Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 18:46:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Срби, Хрвати,Бошњаци...  (Pročitano 58457 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
Мисим ти заступаш тезу да Бошњаци постоје и пре деведесетих.. Шта даље да причамо Smile
« Poslednja izmena: 27. Feb 2010, 12:58:20 od EmptyClip »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.18
mob
Samsung 
Постоје они дуже, под разним именима. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Sad bi kao trebali da se nešto svađamo i vrijeđamo  , ja kao nešto vas vi kao nešto mene  , ako ti se to dopadam i pričinjava zadovoljstvo smatraj da bošnjaci postoje samo 3 dana , zabole me .
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 45
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
bosnjackim pravoslavcima

Не треба даље читати, то би било то Smile

Istorija je onakva kakva jeste a ne onakva kakvom bi mi htijeli da bude  , međutim nebih htio da neko odavde donese pogrešan zaključak da ja smatram da su današnji srbi u bosni u stvari bošnjaci pravoslavne vjere , to nikako netvrdim , naime nacija je vrlo dinamička kategorija i bezboj je historijskih primjer gde se jedna pretapala u drugu , ja smatram da današnji srbi u bosni nisu ništa manje srbi od onih u kruševcu , međutim teza o vekvnom srpstvu u bosni i gomili poturica je , smiješna i glupa do bola , mislim ona najviše blamira onoga ko je iznosi , iako čini se ima mnogih koji nisu svjesni toga.

To je neka nova nauka? Smesno je sto posle 500 godina neki izmisljaju nove cinjenice, i na osnovu 2-3 sumnjiva izvora grade teorije i isorijske podatke. Pa i da su se nazivali Bosnjaci, to nista ne menja, i Srbi iz Sumadije su cesce sebe zvali Sumadinci nego Srbima, jer im je bilo jasno kad ih neko na njihovom jeziku pita sta su, da vec zna sta su po NACIONALNOSTI, vec ih pita ODAKLE su. To mozda zvuci malo cudno, ali tada se po oblacenju znalo ko je Srbin, ko poturicca, ili nesto trece. Dakle, ne pricaj o stvarima koje ne razumes, ili bar ih ne uzimaj kao dokaz tvojih klimavih tvrdnji
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
Па добро ајде просветли ти нас пошто су за нас Бошњаци Боњшњани Бошње Бошњакње564нци или како већ уствари српске потурице. Кажи ево кад су стигли на Балкан или су староседеоци, кад су настали, кад се први пут појављују и тако то.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
bosnjackim pravoslavcima

Не треба даље читати, то би било то Smile

Istorija je onakva kakva jeste a ne onakva kakvom bi mi htijeli da bude  , međutim nebih htio da neko odavde donese pogrešan zaključak da ja smatram da su današnji srbi u bosni u stvari bošnjaci pravoslavne vjere , to nikako netvrdim , naime nacija je vrlo dinamička kategorija i bezboj je historijskih primjer gde se jedna pretapala u drugu , ja smatram da današnji srbi u bosni nisu ništa manje srbi od onih u kruševcu , međutim teza o vekvnom srpstvu u bosni i gomili poturica je , smiješna i glupa do bola , mislim ona najviše blamira onoga ko je iznosi , iako čini se ima mnogih koji nisu svjesni toga.

To je neka nova nauka? Smesno je sto posle 500 godina neki izmisljaju nove cinjenice, i na osnovu 2-3 sumnjiva izvora grade teorije i isorijske podatke. Pa i da su se nazivali Bosnjaci, to nista ne menja, i Srbi iz Sumadije su cesce sebe zvali Sumadinci nego Srbima, jer im je bilo jasno kad ih neko na njihovom jeziku pita sta su, da vec zna sta su po NACIONALNOSTI, vec ih pita ODAKLE su. To mozda zvuci malo cudno, ali tada se po oblacenju znalo ko je Srbin, ko poturicca, ili nesto trece. Dakle, ne pricaj o stvarima koje ne razumes, ili bar ih ne uzimaj kao dokaz tvojih klimavih tvrdnji

Vasa Pelagić je savjetovao učitelje da čim stupe u školu nauče đake da na pitanje : Ko si ti mali ? odgovore : Ja sam srbin ! A bilo bi dobro veli dalje Pelagić " ako bi se našli dobri ljudi , koji bi tom prilikom dali deci po koji kajcer , kako bi probudili želju u njima da tako odgovaraju " .

