Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 18:38:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Solarna joga  (Pročitano 88150 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 54
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
1) To nije formula hemoglobina već hema. A i formula nije tačna jer fali jedan ugljenikov atom. Osim toga ni jedan hemičar neće označiti ugljenikove atome a da ne označi i vodonikove atome.

2) Hemoglobin obezbedjuje kiseonik za stvaranje energija. - Hlorofil učestvuje u procesu u kome se troši energija.

3) To što si kopirao neke skice ne znači da iste imaju bilo kakvog smisla za buljenje u Sunce.
IP sačuvana
social share
Biti il ne biti i nije neki izbor!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Sony xperia
@hemarikon
Ohladi malo ako nisi dovoljno upoznat. Ne troluj po temi.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 54
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Prvo, nemoj tako da mi se obraćaš. Čak i ako si moderator nemaš prava da omalovažavaš članove.
Drugo, ne trolujem već konkretno odgovaram na konkretan komentar.
Treće, dobro sam upoznat i sve što sam napisao je apsolutno tačno. Koga zanima može proveriti formule, ulogu hemoglobina i hlorofila u odgovarajućoj literaturi koje ima u svakoj univerzitetskoj knjižari.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.27
Cybermikane.

Na tvoj post o pinealnoj zlijezdi - epifizi.

Kao sto se vidi u tekstu ona preko ociju i retinopinealnog puna reaguje na informacije o Suncevoj svjetlosti ali to ne znaci da se radi o direktnom gledanju u Sunce.

Isto je sa vitaminom D... potreban je Suncev sjaj da obasja kozu. A profesori kazu da je dovoljno da npr podlaktica bude izlozena 20 min dnevno svjetlosti i to je ok.

Jedino se desava da crnci u sjevernim krajevima - Britanija, Skandinavija obole od rahitisa (zbog - D) jer zbog pigmentisanosti ne dobiju doboljno Sunca, koje je tamo svejedno rjetko.

Konkretno, ako hoces o necemu da pricas moras to prakticno dobro da potvrdis.
Prica ko prica moze biti mudra.
Ali ako pricas o zdravlju moras da budes primjerak ljudskog, muskog zdravlja. Sto kao sto se vidi u intervjuU nisi.
Bez uvrede, necu da idem u detalje, ali uporedi se npr sa nekim fitnes instruktorom pa reci koja je "metoda" unapredjenja zdravlja bolja.

I taj indijac. Pa nece mi neki sjedi, mrsavi, ekcentricni cica pricati o tome sta je zdravo.

To se zove suplja prica.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

[URL=http://img24.imageshack.us/my.php?image=solar

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 157
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
Cybermikane.

Na tvoj post o pinealnoj zlijezdi - epifizi.

Kao sto se vidi u tekstu ona preko ociju i retinopinealnog puna reaguje na informacije o Suncevoj svjetlosti ali to ne znaci da se radi o direktnom gledanju u Sunce.

Isto je sa vitaminom D... potreban je Suncev sjaj da obasja kozu. A profesori kazu da je dovoljno da npr podlaktica bude izlozena 20 min dnevno svjetlosti i to je ok.

Jedino se desava da crnci u sjevernim krajevima - Britanija, Skandinavija obole od rahitisa (zbog - D) jer zbog pigmentisanosti ne dobiju doboljno Sunca, koje je tamo svejedno rjetko.

Konkretno, ako hoces o necemu da pricas moras to prakticno dobro da potvrdis.
Prica ko prica moze biti mudra.
Ali ako pricas o zdravlju moras da budes primjerak ljudskog, muskog zdravlja. Sto kao sto se vidi u intervjuU nisi.
Bez uvrede, necu da idem u detalje, ali uporedi se npr sa nekim fitnes instruktorom pa reci koja je "metoda" unapredjenja zdravlja bolja.

I taj indijac. Pa nece mi neki sjedi, mrsavi, ekcentricni cica pricati o tome sta je zdravo.

To se zove suplja prica.

Tako je posto pinealna zlezda nije direktno izlozena svetloscu nase oci joj salju informaciju da li je dan ili noc, sa druge strane kada se nase oci izloze vecoj kolicini svetlosti sto je sungazing u praksi ona postaje vise energizirana da proizvodi vise melatonina koji je pravi benefit za nase zdravlje kada se melatonim pocne luciti u vecoj kolicii. To nije za dokazivanje jer je vec dokazano!

O tome kako ja izgledam a kakav sam bio ranije zaista ne mozes ti da pises jer me nisi ni poznavao!

Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!Edit by Anea: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Nokia 
Kako neko ko zivi na vodi moze da bude zdrav ?!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 157
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
Kako neko ko zivi na vodi moze da bude zdrav ?!

