Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 09:44:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: sociajlana anksioznost ~ ocajan .  (Pročitano 10476 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Auuu koliko predrasuda ima na ovoj temi.

@lastminute Najbolje bi bilo da odes kod strucnog lica da ustanovis da li uopste imas bolest. Ne moze niko preko foruma da ustanovi tvoju dijagnozu i da potvrdi da li imas ili ne socijalnu anksioznost. I nemoj se zavaravati (u slucaju da imas) da mozes sam sebi pomoci ili bilo koja druga osoba koja nije strucna. Ako ti pukne guma na autu otici ces do vulkanizera. Nece ti gumu popraviti saveti sa foruma ili tvoja dobra volja vec strucno lice.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Zato i kažem da porazgovara sa nekim, makar da se uveri da mu nije ništa.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
psihoterapeut, prolazi kroz skolovanje psihoanalizu, to rade o svom trosku.
Psihoanaliza je samo jedan od mnoooogo postojećih i priznatih psihoterapijskih pravaca. Sa tim da psihoanaliza sama po sebi nije psihoterapijski pravac, nego čitava škola koja izučava ličnost čoveka i sve njene pojavne oblike.

Brana te je, uostalom, uputila na temu gde se o tome opširnije govori.

Inače, nemam želudac za takve generalizacije jer one prosto nisu tačne.
« Poslednja izmena: 17. Apr 2011, 15:53:27 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Ja nisam znao da ima 17 godina, onda je vrlo moguca da je jednostavno u pubertetskom tripu  Smile

Pazite, ako zaista smatra da ima problema sa time, nije naodmet porazgovarati sa strucnim licem koje ce mu verovatno reci sta je u pitanju
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Ja mislim da je on vec skocio kroz prozor u svom beznadju koje ga je ovde snaslo.  Smile
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

I observe people.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.18
Ma ajde kliring, da poludi covek.
Treba da se posveti zivotu, zabavi. Treba da probudi hormone sportom i kretanjem, da natera sebe.
Nije on za psihica kako je napisao ovde. Ni jedan psihoterapeut ne radi bez antidepresiva, a onda im odu ljudi u psihozu i kazu takav je psiholoski profil... Nije on neki depresivac vidis da se krece...samo je mala psiholoska kriza koju je verovatno nametnula i sredina. Kod nas sredina ubedi coveka da je otkacen i ko je ko on podlozan ode kod psihica i kraj price. Zavrsi u ludilu. A ti pacijenti koji od normalnih ljudi prave ludake lececi tako svoje frustracije setaju "normalno", poznati su mi slucajevi... Krajnje isfrustrirane osobe koje stalno izbacuju sa posla i ne uklapaju se u nove sredine, u svojoj sredini nadju zrtvu i projektuju svoje probleme na nju, da vide izlaz za sebe.... naravno ovaj ptrazi strucnu pomoc i kraj. A ludak nastavi ko sa virusom da se seta.

Da mu nije nista ozbiljno... verovatno si u pravu... mladic nije naveo nijedan simptom koji bi razvio mogucnosti za dijagnozu, pa i tu koju je on sebi "dodelio"...
Al' nisi u pravu u vezi sa ostalim.
Ima raznih ljudi u ovim profesijama... pa verovatno i takvih sa kojima si ti imao iskustva, ali sam ubedjen da oni predstavljaju beznacajan procenat. Ja npr. znam jednog uglednog psihologa koji je vrlo narcisoidna licnost. Covek u torbi, pored testova, nosi pismo drustva psihologa Srbije gde pise da je izabran na jednu visoku funkciju u tom drustvu... i kad god je zgodno (i nezgodno), on izvadi taj papir, i daje ljudima da citaju. Znam i jednog koji je spec. porodicne psihoterapije.. ima +40 godina.. i nema sopstvenu porodicu... mislim da cak nikada nije imao ozbiljnije duze kontakte sa osobama suprotnog pola.. i onda je pomalo cudno primati savete od takve osobe o tome kako treba voditi porodicu, vaspitavati decu, i sl. Al' patologije imas u svakoj profesiji.. i bas u svakom pozivu ces naci licnosti koje ga obavljaju nezainteresovano i preko 'one stvari'... Fazon u tome sto je mnogo ekskluzivnije prazniti potrebu za pricom kroz temu o lekaru koji je primio mito, nego o lekaru koji je izvrsio komplikovan zahvat... pa tako i u ovome o cemu diskutujemo.
Naravno, smatram da psiholozi spadaju u onu grupu radnika sa lekarima, prosvetarima i sl... koji bi trebalo da prolaze redovne psiholoske kontrole na okolnosti podobnosti za bavljenje poslovima koji, slozices se, nose izvesnu dozu odgovornosti sa sobom.
« Poslednja izmena: 17. Apr 2011, 19:37:43 od dare_ »
IP sačuvana
social share
Doctor, doctor, People keep ignoring me!
-Next please!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Saznanja su cudo. Vidis da smo se nasli negde sa pricom. Ali jako je malo predanih svom poslu u ovoj siromasnoj sredini.

