Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Najbolje rukometašice Srbije i Crne Gore su zabeležile četvrtu pobedu na 16. Svetskom prvenstvu koje se održava u Hrvatskoj. “Plave” su u utakmici 2. kola druge faze takmičenja savladale Južnu Koreju sa 35:33 i tako zadržale teoretske šanse da se plasiraju u polufinale.
U utakmici sa puno rezultatskih preokreta, naše rukometašice su pobedu obezbedile u završnici susreta iako su Koreanke u većem delu drugog poluvremena bile u vodjstvu. Najefikasnije u “plavom” timu bile su Budimir i Petrović sa po osam golova, koliko je postigla i najbolja rukometašica Koreje Čo Im Jeong.
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Vaše rukometašice imaju cilj u glavi, a to je, između ostalog, slijedeća olimpijada, dok mislim da naše nisu imale jasnu sliku što žele. Da se razumijemo, ne kažem da su naše nepravedno izgubile i ispale, između ostalih i od vaših, nego kažem da nisu u utakmice ulazile s velikom željom za pobjedom i to se osvetilo. Mi svmo narod koji, nažalost, u sve ulazi s kalkulacijama.
Sve u svemu, čestitam vašima puno uspjeha i da dođu što dalje.
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\" * John Wooden *
\" Kad bi rajčice poželjele biti dinje pretvorile bi se u farsu. Strašno me čudi što toliki ljudi tako silno žele biti netko tko nisu. Ima li smisla pretvoriti se u farsu?\" * Mitsuo Aide *
He s onakvom igrom protiv Austrije tesko da bi trebale da idu na Olimpijadu... Bruka...
Srbija i Crna Gora - Austrija 27:38 (14:22)
Ženska rukometna reprezentacija Srbije i Crne Gore nije uspela u nameri da se domogne polufinala Svetskog prvenstva, ali čak ni da osvoji treće mesto u svojoj grupi i tako stigne u priliku da se eventualnim osvajanjem pete pozicije na šampionatu planete - plasira na Olimpijadu.
Za mnoge iznenađujuće, naročito posle sjajnih trijumfa nad svetskim prvakinjama, Ruskinjama, i potom Južnom Korejom, "plave" su u poslednjem meču druge faze takmičenja deklasirane od Austrije sa 11 golova razlike, ponajviše zahvaljući gotovo duplo slabijem šutu od protivnica, kao i zbog čak deset izgubljenih lopti Ivićevih izabranica u prvom delu igre koje su izgubile sa 14:22.
Poraz od Austrijanki, bolan kako rezultatski tako i kada se ima u vidu realna snaga protivnica, pored oproštaja od toliko priželjkivanog polufinala (za koje je bio dovoljan trijumf u ovom meču) ujedno je i kraj svih nadanja našeg mladog nacionalnog tima da će se naći u Atini 2004, što je i bio san ove nove generacije "plavih" rukometašica pre odlaska u Hrvatsku.
U Austrijskom timu igraju mozda dve Austrijanke, sve ostale su dobile drzavljanstva da bi mogle da igraju u timu. austrijanke su jake, ali ne toliko da se nisu mogle pobediti.