Novac koji čovek ima jeste oružje slobode. Novac za kojim čovek trči, jeste oružje ropstva.
Žan Žak Ruso
Zanimljivo mi je da se za srebroljublje kaže da je koren svih zala. Mislim da ovo uključuje i zlatoljublje, evroljublje, dolaroljublje i ostala kešoljublja.
bogami nemač pojma dobijo jakog konkurenta u postavljanju što debilnijih i glupljih izreka,doskočica i aforizama,neverjetno! BRAVO, mikajlo! skoro si gori odnjeg ENGAGE sudar titana
Zanimljivo mi je da se za srebroljublje kaže da je koren svih zala. Mislim da ovo uključuje i zlatoljublje, evroljublje, dolaroljublje i ostala kešoljublja.
Kako se to uklapa u naivne pričice o Satani, zmiji, Edenu, Adamu i Evi...gde novac tu igra ulogu?
У религији је слободна воља човека одређена одлуком Бога (свемогућег и свезнајућег) да не користи своју моћ како би утицао на одлуке човека.
У етици је овај концепт темељ без кога човек не би могао бити одговоран за своје поступке.
У науци, идеја слободне воље подразумева слободу мишљења, дакле, и ума, у односу на каузалитет научних закона.
На друштвеним мрежама слободна воља је лупетати о свему, без икаквих утемељења у религијским, етичким и научним оквирима, дакле, без икаквог утемељења у минималним мерилима постављених и прихваћених правила.
1. Bitno je šta oni koji mu se klanjaju umišljaju da je odredio jevrejski nacionalni bog. 2. Ako se nešto što dolazi iz sveta nauke ne slaže sa onim što je umišljeno da je odredio jevrejski nacionalni bog (svemogući i sveznajući), ignorišite to ili pokušajte da ga nakaradno interpretirate, ali svakako poštujte pravilo 1.
« Poslednja izmena: 19. Maj 2024, 15:32:41 od Predragoon »
У религији је слободна воља човека одређена одлуком Бога (свемогућег и свезнајућег) да не користи своју моћ како би утицао на одлуке човека.
У етици је овај концепт темељ без кога човек не би могао бити одговоран за своје поступке.
У науци, идеја слободне воље подразумева слободу мишљења, дакле, и ума, у односу на каузалитет научних закона.
На друштвеним мрежама слободна воља је лупетати о свему, без икаквих утемељења у религијским, етичким и научним оквирима, дакле, без икаквог утемељења у минималним мерилима постављених и прихваћених правила.
Да су наши преци веровали да немају слободну вољу, да ли би се упуштали у авантуре стварања ... парне машине, мотора са унутрашњим сагоревањем, лекова, слика и музике?