Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sneg u poslednjoj nedelji novembra, blaza zima od proseka  (Pročitano 2254 puta)
04. Okt 2018, 13:09:11
Moderator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple iPhone SE 2020
DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA: Evo kad možemo da očekujemo prvi sneg



BEOGRAD- U nižim predelima Srbije očekuje se da će ove godine prvi sneg pasti u poslednjoj sedmici novembra ili prvoj polovini decembra, izjavio je meteorolog Nedeljko Todorović. On je za Tanjug naveo da se to odnosi na niže predele, poput Beograda i Vojvodine, dok će u višim predelima sneg verovatno pasti i ranije.

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u dugoročnoj prognozi se kaže da će novembar biti topliji i prosečno suv, decembar blaži i prosečno vlažan, dok će januar 2019. biti u granicama višegodišnjeg proseka i doneće umerene mrazeve. Februar će biti blaži i s prosečnim padavinama, navodi se i dodaje da će mart biti prosečno topao i vlažan, te da postoji mala verovatnoća za pojavu umerenih ili jakih mrazeva u drugoj polovini tog meseca.

U decembru će srednja minimalna temperatura vazduha biti iznad višegodišnjeg proseka i njena vrednost biće viša za oko 1,4 stepena, u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost decembarske srednje minimalne temperature vazduha od 1,6 stepeni, dok će srednja maksimalna temperatura vazduha, takođe, biti iznad višegodišnjeg proseka, odnosno viša za oko 1,8 stepeni.

Srednja maksimalna temperatura će u Beogradu biti oko 8,3 stepeni, a kada je reč o padavinama, njihova mesečna suma biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima nižim za oko jedan milimetar, u odnosu na taj prosek. U januaru će srednja minimalna temperatura vazduha biti ispod višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost januarske srednje minimalne temperature vazduha od -1,4 stepena, dok će srednja maksimalna temperatura vazduha biti u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0,2 stepena, u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha biće oko 5,1 stepen, mesečna suma padavina biće u granicama višegodišnjeg proseka, s vrednostima u proseku višim za oko 10 milimetra, u odnosu na višegodišnji prosek. Februar će biti blaži i prosečno vlažan februar, sa srednjom minimalnom temperaturom vazduha iznad višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost srednje minimalne temperature vazduha od 2,2 stepena, dok će srednja maksimalna temperatura vazduha biti iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1,4 stepena.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha biće oko 8 stepeni, a mesečna suma padavina u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 9 milimetra.

Meteorolozi RHMZ-a prognoziraju da će u martu srednja minimalna temperatura vazduha imati vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, odnosno da će biti viša za oko 0,7 stepeni. Srednja minimalna temepratura u Beogradu biće od 4,9 stepeni, dok će srednja maksimalna temperatura vazduha biti u granicama višegodišnjeg proseka, s vrednostima nižim za oko 0,3 stepena.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha biće oko 13 stepeni, dok će mesecna suma padavina biti u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 5 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37273
Идуће седмице: долази поларна зима.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 8957
Блажа зима од просека, а овамо читам јуче негде ЧЕКА НАС СТРАШНА ЗИМА, СМРЗАВАЋЕМО СЕ... Дебили распали...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.