Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 22:14:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Срби, Хрвати,Бошњаци...  (Pročitano 58365 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Slažem se,uostalom dobar vjernik musliman za mene je jednak dobrom vjerniku kršćaninu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Бог чува Србе.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2032
Zastava Pančevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Ti se javi koji nikad nisi vidija crkvu iznutra.
Kad ste pomagali Turcim u bitci kod Angore 1402 jeste li prodali vjeru.U bitci kod Nikopolja ratovali ste protiv kršćana za Turke.Je li to istina.Udali ste princezu oliveru za Bajazida.Istina koja je bolna.Marko Kraljević poginu na Rovinama na turskoj strani.Istina bolna.Samo molim komentar ovih bolni istina koje krijete kao i mnoge druge koje vam ne odgovaraju.Otac ti je prodao vjeru za crvenu knjižicu pa ti nije smetalo.
U selu iz koga potice moja porodica postoji crkva stotinama godina unazad, a rusena je na desetine puta, sto od muslimana, sto od katolika, poslednji put su je spalili u I SR tvoje komsije suckori za racun AU monarhije, ali hvala bogu mi je svaki put obnovimo sve vecu i sve lepsu. Moj niko ni iz sire porodice nije bio clan SKJ, tako da si se tu grdno za'ebo, moj deda cak nije hteo ni u ZZ pa su ga komunisti zbog toga progonili, a partizani su mi ubilii nekoliko rodjaka u cuvenim "levim skretanjim".
Kakve veze ja imam sa bitkom kod Nikopolja ili Kraljevicem Markom, naravno da je bilo Srba koji su prodali veru za veceru (nista mi ne krijemo) pa ti si najbolji primer za to, jer znas da je neki tvoj predak ne udaljeniji od pet kolena to uradio zato se tako i koprcas i prolupavas.
To je istina i nema ih tri nego jedna i samo jedna: "poturica gori od Turcina".  Smile
IP sačuvana
social share
Тврд је камен за онога ко на њему спав'о није,
jа сам рођен на камену зато камен мекан ми је.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Gacko,
priznaj da nisu praktični vjernik.To o rušenju crkava ne govori ništa o tebi kao vjerniku.
Da ti djed nije bija partizančina ti bi i danas čuva ovce po Gatačkom polju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Национал-социјализам је једино решење :)

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1064
Једно је народ,друго религија.Немам ништа ни против своје,нити против католика,нити против муслимана.
Оно што мени смета је велика најезда исламиста у Европу.Ако се то не заустави Европа ће изгледати овако : http://www.youtube.com/watch?v=THrltK9cGo8

Уосталом народи стварају религије,а не религија народе. Smiley

Продати вјеру не значи борити се заједно са војском друге вјере него прећи на другу вјеру.

Ако неко није велики вјерник,не значи да су не смета рушење православних светиња.

А ово за Бошњаке,Меша Селимовић је добро описао :

"Можда због неравног хода кроз историју, због сталних несрећа,због историјске коби.Никад Босна није имала срећу да је моћни сусједи оставе нмиру.Од далеких богумила,који престављају право, неортодоксно лице Босне,ове људе су проклињали,палили, ниставали папе,цареви,краљеви,а преживјели су се увијек враћали своме пркосу.Турска окупација је једним одузела вјеру,а свима слободу. Али и они који су прешли у туђу вјеру,остали су Босанци,чудан сој људи који се није мјешао с окупатором,али није више био сто су његова друга браћа,мада су им исти обичаји,начин живота,језик, љубав према завичају.Тако остају сами.Мислим да никад ниједна група људи у историји није остала усмљенија него сто су босански Муслимани.Није много помагало ни то што је Босна до осамнаестога вијека била релативно развијена,практички без неписмених,са мноством школа,с уређеним урбаним животом,са доста вјерске толеранције,неприродност њиховог положаја била је оцита.Нису пришли туђини а одвојили су се од својих.Куда је могао да води њихов истријски пут? Никуда. То је трагичан безизлаз.У затвореним заједницама које су се стварале у Босни,најзатворенија је била муслиманска.Од куце и породице створен је култ,и сав неистрошен виталитет ту се испољавао.Ако се на тај начин створила интезивна интимна атмосфера,с необичном јаком осјећајношћу (наше наљепше народне баладе и романсе су муслиманске) створила се исто тако неопходност за јавну ђелатност јер никакве перспективе заиста није било.Ишли су с окупатором али су га мрзили,јер им пут није био исти.С осталим нису могли, јер су жељели крај турске царевине и доприносили његовом рушењу.А крај турске царевине је и крај свега што су они били.Разум ту није могао пронаци рјешње.Остала је само пасивност и предавање судбини при ћему је приклањање или отпор Порти само несистематично,афективно реаговање.Ако се томе додају мржња, осјећање несигурности,страх,бијес,испади Муслимана као неимање правца и испади других према њима због мрзње према Турцима,ето вам,укратко,скица једног пандемонијума који се зове Босна и њени људи."

IP sačuvana
social share
LOVED BY FEW,HEATED BY MANY,FEARED BY ALL Smiley
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49841
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Slažem se,uostalom dobar vjernik musliman za mene je jednak dobrom vjerniku kršćaninu.

