Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Koliko je diploma zaista vazna za posao?  (Pročitano 3602 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.93
U americi mozes vezu da steknes tako sto ces da sretnes coveka na ulici i da mu se dopadnes na prvu spiku. Moglo bi to i ovde sigurno ali nema ni posla ni buducnosti i svi svoje sanse cuvaju za porodicu. Ne zele ljudi da prokockaju kredit za nepoznatog coveka. Tamo nema te bojazni.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.101
mob
Samsung Galaxy S2
U americi mozes vezu da steknes tako sto ces da sretnes coveka na ulici i da mu se dopadnes na prvu spiku. Moglo bi to i ovde sigurno ali nema ni posla ni buducnosti i svi svoje sanse cuvaju za porodicu. Ne zele ljudi da prokockaju kredit za nepoznatog coveka. Tamo nema te bojazni.

Zato sto su ljudi i mentalitet... drugaciji.

Ovde da poredjas 100 000 ljudi i da ih pitas da li bi hteli "drzavni posao" ili da se bave nekim preduzetnistvom.
99.99% bi htelo "drzavni posao".

...I ovde ces u privatnoj firmi da najebes ako preporucis nekog idiota...

Tako je. Ili jos gore ako... izaberes pogresnog kandidata...
« Poslednja izmena: 07. Okt 2015, 11:21:33 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.93
Pa da, ali ako tvoj sin moze da nadje posao u struci na 20 mesta ti neces ljubomorno da mu cuvas mesto u svojoj firmi. Kontas sta ti pricam?

Kada je velika nezaposlenost svi svoje kredite cuvaju, nema to mnogo veze sa drzavnim poslom. Smile Sve to ima svoje Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.101
mob
Samsung Galaxy S2
Pa da, ali ako tvoj sin moze da nadje posao u struci na 20 mesta ti neces ljubomorno da mu cuvas mesto u svojoj firmi. Kontas sta ti pricam?

Kada je velika nezaposlenost svi svoje kredite cuvaju, nema to mnogo veze sa drzavnim poslom. Smile Sve to ima svoje Smile

Upravo je velika nezaposlenost... zato sto svi zele na drzavnu sisu. Na ovaj ili onaj nacin.
« Poslednja izmena: 07. Okt 2015, 11:22:48 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.93
Velika nezaposlenost ima mnogo mnogo svojih korena, prosto je preglupo reci da je to jedini razlog. Cak nije ni najveci Smile

Veci je problem nepostojanje velikih privatnih korporacija koje guraju rast drugih manjih preduzeca i vode razvojne biroe itd. Ovde su skoooro sve velike privatne kompanije orjentisane 90% na uslugu. Dok se proizvodnjom skoro pa uvek bave drzavne kompanije.
Zato ja uvek podrzavam FIAT jer FIAT generise mnogo drugih manjih preduzeca u kojima se opet generise mnogo dobih majstora, inzenjera itd. sa 5 takvih firmi u Srbiji bi se sve promenilo Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.101
mob
Samsung Galaxy S2
Velika nezaposlenost ima mnogo mnogo svojih korena, prosto je preglupo reci da je to jedini razlog. Cak nije ni najveci Smile

Veci je problem nepostojanje velikih privatnih korporacija koje guraju rast drugih manjih preduzeca i vode razvojne biroe itd. Ovde su skoooro sve velike privatne kompanije orjentisane 90% na uslugu. Dok se proizvodnjom skoro pa uvek bave drzavne kompanije.
Zato ja uvek podrzavam FIAT jer FIAT generise mnogo drugih manjih preduzeca u kojima se opet generise mnogo dobih majstora, inzenjera itd. sa 5 takvih firmi u Srbiji bi se sve promenilo Smile

Prvi razlog je zelja za drzavnom sisom... ako imas puno ljudi na istoj moras i da nabavis novac za istu.
Jedini nacin da nabavis novac je da muzes privatni sektor.

Kada kazem privatni sektor ne mislim na tajkune koji finansiraju partije da ih iste ne bi dirale.

Citat
Ovde su skoooro sve velike privatne kompanije orjentisane 90% na uslugu.

