Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 22:03:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Solarna joga  (Pročitano 87940 puta)
Ucesnik diskusija

[URL=http://img24.imageshack.us/my.php?image=solar

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 157
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
A, zasto ja ne mogu da postavim linkove koji su takodje vezani za temu?

I opet napominjem da su ono linkovi manipulacije i dezinformacija jer govore nesto sto mi ne preporucujemo i ne savetujemo!!!! Ono sto mi preporucujemo se nalazi gore u mom postu i na osnovu toga hemarikonovi linkovi su samo spam a njegov post trollanje...

IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!Edit by Anea: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 54
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Procitaj pravila burek foruma! Spam i reklamiranje nije dozvoljeno. Ako nastavis, postoji mogucnost da budes iskljucen sa istog.

Šta je u mojim porukama spam a šta reklamirnje? Ili su to samo lažne optužbe da bih bio isključen sa foruma?
IP sačuvana
social share
Biti il ne biti i nije neki izbor!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 157
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Procitaj pravila burek foruma! Spam i reklamiranje nije dozvoljeno. Ako nastavis, postoji mogucnost da budes iskljucen sa istog.

Šta je u mojim porukama spam a šta reklamirnje? Ili su to samo lažne optužbe da bih bio isključen sa foruma?

Spam i trollanje je to sto navodis pogresne linkove ne u skladu sa ovom temom jer mi takav nacin sungazinga ne proklamiramo te su tvoji linkovi koji su ne osnovani za nas nacin sungazinga ne osnovani, pogresni, lazni, dezinformativni, nezreli, trollanje, i obicno spemovanje sto si radio i na nekim drugim forumima... 

Nemozes generalizovati stvari po onoj staroj sve sto nije tvoja religija ili vera to je sekta, ili ako nisi nase politicke opcije ti si izdajnik itd... pogledaj dobro nas nacin sungazinga i pogledaj opet svoje linkove i sta pise u nalazimo tih lekara koji su naravno nasli probleme sa retinom oka jer su neki "ludaci" gledali u sunce kada ne trebaju i radili pogresno nesto sto mi strogo ne preporucujemo!!!

Dakle, oni su gledali po prvi put u sunce 15 do 25 minuta i duze od jednom i to u periodu od 14- 16h popodne ... mi kazemo da se gleda postepeno povecavajuci vreme gledanja od 10 sekundi na dan i to u prvom satu izlaska sunca ili zadnjem satu zalaska sunca, kada je sunce prijatno i potpuno bez opasno za oci...

Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!Edit by Anea: Regulisana velika slova u potpisu.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 54
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Magarce nisam ništa pitao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 54
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
navodis pogresne linkove ne u skladu sa ovom temom

Svi linkovi su vezani za diskusiju i odgovor su na konkretne tvrdnje diskutanata.

Ti si naveo lažnju tvrdnju o postojanju "Suncanog vitamina" pa sad skrećeš temu i praviš maglu radi magle.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 157
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
navodis pogresne linkove ne u skladu sa ovom temom

Svi linkovi su vezani za diskusiju i odgovor su na konkretne tvrdnje diskutanata.

Ti si naveo lažnju tvrdnju o postojanju "Suncanog vitamina" pa sad skrećeš temu i praviš maglu radi magle.

Pa obavesti se vise covece i prestani da nas smaras tvojim izopacenim glupostima kao i spamovima i trollovima vise!!!!!!

http://www.westonaprice.org/basicnutrition/vitamindmiracle.html

The Miracle of Vitamin D

By Krispin Sullivan, CN

NOTE: Be sure to read the Winter 2000 and Fall 2002 updates to this article, at the end of the original article.

Contents

* The Miracle of Vitamin D
    * Sidebars:
          o Food Sources of Vitamin D
          o The Many Forms of Vitamin D
          o Assessing Vitamin D Status
          o Sources
    * References
    * Updates:
          o Vitamin D Update, Winter 2000
          o Vitamin D-A Warning, Fall 2002

The Miracle of Vitamin D

In April of 2000 a clinical observation published in Archives of Internal Medicine caught my attention. Dr. Anu Prabhala and his colleagues reported on the treatment of five patients confined to wheelchairs with severe weakness and fatigue. Blood tests revealed that all suffered from severe vitamin D deficiency. The patients received 50,000 IU vitamin D per week and all became mobile within six weeks.1

Dr. Prabhala's research sparked my interest and led to a search for current information on vitamin D, how it works, how much we really need and how we get it. The following is a small part of the important information that I found.

Any discussion of vitamin D must begin with the discoveries of the Canadian-born dentist Weston A. Price. In his masterpiece Nutrition and Physical Degeneration, Dr. Price noted that the diet of isolated, so-called "primitive" peoples contained "at least ten times" the amount of "fat-soluble vitamins" as the standard American diet of his day.2 Dr. Price determined that it was the presence of plentiful amounts of fat-soluble vitamins A and D in the diet, along with calcium, phosphorus and other minerals, that conferred such high immunity to tooth decay and resistance to disease in nonindustrialized population groups.

Today another Canadian researcher, Dr. Reinhold Vieth, argues convincingly that current vitamin D recommendations are woefully inadequate. The recommended dose of 200-400 international units (IU) will prevent rickets in children but does not come close to the optimum amount necessary for vibrant health.3 According to Dr. Vieth, the minimal daily requirement of vitamin D should be in the range of 4,000 IU from all sources, rather than the 200-400 currently suggested, or ten times the Recommended Daily Allowance (RDA). Dr. Vieth's research perfectly matches Dr. Price's observations of sixty years ago!

Vitamin D From Sunlight ...

