Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbi imaju spomenik Draži, a mi ni crnu košulju ne smijemo obući!  (Pročitano 31204 puta)
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.2
mob
Alcatel 
Kamaron24 , ti si bre kao Tihi ili Prle iz Serije otpisani. Samo bi se tvoj serijal o Draži na ovom forumu mogao nazvati : "Naknadno upisani". Vidiš na moje veoma blage reči ti si odmah prosuo gomilu uvreda. Kao Šiptar iz onog vica: "Kad voljem voljem , kad ne voljem koljem".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

''Ništa se ne dešava slučajno''

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1832
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64

Citat
neki od tih cetnika su imali sastanke i pokusavali da dodju do zajednickog jezika sa domobranima. a domobrani nisu bili ustase.
meni nije logicno da neki srbin u tadasnjoj ndh, u trenutku kada mu ubijaju sunarodnike, familiju, prijatelje, zenu, decu,... saradjuje sa tim istim ljudima. to mi nesto nije logicno.
nasuprot tome, imamo i cinjenicu da su komunisti upravo formirani kao vojna formacija na toj istoj teritoriji zahvaljujuci budakovom uticaju na pavelica i njihovoj odluci da naoruzaju partizane i posalju na cetnike, ne bi li tako ojacali svoju poziciju.

ako nije tako, onda tvrdis da je bilo puno srba koji su zeleli da ucestvuju u ubijanju svojih porodica tek onako, sto su zeleli da ih vide mrtve i da je partizanima palo oruzje sa neba!

kraj rata je vec druga prica. ja cvrsto stojim iza toga da je komunizam u samoj srbiji nametnut. i da je srbija oslobodjena od strane crvene armije (i uz pomoc jv) a ne partizana! oni upadaju iz dva pravca posle oslobodjenja beograda od strane crvenoarmejaca - iz crne gore i bosne preko sandzaka i iz bosne i hrvatske preko drine.
prva operacija oslobodjenja u kojoj su partizani ucestvovali u samoj srbiji je sremski front.
njihovo oruzje i municija bilo je namenjeno svim nekomunistima a ne nemcima koji su vec bili u raspadanju pred velikom crvenom armijom.

i na kraju, atnipank, imaj u vidu da je draza bio ministar vojni i da je jvo bila jedina legalna i legitimna vojska na teritoriji tadasnje jugoslavije, dok su partizani bili revolucionari i njima je revolucija bila prioritet.

vec imate mnostvo dokaza kako su partizani prozivali kralja da je ratohuskac jel krece u rat sa nemackom, jer do napada na rusiju oni su bili neutralni i nisu zeleli nikakavo rusenej fasizma.
u hitleru su videli borca protiv evropskog imperijalizma i tek po njegovom napadu na rusiju ulaze u rat!

o savi kovacevicu i ostalim komunistima u crnoj gori imas mnostvo dokumenata i dokaza.
proguglaj malo videces sta ces sve naci, i to ne samo o njemu, nego i o ostalim crnogorskim komunistima.
krvave su im ruke do lakata!

znam bezbroj priemra i masakara kojisu napravili cetnici,nesto sam na zalost saznao i iz ratnog dnevnika mog pra dede koji je pre ratovao bio u komiti,u dnevniku sam procitao strahote koje su pravili u PSR po povratku iz osluna kroz bugarsku,a tek da vidite kakve zlocine su cetnici pravili u DSR,to ne moze svako srce da prezivi.....na zalost u nekima od tih i moj pra dedo je uprljao ruke.....tako da znam iz prve ruke sta su radili...

pa ja to i kazem komunizam je nametnut,sve je to zbog toga sto je kralj pobegao,da je kralj ostao drugacije bi bilo!!

i uvezi save kovacevic,daj mi molim te sve izvore il mi posalji na pm koje imas.....da ja to pogledam...posto jedini izvor o njemu koji ja imam su par pisama,i nesto sitno u rodosovu sto pise....a hteo bih dosta da saznam o njemu bas me zanima...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
naravno da je partizanima bila na prvom mjestu revolucija i nikako nisu mogli surađivati sa četnicima ni obrnuto.Ne može se na istom prostoru napraviti komunistička država i kraljevina.Potpuno različiti ciljevi.Zato su se i ustaše i četnici najžešće borili baš protiv partizana je ru slučaju njihove pobjede oni gube sve.to se i dogodilo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Super...Hrvat vam objasnjava istoriju Srbije... palim sa ove teme
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold

