalo se o ovome ranije. Eto, postadosmo centar za transseksualce.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Citat
Pricalo se o ovome ranije. Eto, postadosmo centar za transseksualce.
На срећу, још нису почели да се насељавају овде.  Smiley 1

Контроле врше у Лондону, Новом Јорку и Смрдљивом Фриску!
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2178
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.642.2
da smo inventivna nacija prepoznali bi sansu i od toga stvorili svetski poznatu destinaciju.
koga briga da li je bila ili nije bila pisa,ako to izgleda lepo,molim lepo.
sa koliko sam ja krseva zavrsio u krevetu,a ujutro plakao,kad sam shvatio sta sam hebao,a bile su 100% zene.
napravio bih raj i za gay populaciju,evo gospodo dodjite u srbiju medju sljivama,naravno ponestite vase valute,
jer u srbiji tolerancija kosta,a nadasve poznato srpsko gostoprimstvo,izginuce za dobrog gosta.
« Poslednja izmena: 26. Jul 2012, 13:25:11 od upap »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
da smo inventivna nacija prepoznali bi sansu i od toga stvorili svetski poznatu destinaciju.
sa koliko sam ja krseva zavrsio u krevetu,a ujutro plakao,kad sam shvatio sta sam hebao,a bile su 100% zene.
napravio bih raj i za gay populaciju,evo gospodo dodjite u srbiju medju sljivama,naravno ponestite vase valute,
jer u srbiji tolerancija kosta,a nadasve poznato srpsko gostoprimstvo,izginuce za dobrog gosta.
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Сад им ваљамо кад им треба правити ките и виџајне, маму им империјалистичку  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.7.4
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
Apple 15
Pa imamo najveceg svetskog strucnjaka...

I da... uzimaju se lepe pare... Wink
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2178
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.642.2

vidim tvoja inventivnost prevazilazi tvoj IQ.
naravno,da si ti tradicionalista,koji u svom recniku nema rec  t o l e r a n c i j a.
ne znam sta je tu lose,ako nam zelezare prodaju za 1$,nema firme koja nije u stecajnom postupku,mislim na drzavne...jednom reciju devestirana drzava i narod,uzimati lovu i iskoristiti trend?
naravno,da se od tebe ne ocekuje da se podvrgnes necemu slicnom,u tvom slucaju promena mozga bi bila mozda i usluga?
kad bi malo vise bio aktivan u realu,a mnje u virtuali,ti bi barem bio jedan koristan srbin.
ovako si ________________________________ upisi sta zelis i ja cu napisati a m i n
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.14 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.