Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 40 41 43 44 ... 51
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sony Vegas ~ pitanja ~ problemi ~ savjeti  (Pročitano 159523 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 15
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.41
Interesuje me kako se zove efekt u ovom klipu .. Znaci od 0:16-0:18 ove brojke.. Moze li se to preko vegasa uraditi ili se ovo radi sa nekim drugim programom?

Imam jos jedno pitanje.. Znaci treba mi objasnjenje kako se radi da npr. imam sad jednu video sekvencu npr. kamera ide kroz ulicu ( kao auto kad vozis ) i kako sad da ubacim 3d Text znaci da ide ta sekvenca i da ide taj text, da prodje taj text pa ide dalje pa da opet stavim jos neki text itd...
Nadam se da me razumijete nemogu da nadjem tacnog primjera ovog drugog :S  Smile  Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.44
ne znam da li je o ovome bilo price. . . jer stvarno nemam vremena da citam cijelu temu. . . hitno mi je. . .

odradio sam projekat. . . trajanje je sat i 18min. . . kada napravim film. . . velicina je oko 16GB. . . eh interesuje me da li se nekako moze podesit. . . da bude manja rezolucija ili nesto. . . da bude velicina manja da moze da stane na dvd disk. . . ili je jedini nacin da isjeckam projekat pa da stane na 4 dvd diska. . . ?

nadam se brzom odgovoru. . . unaprijed hvala. . . pozz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Tvoja zelja za mene je zapovest!

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
Imam problem sa svakim vegasom i adob premierom
kAd sklapam video u perview prozoru mi secka cak i kad podesim na draft i ne mogu lepo da uklopim materijal . . .
Snimci su sa hd kamere a kad kompresujem u mp4 ne secka ali mi mnoogo gubi na kvalitetu snimka . .
Gadget-merac na slajd-baru u toku rada vegasa pokazuje da koristi samo samo 30% rama i manje od50% procesor. . .

Mozete li mi reci u cemu je problem ima li neki format kompresije koji nece da mi unisti hd kvalitet a da mogu normalno da radim ili su potrebna neka podesavanja. . . . .

performanse racunara:
ram memoriju 4giga
Procesor AMD Phonemon 9550 4 jezgra 2. 21GHZ
i graficku asus EAH4670 na 1giga
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Sony xperia
Bacio sam na klinici odgovor.  Smile

ne znam da li je o ovome bilo price. . . jer stvarno nemam vremena da citam cijelu temu. . . hitno mi je. . .

odradio sam projekat. . . trajanje je sat i 18min. . . kada napravim film. . . velicina je oko 16GB. . . eh interesuje me da li se nekako moze podesit. . . da bude manja rezolucija ili nesto. . . da bude velicina manja da moze da stane na dvd disk. . . ili je jedini nacin da isjeckam projekat pa da stane na 4 dvd diska. . . ?

nadam se brzom odgovoru. . . unaprijed hvala. . . pozz
Podesi pod mpeg2 pal, dobices za skoro pun dvd. Oko 4 giga bi trebalo biti.
« Poslednja izmena: 24. Nov 2010, 18:21:01 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
Jezicak dynamic ram perviev 1000, max available 1024. A  imam 4giga rama pretpostavljam da je do programa.

ZAboravio sam da napomenem da snimam sa kamerom practica full hd 1080p  ona snima u MOV codecu stvarno dobar HD.
Ali kad ubacim NE-kompresovani snimak nenormalno secka.

Koristim Xilisoft HD Video Converter ali ne znam u koji format da kompresujem i da ne izgubim na HD kvalitetu a
da mogu da radim u vegasu ili premieru.

Krivo mi je sto vegas nema ocitavanja kao afetr ef pa lepo sacekam minut ali sve lepo vidim...

Neka pitanja:
1.Potoje li neka podesavanja racunara?
2.Da li je bitan operativni sistem imam xp?
3.Koji program je najbolji za kompresovanje?
4.Koj kodec-format koristiti?

Ovaj spot smo raadili u premieru ali na drugom racunaru koji je mnogo, skoro duplo slabiji od mog
 snimano na 720p i malo je seckalo ali moglo je da se radi.

http://www.youtube.com/watch?v=ZYmALJNKWxc
« Poslednja izmena: 27. Nov 2010, 05:47:11 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Sony xperia
Citat
ZAboravio sam da napomenem da snimam sa kamerom practica full hd 1080p  ona snima u MOV codecu stvarno dobar HD.
MOV je zahtevan format.

Citat
Ali kad ubacim NE-kompresovani snimak nenormalno secka.
Veliki je tu bit rate, i sve zavisi od harda. Njegove brzine. Najbolje da vezes 2 identicna u striped raid polje.