Mогао бих да се сложим, али колико има добрих вјерника ? Нарочито међу млађим људима ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Бог чува Србе.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2032
Zastava Pančevo
OS
Windows 7
Browser
Safari 6.0.401.1
Gacko,
priznaj da nisu praktični vjernik.To o rušenju crkava ne govori ništa o tebi kao vjerniku.

Opet krivo!  Smile
"Prakticki vjernik", Smile  a sta je to neprakticki vjernik?   Smile
Covek ili je vernik ili nije, ali kod vas preobracenih to ocigledno nije tako, postoji vise istina, "prakticki vjernici" itd. To je zato jer veru niste promenili iz duhovnih pobuda, vec zbog sitnih interesa i kukavicluka, ali ne tako davno da se zaboravilo, nego skoro pa ste toga svesni i zato se tako i koprcate.  Smiley 1

Citat
Da ti djed nije bija partizančina ti bi i danas čuva ovce po Gatačkom polju.
Ovde si se tek za'ebo, znaju u tvom kraju dobro ko su gatacke jurislije.
P.S.
U Gacku takvima kao ti ni ovce ne daju da cuva, a kamoli decu da uci.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Gacko,
uveseljavaju me tvoji komentari,uopće se ne ljutim jer pišeš ono što mislim.Nemoj samo da se koristiš psovkama ili prostotama je je to nepotrebno.
Vidim da ti vjera nije jača strana.Nepraktični vjernik (mislim da si to ti) je kršten ali ne prakticira svoju vjeru tj.ne ispunjava crkvene zapovjedi.Npr. ne ide svake nedjelje u crkvu,posti,moli,ne čini teške grijehe...Vjera mu se svodi na Krsnu slavu gdje se dobro najede i napije.ON  (ti)  se drži samo tradicije i to je proglasija vjerom.To nije vjera.Uvjek govoriš da smo mi vjeru prominili i naravno da nemaš dokaza.Pa da i jesmo ne vidim ništa čudno.Pa tebi je Sveti Sava bija katolik i prvi vladari pa ko je kud prešao.
Z te gatačke junake nisam čuja,siguran sam da nikad nisu došli do Ljubuškoga a moji su dobro znaš dolazili do Gackoga.
Čuvati ovce za mene nije poniženje nego sam ti tija reći da ti dida nije partizan ti bi danas bija u Gackom
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49841
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Pa tebi je Sveti Sava bija katolik i prvi vladari pa ko je kud prešao.

Свети Сава тј. Растко Немањић није био католик. Нешто си ту помјешао. Католик је био његов отац. Али чињеница је да су без обзира на вјеру сви били Срби. Тако су и у црногорском приморју живјели Срби католици.
« Poslednja izmena: 04. Jun 2010, 17:52:41 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
može biti,i nije mi uopće bitno što je tko bija nego odgovaram na neke provokacije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Бог чува Србе.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2032
Zastava Pančevo
OS
Windows 7
Browser
Safari 6.0.401.1

Dzaba vrdas i izmisljas stvari koje nemaju veze sa isinom, a ni sa temom. Od kakvog je znacaja kakav sam ja vernik, ja svoju veru nisam promenio nego ti, a zameni teza vas valjda uce na veronauci.  Smile
Da mi je deda i bio partizan ne vidim sta bi u tome bilo lose. Ako nisi znao partizani su se borili protiv nacista i okupatora, a ne kao tvoji u ustase, pa genocid nad Srbima.
Evo kako vi "prakticirate vjeru".
Fratar Vjekoslav Filipovic(fra sotona) je, pored mnogih zlocina, izvršio pokolj srbskih djaka u selu Drakulici, a uciteljica je od užasa poludela. Kasnije je promenio ime u Miroslav Majstorovic i bio je upravnik zloglasnih ustaških logora u Jasenovcu i Staroj Gradiški.
Fratar dr Branimir Županic je u selu Ragolje ubio 400 Srba
"Fratar dr Srecko Peric iz samostana Gorica kod Livna, cija je rodjena sestra bila udata za Srbina, iz oltara je pozvao na pokolj Srba i rekao: "Braco Hrvati, idite i koljite sve Srbe, a najpre zakoljite moju sestru koja je udata za Srbina, a onda sve Srbe od reda. Kada ovaj posao završite, dodjite k meni u crkvu, gdje cu vas ispovjediti, pa ce vam svi gresi biti oprošteni"....
Fratar Dionizije Juricev je govorio: "Nemojte misliti što sam ja u svecenickoj odori, ali da znadete da ja, kada je potrebno, uzmem strojnicu u svoje ruke i tamanim sve do kolijevke, sve ono što je protiv ustaške države i vlasti".
Fratar D. Juric "propovedao" da "danas više nije greh ubiti dijete od sedam godina u slucaju da se to dijete protivi našem ustaškom poretku."
Fratar Mate Moguša : "Do sada smo za katolicku vjeru radili molitvenikom i križom, a sad je došlo vrijeme da radimo puškom i revolverom".
Kad su vam ovakvi svestenici, jasno je kavi ste vernici. Prvo klanje, pa po oprost u crkvu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 22:14:50
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.