Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 19:51:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Snimci Ratka Mladića u Beogradu  (Pročitano 22783 puta)
Clan u razvoju

cijeni sebe cijeni ce te i drugi...

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 32
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Motorola nemam pojma
TV BiH lažno optužila Srbiju (VIDEO)

Rasim Ljajić tvrdi da su svi snimci Ratka Mladića koje je objavila TV BiH stariji od osam godina i da ih je upravo Srbija pronašla i poslala Hagu

Nijedan od video-snimaka Ratka Mladića koji su u sredu uveče emitovani na Federalnoj TV BiH nije snimljen u poslednjih osam godina, tvrdi predsednik Saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić. On kaže da su svi objavljeni snimci pronađeni prilikom pretresa Mladićeve kuće u decembru prošle godine i da ih je upravo Srbija u martu dostavila Hagu.

- Objavljivanje ovih snimaka je pokušaj dezavuisanja saradnje Srbije sa Tribunalom. Taj materijal je zaplenjen 4. decembra u kući Ratka Mladića na Banovom brdu i potom dostavljen Hagu. Radi se o 215 audio i video kaseta i kompakt-diskova. Plašim se da je namera objavljivanja snimaka da se spreči pozitivan stav Holandije po pitanju vizne liberalizacije i da se Srbija ponovo dovede na optuženičku klupu. Očito da jedan deo međunarodne zajednice nema najbolje namere prema Srbiji - rekao je Ljajić.

Na pitanje novinara Pressa da li su snimci koje je objavila bosanska TV dostavljeni iz Haga, Ljajić kaže da ne može da tvrdi da je to tako, ali dodaje:

Srbija čeka objašnjenje iz Haga

- Znam da sigurno nije dato iz Srbije. A pošto smo ceo materijal dostavili haškom tužilaštvu, i to lično Bramercu, mi u razgovoru sa njima moramo da ustanovimo kako su snimci stigli do medija. Dakle, ne optužujemo nikog, ali ima previše slučajnosti u svemu ovome - kaže Ljajić, koji je za svaki emitovani snimak naveo koje je konkretno godine snimljen.

- Idemo redom. Mladić je s unukom u naručju snimljen 28. aprila 2001, a u pitanju je unuka koja se rodila 5. januara iste godine. Snimak sa venčanja sina Darka je od 21. juna 1997. Zatim, Mladić je svoju kuću napustio 28. juna 2001, kada je Slobodan Milošević izručen Hagu, a do 1. juna 2002. krio se u vojnim objektima Rajac, Stragari i Krčmari. Krčmare je napustio 1. juna 2001. i svako ko nam donese noviji snimak Mladića iz nekog vojnog objekta dobiće nagradu! Snimak na kome igra stoni tenis datira iz vojnog objekta u Stragarima kraj Kragujevca u kojem je Mladić bio do 15. februara 2001. - priča Ljajić.

Snimak sa ćerkom iz 1994!

On odlučno demantuje navode televizije da je snimak na kojem se Mladić, koji se kreće pomoću štapa, grudva sa suprugom i ćerkom nastao krajem prošle godine.

- Pa, molim vas, ta televizija je prvo objavila snimke sahrane njegove ćerke od 25. marta 1994, a onda i drugi snimak sa ćerkom i ženom, kako šetaju po snegu, za koji BiH televizija tvrdi da je iz 2008. godine?! Gde tu ima logike - pita se Ljajić.

Kako saznaje Press, taj snimak datira iz 1994. godine i snimljen je na Tari, samo nekoliko meseci pre smrti Mladićeve ćerke.

Prodavali snimke srpskim medijima

Kako Press saznaje, TV BiH je prodavala nekim srpskim medijima ove „sveže" snimke Ratka Mladića po ceni od 1.000 evra po minutu, i pri tom, prema nezvaničnim informacijama, zaradila veliku sumu novca!

Inače, i komesar za proširenje EU Oli Ren rekao je da bi bio „veoma iznenađen" kada bi se pokazalo tačnim da su objavljeni snimci Mladića nastali 2008. godine.

- U redovnom sam kontaktu s Haškim tribunalom i poslednje izvesne pretpostavke o kretanju Mladića govore o periodu iz 2006. i ranijim godinama, a ne o 2008. godini, kada je nova vlada Srbije bila formirana - rekao je Ren.

