Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Spomenik Barišiću osvanuo "krvavih ruku"  (Pročitano 9436 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
"Поред осталог банде енглеских, гаскоњских, немачких и шпанских разбојника пљачкале су, силовале и палиле по северној Француској, готово где су хтели, а да француска скупштина сталежа није била способна да их заустави. Сељаци су се почели питати зашто да раде за власт и племство, ако оно не може заштитити своје грађане. Комбинација тих проблема доводи до побуне 1358. године."

a sto ovo ne kopira, majke ti?

zasto iznova trazis definiciju demokratije?
sta je to fidelinko?

otkud ti ideja da ratovi nisu bili klanica pre opste vojne obaveze? dosao si do toga razmisljanjem ili poznavanjem ratova koji su vodjeni pre odbrane revoolucije od evrope 1793-4?

jevreji u rasejanju nisu imali jedan zajednicki jezik

ispravka:
irska nije engleska. irska je irska. jesi li cuo za veliku britaniju?
iliti ujedinjeno kraljevstvo velike britanije i severne irske?
sta englezi zovu nacija a sta zovu narod?
imaju li englezi rec za narod?
« Poslednja izmena: 17. Avg 2016, 23:34:42 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 48.0
  Idemo iz početka.

Definicija demokratije kao osnova.

Fidelinko je moderna verzija sankilota, čova koji od pocepanih patika prvo kao nesvršeni student postao potpredsednik vlade pa onda sve ostallo. Sve to iza reči čiju definiciju ne vidim. Ništa lično, samo se uvek zgodno namešta Smile

Vreme je pokazalo koliku štetu je nanela famozna revolucija.

Što se prenošenja teksta tiče, nije mi to bilo bitno. Ubuduće prenosim ceo tekst.

U Velsu ne koriste engleski a ja trebam u Srbiji da ga koristim. Uvrnuto i bez logike, da ne kažem skorojevićki.

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
mob
Ericsson jeste
nemojte više ko boga vas molim  Smile
radije bih 100 iniciovih besmislenih postova o kosmosu čitao nego ovu vašu ''raspravu'' o nečemu što se desilo pre 1000 godina  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 17. Avg 2016, 23:44:04
  Idemo iz početka.

Definicija demokratije kao osnova.
osnova cega?
sta zelis sa time?
napisi slobodno?

Fidelinko je moderna verzija sankilota, čova koji od pocepanih patika prvo kao nesvršeni student postao potpredsednik vlade pa onda sve ostallo. Sve to iza reči čiju definiciju ne vidim. Ništa lično, samo se uvek zgodno namešta Smile
sad znam na koga mislis ali i dalje ne vidim vezu izmedju postkomunistickog clana opozicione partije i ljudi koji se bore za ukidanje staleskog drustva

Vreme je pokazalo koliku štetu je nanela famozna revolucija.

u toj revoluciji je rodjen moderni svet. moderna zapadna civilizacija. tu, u americi koju godinu ranije istih godina u prvim britanskim fabrikama i u par vekova ranije u glavama galileja, kopernika, njutna i ostalih.
mada ne bi trebalo zaboraviti ni darvina nesto kasnije
kao ni voltera, rusoa....

Što se prenošenja teksta tiče, nije mi to bilo bitno. Ubuduće prenosim ceo tekst.
nema potrebe preneo si ono sto je tebi bilo bitno
a ja sam prvi stavio link na tu stranu i citirao vec taj deo na engleskom jer je to meni bilo bitno kao primer. zasto je tebi nebitno sto je seljake pljackao, klao i silovao ko je hteo u vreme rata vodjenog placenicima kad je to upravo ono o cemu pricamo?

U Velsu ne koriste engleski a ja trebam u Srbiji da ga koristim. Uvrnuto i bez logike, da ne kažem skorojevićki.

ako ne znas, pravis mi problem u komunikaciji jer sam navikao da ljudi znaju engleski u ovakvim situacijama. jezik sluzi za komunikaciju. ali dobro moze i bez toga
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 48.0
  Fidelinko je bio zadrti nacionalista, vernik a biće i pekinezier ako mu se plati. I uvek će se kriti iza nečijih leđa. Plemić to nije mogao da bude, išao je na crtu sa onim koje je on plaćao.

Bratstvo,jednakost i sloboda su obične fraze koje su bile sjajan povod za klanicu.

Na prošlim stranama sam napisao da su francuzi odabrali revoluciju a englezi kojim je vladalo plemstvo reformaciju. Engleska je stara demokratska država ali samo na papiru. Kao što su bile sjedinjene države koje su imale robove. Okreni strane.

Kakav je moderan svet da se videti. Fidelinko je sjajan primer.

Definicije opet nema.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 18. Avg 2016, 00:22:28
 Fidelinko je bio zadrti nacionalista, vernik a biće i pekinezier ako mu se plati. I uvek će se kriti iza nečijih leđa. Plemić to nije mogao da bude, išao je na crtu sa onim koje je on plaćao.
plamic nije kralj. i on ima kome da se uvuce da bi dobio nesto, kralju, mocnijem plemicu, crkvi, cak i gradjanima ako su organizovani itd
i plemic ce da se krije iza necijih ledja ako treba i ako ne treba.

