Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mobitelima nije mjesto u školi  (Pročitano 976 puta)
06. Jun 2006, 12:39:32
Zvezda u usponu

Whats up!!!!!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1213
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
mob
Nokia 6630
Broj učenika koji su kažnjeni zbog varanja na ispitima u engleskim školama porastao je od prošlog ljeta za četvrtinu, pokazalo je istraživanje. Najčešće se vara uz pomoć mobitela.
Broj onih koji su uhvaćeni s mobilnim telefonima u ispitnim dvoranama čini čak 25 posto ukupnih prekršaja, objavilo je nevladino tijelo Qualifications ...and Curriculum Authority (QCA), zaduženo za pitanja obrazovanja u Velikoj Britaniji

"U posljednjih nekoliko godina primijetili smo zamjetno povećanje broja incidenata povezanih s upotrebom mobitela u razredima širom zemlje", rekao je za Reuters Ken Boston, izvršni direktor QCA.

Studenti i učenici mogu biti negativno ocijenjeni, pa čak i izbačeni samo zbog toga ako za vrijeme ispita budu imali mobilni telefon, i to bez obzira koriste li ga za varanje na ispitu ili ne.

Boston je najavio da će pisati svim britanskim školama o važnosti toga da učenici ne unose mobitele u razred, odnosno prostorije u kojima se održava ispit.

Više od 4.500 učenika kažnjeno je prošlog ljeta tijekom održavanja A-stupnja i srednjoškolskih GCSE ispita, što je povećanje za 27 posto u odnosu prethodnu godinu.

Jednu trećinu prekršaja čine učenici koji su uhvaćeni u plagiranju, tajnom dogovaranju ili kopiranju radova drugih kandidata obično u praktičnoj nastavi prije održavanja završnog ispita.

Drugi su, pak, kažnjeni zbog varanja ili nedoličnog ponašanja za vrijeme ispita, pisali su ili crtali opscenosti po školskim testovima, ili se, pak, na druge načine nisu pridržavali preporuka svojih nastavnika.

Kao što su mobilni telefoni izbačeni s nastave, i neke druge stvari se također pokušavaju ograničiti u nastavnom procesu, kao što su primjerice kalkulatori na matematici, rječnici na stranim jezicima, a odzvonilo je i audio playerima, kao što je primjerice iPod, jer se i preko njega može varati na ispitu.

"Očekujemo da se škole pridržavaju visokih standarda discipline. Bili smo vrlo jasni - u razredu nema mjesta za mobitele, kao ni u ispitnim dvoranama", rekao je glasnogovornik britanskog Ministarstva za odgoj i obrazovanje.

"Ljudi moraju shvatiti da se varanje bilo koje vrste neće tolerirati", dodao je.

Tako je u Velikoj Britaniji. U Hrvatskoj zasad nema podataka o tome koliko se naši učenici služe mobitelima (niti koliko im oni pomažu u varanju na školskim testovima), pa se takva istraživanja, na osnovi kojih bi se mogli donijeti određeni zaključci, tek očekuju.

(01. May 2007, 10:46:03)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Long live Heavy Metal !

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1748
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung Galaxy S
Ih kome kazes ! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

If i was awake,i would think it was a dream!!!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1608
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia N95-2 & 5800
I sta mi "posteni" ljudi da radimo?  Smile Kako da polazemo? Smile Nije fer... Smile
IP sačuvana
social share
If i was awake, i would think it was a dream!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
HTC HD2
Jeb'ga, ja imao igračke kada sam bio mali(valjda Smile) ali sa polaskom u školu koliko se dobro sećam - nosio sam knjige a ne telefon!
Danas klinci osnovci nose telefone kao da im je tako nešto potrebno a sirova istina je u tome da su im baš ti mobilni telefoni najobičniji "produžetak" za igračke iz dana vrtića.
Glupost je ogromna što se roditelji pravdaju da je njihovom detetu ipak neophodan mobilni jer na takav način mogu uvek da znaju gde im se nalazi dete i šta je sa njim.
Kako li su roditelji pre samo 20 godina znali gde su im deca i kako ih sve do sada ne pogubiše jer da je to problem onda ni ova današnja ne bi postojala - ne bi imao ko da ih rodi jer svi pogubljeni?!? Smile
Samim tim, ne vidim nikakav razlog začudjenosti engleza gore kada je i bakicama od 100 leta jasno da se mobilnim telefonima može varati na ispitima ili u toku odgovaranja na nastavi i sasvim je normalno da se isti ne sme nositi sa sobom u školu.
Još će klinci početi i oružje da nose i njime prete profesorima zarad boljih ocena jer će i to roditelji pravda ti da je njihovom detetu neophodno radi samoodbrane?!?
Ko je ovde jebote lud i zbunjen?!? Ili su tamo sve sami hipici obogaljenog mozga malkice zakasnili u "izrodu" pa sad baš ti najglasnije huče oko toga da je tako nešto neophodno?!?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zvezda je zivot, ostalo su sitnice!