Izvor: Press

Na pojedinim snimcima se jasno vidi datum kad su snimani. Vila na Kosutnjaku snimljena je 1997. Par godina kasnije prikazan je snimak Mladica u Kuli kraj Sarajeva, par dana prije nego je pao rezim u BG, potom ide snimak iz 2003 godine i zadnji za koji se nagadja da je nastao ove zime nakon sto je Mladic dozivio mozdani udar. Pogledaj te komplet emisiju i navode iste, pa cete moci razluciti sta je istina, a sta ne. Vjerujte malo vise ocima nego propagandi. Normalno je da se vladajuca elita brani radi ovih snimaka jer ovi snimci pokopavaju tezu da se Mladic krije u Srbiji, a da vlada ne zna nista o tome.
IP sačuvana
social share
Ori Djidji
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold
nije vam odgovarao mir jer niste tako mogli ono sto ste hteli, pa ste zapoceli rat. onda, kada ste dobili rat, izgubili ste ga. sada vam ne odgovara ni to.
sada se ponasate kao da hocete jos rata da bi ste primenili lekcije koje ste naucili u proslom.
ljudi pustite se gluposti. rs je stvarnost, svidelo se to vama ili ne. svaki pokusaj da se taj entitet razori ili dovodi do novog rata pa do nezavisnosti ili dovodi direktno do nezavisnosti.

zajebite to, gledajte salihamidzica u juventusu i uzivajte.

oridjidji,  Smile
pitajte tuzilastvo u hagu da li je snimak od ove zime!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC Wildfire S
Hocu da ti kazem da u univerzalne stvari kao sto je pravda, multietnicnost i multikulturalnost ono sto volim i postujem. Mene ne zanima ko si i sta si, sve dok su tvoje rijeci i djela dobra, dok nepokazujes uskogrudnost, diskriminaciju, mrznju i ljubav prema gluposti i onome cega se normalan covjek stidi.

Svaka čast.  Smile

"Mi se moramo opredjeliti u jednom. Prvi cilj je najvažniji i on je za ove ostale ciljeve, svi ostali ciljevi su podtačke prvog. Jesmo li se opredjelili, da se konačno razgraničimo sa druge dvije nacionalne zajednice. Mi ćemo se razdvojiti sa njima, ako se Bosna i Hercegovina pocijepa na troje. … Kad smo govorili da gdje su Srbi, to je srpska teritorija, to je mobilizacija cijelog srpskog naroda, mi ćemo organizovano, korektno našem narodu dati krov nad glavom. Preseliti ga ako treba, nećemo dovesti u genocidan položaj. ”

Uvjeravam vas da među nama nisu Srbi bili u nikakvom genocidnom polozaju i oni koji su ostali bili su postovani između nas.

Pa dobro dobro... ovo je bila preventiva.  Smile
Ne sumnjam ja u vašu čistotu i poštovanje... niti dovodim u bilo kakvu sumnju.  Smile
Samo treba preduzeti neke mere opreza na vreme da se ne bi hvatali za glavu kasnije.

Ovo ostalo je u samoodbrani.
Naravno, bilo je tu i par grešaka... ali.. znaš kako... ne možeš da napraviš omlet a da ne razbiješ par jaja.  Smile

Sad bar imate Srbe i možete lepo da se družite. Pusti ovo ostalo... nemoj biti zlopamtilo.
Zar to nije lepo.  Smile

Citat
Očigledan primjer za to ti je Tuzla. Slobodno kao turista prošetaj bilo kojim gradom u FBIH-a i iznenadičeš se odnosom ljudi prema bilo kome bez obzira na vjeru, nacionalnost i rasu.