Bratstvo,jednakost i sloboda su obične fraze koje su bile sjajan povod za klanicu.
objasni ovo molim te

Na prošlim stranama sam napisao da su francuzi odabrali revoluciju a englezi kojim je vladalo plemstvo reformaciju. Engleska je stara demokratska država ali samo na papiru. Kao što su bile sjedinjene države koje su imale robove. Okreni strane.
englezi pocinju da postaju demokratska drzava od reformi 1830 te a robovi nisu prepreka da se neka drzava n-nazove demokratskom. francuzi nisu odabrali revoluciju nego su na nju primorani zatucanom tvrdoglavoscu osionog plemstva
 ali o cemu mi pricamo uopste.

Kakav je moderan svet da se videti. Fidelinko je sjajan primer.
molim te prestani daviti sa tim izrazom. ne moze jedan covek biti sjajan primer za svet u kojem zivi preko sedam milijardi ljudi

Definicije opet nema.
pa? mislio sam da znas sta je. zivis u demokratskom drustvu. verujem da si iz srbije.

demokratija je politicko uredjenje u kojem su ljudi koji imaju politicka prava oni koji licno vecinom ili preko vecinski izabranih posrednika donose politicke odluke. koliko je ljudi potrebno da ima politicka prava da bi se nesto nazvalo demokratijom zavisi od konvencije i dogovora. na kraju moze se govoriti o vise ili manje demokratskim uredjenjima jer pored pola i starosti, imovinski status naprimer moze biti merilo prema kojem se politicka prava dbijaju ili gube. ili to da li je covek necije vlasnistvo.
razlog iz gkojeg se prihvata da se drustvo sa ropstvom ili na drugi nacin ogranicenim gradjanskim pravom smatra demokratijom je taj sto takvo politicko uredjenje funkcionise na priblizno isti nacin u drustvenom uredjenju koje je odredjeno kulturom tog mesta i vremena. prema danasnjim standardima neka prosla drustva koja se u politickoj teoriji tretiraju kao demokratije, ne bi to bile
« Poslednja izmena: 18. Avg 2016, 00:47:11 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 52.0.2743.98
mob
Nokia krntija
Jesi me prijavio moderatoru? lol

Nije tebi upućeno, nego ovoj dvojici, Dabiši i Jurkoviću. Pričaju, a šta pričaju to samo sveti bog zna...
To niko sveti ne zna. Jos samo kada bi neko znao sta Abenaz prica bilo bi dobro.

Gde si ti chovece? Ocemo da razaramo nesto?  Smile

Pa Hrvate, naravno.
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 47.0
Jesi me prijavio moderatoru? lol

Nije tebi upućeno, nego ovoj dvojici, Dabiši i Jurkoviću. Pričaju, a šta pričaju to samo sveti bog zna...
To niko sveti ne zna. Jos samo kada bi neko znao sta Abenaz prica bilo bi dobro.

Gde si ti chovece? Ocemo da razaramo nesto?  Smile

Pa Hrvate, naravno.
Toooooooo domacine  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116

rat je zavrsen
« Poslednja izmena: 18. Avg 2016, 23:38:27 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 48.0

rat je zavrsen

Jok vala Smile Smile Smile

Defnicija demokratije sa FPN-a je, koliko se sećam, političko upravljanje novcem prisilnim sredstvima. U prevodu, harač koji se ubere od raje se toj istoj raji vraća preko predstavnika raje. Raja viče demokratija i slabo kapira da se preko Gaje i Vlaje (političara) bogati najviše Baja. Baja je finansijer Gaje i Vlaje i tu je kraj priče. Kada Baja iscrpi raju i resurse pokupi svoje kofere i traži neku novu raju, Gaju i Vlaju.

Plemić je bio vezan za teritoriju, kapitalisti, fidelinko i njegova braća nisu.

Bratstvo, jednakost i sloboda su žvaka za ludaka. Nismo isti, nismo braća a sloboda ne postoji. Toganema ni kod hrišćana, masona, budista...Možda kod satanista koji imaju krilaticu čini šta te je volja i neka ti to bude jedini zakon. Potrudi se pa pronađi takve na forumu, možda ti jellena i društvance pomognu jer ja neću.

Sve najgore mislim o englezima ali oni su uspeli da sačuvaju i sistem i manir da u slučaju bilo kog rata neki njihov princ pojavi na frontu. I to ne u pozadini već tamo gde može da strada. Kad bi fidelinko to uradio ?

Bilo pa prošlo, istorija se ponavlja ali se točak istorije nikad ne vraća unazad. U slučaju ustaša istorija može da se ponovi samo u slučaju da se zaboravi. Koliko god bilo perverzno ovo što ću napisati, oni sami nam svojim ponašanjem pomažu u tome.

« Poslednja izmena: 19. Avg 2016, 00:38:46 od zoranjurkovic5@gmail.com »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.093 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.