Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 51
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sony Vegas ~ pitanja ~ problemi ~ savjeti  (Pročitano 159254 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Pozdrav narode! Pocetnik sam pa mi treba mala pomoc. . . . . . kako da sacuvam video koji sam napravio? Da mogu da ga otvaram i bez Sony Vegas programa, da bi kasnije mogao da ga okacim na you tube?
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Sony xperia
Renderovati mozes i ovako:

File/Render As, i u tom prozoru pod "Save As Tupe", oznaci : "Video for Windows ( *.avi )". Ispod toga pod "Template", oznaci "Default Template ( uncompressed )". Sa desne strane imas dugme "Custom", klik na njega. U novom prozoru klikni na jezicak "Video". Tu sada pod " Video format ", oznaci koji kodek hoces da koristis. Sa desne strane postace dostupno dugme "Configure ... " u kome mozes menjati parametre tg kodeka, rezoluciju, bit rate i td. Kada sve zavrsis, na "Ok", i u prvom prozoru na "Save", kako bi zapoceo proces renderovanja.

A za konverziju, i smanjenje fajla, koristi ovo:
http://www.any-video-converter.com/products/for_video_free/
konvertuj u Mobile Phone MPEG4, pre toga podesi parametre sa desne strane, po zelji. Dobijeni fajl, uploaduj na Youtube.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Hvala!

Nekako sam uspeo posle 101 pokusaja Smile da ponovim necu znati  Smile  .  .  .  .  .  sto se tice kodeka u video formatu, od cega zavisi izbor? Isprobao sam nekoliko ali vise ne znam koji je na kraju urodio plodom pa ako moze neka preporuka koji da koristim.  
Sto se tice konvertovanja, kada prebacim u MPEG4 kvalitet je dosta los cini mi se.   I na kraju nisam uspeo da okacim na You tube.  .  .  .  u stvari jesam ali bez tona, kao autorska prava ovo ono.  .  .  .  mada vidim gomilu klipova da sljaka, na koju foru ne znam!
« Poslednja izmena: 31. Avg 2009, 20:27:51 od Pop_ »
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Sony xperia
Osnovna stvar kod video kudeka je sto veci bit rate, bolji kvalitet slike. Ujedno i za zvuk isto vazi. Ali tu je pa druga stvar, takvi klipovi su i veci po "tezini". Uobicajeno je da kod AVI-jevih kodeka, je dovoljno 2000, a preko 3-3500kb/s je odlican kvalitet.
A sam izbor kodeka, ... to je vec malo pooooveliko podrucje. Za tvoje potrebe, sigurno neces imati sta da zameris XVID-u, ili DViX-u. Iako se pokazalo da je XVID bolji.

Za MPEG4 isto moras u opcijama, u onom programcicu, sa desne strane. Npr, kako ja podesavam za Mobile Phone MPEG-4 Movie:

Pod Video Options/Video Size = 640x480
Audio Options/Sample Rate = 44100

za YouTube, nemas potrebe sta drugo podesavati.
« Poslednja izmena: 31. Avg 2009, 21:07:48 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

nemojte deci stavljati drogu u heroin opasno je!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6864
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Apple Iphone 13
postoji li nacin da napravim klip od slide show-a mojih slika a ispod da ide muzika koju naravno ja izaberem????
IP sačuvana
social share
[/url]

Kad svi misle isto,niko ne misli mnogo!!!

▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Sony xperia
Naravno, ubaci slike na video shinu. Po difoltu trajanje svake ce biti 10 sec. Skracivanjem ili produzavanjem, mozes regulisati vreme. Preklapanjem, jedna preko druge, regulises trajanje tranzicije. Na bilo koju mozes dodati bilo koji efekat.
Povlacenjem muzicke numere, otvorice se nova traka za udio.Nakon toga odrendas, i ....  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 75
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Ljudi, jedno pitanje posto sam pocetnik. Kada renderujem neki video u avi format sa sledecim parametrima PAL DV 720x576, 25.000 fps, field order - none (progressive scan), pixel aspect ratio - 10096, full resolution rendering quality - best, deinterlace method - none {koji sam pre toga obradio u Sony vegas Pro 9.0 b i prebacio sa Sonijeve kamere (mini DV)} , pojavljuju mi se horinzontalne linije u prilkom kretanja neke osobe ili necega, koje ne znam kako da otklonim. Da li mi neko moze dati podesavanja sony vegasa u propertiesu kao i prilikom renderovanja, kako bi mogao resuti problem? unapred zahvalan   PS. Jos jedno pitanje, kada ubacim vise video klipova i hocu da na sve njih primenim jedan efekt (ubrzanje  ili usporenje) kako to da uradim, posto kada ih selektujem sve to ne uspeva (potrebno mi je da kliknem desni klik i izaberem properties da bi usporio video klipove)?
« Poslednja izmena: 10. Sep 2009, 19:16:57 od milenkomudri »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Sony xperia
Ljudi, jedno pitanje posto sam pocetnik. Kada renderujem neki video u avi format sa sledecim parametrima PAL DV 720x576, 25.000 fps, field order - none (progressive scan), pixel aspect ratio - 10096, full resolution rendering quality - best, deinterlace method - none {koji sam pre toga obradio u Sony vegas Pro 9.0 b i prebacio sa Sonijeve kamere (mini DV)} , pojavljuju mi se horinzontalne linije u prilkom kretanja neke osobe ili necega, koje ne znam kako da otklonim. Da li mi neko moze dati podesavanja sony vegasa u propertiesu kao i prilikom renderovanja, kako bi mogao resuti problem? unapred zahvalan   PS. Jos jedno pitanje, kada ubacim vise video klipova i hocu da na sve njih primenim jedan efekt (ubrzanje  ili usporenje) kako to da uradim, posto kada ih selektujem sve to ne uspeva (potrebno mi je da kliknem desni klik i izaberem properties da bi usporio video klipove)?
Ukljuci deinterlajzing.
Selektuj ih sve. Desni klik, pa na Group/Create new. Otpusti klik, stisni i drzi ctrl, i postavi kursor na samoj ivici kraja tog klipa sto si oznacio. Promenice izgled. Stisni levi, ne pustaj, i p[ovlaci levo desno za usporenje ili ubrzanje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 75
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Ukljuci deinterlajzing.
Selektuj ih sve. Desni klik, pa na Group/Create new. Otpusti klik, stisni i drzi ctrl, i postavi kursor na samoj ivici kraja tog klipa sto si oznacio. Promenice izgled. Stisni levi, ne pustaj, i p[ovlaci levo desno za usporenje ili ubrzanje.
[/Hvala, uspeo sam na taj nacin da grupisem sve, mada opet ne mogu sve efekte da koristim, a sutra cu probati da zaobidjem horinzontalne linije sa tvojim predlogom pa ti javimquote]
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 15
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
pozzz raja  reba mi  nekko  ko ce  mi  objasniti  kako  i  sa  kojim  programom  daobradim  ovaki  video da  ovako  isto  napravim
http://www.youtube.com/watch?v=QKoP8MEAgHc
da  ovako  izlazi  Cdi  da s e  okrece

Hvala  unaprijed
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 51
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.165 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.