A je l' smemo da šetamo u koloni?  Smile Smile
« Poslednja izmena: 12. Jun 2009, 10:18:59 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple 15
Citat
A je l' smemo da šetamo u koloni?

hm... digg... Smile

Elem... reklamiranje drugih foruma i sajtova nije dozvoljeno. Svaki link ce biti uklonjen.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1272
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Prvi strateški cilj je najvažniji
Momčilo Krajišnik: 0190-8559 – 0190-8561

“Samo ja bih htio jedno objašnjenje, pošto sam i ja učestvovao u donošenju tih ciljeva. Mi se moramo opredjeliti u jednom. Prvi cilj je najvažniji i on je za ove ostale ciljeve, svi ostali ciljevi su podtačke prvog. Jesmo li se opredjelili, da se konačno razgraničimo sa druge dvije nacionalne zajednice. Mi ćemo se razdvojiti sa njima, ako se Bosna i Hercegovina pocijepa na troje. … Kad smo govorili da gdje su Srbi, to je srpska teritorija, to je mobilizacija cijelog srpskog naroda, mi ćemo organizovano, korektno našem narodu dati krov nad glavom. Preseliti ga ako treba, nećemo dovesti u genocidan položaj.”[9] 0190-8559 – 0190-8560.

Toliko o tezi da su bosnjaci protjerivali srbe...
Meni nesto nije jasno!
Ti nam prezentujes dokaz po kojem su Srbi odlucili razgranicti svoju nacionalnu teritoriju u BiH(i hvala bogu u tome uspjeli),izmedju redova nam imputiras da su etnicki ocistili tu teritoriju!
I dobro jer mi Srbi kao slobodarski,posten narod priznajemo svoje greske,ali smo isto tako svjesni da mira biti nece dok god vi ne priznate svoje greske!Ja priznajem cinjenicu da je bilo etnickog ciscenja kao i u bilo kojem drugom gradjanskom ratu,ali na samo na nasoj strani vec na sve tri strane!

E sad mi  objasni jer ti nama vrijedjas inteligenciju kad nam kao dokaz da bosnjaci nisu pocinili etnicko ciscenje citiras izjavu srpskog politicara o razgranicenju teritorije u Bosni!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10

Urednik političkog magazina "60 minuta" na televiziji Federacije BiH (FTV) Bakir Hadžiomerović, negirao je tvrdnje iz Beograda da su svi snimci Ratka Mladića, koji su emitovani u toj emisiji, stari najmanje osam godina.

"Na snimcima su i njegova unuka rođena 2001., a i unuk koji je rođen 2006. godine. Takođe, na snimku guslarskog posela vidi se devojčica, već odrasla, kako mu seda u krilo, a reč je o njegovoj unuci...Stoga je nemoguće da su snimci stariji od osam godina", rekao je Hadžiomerović sarajevskim medijima.

Na pitanje ima li dokaze da je snimak Ratka Mladića kada se grudva u snegu sa svojom suprugom i snajom nastao prošle ili pretprošle zime, Hadžiomerović je odgovorio potvrdno, ne želeći da iznosi više informacija o svojim izvorima.

"Sva negiranja i insinuacije iz Beograda su očekivani, jer šta drugo očekivati od vlasti u kojoj Mladić poslednjih 14 godina živi slobodno", izjavio je urednik političkog magazina, koji je u sredu objavio amaterske snimke Ratka Mladića nastale u proteklih 12 godina na području Srbije i jedan snimak koji je sačinjen na svadbi u Istočnom Sarajevu.

Hadžiomerović je nazvao suvišnim tvrdnje predsednika Nacionalnog saveta za saradnju Srbije s Tribunalom Rasima Ljajića, prema kojem su snimci na FTV objavljeni da se spreči promena stava Holandije o pitanju ukidanja viza i da se Srbija dovede u situaciju da se brani od optužbi kako ne čini sve da okonča saradnju s Tribunalom.

"Nemam razloga ljudima dodatno objašnjavati šta su videli na ekranima i ko je osoba čije su šenlučenje iz proteklih godina gledali. Ne bi me začudilo da nas optuže da smo sve to montirali", izjavio je Hadžiomerović.

On nije želeo da govori o načinu na koji je došao do snimaka koji traju više od sat vremena, a od kojih je u više od 50 minuta Mladić u prvom planu.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple 15
Video zapisi Mladića objavljeni u BiH stari osam godina
Sarajevo manipuliše starim snimcima
Autor: Ekipa „Blica” | 12.06.2009. - 07:59

Tužilaštvo Haškog tribunala i glavni haški tužilac Serž Bramerc upoznati su sa snimcima Ratka Mladića, prikazanim preksinoć na Televiziji BiH, i pre no što je tužilac sačinio izveštaj predočen pred Savetom bezbednosti UN u Njujorku, izjavila je za „Blic” Olga Kavran, portparol Haškog tužilaštva.

