Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 19:39:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 45
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Spor Slovenije i Hrvatske oko granice  (Pročitano 31387 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson k800i i D820
Kad dođu u Beograd, ponašaju se kao pušteni s lanca.

Kad je bilo ono prvenstvo u košarci, oni su došli u nenormalnom broju.bilo je u novinama da jedna majka iz Slovenije nije znala gde joj je maloletni sin jer se nije vratio ni kad je prvenstvo bilo već gotovo..
 Njemu se ovde dopalo pa je ostao i tek se kasnije vratio u Sloveniju, i to samo zato da uzme još para i garderobe, da bi ponovo došao ovde. Smile Smile Smile
ma slovenci su zakon!

evo dosli na elektrijadu, sa agregatom i ozvucenjem za koncert! Smile
sto kazes, ko pusteni sa lanca. ovde bezakonje vlada, a kod nj ne smes viknuti na ulici....  Smile
najbolji su.
a srpkinje su najbolje...evo, zna tigric Smile

ubedljivo najvise volim teme o slovencima...
tu se lepo svi zajedno skupimo, i pljjemoooo, a hrvati onako svetski, iskusno to odrade...umirem od smeha Smile Smile Smile

Oooooohhhhhh jeaaaaaaaaah-- Smile

Ali ljudi da vidite kakve su svedjanke...meni su oci ispale,a i nesto drugo jer sam sorc nosio...hahaha Smile

Ma slovenci kao slovenci,mogu ovdje da se prave bitni ali nitko ih nehebe ni 2%, kao ni u EU....mala zemlja dva sa dva!
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1544
Zastava Zagreb-Rijeka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Moderatori mogu (opet) zatvoriti temu

Na vijestima upravo pokazuju da su se Slovenci (opet) smirili ... i da su "za zelo dobre odnose s Horvaško, seveda ..."
Opet ništa od senzacije ...

Znači, sutra opet u Ljubljanskom "Delu", ponovo glavna vijest ...  Krava Mojca u Logatecu otelila novo tele - i  mesar iz Ilirske Bistrice, ponovo ženi opalio šamar.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Future Sound Of London

Zodijak
Pol
Poruke 1283
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
  Ja ne pljujem po Slovencima. Oni su grafite "moja dežela" pisali još pre 25 godina, pa nije ispao rat kao u Hrvatskoj i Bosni.  Mislim da su civilizovan narod. Ali, drago mi je ako odustaju od Istre... to su gluposti, čemu to? @tiger, što se tiče Šveđanki, nisam bio u Švedskoj ali kad mi drugarica kaže da su mnogo dobre ribe i da je pala na dupe...  Smile

IP sačuvana
social share

There's danger on the edge of town
Ride the kings highway, baby
Weird scenes inside the gold mine
Ride the highway west, baby
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1544
Zastava Zagreb-Rijeka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Jer Arbitraza im uvijek stoji kao opcija koju Hrvati podrzavaju,neshvatam samo zasto nezele ici na sud...? Smile
Slovenci  NE žele  međunarodnu arbitražu, jer  nemaju nikakve šanse za dobiti presudu. To čak i neki njihovi političari javno priznaju.

Fakti / činjenice:
- Spomenuta granica dogovorena nakon II svj. rata - na obostrano zadovoljstvo
- Badinterova komisija ... AVNOJ granice - nepovredive !
- Hrvatska ima puno dokaza da je Slovenija i za vrijeme SFRJ, priznavala granicu - npr.. http://www.youtube.com/watch?v=B_UiWh1X6iM

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
Citat
Pa znas zasto nije ispao rat kao u HR ili BiH,nije bilo toliko Srpskog naroda kao sto je bilo u HR ili BiH...da je bilo tamo srpske manjine kao sto je u Hrvatskoj sigurno rat onaj koji je trajao u Slo nebi trajao 10 dana nego malo vise,i inace kako se onda objasnjava napad na Sloveniju od strane Srba..u svakom slucaju rat je iza nas a ovo sto Slovenci malo pomalo rade sluzi njihovoj politici samo ne Hrvatskoj...

