Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 51
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sony Vegas ~ pitanja ~ problemi ~ savjeti  (Pročitano 159070 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2236
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
zna li neko kako da uklonim ove pravougaonike

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

captured.jpg
(165.57 KB, 530x557)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Sony xperia
Napravio sam klip koji traje 2min sa slikama i zikom i rendovao sam ga u avi i klip je iz izneo 500 Mb?
Sta treba da podesim?

I kako da napravim krug ili nesto slicno u klipu?
PozZ

Ako hoces da ostane u AVI:

File/Render As, i u tom prozoru pod "Save As Tupe", oznaci : "Video for Windows ( *.avi )". Ispod toga pod "Template", oznaci "Default Template ( uncompressed )". Sa desne strane imas dugme "Custom", klik na njega. U novom prozoru klikni na jezicak "Video". Tu sada pod " Video format ", oznaci koji kodek hoces da koristis. Sa desne strane postace dostupno dugme "Configure ... " u kome mozes menjati parametre tg kodeka, bit rate i td. Kada sve zavrsis, na "Ok", i u prvom prozoru na "Save", kako bi zapoceo proces renderovanja.

Da napravis krug:

Jedan od nacina:

- Nakon sto ubacis klip, iznad njega napravi jos jednu Video track-u. U njoj, nakon klika na jezicak "Media Generators' , i nakon tog odabira sa leve strane "Color Gradient", povuci "Eliptical Ring" na novootvorenu Video traku.  Otvorice se prozor, u kome pomeranjem krstica menjas polozaj kruznice. Pomeranjem kruzica sa brojevima i biranjem njihove boje ili providnosti, dobices krug ili kruznicu kakvu hoces.

Drugi nacin je da nacrtas u nekom grafickom programu krug ili kruznicu, a pozadini dodelis boju. Uvedes tu sliku u Vegas na novi Video Track i sa jezicka Video FX / Chroma Keyer, prevuces slicicu Blue screen. Pipetom sa ekrana za pregled uzmes boju koja hoces da je providna, u ovom slucaju, pozadina slicice.

zna li neko kako da uklonim ove pravougaonike

Iznad Preview prozora, imas ikonicu sa 3 uspravne crte, presecene sa 2 polozene crtuce. Kao mrezica izgleda. Klikni na nju.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 323
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
LG 
Hvala za ovo puno! Najjaci si. Smile Smile Smile
Interesuje me kako da ubacim da mi bude kao replay i da to napisem u jezicku ili kako se vec zove...
Da to izgleda lepo kao na tv-u. Unapred hvala...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Sony xperia
Citat
- Nakon sto ubacis klip, iznad njega napravi jos jednu Video track-u. U njoj, nakon klika na jezicak "Media Generators' , i nakon tog odabira sa leve strane "Color Gradient", povuci "Eliptical Ring" na novootvorenu Video traku.  Otvorice se prozor, u kome pomeranjem krstica menjas polozaj kruznice. Pomeranjem kruzica sa brojevima i biranjem njihove boje ili providnosti, dobices krug ili kruznicu kakvu hoces.

Drugi nacin je da nacrtas u nekom grafickom programu krug ili kruznicu, a pozadini dodelis boju. Uvedes tu sliku u Vegas na novi Video Track i sa jezicka Video FX / Chroma Keyer, prevuces slicicu Blue screen. Pipetom sa ekrana za pregled uzmes boju koja hoces da je providna, u ovom slucaju, pozadina slicice.

Isto kao ovo, samo sto umesto "Eliptical Ring" mozes staviti neki drugi oblik. Kao "Rectangular Transparent to Black", ili "Fancu Wooden Board". Kliko na kruzic sa brojem aktiviras taj deo i mozes menjati transparentnost ili boju. Kada to uradis iznad dodas jos jednu Video taku. Sada na istom jezicku "Media Generators", sa leve strane klikni na "Text". Sa desne izaberi "Default text" i povuci na novootvorenu video traku.

U tom novom prozoru pod jezickom:
"Edit", mozes menjati font, velicinu, boldiranost ...
"Placement", menjas poziciju gde ce biti tekst. Postavi kursor na natpis "Sample text", dobice oblik sake, uhvati levim klikom i pomeraj gde hoces,
"Properties", menjas boju, providnost, razmak izmedju slova ...
"Effects", dodajes efekte tekstu. Iscrtavanje outline-a, boje, senke iza teksta, i njene boje, razne deformacije teksta, ...

Ako koristis ovaj nacin, mozes nacrtati slozeniji oblik. Ako mislis to koristiti na drugim jos mestima, ne moras upisivati tekst i tako imati nekoliko slika koje ces uvoditi. Uradis bez teksta, njega dodas u novoj Vudeo traci iznad te, kao sto je receno za gornju mgucnost.

« Poslednja izmena: 07. Dec 2008, 05:58:56 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 323
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
LG 
Kako da uradim replay ili ti da usporim snimak tj. Da kako da napravim povratni snimak?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Sony xperia
Desnim na video klip kojem hoces to dodati. Iz padajuceg menija na Insert/Remove Envelopy pa oznaci Velocity. Na klipu ce se pojaviti zelena linija. Na njoj klikni dva puta, dobices tacku.  Tu tacku ako pomeras gore/dole ubrzavas, levo/desno, dovodis na mesto odakle hoces. To isto mozes i sa krajevima te linije. Mozs za svaki frame napraviti tacku.

« Poslednja izmena: 13. Dec 2008, 13:39:04 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
SonyEricsson k310i
Ja sam rengenovao vido ali mi nema zvuka  Smile Predpostavljam da je u pitanju do kodeka ali ne znam kako da ih namestim
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Гомила нелогичних потеза... Због љубави! Д.С. 1989

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16786
Zastava Књажевац
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung Wave II
Kako da u pozadini ubacim neku sliku (video), recimo ja stojim ispred belog zida, ili ispred bilo cega, a na tom mestu (iza mene) da bude odredjeni video ili slika? Hvala unapred! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
SonyEricsson k310i
Kako da u pozadini ubacim neku sliku (video), recimo ja stojim ispred belog zida, ili ispred bilo cega, a na tom mestu (iza mene) da bude odredjeni video ili slika? Hvala unapred! Smile
Јел ти хоћеш да промениш позадину видеа или слике?
Мој проблем није са звуком већ сликом.Ја кад ренгенујем имам звук а немам ми слике
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Гомила нелогичних потеза... Због љубави! Д.С. 1989

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16786
Zastava Књажевац
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Samsung Wave II
Videa, da stojim recimo ispred belog zida i da pricam nesto, i da namestim recimo da stojim na plazi i da se iza mene pomera more... tako to...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 51
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.13 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.