S obzirom na to da Bramerc nije u svom izveštaju izrazio sumnju da Srbija skriva Mladića, naprotiv, istakao je napore i napredak na hapšenju i lociranju preostalih begunaca, to je indirektna potvrda da snimci Mladića u Beogradu nisu nastali tokom 2008. godine.
- Tužilaštvo je upoznato s tim snimcima odranije. Ne želim da ulazim u diskusiju o operativnim detaljima zbog opasnosti ugrožavanja potrage za beguncima. To nije ni u čijem interesu - kaže Kavranova za „Blic”.
Snimci objavljeni na Televiziji Federacije BiH, kako tvrdi Rasim Ljajić, šef Nacionalnog saveta za saradnju sa Tribunalom, stari su najmanje osam godina, a deo su zaplenjene dokumentacije pronađene tokom pretresa stana Mladićeve supruge Bosiljke Mladić 4. decembra prošle godine, po nalogu veća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu. Ovu dokumentaciju vlasti u Beogradu predale su haškim istražiteljima 27. februara ove godine, a u Hag je stigla 2. marta.
- Plašim se da je namera objavljivanja snimaka da se spreči promena stava Holandije po pitanju vizne liberalizacije i da se ponovo dovedemo na optuženičku klupu i branimo od optužbi da ne činimo sve što možemo da okončamo saradnju sa Haškim tribunalom - rekao je Ljajić.
On je dodao da ne zna kome je stalo da Srbija ne nastavi put ka EU, ali da je očito da neko u delu međunarodne zajednice nema baš najbolje namere. Ljajić je rekao da je „otvoreno pitanje kako je i zbog čega ovaj materijal pre sudnice dospeo na pojedine televizije” i naveo da će se o tome razgovarati s tužilaštvom Haškog tribunala.
- Da smo nešto hteli da skrivamo, valjda ne bismo bili ludi da ceo materijal predamo Haškom tribunalu. To bi valjda trebalo da bude dokaz potpune spremnosti na saradnju s Haškim tribunalom - rekao je Ljajić.
Ljajić je rekao da je 4. decembra u Mladićevoj kući zaplenjeno ukupno 215 audio i video kaseta, od toga 50 audio kaseta, 37 CD-ova, 19 flopi diskova, 103 VHS kasete i 17 super HS kaseta.
Direktor kancelarije Srbije za saradnju sa Hagom Dušan Ignjatović smatra da emitovani snimaci nisu ispunili svoj cilj.
- Oni su hteli da pokažu da je Mladić i danas zaštićen u Srbiji, a to nije tačno - kaže Ignjatović.
I ministar inostranih poslova Vuk Jeremić negirao je da se snimci Mladića odnose na 2008. godinu i dodao da su iz vremena prethodne vlade. Evropski komesar za proširenje Oli Ren, s kojim se juče sastao Jeremić, kaže da bi „bio krajnje iznenađen kada bi se potvrdilo da je navod o 2008. godini tačan”.
- U redovnom sam kontaktu s nekim obaveštajnim službama i poslednje sigurne pretpostavke o Mladićevom kretanju odnose se na proleće 2006. Nimalo ne sumnjam da su sadašnja vlada i predsednik potpuno predani služenju međunarodnoj pravdi - rekao je Ren.
Televizija Federacije BiH u emisiji „60 minuta” preksinoć je u specijalnoj emisiji ekskluzivno objavila amaterske snimke na kojima se vidi da je Mladić u Srbiji vodio sasvim normalan život. Urednik emisije „60 minuta” Bakir Hadžiomerović kaže da se na svim snimcima koji se protežu na jako dugi vremenski period uglavnom u Mladićevom okruženju pojavljuju isti ljudi iz drugog plana.
- To bi mogli biti ljudi zaduženi za njegovo obezbeđenje i ostale stvari - rekao je Hadžiomerović.
Video zapisi otkrivaju porodične sastanke, pa i sahranu njegove ćerke Ane, kojoj je prisustvovao. U Mladićevom društvu na ovim snimcima zabeleženi su i drugi optuženi za ratne zločine Momčilo Perišić, Zdravko Tolimir i Manojlo Milovanović.