Pa ne moze! Ali ako zivi samo na energiji sunca, vodi mozda malo caja na dan po ovako losem vremenu onda je to potpuno logicno i moguce.... moja pinealna zlezda se mnogo vise energizirala nego obicnog drugog coveka, proizvodi im dalje vise seratonina i melatonina itd. da ne nabrajam sad i druge hormone ... tako da ja ne osecam vise glad, nego pad energije i onda sad po ovako losem vrmenu ili pojedem 10- 12 supenih kasika supe ili malo jogurta i to je to! E, kada vidis dalje cirkadijske ritmove da je mozak zauzet 80% samo oko varenja jer ucestvuje u tom procesu sa celim probavnim traktom.... kada npr. ti mozak nema potrebe za 80% zauzimanja oko varenja onda je ocigledno slobodan da uradi neke druge stvari a to su:

- kompletno resavanje psihickih i umnih problema (znate onu narodu... sve ide od glave)
- povecanje celokupne energije u telu i jacanje imuniteta
- lecenje bolesti ili samo izlecenja jer je mozak podsecam slobodan 80% da radi nesto drugo sem varenja
- aktivacija vise mozdane aktivnosti i oslobadjanje onoga sto mi nazivamo nadnaravnim osobinama poput telepatije, uvida ili intuicije, vidovitosti, telekineze...
itd.

To su neki od benefita zivljenje samo na energiji i vodi bez uzimanja cvrste hrane poput hleba itd.

Da dodam samo da mi raste potpuno nova kosa i vec do proleca cu opet imati bujnu kosu sto je dokaz da se sungazing- naucnim postupkom ne samo podmladjuje i usporava starost vec i popravljaju osteceni delovi DNK naime moj otac je od 25 god. poceo da gubi kosu, ja sma od 19. godina i bio sam skoro celav... sad se to menja i uskoro cete videti na mom novom snimku koji cu raditi kada budem ucestvovao u emisiji "Na rubu znanosti! Hrvatske drzavne TV.

Od marta meseca nisam bio bolestan i ne ide mi od ruke da se razbolim a sve pokusavam da mi se to desi kako bih i ja malo stao i vise proucio mozda ceo ovaj proces, ali to mi ne polazi za rukom te sam zakljucio da sam postao nadcovek u smislu da mi nikakve bolesti ne mogu nista, ne osecam cak ni hladnocu a mogu da osetim vibracije Zemlje i onda cujem na tv-u da je negde u nekom delu sveta bio zemljotres itd...

Smile

« Poslednja izmena: 20. Okt 2009, 14:59:50 od cybermikan »
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!Edit by Anea: Regulisana velika slova u potpisu.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Nokia 
Ma to je bolesno, zamrzece te sopstveni organizam sto ga mucis.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 157
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
Ma to je bolesno, zamrzece te sopstveni organizam sto ga mucis.

E, ali ja ga ne mucim!!! Ja uzivam u celom ovom postupku i gospodin Manek je rekao u svom intervijuu za hrt da je solarna joga konstantna meditacija... to je potpuno tacno jer ja sam opusten, uzivam i cool gde god da idem i sta god da radim.... konacno sam u svom zivotu smiren i spokojan pa mogu na miru da sednem, razmislim gde je problem i da sve probleme resim bez problema za razliku od ranije kada sam bio u totalnom nemiru i samo sebi stvarao sters smanjujuci zivot. Sad je takodje i moje disanje smanjeno i usporeno sto je jako inace dobro za srce posebno...

Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 54
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Da dodam samo da mi raste potpuno nova kosa i vec do proleca cu opet imati bujnu kosu
Javi i Hiri da i njemu poraste kosa

... da je mozak zauzet 80% samo oko varenja jer ucestvuje u tom procesu sa celim probavnim traktom....
Mozak ne učestvuje u procesu varenja.

Nebuloze o telepatiji, vidovitosti, teletekinezima i rešavanju psihičkih i umnih problema neću da komentarišem, dovoljno je "psihički i umno" što si ti napisao.

kada se nase oci izloze vecoj kolicini svetlosti sto je sungazing u praksi ona postaje vise energizirana da proizvodi vise melatonina...

... moja pinealna zlezda se mnogo vise energizirala nego obicnog drugog coveka, proizvodi im dalje vise seratonina i melatonina itd. da ne nabrajam sad i druge hormone ...
itd.
Serotonin se najviše proizvodi u gastrointestinalnom traktu i drugim organima ali ne u pinealnoj žlezdi.

postaje vise energizirana da proizvodi vise melatonina

Fraza "energizirana" ništa ne znači. U naučnim radovima se nikad ne govori o "energizirananju" i to je element po kome prepoznajete stručnost diskutanta. "energiziranje" je neodredjen pojam i odlično sredstvo za zamagljivanje. Možete "energizirai" epifizu u tiganju ili na trofaznoj struji koliko hoćete ali nećete dobiti ni mrvu melatonina.

"energiziranje" pinealne žlezde nema veze sa lučenjem melatoina. Signal iz retine svetlost/tama se prenosi do hipotalmusa a hipotalmus aktivira rad pinealne žlezde. Pinealna žlezda je "fabrika" u kojoj se proizvodi melatonin ali je zavisna od hipotalmusa. Kod čoveka ne postoji direktna veza oko-pinealna žlezda. Neke životinje (mislim neke vrste ajkula) imaju foto-receptore na pinealnoj žlezdi ali čovek nema takve receptore.

SVETLOST INHIBIRA STVARANJE MELATONINA (hormon tame), prema tome kad buljite u Sunce zaustavljate lučenje melatonina!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 18:38:33
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.114 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.