хахахахахахахахахахахахахахахах
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Future Sound Of London

Zodijak
Pol
Poruke 1283
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
  Ja ne pljujem po Slovencima. Oni su grafite "moja dežela" pisali još pre 25 godina, pa nije ispao rat kao u Hrvatskoj i Bosni.  Mislim da su civilizovan narod. Ali, drago mi je ako odustaju od Istre... to su gluposti, čemu to? @tiger, što se tiče Šveđanki, nisam bio u Švedskoj ali kad mi drugarica kaže da su mnogo dobre ribe i da je pala na dupe...  Smile

Pa znas zasto nije ispao rat kao u HR ili BiH,nije bilo toliko Srpskog naroda kao sto je bilo u HR ili BiH...da je bilo tamo srpske manjine kao sto je u Hrvatskoj sigurno rat onaj koji je trajao u Slo nebi trajao 10 dana nego malo vise,i inace kako se onda objasnjava napad na Sloveniju od strane Srba..u svakom slucaju rat je iza nas a ovo sto Slovenci malo pomalo rade sluzi njihovoj politici samo ne Hrvatskoj...

Jer Arbitraza im uvijek stoji kao opcija koju Hrvati podrzavaju,neshvatam samo zasto nezele ici na sud...? Smile
ma, to sa Istrom je smešno... jes, Slovenci će da vam uzmu Istru  Smile   ... a i što reče onaj voditelj na HRT-u (onaj što je profesor u , kao, "večernjoj školi"), mnogo će od istarskog krša da se ovajde... u svakom slučaju, glupo i smešno. Ako ćemo tako, Istra je nekad bila italijanska, pa šta sad?
   A intervencija u Sloveniji (koja na sreću nije imala šire razmere) je i jedan od razloga koji navodim kad napadam Slobu za ratove u bivšoj SFRJ. Baš zato što tamo nije bilo nekih Srba koje treba braniti od etničkog čišćenja. Recimo da je Sloba iskoristio povod Srba za ratove u Hrvatskoj i Bosni. na papiru, on je počeo rat. Problem je, što su "obe tri" strane vršila svoja nedela i to je bila jedna divljačka atmosfera gde su svi bilii ekstremni. Hrvati su takođe proganjali Srbe, imaju zločine na rukama a naravno da ni Srbija nije stala na odbrani Srba nego je veća agresija u pitanju. Kao, npr. onaj jadan potez raketiranja..ne znam koje beše državne institucije u Zagrebu... ima budala na sve tri strane... to je žalosna činjenica. Ne prihvatam jednostranu osudu bilo koje strane.
             Moj kum, koji me je krstio je dete mešovitog srpsko-hrvatskog braka , jeste pravoslavac, čak prilično "fanatičan" ali ne u nekom lošem smislu. A čuva, ponekad i nosi katoličku brojanicu koju mu je majka poklonila. On mi kaže da je bikvalno čuo na vestima za početak rata u Bosni, da je do prethodnog dana sve izgledalo normalno. Znači, uvaljivanje rata. A mi smo tupavi Balkanci kojima je rat malo lakše uvaliti nego nekim drugim ljudima.
« Poslednja izmena: 23. Maj 2007, 21:58:45 od DJedai »
IP sačuvana
social share

There's danger on the edge of town
Ride the kings highway, baby
Weird scenes inside the gold mine
Ride the highway west, baby
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung S7220
Off je obrisan. Molim clanove koji prvi primjete provokaciju da mi se obrate na PP i da ne ulaze u dalje provociranje.
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson k800i i D820
Rupel: Slovenija predlaže 'realistična' rješenja za otvorena pitanja s Hrvatskom

LJUBLJANA - Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je u razgovoru za tjednik "Demokracija", u broju od četvrtka, da je Slovenija predložila "realistična rješenja" za otvorena bilateralna pitanja s Hrvatskom, te da o tome, uz razgovore s hrvatskom stranom, vodi i konzultacije s Bruxellesom.

"U tijeku su neformalni, ali i formalni razgovori s hrvatskom stranom na razini predstavnika vlada. Istodobno, obavljamo konzultacije s najvišim dužnosnicima Europske unije. O graničnim pitanjima, o pitanjima deviznih štediša itd. morat će se na kraju krajeva postići sporazum dviju vlada, kako predviđamo prije uključenja Hrvatske u Europsku uniju", izjavio je Rupel u razgovoru za "Demokraciju", tjednik blizak Slovenskoj demokratskoj stranci (SDS), premijera Janeza Janše.