Demantovani navodi da su snimci Mladića načinjeni 2008.
   Na komentare Televizije BiH da su snimci Mladića napravljeni 2008. uključujući i snimak koji ga prikazuju dok se grudva sa suprugom Bosiljkom i ćerkom Anom, Rasim Ljajić je izjavio da taj snimak nikako nije mogao biti zabeležen 2008, jer je 1994. Mladićeva ćerka sahranjena.
   Zapis kojim se negira tvrdnja Televizije BiH da su snimci nastali 2008. godine. On prikazuje Mladića s unukom u rukama. Mladićev unuk rođen je 2001. godine, a snimak zabeležen 28. aprila te godine.
   Datum snimka na kojem se vidi da Mladić u sigurnoj zaštiti jednog vojnog objekta igra stoni tenis ili pak šeta sa prijateljima, prema Ljajićevoj tvrdnji, nije utvrđen. Ali, on kaže da je bivši vođa vojske bosanskih Srba poslednji put boravio u nekom vojnom objektu 1. juna 2002. godine i da je to bio objekat Krčmari kod Valjeva. Mladić je, kako je objasnio, svoju kuću napustio 28. juna 2001. godine, po izručenju Slobodana Miloševića Hagu, a do 1. juna 2002. godine krio se u vojnim objektima Rajac, Stragari i Krčmari.
   Snimak Mladića na venčanju sina 21. juna 1997.
   Mladić snimljen je kako peva na svadbi 21. juna 1997.
   Mladić sa suprugom u jednoj kasarni, datum nije utvrđen. Na pitanje žene, kakav mu je smeštaj odgovara: „Ovde je kao u raju”.

Rajs: Potvrda ispravnosti stava Holandije
Iz Ministarstva spoljnih poslova Holandije kažu za „Blic” da snimci Ratka Mladića samo potvrđuju stav ove zemlje da je za odmrzavanje prelaznog sporazuma o trgovini EU i Srbije i sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju neophodna potpuna saradnja Srbije sa Hagom, što podrazumeva hapšenje preostalih begunaca.
- Naše insistiranje na hapšenju Mladića ostaje nepromenjen uslov za saglasnost Holandije za dalje približavanje Beograda sa EU - naveo je Bart Rajs, pres sekretar Ministarstva.
On je dodao da to nikako ne treba mešati sa pozitivnim stavom njegove zemlje prema liberalizaciji viznog režima za građane Srbije.

T. T.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 32
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Motorola nemam pojma
Hocu da ti kazem da u univerzalne stvari kao sto je pravda, multietnicnost i multikulturalnost ono sto volim i postujem. Mene ne zanima ko si i sta si, sve dok su tvoje rijeci i djela dobra, dok nepokazujes uskogrudnost, diskriminaciju, mrznju i ljubav prema gluposti i onome cega se normalan covjek stidi.

Svaka čast.  Smile

"Mi se moramo opredjeliti u jednom. Prvi cilj je najvažniji i on je za ove ostale ciljeve, svi ostali ciljevi su podtačke prvog. Jesmo li se opredjelili, da se konačno razgraničimo sa druge dvije nacionalne zajednice. Mi ćemo se razdvojiti sa njima, ako se Bosna i Hercegovina pocijepa na troje. … Kad smo govorili da gdje su Srbi, to je srpska teritorija, to je mobilizacija cijelog srpskog naroda, mi ćemo organizovano, korektno našem narodu dati krov nad glavom. Preseliti ga ako treba, nećemo dovesti u genocidan položaj. ”

Uvjeravam vas da među nama nisu Srbi bili u nikakvom genocidnom polozaju i oni koji su ostali bili su postovani između nas.

Pa dobro dobro... ovo je bila preventiva.  Smile
Ne sumnjam ja u vašu čistotu i poštovanje... niti dovodim u bilo kakvu sumnju.  Smile
Samo treba preduzeti neke mere opreza na vreme da se ne bi hvatali za glavu kasnije.

Ovo ostalo je u samoodbrani.
Naravno, bilo je tu i par grešaka... ali.. znaš kako... ne možeš da napraviš omlet a da ne razbiješ par jaja.  Smile

Sad bar imate Srbe i možete lepo da se družite. Pusti ovo ostalo... nemoj biti zlopamtilo.
Zar to nije lepo.  Smile

Citat
Očigledan primjer za to ti je Tuzla. Slobodno kao turista prošetaj bilo kojim gradom u FBIH-a i iznenadičeš se odnosom ljudi prema bilo kome bez obzira na vjeru, nacionalnost i rasu.

