Ako sam dobro ovo shvatila ,moj Neptun na 00 Strelca je ( spaljen i opaljen ) u konjukciji sa Suncem koje je na 40 Strelca a sve u 11 kuci Znaci li to kao da Neptuna nema ili ostaju njegovi aspekti ? I da li se to negativno odnosi na kucu u kojoj je pala paljevna? :( :( :(
Ne, u natalnom horoskopu planete ne mogu biti spaljene. Pojam spaljene planete za mene se odnosi na trenutne planete na nebu, koje nam tranzitiraju natalno Sunce. Znači da uz to što si strijelac, imaš mnogo osobina riba, zbog Neptuna. Na neki način ti si neptunovka. Taj Neptun sigurno ima utjecaj na tvoj karakter i tvoj život.
« Poslednja izmena: 30. Dec 2006, 21:33:17 od Lenora »
Poznajem lika kome je pluton na Suncu u devici na vrhu 8. kuce....Znam da Pluton na vrhu 8. kuce ne valja. ali on je tu koliko sam shvatila ojacan jer je na suncu.....?? :weirdface: :evil:
O spaljenim planetama iz Duporovog udzbenika natalne astrologije:
Tradicija takodje tvrdi da svaki planet u blizini sunca biva "izgoren" t.j gubi svoje dejstvo. To se zove Combustus a vazi za sl udaljenosti Mars: 5 stepeni Merkur, Venera 3.5 stepeni ostale planete: 3 stepena. Jos sumnjivija " via combusta" ili izgoen put izmedju 13 stepena Vage i 13 stepena Skorpiona, cije se znacenje zaboravilo. Verovatno se odnosi na podzemni put Izide na najsporijem putu Sunca na jesenjoj ekliptici.
meni su i venera i jupiter na 20* lava,a sunce na 22* lava i sad sam totalno ybunjena jer jedni kazu da to valja,a drugi nevalja :-k! pa ako bi neko bio ljubazan da mi kaze sta je od to dvoje tacno! :!:inace sve se nalazi u 11 kuci!
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.