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6629
Zastava Kruševac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
mob
Nokia N900,N97mini,N95
Uh ovo mi je poznato!
IP sačuvana
social share
Mercedes 190D 2.0 75ks 1990 god.
Mitsubishi Eclipse 2.0 147hp 1996 god.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1608
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
Nokia N95-2 & 5800
Slazem se sa tobom Ciglo! Totalno si u pravu,a sto se tice oruzija,posto si ti odavno zavrsio i osnovnu i srednju,cisto da te obavestim da se oruzije(vatreno,noz,shuriken,ma sve moguce)vec nosi i u osnovne skole a pogotovo srednje. P.S mom ortaku(88') su pre par dana pucali u kolena jer je dugovao neki kesh,pa ti vidi gde omladina ide...Verovatno u k**ac!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
HTC HD2
Slazem se sa tobom Ciglo! Totalno si u pravu,a sto se tice oruzija,posto si ti odavno zavrsio i osnovnu i srednju,cisto da te obavestim da se oruzije(vatreno,noz,shuriken,ma sve moguce)vec nosi i u osnovne skole a pogotovo srednje. P.S mom ortaku(88') su pre par dana pucali u kolena jer je dugovao neki kesh,pa ti vidi gde omladina ide...Verovatno u k**ac! Smile
:yikes:
'bote.....mi nosili klikere i pokoju kiflu, dok je srednja škola bila obavezna za nošenje preobuće i onih odvratnih "mantila".... Smile Smile
Najteže oružje koje je neko tada nosio je bila gitara i flaša vodke!!! Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1608
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
Nokia N95-2 & 5800
Dok sam isao u Nikolu Teslu,jedan moj ortak ladno je doneo utoku sa punim sarzerom i hvalio se po odeljenju! Pa sta dalje reci! Dosta off topica sa moje strane! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

niente paura

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 7714
Zastava Neptun
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
mob
Samsung Galaxy Ace Fleur
Skola polako postaje cirkus zahvaljujuci upravo mobilnim telefonima. Bar trecina casa ode na upozoravaje ucenika da ne petljaju oko telefona za vreme casa i slicno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Novi Sad-najlepsi grad

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1669
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia e66
Jeb'ga, ja imao igračke kada sam bio mali(valjda Smile) ali sa polaskom u školu koliko se dobro sećam - nosio sam knjige a ne telefon!
Danas klinci osnovci nose telefone kao da im je tako nešto potrebno a sirova istina je u tome da su im baš ti mobilni telefoni najobičniji "produžetak" za igračke iz dana vrtića.
Glupost je ogromna što se roditelji pravdaju da je njihovom detetu ipak neophodan mobilni jer na takav način mogu uvek da znaju gde im se nalazi dete i šta je sa njim.
Kako li su roditelji pre samo 20 godina znali gde su im deca i kako ih sve do sada ne pogubiše jer da je to problem onda ni ova današnja ne bi postojala - ne bi imao ko da ih rodi jer svi pogubljeni?!? Smile
Samim tim, ne vidim nikakav razlog začudjenosti engleza gore kada je i bakicama od 100 leta jasno da se mobilnim telefonima može varati na ispitima ili u toku odgovaranja na nastavi i sasvim je normalno da se isti ne sme nositi sa sobom u školu.
Još će klinci početi i oružje da nose i njime prete profesorima zarad boljih ocena jer će i to roditelji pravda ti da je njihovom detetu neophodno radi samoodbrane?!?
Ko je ovde jebote lud i zbunjen?!? Ili su tamo sve sami hipici obogaljenog mozga malkice zakasnili u "izrodu" pa sad baš ti najglasnije huče oko toga da je tako nešto neophodno?!?
Ja juce bio na maturskom osnovne skole.Samo da znate da sam klinac...
Nama su zabranili da ih nosimo u skolu!A ovo za igracke nije bas tacno...ipak treba se javiti matorcima!U vreme tvoje mladosti bio je komunizam i sve je bilo drukcije,koliko sam puta cuo tu pricu od caleta...Mogao si ostaviti otkljucana kola i niko ih ne bi maznuo!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.