Citat
neki od tih cetnika su imali sastanke i pokusavali da dodju do zajednickog jezika sa domobranima. a domobrani nisu bili ustase.
meni nije logicno da neki srbin u tadasnjoj ndh, u trenutku kada mu ubijaju sunarodnike, familiju, prijatelje, zenu, decu,... saradjuje sa tim istim ljudima. to mi nesto nije logicno.
nasuprot tome, imamo i cinjenicu da su komunisti upravo formirani kao vojna formacija na toj istoj teritoriji zahvaljujuci budakovom uticaju na pavelica i njihovoj odluci da naoruzaju partizane i posalju na cetnike, ne bi li tako ojacali svoju poziciju.

ako nije tako, onda tvrdis da je bilo puno srba koji su zeleli da ucestvuju u ubijanju svojih porodica tek onako, sto su zeleli da ih vide mrtve i da je partizanima palo oruzje sa neba!

kraj rata je vec druga prica. ja cvrsto stojim iza toga da je komunizam u samoj srbiji nametnut. i da je srbija oslobodjena od strane crvene armije (i uz pomoc jv) a ne partizana! oni upadaju iz dva pravca posle oslobodjenja beograda od strane crvenoarmejaca - iz crne gore i bosne preko sandzaka i iz bosne i hrvatske preko drine.
prva operacija oslobodjenja u kojoj su partizani ucestvovali u samoj srbiji je sremski front.
njihovo oruzje i municija bilo je namenjeno svim nekomunistima a ne nemcima koji su vec bili u raspadanju pred velikom crvenom armijom.

i na kraju, atnipank, imaj u vidu da je draza bio ministar vojni i da je jvo bila jedina legalna i legitimna vojska na teritoriji tadasnje jugoslavije, dok su partizani bili revolucionari i njima je revolucija bila prioritet.

vec imate mnostvo dokaza kako su partizani prozivali kralja da je ratohuskac jel krece u rat sa nemackom, jer do napada na rusiju oni su bili neutralni i nisu zeleli nikakavo rusenej fasizma.
u hitleru su videli borca protiv evropskog imperijalizma i tek po njegovom napadu na rusiju ulaze u rat!

o savi kovacevicu i ostalim komunistima u crnoj gori imas mnostvo dokumenata i dokaza.
proguglaj malo videces sta ces sve naci, i to ne samo o njemu, nego i o ostalim crnogorskim komunistima.
krvave su im ruke do lakata!

znam bezbroj priemra i masakara kojisu napravili cetnici,nesto sam na zalost saznao i iz ratnog dnevnika mog pra dede koji je pre ratovao bio u komiti,u dnevniku sam procitao strahote koje su pravili u PSR po povratku iz osluna kroz bugarsku,a tek da vidite kakve zlocine su cetnici pravili u DSR,to ne moze svako srce da prezivi.....na zalost u nekima od tih i moj pra dedo je uprljao ruke.....tako da znam iz prve ruke sta su radili...

pa ja to i kazem komunizam je nametnut,sve je to zbog toga sto je kralj pobegao,da je kralj ostao drugacije bi bilo!!

i uvezi save kovacevic,daj mi molim te sve izvore il mi posalji na pm koje imas.....da ja to pogledam...posto jedini izvor o njemu koji ja imam su par pisama,i nesto sitno u rodosovu sto pise....a hteo bih dosta da saznam o njemu bas me zanima...
poslacu ti linkove na pp kada budem imao vremena za savu!
za te zlocine komita u psr, su odgovorni sami bugari. prvo procitaj istoriju koja je vezana za stradanje srba na okupiranim prostorima od strane bugara. imas izvestaj arcibalda rajsa!
inace, ne znam kako bi se ti ponasao kada bi ti bugari silovali i pobili celu porodicu!
drugo, komiti nisu bili deo profesionalne vojske, kao ni cetnici u dsr.