Obušenkova  , Sedmi međunarodni kongres slavista 1973 : 129

I vjeruj mi da me ovaj termin poturica nevređa , već ste brate dosadni ko stare vudenice ponavljate jadne i bedne teze koje nedrže vodu , pa ako smo mi poturice onda ste vi ( već sam to rekao) POGRKICE ili kako već.

Pa u svojim školskim udžbenicima učite da su vam Grci Ćirilo i Metodije uveli stranu azijatsku istoćnjačku vjeru , a vi ste napustili dašu slavensku vjeru vašu otaca  , napustili ste slovensku vjeru za vjeru nekog židova semite( muhamedovog rođaka , arapi i židovi su semiti) sa bliskog istoka.

Prekini sa tim jer imam planinu kontraargumenata , a nevolim da vređam ljude.
« Poslednja izmena: 27. Feb 2010, 13:23:32 od konankos »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
И то показује шта?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.18
mob
Samsung 
Sad bi kao trebali da se nešto svađamo i vrijeđamo  , ja kao nešto vas vi kao nešto mene  , ako ti se to dopadam i pričinjava zadovoljstvo smatraj da bošnjaci postoje samo 3 dana , zabole me .

Ево извињавам се, ако сам те увредио нечим. Да не испадне како нисам коректан саговорник. Smile

Мада допадало се то теби или не, оно што у шали рекох јесте истина. Ви Бошњаци лутате већ вековима, појма немате шта сте, али једино знате шта не желите бити. Да се разумемо, нисам један од оних који ће вас убеђивати у српско или хрватско порекло и понављати стално фразу о вери и вечери.

Будите шта год желите, што се мене тиче. Међутим чепркањем по историји и хватањем за разне глупости, сигурно нећете доказати и показати то бошњаштво.

Бошњак си ако се тако осећаш и рецимо да то поштујем, а приче о богумилима и сл. су смешна ствар.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Sad bi kao trebali da se nešto svađamo i vrijeđamo  , ja kao nešto vas vi kao nešto mene  , ako ti se to dopadam i pričinjava zadovoljstvo smatraj da bošnjaci postoje samo 3 dana , zabole me .

Ево извињавам се, ако сам те увредио нечим. Да не испадне како нисам коректан саговорник. Smile

Мада допадало се то теби или не, оно што у шали рекох јесте истина. Ви Бошњаци лутате већ вековима, појма немате шта сте, али једино знате шта не желите бити. Да се разумемо, нисам један од оних који ће вас убеђивати у српско или хрватско порекло и понављати стално фразу о вери и вечери.

Будите шта год желите, што се мене тиче. Међутим чепркањем по историји и хватањем за разне глупости, сигурно нећете доказати и показати то бошњаштво.

Бошњак си ако се тако осећаш и рецимо да то поштујем, а приче о богумилима и сл. су смешна ствар.

Mislim da je ovo već mnogo civilizovaniji pristup , oko historije se ne moramo složiti , ali oko toga da svako ljudsko biće ima pravo na izbor toga šta se osjeća , i pravo da bude poštovano ako poštuje druge je osnovna civilizacijska tekovina. Ja imam mnogo prijatelja Srba od kojih neke iskreno volim kao prijatelje i nije me briga jer su vlaškog , slovenskog , turskog ili nekog drugog porijekla, oni su meni dobri prijatelji , ponašaju se kao civilizovani ljudi i drugo me ne zanima !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
Све је то лепо, ал овај део је битан

svako ljudsko biće ima pravo na izbor toga šta se osjeća , i pravo da bude poštovano ako poštuje druge

Нема фрке да ми мислимо да сте ви помуслимањени Срби а ви да мислите да сте народ засебан од вајкада. Не морамо уопште да се сложимо око те ствари, али појављују се међу вама теорије да су Срби странци у томе што се данас зове БиХ, односно да су на вашој земљи који су уствари окупирали. Ту пада у воду тај део 'ако поштује друге'.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 18:46:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.