Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Okt 2025, 01:36:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 55
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbi islamske vere i šta mislite o njima?  (Pročitano 72363 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
vani,
nikad nikoga nisam nazvao eksplicitno četnikom jer nekima bi to bija kompliment.Čedomir sam samo jednom mislim koristija i to u neozbiljnom pisanju.Idem se odmorit od raznih vanija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50248
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24

Master,
pa na svim forumima je profil ljudi isti.To su iskompleksirani ljudi ,bez ikakva znanj o bilo čemu.Skriveni ,vrijeđaju,omalovažaju druge na forumu.Ništa ne poštivaju.Pa zar ovdj nije tako.Sto su me puta nazvali ustašom a ove Bošnjak i gore,

Па тако је нажалост из простог разлога: оно што Срби и Хрвати сматрају истином аутоматски је провокација за Бошњаке и обрнуто. Отворио сам тему о томе на "Историји" да се мало удубимо и у тај проблем и видимо зашто је то тако.

Али опет свеједно не треба долазити овде са причом да су Срби "политичка нација" скрпљена од влаха, бошњака и бугара са једне стране; а са друге величати бошњаке као старосједиоце балкана прије доласка јужних словена. То одговара неком бошњачком националистичком форуму, али не и Буреку.  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
LG Frizider
Ма ти си бре узор понашања на форуму. Ај иди стварно Smile
Почеће да нас обавештава и кад у вц иде. Сувишни податак.
« Poslednja izmena: 04. Jun 2010, 18:29:34 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Citat
Ne možeš donositi sud o nečijem znanju n aosnovu teksta koji je napisa.

ооооh yes yes you can ... Ти си професоре давно прднуо у чабар са својим покушајима да се представиш као достојан саговорник.

Калимеровски ''ово је неправда како се односе према мени'' наступи, па латенто усташки изливи искрености попут оног ''ја сам из чисто најчистијег хрватског краја и сузе лијем над Блајбургом'' ... па и овај ''ја сан ти син далмације липе'' говор који ти никако не стоји ... све то говори о теби професоре  Smile

Citat
Idem se odmorit od raznih vanija.

ајде ти полако професоре ...ватај бежанију ...  ко је и очекивао неки озбиљан одговор од тебе  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.5
mob
Alcatel 
Konstrukcija Bošnjaka u stvaranju nacije i negiranju srpske nacije, toliko je glupa da se jedino može izvgrnuti ruglu. To je takva smejurija da ne zaslužuje nikakve ozbiljne komentare.
« Poslednja izmena: 04. Jun 2010, 18:31:33 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Sta mislim o njima? Rasime Turcine napusi se  Smile

Smile Smile Smile

куку леле кад ово види наш драги модератор са талентом за цртање  Smile Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 
Citat
nikada nisam sudjelovao o raspravi o Istri.Drugo ovaj oblik komuniciranja dopušta da uzmeš knjigu ili odeš na gugl i sve provjeriš.Ne možeš donositi sud o nečijem znanju n aosnovu teksta koji je napisa.

sve sto mi znamo o hrvatskoj  moze da stane u 30 sekundi tv reklame Smile

Citat
nikad nikoga nisam nazvao eksplicitno četnikom j

osecaj se slobodnim da to ucinis. Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2754
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Pa kad vec Zemunac i Moki otvaraju  ova pitanja da se i ja ukljucim .  Moja porodica je presla u islam pre nekih 250 godina , a majka mi je Srpskinja katolicke vere - kako sama ona kaze .

Ja sam dugo nosio u sebi zig izdaje mojih predaka , a jos u detinjstvu sam saznao  da smo se ranije prezivali Nikolici . Krsna slava nam je bila Mitrovdan. Tada sam odluci  da dobro proucim istoriju pre svog vracanja  u pravoslavlje , da se u porodici ne ponove greske .

Shvatio sam kolika je tezina izdaje mojih predaka - bili su to sluge najgoreg olosa , i vrlo losi ljudi - zato se sada uvek molim Gospodu da im oprosti greh . Muslimani su kao i ja svi odreda poturice , izuzev malog broja etnickih Turaka koje je Otomanska imperija poslala da ovde borava - uglavnom za potrebe drzavne uprave . Cim sam ovo shvatio - presao sam u pravoslavlje .

Hrvati su , kako su mi rekli u mojoj porodici ustvari  Srbi katolici - izuzev malog broja pravih Hrvata na severu Hrvatske . Kako moja porodica zna da se nasali : Hrvati su iscezlo pleme , da mi Srbi nismo presli u katolicanstvo zbog vrece brasna - Hrvatsko ime bi poginulo na ovim prostorima .  Smile 

Zato ja kazem : Teska smo olos mi poturice - ali kad se vratimo u pravoslavlje Bog pocne da nam pomaze i oprosti nam grehe . Stoga imam puno moralno pravo da podrzim Srbe islamske vere i odem cak i korak dalje , pozovem ih da zbace teret izdaje i srama , olaksaju svoju dusu i vrate se u pravoslavlje kao sto sam ja uradio . Znam da to nije lak korak , ali pretpostavljam da ni korak mog izdajnickog pretka nije bio lak . 

Ovo vazi i za moje Hrvate - mi smo najveci  otpad na olaneti - kako to rece Franjo Josif , ali vracanjem u pravoslavlje ponovo cemo postati ljudi dostojni postovanja .
« Poslednja izmena: 04. Jun 2010, 19:17:38 od G-H-O-S-T »
IP sačuvana
social share
“The quick brown fox jumps over the lazy dog.”