Citat
Koristim Xilisoft HD Video Converter ali ne znam u koji format da kompresujem i da ne izgubim na HD kvalitetu a da mogu da radim u vegasu ili premieru.
DV ili MPEG2

Citat
Krivo mi je sto vegas nema ocitavanja kao afetr ef pa lepo sacekam minut ali sve lepo vidim...
Ne razumem na koja ocitavanja mislis.

Citat
1.Potoje li neka podesavanja racunara?
U principu ne. Mozes Virtualnu memoriju prema njihovim preporukama da postavis za upola vecu nego sto je sistemska. Doduse ni to ne podesavam.

Citat
2.Da li je bitan operativni sistem imam xp?
Mislim da nije bitan. Nisam primetio razliku, sem sto je bolje kada sam isao na 64-bitni sistem a ne na 32-bitni. Ujedno moras 64-ku koristiti kako bi iscitao celokupnu memoriju. 32-jka cita do 3,5 giga. ostalo ne vidi.

Citat
3.Koji program je najbolji za kompresovanje?
Xilisoft HD Video Converter hoce da zezne stvari. Bolji je Avidemux. Jeste da duze radi, ali kada odradi, odradjeno je.

Citat
4.Koj kodec-format koristiti?
Za naknadnu konverziju u DVD , MPEG2. Za Blu-ray ili za manju velicinu fajla a bez gubitka kvaliteta H264, MP4 format.

Moras podesiti Vegas za HD format. Opet u zavisnosti da li snimas kamerom sa predskeniranjem ili bez predskeniranja.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.44
Bacio sam na klinici odgovor.  

na kojoj klinici. . . pokusavao sam da nadjem ali se ne snalazim bas najbolje. . . hehe

i ako moze da mi pojasnis detaljnije gdje da idem da nastimam ovo mpeg?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Sony xperia
@dejantroci sam rekao za kliniku, ne tebi.  Smile

Idi na File/Render As i u tom prozoru pod Save as Type izaberi Main concept MPEG2. Pod Template neka je DVD PAL.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Evo mene opet posle nekoliko dana...hvala na pomoci ali imam jos nekoliko pitanja.... Znam da sam dosadan ali nadam se da su pitanja dobra i korisna i za druge  pocetnike a i napredne u video produkciji...

Citat
Veliki je tu bit rate, i sve zavisi od harda. Njegove brzine. Najbolje da vezes 2 identicna u striped raid polje.

1.Koja je ok brzina, ako odlucim da uzmem drugi hard ?

2. ''Najbolje da vezes 2 identicna u striped raid polje.'' striped raid polje  -sta ovo znaci?

Znam za problem 32-bitnog sistema ali ako instaliram 64 sto vec jesam uradio gubim plug-inove za AF (optical fla...)  ali postoji resenje moguce je skinuti zakrpu danas sam procitao na netu...Ako bude radilo bice super... posto su dodaci 32bitni mada nadam se da moze da se iskopaju 64-bitni koji su veoma skupi...

Citat
3.''Da li snimas kamerom sa predskeniranjem ili bez predskeniranja''
- skeniranje, predskeniranje sta je to? xexe...

Konvertovanje :

4. Ako zelim da izbacim klip na tjub, a bitan mi je kvalitet pesme-tona, moze neka slika u pozadini..
sta odabrati za kompresovanje clipa sa super tonom  u Avidemux-u?

5.Kad ubacim snimak u Avidemux izlazi mi (slika broj 2)  ocigledno program ne prepoznaje H264 koji ste mi vi preporucili nema ga u listi (ima li  novije verzije programa)?

6.Moj plan: hteo sam da pre obrade Vegasu li Premieru smanjim klip i kompresujem u format koji ice biti dobar za rad (nece kociti) a da ne gubim na kvalitetu -HD- snimka...

Molim vas posto nisam shvatio i nisam uspeo da pronadjem u ovom programu H.264-mp4 format compresovanja, da napisete koj jezicak odabrati sa sike broj 1 i 3! I koju verziju programa skinuti...

link slike ako je ne otvori-link slike ako je ne otvori-

Unapred hvala, svestan sam da dugujem i vise piva od postavljenih pitanja!!!!

S' postovanjem Dejan T.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 4.1.13907
mob
SonyEricsson k310i
Treba da uradim iterni spot za udruzenje.Postoje naziv udruzenja Jefimija, hteo bi da slova imaju efekat kao da su izvezena.Kako postici taj efekat?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 40 41 43 44 ... 51
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.