Normalno... za razlog pogledaj prethodno... ako imas nestabilno okruzenje jedina dobra investicija
je ona gde mozes novac / mateirjal / ulozeno brzo da prodas ili preselis.

Citat
Zato ja uvek podrzavam FIAT jer FIAT generise mnogo drugih manjih preduzeca

Oni su sa zapada ako nisi primetio, dobro dodju politicarima za slikanje i slicno.
Zato ih ne muzu (sto nije uvek slucaj).

Citat
sa 5 takvih firmi u Srbiji bi se sve promenilo

1000 je minimum.

Vidim da se ovde krenula rasprava na pet nivoa..Svi imaju misljenje ali retko ko ga obrazlaze Smiley

USA ne moze da se dovodi u vezu sa nama .. pa cak i po pitanju zaposlljavanja.Sistem skolovanja nije ni priblizno isti.Kod njih je drzavno skolovanje obesmisljeno ali im je privatno na NEKIM mestima odlicno.
Da pokusam da pojasnim..Postoje privatni univeziteti koji imaju saradnju sa jakim firmama..pa samo JAK kadar proslede dalje.
Drugo takvi univerziteti nisu Megatrend .. ne primaju svako kuce sa ulice koje ima soma evra da plati godinu.U nekim slucajevima su i neprofitna (nisam bas siguran sto se tice njihovog nacina funkcionisanja).. zive od skolarine studenata i od donacije bivsih uspesnih ljudi koji su tu studirali.
Najbolji deo je primer iz Sopranovih  Smile Kad cerka soprana upisuje faks.Bukvalno se juri preporuka,traze se doncije i slicno.

Dalje,kod njih se tacno zna koji fakulteti vrede .. a koji su kurac Smiley
Ako je prestizni univerzitet nadjes posao za cas..ako nije bacio si pare.
Ali je isto tako tacno da im diploma fakulteta i zvanje igraju ulogu.

Privatni fakulteti su kod nas legalna preprodaja diploma Smiley
Ja ne bih imao drugu definiciju.Za par hiljada evra , dobijes diplomu fakulteta.Pa sta ces vise ?!
Nasa sreca je sto ne izbacuju "bitna" zvanja za drustvo Smiley
Zamisli samo da ti neko leci najmilijeg sa diplomom megatrend medicinskog fakulteta.

Satya Nadella

Before becoming CEO of Microsoft, he was Executive Vice President of Microsoft's Cloud and Enterprise group
...

a bachelor's degree in electrical engineering[15] from the Manipal Institute of Technology in 1988 (then affiliated with Mangalore University)

to je u Indiji.

Eh da @Orfanelin pomenu "stare kadrove iz 80tih"

Pa ti stari kadrovi su i:

Slobodan Milosevic,
Mrka,
Vojislav Seselj

i...

skoro svi Milosevicevi krupni lopovi...
« Poslednja izmena: 07. Okt 2015, 11:39:08 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.101
Само амерички систем, брт!

Citat
Veci je problem nepostojanje velikih privatnih korporacija
Само нас корпорације (приватне) могу извући!! Ко ће ако не они? Када ће ако не сада? Коме је то у интересу, ако не њима?

Prvi razlog je zelja za drzavnom sisom... ako imas puno ljudi na istoj moras i da nabavis novac za istu.
Jedini nacin da nabavis novac je da muzes privatni sektor.

државна сиса

државна     
сиса

приватни сектор
                     сектори
        сектори

сектори
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 45.0.2454.94
To je moj svet i ja zelim da zivim u takvom svetu. Tvoj svet je umro i nece uskoro da ozivi.
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.101
To je moj svet i ja zelim da zivim u takvom svetu. Tvoj svet je umro i nece uskoro da ozivi.
Taj svet je danasnji, moderni Izvor Zla i prezivljava poslednje dane/godine. To je antiljudski, antiprirodni, antizivotni, prevazidjeni sistem.

"Moj svet" nije urmo, jer se jos nije ni desio ; ) Tek treba da se desi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 45.0.2454.94
Ok, bori se to je jedino sto covek stvarno moze da uradi Smiley
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.134 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.