Najsladje se smeje onaj koji prvi puca .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Sony xperia
@lzr
Ne mislim na dalje opominjati. Coveku je dovoljno jednom reci.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3

Zemunac,
za to što si tvrdija ni ja ne vjerujem u to ali to je tvoje razmišljanje i nitko te ne bi trebao udaljiti sa foruma.
Ima ljudi koji da svatko tko drukčije misli je neprijatelj ili provokator.Ja ponekad provociram ove neke kvazi istoričare koji su toliko smješni sa nekim tvrdnjama da moraš sve okrenuti na šalu.Kad netko tvrdi da je Dubrovnik srpski grad pa moram ga malo provocirat jer to zaslužuje.Nikad ne koristim prostot ili psovke.

Vrlo prosto, Sanader u svom korenu nije ni hrvatsko, ni srpsko prezime. Ako nisi znao, ima mnogo Srba, pravoslavaca, koji se prezivaju Sanader, uglavnom su iz Pounja (okoline Kostajnice), teško da je Ivo Sanader čisti Hrvat, mada je on iz Dalmatinske zagore.

Neki tvrde da je Sanader italijansko prezime (od reči sonatore = svirač) i da su prvi Sanaderi bili Mlečani koji su se vremenom kroatizirali. To možda ima logike za Ivu Sanadera, ali otkud onda Srbi Sanaderi u Kostajnici, kad Kostajnica nikada nije bila pod Mlecima niti se u Kostajnici govorilo italijanskim jezikom???

Uvek može da se poziva na istorijske migracije, ali ako je neki ogranak katolika Sanadera iz Dalmacije migrirali na sever (u Kostajnicu), zašto bi menjali veru u pravoslavlje??? Koliko je meni poznato, u AU Monarhiji, katolicima nije bilo dozvoljeno da menjaju veru. Moglo je samo obrnuto, da pravoslavci pređu u katolike ili unijate.

Postavlja se tu mnogo nedoumica, ali najlogičnije da je Sanader prezime vlaškog porekla, jer se javlja i kod Srba i kod Hrvata. Možda je italijansko, ali otkud onda Srbi sa italijanskim prezimenom????  Smile
-------------------------------------------------------------------------------------------

O Dubrovniku

Tebi je poznato da je katolička crkva u XIX veku radila na pohrvaćivanju balkanskih katolika, pogotovo u Dalmaciji i Bosni-Hercegovini, isto to je radila i srpska crkva sa pravoslavcima  koji nisu imali jasno definisanu nacionalnu svest u to vreme. Nije to nikakva tajna niti tabu, pa da se o tome ne sme govoriti.

Najbolji primer ti je baš Dubrovnik, tamošnje stanovništvo jeste bilo oduvek katoličko, ali nije imalo hrvatsku nacionalnu svest. Ne postoji nikakva povelja ili drugi zapis iz dubrovačkih arhiva, da su oni sami sebe smatrali hrvatima, kroz čitav srednji vek. Recimo, Ruđer Bošković je sebe deklarisao kao slovina, a svoj jezik kao slovinski. Isto tako i Mavro Orbin, Gundulić itd.  

Ili, katolički opat, don Mavro Orbin, je napisao svoje remek delo "Kraljevstvo Slovena" u kome je srednjevekovnoj istoriji Hrvata posvetio tek nekoliko poglavlja, Srbima je posvetio dvadesetak poglavlja, a pola knjige mu je posvećeno srednjevekovnoj istoriji Bugara.  Smile  Nigde u svom delu, don Mavro sebe  nije predstavio Hrvatom, čovek se smatrao slovin, zato je napisao "Kraljevstvo Slovena", logično, zar ne?  Smile

Sve u svemu, autohtoni Dubrovački katolici su kroatizirani tek u XIX veku, prevashodno radom katoličke crkve. Bilo je čak i pokušaja srbizacije Dubrovnika, koju su zastupali Medo Pucić i Baltazar Bogišić, obojica katolici iz starih dubrovačkih porodica gospara, ali su sebe smatrali Srbima-katolicima.

Čak je rođeni brat Meda Pucića bio predsednik HSP u Dubrovniku. Znači, njih dvojica rođena braća, obojica katolici, jedan mislio da je Hrvat, drugi mislio da je Srbin. Smile   To jasno govori da autohtono dubrovačko stanovništvo nije imalo jasno izgrađenu nacionalnu svest, ali čvrsta i utemeljena katolička vera u Dubrovniku je logično pogodovala asimilaciji u hrvatski nacionalni korpus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prema tome, baš na primeru Dubrovnika se vidi koliko je glupo na ovim prostorima pozivati se da su neke nacije "istorijski utemeljene", a one druge su kao veštačke nacije (recimo Bošnjaci ili Makedonci). Istina je da su jedni (Srbi i Hrvati) počeli ranije proces formiranja nacije, i taj posao su završili, a Bošnjaci su tek na početku.

Sve ostalo je isto, kao što je srpska i hrvatska istorija frizirana i po potrebi falsifikovana, još u XIX veku, Bošnjaci tek sada friziraju i falsifikuju svoju historiju, jer je lažiranje istorije direktno povezano sa stvaranjem nacije.

Sve ono što Bošnjaci sada rade, Srbi i Hrvati su odradili pre 150 godina. Prema tome, ja bih pre rekao da su Bošnjaci zakasnela nacija, nego da su veštačka nacija.  Smile

IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 55
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Okt 2025, 01:36:30
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.