nista manje gnusne zlocine su cinili komunisti!

veliki problem za komuniste predstavlja to sto je iza draze ostalo brdo naredbi da se zlocini sprece, da se odgovorni kazne (uglavnom vesaju), dok iza komunista nije ostalo nista na tu temu. cak sta vise u njihovim dokumentima se otvoreno poziva na izvrsavanje zlocina. pogledaj zbornike, imas izvore na netu.
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1832
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
komita je bila specijalna jedinica,nesto slicno danasnjoj zandarmeriji...ili mozda kao bivsi JSO....znaci ljudi bez osecaja.ali bili su u sastavu VJ..a za zlocin nad bugarima koji su napravili su krivi sami bugari jer su nam uturili sa ledja...inace po probijanju solunskog fronta,dobijeno je zeleno svetlo od  saveznika da sa bugarima radimo sta hocemo...naravno nasa vojska je duboko prodrala u bugarsku..jedino ne znam zasto se povukla.....naredba u operaciji na bugarsku je bila ''ubi sve sto se krece'' i zadao je licno kraljl,u sve sto se krece spadala je i vojska i civili....i stoka bukvalno sve..ima i pesma koju je moj cukun-deda kako kazu vek pevao kad se opije Smiley
''Kad udare srbi od soluna grada videce bugar svoga jada'' da smo pocinili zlocin to je tacno...izvor dnevnik moga cukun-dede.
o komiti mogu da ti pricam do sutra...

procitao sam sva dela a.rajsa i svima bih toplo preporucio knjigu ''cujte srbi'' lik sve sto je rekao je tacno...

znam ja za zlocine komunista,znam za zlocine cetnika...a tek o zlocinima ustasa i da nepricam....veliki su zlocini tu bili,a srbi najvise stradali. srbi su celu yugu osvojili a psoel nam uturili.....ali lud bi bio onaj ko ne bi zelio za yugom,a jos ludji onaj ko bi posle svega opet zeleo istu drzavu....

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
komita je bila specijalna jedinica,nesto slicno danasnjoj zandarmeriji...ili mozda kao bivsi JSO....znaci ljudi bez osecaja.ali bili su u sastavu VJ..a za zlocin nad bugarima koji su napravili su krivi sami bugari jer su nam uturili sa ledja...inace po probijanju solunskog fronta,dobijeno je zeleno svetlo od  saveznika da sa bugarima radimo sta hocemo...naravno nasa vojska je duboko prodrala u bugarsku..jedino ne znam zasto se povukla.....naredba u operaciji na bugarsku je bila ''ubi sve sto se krece'' i zadao je licno kraljl,u sve sto se krece spadala je i vojska i civili....i stoka bukvalno sve..ima i pesma koju je moj cukun-deda kako kazu vek pevao kad se opije Smiley
''Kad udare srbi od soluna grada videce bugar svoga jada'' da smo pocinili zlocin to je tacno...izvor dnevnik moga cukun-dede.
o komiti mogu da ti pricam do sutra...

procitao sam sva dela a.rajsa i svima bih toplo preporucio knjigu ''cujte srbi'' lik sve sto je rekao je tacno...

znam ja za zlocine komunista,znam za zlocine cetnika...a tek o zlocinima ustasa i da nepricam....veliki su zlocini tu bili,a srbi najvise stradali. srbi su celu yugu osvojili a psoel nam uturili.....ali lud bi bio onaj ko ne bi zelio za yugom,a jos ludji onaj ko bi posle svega opet zeleo istu drzavu....

ja i ti ocigledno ucimo istoriju iz razlicitih izvora.
komite su seljaci ili mestani koji su dobijali oruzje od vojske i bili neka vrsta teritorijalne odbrane.  nisu oni nikakvi specijalci vec obicni ljudi koji su delovali uglavnom na jugu protiv bugara, turaka i arbanasa.

