Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Jun 2025, 21:38:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sramota  (Pročitano 950 puta)
21. Avg 2006, 13:52:18
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Vojvođanska banka traži da Miloš Stanković iz Kragujevca, koji je mrtav već šest godina, uplati 77.000 dinara kao žirant za kredit kojije podigla izvesna B. R. pre dve godine

KRAGUJEVAC - Vesna Stanković iz Kragujevca, čiji je dvadesetogodišnji sin Miloš poginuo januara 2001. godine, pre nekoliko dana dobila je obaveštenje iz Vojvođanske banke da njeno dete duguje 77.000 dinara na ime kredita koji je podignut 2004. godine! Pokojnik je, navodno, bio žirant izvesnoj B. R., koja je podigla gotovinski kredit kod Vojvođanske banke u Kragujevcu.

-Tri dana nisam mogla da se pomerim iz kreveta od glavobolje i muka koje su me snašle. Moje dete poginulo je 17. januara 2001. godine, tu, ispred naše kuće. Miloš je bio zaposlen u porodičnoj firmi u Kragujevcu, a u papirima koje sam dobila od banke stoji da će mu blokirati račun firme "Ratkon ND" čiji je on, navodno, vlasnik, ukoliko ne plati 77.335 dinara. Koliko sam uspela da proverim, ta firma je u Zubinom potoku, a osnovana je posle smrti mog sina - kaže Vesna.

Pravi šok za porodicu Stanković nastao je kad su otišli u Vojvođansku banku.

- Rekli su mi da je moguće da je posredi greška, da će sve proveriti, a ja da donesem umrlicu. Pitala sam ih ko je potpisao menicu tri i po godine posle Miloševe smrti, dao njegov broj lične karte i jedinstveni matični broj građana, ko je proverio likvidnost žiranta. Odgovorili su mi da u to vreme, 2004. godine, žiranti nisu bili obavezni da dolaze u banku - očajna je majka.
Da tragedija bude još veća, Vesnu su uputili na pravnu službu Vojvođanske banke i predložili joj da tuži lice koje je podiglo kredit.

- Ovde nije reč o novcu, ni tužbama, već ovome što mi kao roditelji preživljavamo. O traumi. Ovo je velika bruka i sramota. Kako jedna ozbiljna kuća, kakva je Vojvođanska banka, može ovo da dozvoli? I, umesto da dobijemo izvinjenje, a oni taj problem reše, ja sam bila primorana da nosim umrlicu i dokazujem da mi je dete mrtvo. Pitam se da li je i pečat na papirima te fantomske firme lažan, kao i potpis mog Miloša, i ko će za to odgovarati - kaže Vesna Stanković.
Nesrećna majka pokušavala je da razgovara i sa direktorom filijale u Kragujevcu, ali joj to nije pošlo za rukom. Naime, dva dana zaredom dobijala je odgovor da je isti na putu...

POGINUO POD TOČKOVIMA

Miloš Stanković poginuo je 17. januara 2001. godine u saobraćajnoj nesreći, kad je automobilom podleteo pod kamion porodične firme, i to ispred svoje kuće u Beogradskoj ulici u Kragujevcu. Kako priča njegova majka, Miloš je u društvu bio omiljen, veseo i vedar momak. Iz uspomene prema sinu ona nije želela da se njegova fotografija pojavi uz ovako ružnu priču.

ŠTA RADE DINKIĆ I JELAŠIĆ

Vesna Stanković smatra da bi nadležni pod hitno trebalo da pozabave ovim i sličnim slučajevima, kao i načinom na koji banke proveravaju žirante.
- Prosto, pitam se šta dalje. Kako su podaci o broju lične karte i matični broj "žiranta" tačni, trebalo bi brojne inspekcije i policija da se pozabave time. Pitam se da li su naš ministar finansija Mlađan Dinkić i guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić upućeni u ovakvu vrstu poslovanja banka i torturu građana - ogorčena je majka pokojnog Miloša.

Izvor: Kurir / (O. J.)
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Jun 2025, 21:38:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.