A je l' smemo da šetamo u koloni?  Smile Smile

Pogledaj ko je optuzenik na klupi u Beogradu za napad na tuzlansku kolonu. Ilija Jurišić, bosanski pravoslavac u Armiji BIH-a. Sta ti to uopste govori o nasoj borbi za ocuvanje BIH-a?

Halo zivoti ljudi nisu jaja koja se razbiju, stotine hiljada mrtvih kao produkt rata u BIH-a nisu i nesmiju biti nesto sto se smije zaboraviti, niti nesto sto se na Balkanu treba ponoviti. Jasenovac, Srebrenica, Zepa, Zvornik, Foca,  Prijedor, Manjaca, Keraterm i td. nesmiju biti mjesta za zaborav. To su mjesta gdje se izgubio razum, a pobijedila ljudska glupost i ljudi se trebaju toga stidjeti. I ti se radjas, zivis i umires. Krv ti je crvena, imas tijelo, imas dusu, imas svoje pravo na zivot, postuj ga  i voli kao sto volis i svoj zivot...

Ljubi bliznjeg svoga ... Vjeruj mi da je nepravda prema drugome gora nego prema sebi...

Kazem ti nismo ni mi u ratu bili cvijecke ali nemozes izjednaciti Srpsku krivicu, sa Bosnjackom jer mi smo bili u podredjenijem polozaju od vas. Nezaboravi da zbog srpske vanjske politike, niko nije htio da ostane u Jugoslaviji.
Rat u Sloveniji, rat u Hrvatskoj, rat u BIH-a, rat na Kosovu, nisu se vodili radi toga sto su ti narodi htijeli rat nego slobodu od jedne hegemonije u kojoj su se Srbi nametali.

Nemozes izjednaciti krivicu izmedju zaracenih strana na Balkanu. Ako su svi drugi htijeli nezavisnost u Jugoslaviji, zasto to Srbi nisu mogli da podnesu i u miru se razidju sa svojim komsijama? Upravo radi ocuvanja Srba u jednoj drzavi, Srbi su i krenuli u rat koji je sve istrosio i unistio nam buducnost. Danas da nije bilo Slobine politike rata i njegovih poltrona na Balkanu i snova o nekoj Dušanovoj Srbiji, svi bi živjeli u EU, a nebi čekali da nam se isti smiluju. A za njih smo puno prije bili EU u malom jer smo se uvazavali bez obzira na naše razlike. Mi necijenimo zaostavstinu mira, koji nam je nekada komunisticki rezim dao, niti jednu antifasisticku borbu koja je 50 godina drzala, mnoge neistomisljenike u miru. Mi necijenimo ono sto su mnogi dobri ljudi gradili i sve one vrijednosti koje su nam ustolicili. Ne moze mi nijedan Srbin, Hrvat i musliman reci da danas nebi zivjeli bolje da rata nije bilo. Ovo sto danas imamo nije zivot vec zivotarenje.

Evo ti broj zrtava u BIH-a prema zadnjoj listi :

Broj žrtava
Ukupno
93.837

Bošnjaci 63.687 67,9%
Srbi 24.216 25,8%
Hrvati 5.057 5,4%
Ostali 877 0,9%

Ukupno civila
34.610 Bošnjaci 30.514 88,2%
Hrvati 2.076 5,9%
Srbi 1.973 5,7%
Ostali 47 0,2%

Ukupno vojnika
54.223 Bošnjaci 30.173 55,6%
Srbi 21.399 39,5%
Hrvati 2.619 4,8%
Ostali 32 0,1%
Neutvrđeno 4.000

Neke procjene kazu da je zrtava bilo oko 200 000. Pokušaj izjednaciti krivicu. Kazem ti da je takvo sto nemoguce!

Od Srbije jedino onaj ko nije trazio nije dobio nezavisnost, drugi jesu. Zapitaj te se zasto?