evo ti jedne narodne pesme na tu temu

u spotu vidis kako izgledaju komite ili cetnici. juznjacki naziv za cetnike je komita!!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1832
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
nije tacno...komite su specijalen jedinice raspitaj se malo....imao si tekst u zanjedm vojnom glasniku.....a inacem oj cukun deda je bio u komiti...imam njegov dnevnik tako da je moj izvor 100 % tacan...i bas dosta sam zbog toga proucavao uvezi psr i komite..u pocetku komita je bila tajna jedinica..i da imali su najjace oruzije,poznati su bili i po dugim sabljama i specificnim uniformama..u jednom delu dnevnika ima text kad su upali u jedno vece selo u buggarskoj ne znam ime tacno sad...ali mog da proverim....i toliko su bili bezdusni da su cak i bebe ubijali,kaze da jedan njegov ratni drug uzme bebu iz kolevke nabode na bajonet i izbaci kroz krov od trske....inace taj drug je bio posle neki zajeban cetnik bio je i vrlo blizak sa drazom ne mogu da se setim imena al provericu sutra....znam da je jahao belog konja, ida je imao veliku kosu  i bradu Smiley i da su ga ubli na prevaru u selu plavanj.....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
nije tacno...komite su specijalen jedinice raspitaj se malo....imao si tekst u zanjedm vojnom glasniku.....a inacem oj cukun deda je bio u komiti...imam njegov dnevnik tako da je moj izvor 100 % tacan...i bas dosta sam zbog toga proucavao uvezi psr i komite..u pocetku komita je bila tajna jedinica..i da imali su najjace oruzije,poznati su bili i po dugim sabljama i specificnim uniformama..u jednom delu dnevnika ima text kad su upali u jedno vece selo u buggarskoj ne znam ime tacno sad...ali mog da proverim....i toliko su bili bezdusni da su cak i bebe ubijali,kaze da jedan njegov ratni drug uzme bebu iz kolevke nabode na bajonet i izbaci kroz krov od trske....inace taj drug je bio posle neki zajeban cetnik bio je i vrlo blizak sa drazom ne mogu da se setim imena al provericu sutra....znam da je jahao belog konja, ida je imao veliku kosu  i bradu Smiley i da su ga ubli na prevaru u selu plavanj.....

joj bre ne seri vise i ne lazi hrvatu mali.....
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
nije tacno...komite su specijalen jedinice raspitaj se malo....imao si tekst u zanjedm vojnom glasniku.....a inacem oj cukun deda je bio u komiti...imam njegov dnevnik tako da je moj izvor 100 % tacan...i bas dosta sam zbog toga proucavao uvezi psr i komite..u pocetku komita je bila tajna jedinica..i da imali su najjace oruzije,poznati su bili i po dugim sabljama i specificnim uniformama..u jednom delu dnevnika ima text kad su upali u jedno vece selo u buggarskoj ne znam ime tacno sad...ali mog da proverim....i toliko su bili bezdusni da su cak i bebe ubijali,kaze da jedan njegov ratni drug uzme bebu iz kolevke nabode na bajonet i izbaci kroz krov od trske....inace taj drug je bio posle neki zajeban cetnik bio je i vrlo blizak sa drazom ne mogu da se setim imena al provericu sutra....znam da je jahao belog konja, ida je imao veliku kosu  i bradu Smiley i da su ga ubli na prevaru u selu plavanj.....
jebeni neki specijalac koji ubija bebe bajonetom! Smile
jel to jos jedna od onih prica kao sto ti je ona sa savom kovacevicem koji je skakao sa tenka na tenk i revolverom ubijao nemce i italijane?

u samom spotu koji sam ti postavio vide se fotografije komita. pa mozes da vidis kako su izgledali!
inace, jedan od najvecih vojvoda, koji su docekali drugi sv. rat je kosta pecanac.
komite su prisle njemu a ne drazi (drugim recima cetnici)!

komite nisu bili profesionalna vojska, vec mestani sa oruzjem. opet ti kazem, teritorijalna odbrana.

a da, imali su oni specijalnu namenu. primera radi kada se nasa vojska povukla preko albanije, komite su ostale i cekale komandu da napadnu iznutra posto nasa vojska udari sa cela!
tome se nadao i kosta pecanac u ww2, ali ga je draza ubio na vreme zbog saradnje sa fasistima.
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.045 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.