Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 306 307 309 310 ... 904
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Фудбалски клуб Партизан  (Pročitano 695691 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17645
Zastava Крагујевац
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
HTC 
posto smo sad mnogo dali u zadnjim sekundama,plasim se da posle kad igramo bitnije utakmice(finala...) i ako bude bilo potrebo za tim,da ne omasimo

diase lepo sii  smislio  Smile
« Poslednja izmena: 15. Mar 2010, 22:00:28 od BogdanPFC »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 18999
Zastava Beograd-Vračar
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia E72
Није то он смислио.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17645
Zastava Крагујевац
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
HTC 
onda svaka cast onom koji je smislio
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Nemoj silom,...Uzmi veći čekić

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2616
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
SonyEricsson C510
Evo jedan potez Lestera za arhivu Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17645
Zastava Крагујевац
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
HTC 
 Smile

jel ima boziceva trojka Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2616
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
SonyEricsson C510
Nisam stigao da je uhvatim, bila mnogo brza Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

SD-Crvena Zvezda!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 7417
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia N95
Beograd 16. 03. 2010

Press

Bobek: Tuđman je retko gledao Partizan!

Legenda crno-belih Stjepan Bobek pričao o svom poznanstvu sa bivšim predsednikom Hrvatske, o tome kako nije želeo da ratuje za NDH i kako je, iako legenda Partizana, uvek žalio što nije igrao za Dinamo

Tuđman je i u Beogradu govorio da navija za Dinamo. Nije često dolazio na utakmice, a bio je predsednik Sportskog društva „Partizan" ... STJEPAN BOBEK

Najbolji fudbaler Partizana svih vremena Stjepan Bobek rekao je da je nekadašnji predsednik sportskog društva crno-belih Franjo Tuđman veoma retko dolazio u Humsku da gleda fudbalere „parnog valjka". Jedan od osnivača FK „Partizan" danas živi u Domu penzionera u Šumatovcu, a uprava kluba s Topčiderskog brda najviše se brine o svojoj legendi.

Rođeni Zagrepčanin u razgovoru za hrvatski „Vjesnik" prisetio se dana kada je uprkos želji da obuče dres Dinama došao u Beograd i zaigrao za budućeg velikana iz Humske 1.

Nekad... Stjepan Bobek kao fudbaler Partizana

Nije hteo iz Zagreba

- Fudbal mi je podario predivan život! Počeo sam da igram u Derbiju iz zagrebačkog Trnja. Nakon ustoličenja „endehazije", otišao sam 1938. godine u bečki Vaker, a vratio se 1942. godine. Nisam hteo u vojsku, pa je sređeno da kao domobran igram za Građanski - dodaje Bobek.

On je otkrio da nikada nije želeo da napusti Zagreb, ali da ne žali što su ga posle rata nagovorili da pređe u Beograd u „novi vojni klub u osnivanju".

- Pripao sam ekipi KNOJ-a, koja je nastupila na beogradskom turniru. Igrao sam veoma dobro, pa su počeli da me nagovaraju da pređem u vojnički klub koji je tada trebalo da bude osnovan. Danas mi nije žao, iako tada nisam želeo da idem iz Zagreba. Tako je započela moja epizoda u Partizanu. Žao mi je što nikada nisam igrao za Dinamo, pa, ja sam Zagrepčanin. Međutim, ne mogu da kažem nijednu lošu reč o Partizanu. To je moj klub, tu sam se afirmisao i postigao sve! - kaže on.

Bobek tvrdi da je u Beogradu proveo sjajne godine i da ga smatra za svoj grad, tim pre što je u Partizanu „uvek igralo mnogo Hrvata".

- U Srbiji su me sjajno primili i ovde se nikada nisam osećao kao stranac! Uostalom, u Partizanu je uvek igralo puno Hrvata, poput Zebeca, Šoštarića, Brozovića, Glazera, Firma, Čajkovskog... Mada, uvek mi je bilo teško da igram protiv Dinama, kluba iz mog grada. Volim sport i ne zanima me politika - nastavlja on.

Legendarni Štef priznaje da su mu godili komplimenti Franje Tuđmana, ali je dodao da on nije mnogo gledao utakmice Partizana, iako je bio na čelu tog sportskog društva.

Zaobilazio humsku... Franjo Tuđman

Pamti Helsinki 1952. godine

- Bio sam srećan kad je Tuđman rekao da smo Ico Hitrec i ja najbolji fudbaleri koje je gledao. Tuđman je i u Beogradu govorio da navija za Dinamo. Nije često dolazio na utakmice, a bio je predsednik Sportskog društva „Partizan". Bio sam dva puta kod njega kada je bio predsednik Hrvatske, a zajedno smo gledali utakmicu Kroacije i Njukasla, kao i susret s Bosnom i Hercegovinom 1997. godine. Poslednjih desetak godina više me doktori ne puštaju na put... - kaže Bobek.

Inače, on i dalje pamti čuveni sastav Jugoslavije sa OI u Helsinkiju 1952. godine, onu čuvenu generaciju koja je osvojila srebro, eliminisavši SSSR u polufinalu.

- Beara, Stanković, Crnković, Horvat, Čajkovski, Boškov, Ognjanov, Mitić, Bobek, Vukas i Zebec. Nisam jedini koji pamti taj antologijski sastav. U prvoj utakmici lako smo poveli s 5:1, a onda smo u poslednjih dvadesetak minuta primili čak četiri gola. Kada smo u novoj utakmici pobedili s 3:1, rekao sam saigračima u svlačionici da konačno možemo mirno da se vratimo u zemlju - rekao je on.  

Za Hrvatsku, bre, navijam!

Bobek kaže da su ga uvek inspirisale utakmice protiv „večitog rivala".

- Pred utakmice protiv Crvene zvezde nisam mogao da spavam. Ali, i tako neispavan znao sam s drugovima da ih slomim, a jednom prilikom smo ih pregazili sa 7:1. To je bila motivacija!

A na pitanje za koju reprezentaciju navija, kao iz topa je odgovorio:

- Za Hrvatsku. Za koga, bre, drugog?
IP sačuvana
social share
Ovo je jedan od najtežih dana u mojoj karijeri, životu... Teško mi je iz jednog, jedinog razloga: Ja Crvenu zvezdu vodim sa emocijama. To je moj klub - rekao je Robert Prosinečki.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2616
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
SonyEricsson C510
Jesi srecan sad sto si postavio ovo Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

SD-Crvena Zvezda!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 7417
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia N95
Na cemu si?

Vas igrac,nemam namjeru da se sa bilo kim svadjam.
IP sačuvana
social share
Ovo je jedan od najtežih dana u mojoj karijeri, životu... Teško mi je iz jednog, jedinog razloga: Ja Crvenu zvezdu vodim sa emocijama. To je moj klub - rekao je Robert Prosinečki.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7001
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
HTC One M8
Stjepan Bobek,legenda Partizana! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 306 307 309 310 ... 904
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.