Rupel je dodao da Slovenija u rješavanju otvorenih pitanja nije pasivna nego da predlaže "realistična rješenja" s kojima su upoznati i u Zagrebu i u Bruxellesu, te da bi odgovor na te prijedloge sada trebala dati hrvatska strana.

"Hrvatska je strana s tim prijedlozima upoznata, a isto tako i najviši predstavnici Europske unije. Lopta je sada na hrvatskom igralištu", rekao je Rupel.

Na pitanje je li hrvatskoj strani predložen sporazum o granici s kojim slovenska javnost nije upoznata, Rupel nije želio biti konkretan.

"U zadnje vrijeme bilo je više razgovora na različitim razinama. Slovenska strana je aktivna, ima jasna stajališta i konkretne prijedloge. Sada čekamo na odgovore", rekao je Rupel.

Na pitanje o "novom zemljovidu" koji je početkom prošlog tjedna slovenskoj javnosti predložio Marjan Podobnik, Rupel je ustvrdio da se radi o civilnoj inicijativi koja je došla "u osjetljivom trenutku" razgovora s Hrvatskom, te da to "možda nije bilo slučajno".

"Podobnikov zemljovid, makar je u nekim aspektima na tragu naše Bijele knjige o slovensko-hrvatskoj granici, ima nekoliko grešaka i slabosti", rekao je Rupel.

"To je inicijativa ljudi za koje vjerujem da nemaju loše namjere, a Marjan Podobnik ne predstavlja nijednu državnu instituciju", rekao je Rupel koji je objavljivanje zemljovida i prijedlog da se u Sloveniji organizira referendum o ulasku Hrvatske u EU povezao s "političkim ambicijama" kruga oko Podobnika.

"Vjerojatno imaju političke ambicije, no to je u demokraciji nešto sasvim normalno", rekao je Rupel. (Hina)

http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/809609/index.do
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1544
Zastava Zagreb-Rijeka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
"Na pitanje je li hrvatskoj strani predložen sporazum o granici s kojim slovenska javnost nije upoznata, Rupel nije želio biti konkretan."

"Podobnikov zemljovid ...  ima nekoliko grešaka i slabosti", rekao je Rupel."

"... objavljivanje zemljovida i prijedlog da se u Sloveniji organizira referendum o ulasku Hrvatske u EU povezao s "političkim ambicijama" kruga oko Podobnika."
.......................................................................................

OK. je li ovo kraj sapunice ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

navik on živi, ki pošteno zgine

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 105
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3

evo ovako, da pojasnim najjednostavnije

zivim kod zaperesica 500 m od slovenske granice , granicni prelaz dobova, dobro znam kranjce kao ljude svakodnevno imam kontakt s njima i kao i svi normalni ljudi nevolim susjede,  Smile iako mislim da netreba nikad generalizirat, nisu svi isti, imam cak i familije slovenaca (kurbe kranjske  Smile)

slovenci kao narod u vecini misle da je onaj idiot Podobnik budala i da ta njegova naklapanja nemaju smisla, naravno ima i onih koji misle da je u pravu, al vjerujte manje

slovenci cu s vama mirno rjesili bez rata samo zato sto je srbiji bilo predaleko da ratuje s njima, tj morali bi prvo pregaziti hrvatsku a to nije bilo moguce u tako kratkom roku, da je kojim slucajem hrvatska ostala u jugi nikad slovenci nebi otisli mirno nego bi oni ratovali sa srbiom isto kao i mi i bosanci, u brezicama 5 km od moje kuce je bio aerodrom JNA i znam neke zapovjednike koji su tamo bili, neki su otisli na stranu jna (dio ih se poslije vratio i sad opet normalno zive nitko ih ne dira samo nemaju vojne penzije i nikakve povlastice) neki  su ostali u dezeli,

vjeruj mi
nikakvih ozbiljnih problema nije bilo samo zato sto su bili daleko i sto je hrvatska ispala na putu, vjeruj nisu oni nista civilziraniji od nas ili vas, poznam taj narod u dusu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 45
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 19:39:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.