Pick up any popular book on vitamins and you will read that ten minutes of daily exposure of the arms and legs to sunlight will supply us with all the vitamin D that we need. Humans do indeed manufacture vitamin D from cholesterol by the action of sunlight on the skin but it is actually very difficult to obtain even a minimal amount of vitamin D with a brief foray into the sunlight.4,5

Ultraviolet (UV) light is divided into 3 bands or wavelength ranges, which are referred to as UV-C, UV-B and UV-A.6 UV-C is the most energetic and shortest of the UV bands. It will burn human skin rapidly in extremely small doses. Fortunately, it is completely absorbed by the ozone layer. However, UV-C is present in some lights. For this reason, fluorescent and halogen and other specialty lights may contribute to skin cancer.

UV-A, known as the "tanning ray," is primarily responsible for darkening the pigment in our skin. Most tanning bulbs have a high UV-A output, with a small percentage of UV-B. UV-A is less energetic than UV-B, so exposure to UV-A will not result in a burn, unless the skin is photosensitive or excessive doses are used. UV-A penetrates more deeply into the skin than UV-B, due to its longer wavelength. Until recently, UV-A was not blocked by sunscreens. It is now considered to be a major contributor to the high incidence of non-melanoma skin cancers.7 Seventy-eight percent of UV-A penetrates glass so windows do not offer protection.

The ultraviolet wavelength that stimulates our bodies to produce vitamin D is UV-B. It is sometimes called the "burning ray" because it is the primary cause of sunburn (erythema). However, UV-B initiates beneficial responses, stimulating the production of vitamin D that the body uses in many important processes. Although UV-B causes sunburn, it also causes special skin cells called melanocytes to produce melanin, which is protective. UV-B also stimulates the production of Melanocyte Stimulating Hormone (MSH), an important hormone in weight loss and energy production.8

The reason it is difficult to get adequate vitamin D from sunlight is that while UV-A is present throughout the day, the amount of UV-B present has to do with the angle of the sun's rays. Thus, UV-B is present only during midday hours at higher latitudes, and only with significant intensity in temperate or tropical latitudes. Only 5 percent of the UV-B light range goes through glass and it does not penetrate clouds, smog or fog.

Sun exposure at higher latitudes before 10 am or after 2 pm will cause burning from UV-A before it will supply adequate vitamin D from UV-B. This finding may surprise you, as it did the researchers. It means that sunning must occur between the hours we have been told to avoid. Only sunning between 10 am and 2 pm during summer months (or winter months in southern latitudes) for 20-120 minutes, depending on skin type and color, will form adequate vitamin D before burning occurs.9

itd.... da ne spemujem sad i ja ovde sa engleskim naucnim tekstovima!

Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Don't fuck with me!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 24298
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia E71
Cuo sam dosta o sungazingu, ne upraznjavam ga i mislim da nikad necu, ali posto poznajem par zagovornika toga interesuje me(a mrzi me da citam celu temu Smile) da li je u pitanju cista meditacija ili je to grubo receno neka vrsta sekte? Hvala na odgovoru
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 157
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Cuo sam dosta o sungazingu, ne upraznjavam ga i mislim da nikad necu, ali posto poznajem par zagovornika toga interesuje me(a mrzi me da citam celu temu Smile) da li je u pitanju cista meditacija ili je to grubo receno neka vrsta sekte? Hvala na odgovoru

Sekta nije i ne moze biti jer se ne propagira nikakva crkva, sekta, kult, bog niti ima bilo koja sveta knjiga niti se praktikanti pozivaju da postuju neku religiju ili veru!!!

Samo opusteno gledas u izlazak sunca u prvom satu ili zalazak u zadnjem satu i to 10 sekundi prvi dan, 20 sekundi drugi, 30 treci itd. do 270 dana ili 45 minuta gledanja u sunce.... kada gledas moj savet je da razmisljas o necem pozitivnom za sebe, porodicu, tvoj grad, drzavu i ceo svet (to je moj savet) da se daju pozitivne afirmacije... nakon gledanja u sunce drzis zatvorene oci jedno vreme sve dokle imas jos boje ili razne slike pred ocima onda mozes gledati okolo...

To je to... sungazing je savremna visokotehnoloska nauka koja nam daje ukupno bolje zdravlje, jaci imunitet, regulise spavanje, daje ti pojacanu energiju u telu, smirenost i opustenost, duzi zovot i usporava starost... itd.

I samo jos nesto... kod nas je ustaljen izraz solarna joga.... pravilnije je da se kaze : solarna meditacija jer se ne izvode nikakve vezbe kao u obicnoj jogi vec se desava kako i HRM kaze ATM (All Time Mediation) ili Meditacija svo vreme...

Smile

Smile
« Poslednja izmena: 24. Okt 2009, 15:47:29 od cybermikan »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 54
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Vitamin D nije "Suncanog vitamina" pa je tvoja priča o "Suncanog vitamina" obično spamovanje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Don't fuck with me!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 24298
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia E71
Citat
Sekta nije i ne moze biti
Verujem ti da nije, ali se ne slazem sa tim da ne moze biti, jer se upravo iza velikog broja dalekoistocnih metoda meditacije kriju veoma opasne i destruktivne sekte, zato sam te pitao za sungazing,jer mi se upravo HRM ucinio kao jedan od "gurua" koji ce spasiti svet i sl...

Citat
sungazing je savremna visokotehnoloska nauka koja nam daje ukupno bolje zdravlje, jaci imunitet, regulise spavanje, daje ti pojacanu energiju u telu, smirenost i opustenost, duzi zovot i usporava starost... itd.
Ovo mi takodje deluje sumnjivo, jer su retke "savremne visokotehnoloske" nauke koje nam daju vise od jedne korisne stvari u zivotu Smile
U svakom slucaju hvala na odgovoru Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 22:03:57
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.