Drugarica mi je doktorka pa imam dobre informacije, a i jos neke ljude poznajem sto lekare sto pacijente.
« Poslednja izmena: 17. Apr 2011, 19:33:05 od Promaseni »
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 65
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
pozdrav .. zahvaljujem se na savetima .
ovo vezano za kosu sam naveo samo kao primer moje samokriticnosti .
hm zasto mislim da patim od ovoga ..  zato sto ceo zivot gledam previse samokriticno na sebe , nikad nisam bio zadovoljan sobom . sklon sam perfekcionizmu , nikako ne podnosim kritike , cesto se povlacim u sebe .
recimo sinoc je bila subota , vece kada se izlazi , jure se cure . sta sam ja uradio sinoc - nista .. nisam izasao , obrisao sam fejs zato sto sam primio par kritika tog dana .. ubedacio se ko neki debil
npr kada setam ulicom osecam nelagodnost jer imam trip da me svi postmatraju  . tako je i u skoli , ne mogu da se opustim imam trip da me gledaju .
secam se ranije recimo nisam smeo da prodjem nekom ulicom jer bih video nekog komsiju i isao zaobilaznim putem kako ne bih uspostavio komunikaciju sa tim covekom ..
ima jos puno razloga i tako toga ... ne zelim da izigravam zrtvu neku i trazim vase sazaljenje .. meni se jednostavno smucilo trpim to vise . nije ozbiljno ali opet sa druge strane narasuva kvalitet zivota .
inace sam pricao sa jednom osobom . lakse mi je malo .. mozda i odem uskoro do psihologa . cuo sam da se ovo leci kbt terapijom .
voleo bih da je ovo faza .. ali kada se dublje zapitam .. ovo traje ovako jos od ranog detinjstva ..
a zasto msm da je ovo s.a .. ne znam .. meni se cini da jeste ..
pozdrav Smiley

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia krntija
Fejs si privremeno deaktivirao jel tako?  Smile

Ma sve su to sitnice koje se lako daju rešiti... Pojebeš 2 devojke i umislićeš da si božanstvo. Kad ti ka'em  Smile

Kritiku moraš da naučiš da prihvatiš, pogotovo od osoba za koje znaš da ti žele dobro... od roditelja i ostalih članova porodice, kao i dobrih prijatelja. Kad te oni kritikuju, to sigurno ne rade džabe. Prihvati je i gledaj da to, na šta ti skreću pažnju, promeniš.

A subota će biti ihajhaj... eto je sledeća već za 6 dana  Smile 

I to sa komšijama ja i dan danas radim, neka te to ne brine.  Smile
« Poslednja izmena: 18. Apr 2011, 02:01:33 od bookee »
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Koliko lupetanja na ovoj temi, i nebuloznih kometara. Smile 

Te simptome koje si naveo su vrlo bliski simptomima sociofobije.  I to nije zbog puberteta, adolescencije i sl. i nece proci tek tako, kao sto mnogi mudruju na temi. Da izadjes napolje, nadjes sebi ribu (a sa anksioznoscu je pitanje kako bi to i izveo) i boli te patka, problem nestao.
Potreban je rad na sebi i naravno odgovarajuca terapija. Kako bi podigao samopouzdanje i samopostovanje. Treba da odes kod psihijatra sto pre. Bolje spreciti nego leciti.

A sto se tice opadanja kose, probaj minoxidil od 5% jedini dokazani lek (koji doduse funkcionise kod jako malog broja muskaraca) i to kupuj pravljeni. Pilfud je ista stvar, ali mnogo skuplji. Mozda si od srecnika pa kod tebe proradi.

Evo ti jos jedan savet (u slucaju da Minoxidil ne proradi a opadanje se nastavi).

Celavljenje kod muskarca:
Faza 1. Aaaaaa!!!  (kad prvi put primetis da ti opada kosa)
Faza 2. Ubicu se, ubicu se! (kad shvatis da opadanje ne staje)
Faza 3. Moj zivot je zavrsen, vise nikad nista necu karati. (kad ti opadne dobar deo kose)
Faza 4. Hej... pa ja imam i obe ruke i obe noge, a uz to i visak testosterona, trebo bi nesto da karam.
Faza 5. Opadanje kose, sta to bese Smile ?
« Poslednja izmena: 18. Apr 2011, 02:56:09 od Major_T »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 09:44:19
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.