Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Dec 2024, 12:46:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Soroš: Ljudi kao ja nisu krivi  (Pročitano 1734 puta)
21. Maj 2013, 18:44:46
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
Browser
Opera 12.15
Finansijska kriza nije uzrokovana delovanjem špekulanata. Drugim rečima, da bude jasnije, špekulanti su glasnici koji donose loše vesti, rekao je Džordž Soroš.

"Vrlo sam zabrinut zbog stanja u Evropi. Evro je u procesu uništavanja Evropske unije. U određenoj meri, to se vecć i desilo, u smislu da je Evropska unija zamišljena kao dobrovoljna zajednica ravnopravnih država. Ova kriza ju je pretvorila u nešto potpuno drugačije: odnos poverioca i dužnika. A u finansijskoj krizi poverioci vode glavnu reč, tako da to više nije ravnopravan odnos. Sudbinu Italije, na primer, više ne određuje italijanska politika, već - dužnički odnos. To je ono što zapravo diktira politiku. " izjavio je milijarder Džordž Soroš.

Na pitanje kako komentariše dobro stanje na svetskim berzama, s obzirom na krizu, odgovorio je "Mi smo u onome što ja nazivam stanje daleko od ravnoteže, te zbog toga takva situacija ne može dugo da potraje", kaže Soroš.

Upitan da komentariše da li je ova ekonomska kriza zapravo opšta kriza zapadnog kapitalizma odgovorio je:

"Do sada je kapitalizam preživeo, uz veće poteškoće. Nadam se da će tako i nastaviti, ali sa manje poteškoća. Mislim da ne postoji alternativa globalnom kapitalizmu, ali kapitalizmu trebaju bolje institucije. "

Na pitanje šta učiniti s obzirom da je Evropa i dalje u dubokoj recesiji odgovorio je: "Pre svega, kriza evra je direktna posledica finansijske krize koja je započela 2007. godine u SAD.. Globalna kriza otkrila je te nedostatke evrozone, iako neki od njih nisu prepoznati ni danas. "

Upitan da komentariše tvrdnje da su finansijski špekulanti kao što je on zapravo krivi za krizu odgovorio je:

"Ne čude me takve tvrdnje. I ja sam spreman da odgovori na sve konkretne kritike. Uvek sam bio otvoren kada su u pitanju moje aktivnosti. Finansijska kriza nije uzrokovana delovanjem špekulanata, nego zbog vlasti koje su stvorile regulativu koja špekulantima omogućuje da rade to za šta ih se optužuje. Drugim rečima, da bude jasnije, špekulanti su glasnici koji donose loše vesti. "

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
Tipičan iskaz jednog kriminalca...  Nisam ja kriv,krivo je društvo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Motorola 
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Okeshio se on posteno. Samo sto je kod spekulanata lutrija, jedan dobije, njih sto izgube
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Motorola 
Ovaj smrad ne učestvuje na lutrijama,već igra na sigurno ( insajderske informacije ) .Seti se finansijskog skandala u francuskoj centrali Sosijete Ženeral banke (polovina dve´iljaditih) - ganjali su tipa koji mu je doturio informacije o turbulencijama na berzi (slično onoj fori iz filma "Kolo sreće se okreće" sa Edi Marfijem).Čak mi se čini da je on jedan od retkih koji nije fasovao gubitak love pucanjem "ekonomskog balona" u Jenkilendu.Pitam se otkud to... Smile
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Gde je strasna para tu rade naravno insajderi, kao i na Kipru sto su glavni izvukli kintu, oni sa jeftinijim kartama mogu da se tese...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.3
Browser
Safari 536.29.13
mob
I-mate 30 Pro
Nije on tu kriv...on je samo pajac...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 27.0.1453.94
да ли је крив или не је небитно али је стварно време да пашче цркне...као и комплетна му пасја фамилија
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 27.0.1453.94
Citat
Nije on tu kriv...on je samo pajac...
Odprilike tako nekako...terijer, lovac sakupljac, potrcko. Ko je kriv, a ko ne, ako krenemo sa tom pricom, nema kraja.

Citat
"Ne čude me takve tvrdnje. I ja sam spreman da odgovori na sve konkretne kritike. Uvek sam bio otvoren kada su u pitanju moje aktivnosti. Finansijska kriza nije uzrokovana delovanjem špekulanata, nego zbog vlasti koje su stvorile regulativu koja špekulantima omogućuje da rade to za šta ih se optužuje. Drugim rečima, da bude jasnije, špekulanti su glasnici koji donose loše vesti. "

Opasan tip....
Znaju vrlo dobro kakvo vremena dolaze, sad pokusavaju da operu zamazan ves, kojeg imaju preko glave.
Znaci, on ovako postavlja stvari, vodi se sledecom logikom: "Vlasti koje drze spekulanti, su odgovorne za krizu, a ne spekulanti koji ih kontrolisu." Da li ova logika samo meni deluje cudno?

To je kao kada se okrivi vojnik koji pogine na ratistu za sopstvenu smrt, a ne oni koji ga tamo posalju.

« Poslednja izmena: 26. Maj 2013, 17:29:30 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
да ли је крив или не је небитно али је стварно време да пашче цркне...као и комплетна му пасја фамилија

Mrgi ko i uvek,kratko ali jebitačno.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Dec 2024, 12:46:31
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: krivi Soro nisu Ljudi

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.