IP sačuvana
social share
Ori Djidji
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 32
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Motorola nemam pojma
Prvi strateški cilj je najvažniji
Momčilo Krajišnik: 0190-8559 – 0190-8561

“Samo ja bih htio jedno objašnjenje, pošto sam i ja učestvovao u donošenju tih ciljeva. Mi se moramo opredjeliti u jednom. Prvi cilj je najvažniji i on je za ove ostale ciljeve, svi ostali ciljevi su podtačke prvog. Jesmo li se opredjelili, da se konačno razgraničimo sa druge dvije nacionalne zajednice. Mi ćemo se razdvojiti sa njima, ako se Bosna i Hercegovina pocijepa na troje. … Kad smo govorili da gdje su Srbi, to je srpska teritorija, to je mobilizacija cijelog srpskog naroda, mi ćemo organizovano, korektno našem narodu dati krov nad glavom. Preseliti ga ako treba, nećemo dovesti u genocidan položaj.”[9] 0190-8559 – 0190-8560.

Toliko o tezi da su bosnjaci protjerivali srbe...
Meni nesto nije jasno!
Ti nam prezentujes dokaz po kojem su Srbi odlucili razgranicti svoju nacionalnu teritoriju u BiH(i hvala bogu u tome uspjeli),izmedju redova nam imputiras da su etnicki ocistili tu teritoriju!
I dobro jer mi Srbi kao slobodarski,posten narod priznajemo svoje greske,ali smo isto tako svjesni da mira biti nece dok god vi ne priznate svoje greske!Ja priznajem cinjenicu da je bilo etnickog ciscenja kao i u bilo kojem drugom gradjanskom ratu,ali na samo na nasoj strani vec na sve tri strane!

E sad mi objasni jer ti nama vrijedjas inteligenciju kad nam kao dokaz da bosnjaci nisu pocinili etnicko ciscenje citiras izjavu srpskog politicara o razgranicenju teritorije u Bosni!

Covjece naveo sam ti sigurno imena deset srba koji su bili na bosanskoj strani u vrijeme rata u BIH-a i koji su dali svoj doprinos ocuvanja iste. Stavio sam transkrpit vlade R. Srpske od 1992-1996 godine na citanje svima, da vidite kakva je politika tadasnjeg vodstva R. Srpske bilo u BIH-a i po cijim su naredjenima i kako radili i kako se sve to isplaniralo puno prije.

Nevrijedjam tvoju inteligenciju ni bilo ciju, ako hoces mozes sve moje navode da provjeris. Jesi li znao da je u opkoljenom sarajevu na Bosanskoj strani postojala cijela jedinica koja je zbog velikog broja Srba u njoj prozvana Slavna pravoslavna brigada. Pogledaj film "Vanzemaljci u Sarajevu", potrazi ga na youtube i vidi sta o svojoj borbi govore B. Srbi u Armiji BIH-a. Zbog cega i kako su se borili u ovoj vojsci i zbog kojih vrijednosti?

Govorim ti da Bosnjaci nikakvo etnicko ciscenje nisu propagirali ni pravili, niti ikoga od nemuslimana sistematski ubijali, postoje pojedinačni zločini koji su procesuirani 1993 godine kao slucaj "Sarajevskih Kazana" tj. pojedinačnim ubistvima Sarajevskih Srba i Hrvata od strane jednog lokalnog kriminalca i mi na to gledamo kao na mrlju na nasu borbu i vrlo rano smo se suocili sa pociniocima tog zlocina.  Dok si u R. Srpskoj imo sataniziranje muslimana, njihovo protjerivanje, sistematsko ubijanje i bezbroj masovnih grobnica koje svjedoce tome. Cak imas i zatiranje jedne kompletne bosanske muslimanske bastine. U Banja Luci je bilo 16 dzamija, danas nema nijedne. U Sarajevu imas crkve koje niko nije dirao tokom cijelog rata dok su u samome gradu bile gađane i unistavane dzamije.

Posijeti oba grada pa ces vidjeti kolika je razlika među njima danas i nekada. Vidječeš da se u Sarajevu ništa nije drastično promjenilo...

« Poslednja izmena: 12. Jun 2009, 11:38:52 od oridjidji »
IP sačuvana
social share
Ori Djidji
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple 15
Ne pisi duple postove... aman..  Smile

Citat
pitajte tuzilastvo u hagu da li je snimak od ove zime!

Gde smeju... ispostavice im racun...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 19:51:12
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.