Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 10:20:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Smisao zivota  (Pročitano 27311 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1973
Sinoc je na Pinku bio "Smisao zivota" ... pa ko nije skontao neka trazi sam svoj smisao.
IP sačuvana
social share
Gravitacija je vrlo zajebana sila - nikada ne zakaze.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 733
Dobre poruke je imao vodnik secam se ono sto te smara  pa ne moses da izadjes pa trebas 150 puta da ides na okp.sMislim da posmatra poruke kao gost!
IP sačuvana
social share
Ja biti veoma pismen?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Legum servi sumus ut liberi esse possimus.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
Zastava tako blizu, a tako daleko
mob
SonyEricsson 
Citat: Lauda
Smisao života ćeš naći ako mu nađeš merilo. Vreme je merilo smisla života!
Dalje...

Zanimljiv stav. Ali što misliš postoji li vrijeme oduvijek ili je isto u određenom trenutku nastalo/stvoreno? Meni se više čini da je ljudski život mjerilo vremena. Svijest o proteklom (u smislu ono što je prošlo) sa svim njegovim dobrim i lošim stranama, uspjesima i promašajima. Ljudsko postojanje je determinirano vremeno, ali ljudska bit (što bi Platon rekao "čovještvo") je iznad vremena jer ga kontrolira iako mu se kojiput ne može oduprijeti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 379
Njegoš kaže "Blago onom ko dovijeka živi, imao se rašta i roditi", a što se vremena tiče, ljudi misle da su za njega bogom dani, ali nije tako. Mi imamo samo 5 čula, dok čula za merne jedinice SI sistema nemamo. Nemamo tako ni čulo za vreme, otud i zablude o njegovoj prolaznosti.
Ljudski život je mali deo vremena, ali opet toliko dug, to zavisi kako ga gledaš.
U nekim naukama 20-30 hiljada godina je ništa može se uzeti kao greška, a opet znamo da su nama ponekad i male sekunde važne. Nikad ne znaš sa nečim što je beskrajno.
Smisao života se ogleda u tim granicama, a sad šta je... to je kod svakog individualno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
mob
SonyEricsson 
Da to bi bilo to, ali misliš li da ipak postoji neki opći smisao, koji važi za sve. Bio on religijski (Bog u kršćanstvu, nirvana u budizmu...) ili neke druge prirode. A kad smo kod religije je li uopće istina da religije uzimaju Boga (odnosno spasenje i posmrtni život) kao smisao ljudskoga života. Jer ako postoji posthumni život koji je vječan ne može postignuće blaženstva biti smisao istoga kada se on nastavlja bilo u blaženstvu bilo u prokletstvu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 379
Zato i nisam religiozna. Mnogo je tu kontradikcija, i svakoga dana se sve više vidi da je sve to mlaćenje prazne slame. Opšti smisao života je...iako izgleda prejednostavno, život. Postoje trenuci kada nam je smisao života, ne znam, zaraditi puno para, biti sa nekim, ali kada smo u  životnoj opasnosti svega se odričemo i želimo samo nastavimo da živimo, bilo kako i to je ono što će SVI uraditi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 755
mob
Nokia 3110c
Ja i dalje tvrdim da je seks. Samo ne na tako prost nacin. Nije samo u tome stvar. Ali od toga krece. Inace smisao (moze se reci) na kraju bude samo traganje za smislo. Sto je kontradiktorno. Ali istina je da niko do kraja svog zivota ne prestaje da se pita (makar u podsvesti) sta je smisao zivota.
IP sačuvana
social share
kama, al' ne sutra - danas bre
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
mob
SonyEricsson 
Loverboy zar ne misliš da bi sex prije bio uzrok života? To po onoj sex je nasljedan ako ga nisu upražnjavali vaši roditelji velika je vjerojatnost da nećete ni vi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2879
Život je polna bolest - prenosi se sex-om.
Ja i dalje tvrdim da život nema smisla.
IP sačuvana
social share

Ja sam tamo gde si ti
Kad kazem ja, ja mislim mi
I neka znaju svi
Ona sto mi treba, to si ti
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 379
Loverboy je upao u neke Frojdovske vode, ali se slažem sa Laslom da je to pre uzrok života. Nismo mi paraziti koji se samo moraju kotiti da bi preživeli.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 10:20:32
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.