Nema slobodne volje...i ti još uvek nemaš sposobnost da to ukapiraš sektašu.
Imaš slobodnu volju da u to veruješ.
Citat
U tvom slučaju da, pošto jesi nedovršen.
Ja i ne tvrdim da sam dovršen. Jer ko je dovršen ostaje takav kakav je, bez mogućnosti unapređenja. Ti ako smatraš sebe dovršenim, to je u redu. Samo znaj da to znači da ti predstoji patnja i na kraju smrt.
Citat
Koju ti očigledno nisi sposoban da prepoznaš, sektašu.
Slobodan si da veruješ u to.
Citat
Pa da li jeste ili nije editovana...koja je originalna, ona koju tvoja sekta koristi?
Editovana Istina više nije Istina. A Istina je jedna jedina, baš zato što je Istina.
Citat
Šta ti znaš o tome sektašu?
Ono što znam.
Citat
Kao ekser kroz ekstremitete lažnog mesije*.
Slobodan si da smatraš da je u pitanju lažni mesija. Čak i da se raduješ njegovoj smrti.
Citat
Ljudi se sami dele ludače. Pa jedna grupa veruje da je sveti dan Subota, druga da je Nedelja...jedni imaju sveto predanje, drugi ne. A treći umišljaju da znaju kako bog razmišlja i ispravljaju njegovu Reč.
Evo nečeg što je tačno. Ljudi se sami dele. Jer su po svojoj prirodi ograničeni. A kako bi i bili neograničeni ako su odvojeni od Neograničenog ? Dakle, granice koje pominješ su ljudske a ne Božanske.
Mistična spoznaja je go kurac. Pojeo si pečurku pa si počeo da haluciniraš. I tako milioni ljudi. Čije halucinacije su tačne?
1) Po plodovima njihovim poznaćete ih, reče Isus.
Citat
Tačno kojim delom mozga si detektovao Isusove reči? Na kom jeziku? Nisi koristio racio da ih ukapiraš?
2) Možda ih nisi detektovao mozgom. Niti su rečene ljudskim jezicima. Pa ipak ih razumeš.
Citat
Mesec ne emituje nikakvu svetlost nego se svetlost sa Sunca odbija od mesečeve površine. Ne emituje svako telo svetlost. Na primer crne rupe ne emituju nikakvu svetlost. Zvezde nisu nalepljene na nebeski svod kako tvrdi tvoja glupava biblija. Slepi miš nije ptica. Itd.
Nauči šta je termalna radijacija, Štefan-Bolcmanov zakon, kad se već pozivaš na nauku.
3) Čak i crne rupe (barem teorijski) emituju zračenje, tzv Hovkingovo zračenje. I.t.d.
1) Koji su to plodovi halucinacija po kojima se detektuje shta je istina a sta laz?
2) Kako ih razumes ako su u komunikaciji nisu upotrebljene RECHI? Zasto onda vi vernici citate bibliju kad mozete samo da gledate oblake i da razumete sta vam vas imaginarni drugar Isus porucuje. Otkud znas na kraju krajeva kako se taj vas bog zvao i sta je radio? Gledali ste oblake, reke i planine, pa ste onda odlucili da ne jedete meso petkom?
3) Teoretsko Hovkingovo zracenje je termalno zracenje za cije postojanje bi tvoj drugar Isus, kreator celog univerzuma trebalo da zna, pa ipak se nalupetao u bibliji o stvarima o kojima nema pojma. Sem toga, kako si siguran da su navodne reci tog Isus zapravo njegove a ne od samih narodnih pisaca koji su pisali Novi Zaver stotinu godina kasnije.
P.S.
Jedan od najglupljih i najnemoralnijih stvari u bibliji je svakako pra-greh koji tek rodjenje bebe (koje se nisu rodile svojom voljom nego voljom tvog drugara Isusa po vama hriscanima) dobijaju rodjenjem. Em sto nisu birale da se rode, em im je neki sadisticki bog nalepio etiketu na porodjaju za koje bebe ni u najludjim snovina nisu krive.
Sva sreca pa se nevinost pretpostavlja i krivica mora da se dokaze u savremenom svetu gde vaze sekularni zakoni.
Vi vernici ste atavizam jedne odvratne proslosti, pogledaj samo mracni srednji "vek" - 1000 godina inkvizicije, i u celoj Evropi polako ali sigurno nestajete sa lica zemlje. Nabicemo vam kolac u kovceg kad nestanete da se slucajno ne povampirite za 100, 200 godina.
Ova tvoja poslednja rečenica mi zvuči na "fazu 2" kod inkvizicije.
Faza 1 - Papa šalje izaslanike (npr. u Španiju) da ispitaju kakav je to oblik hrišćanske vere koji se pojavio. Faza 2 - (ako papa proceni de je "krivoverje" u pitanju) izaslanici odlaze na "teren" da tamo upozore sve da je to "krivoverje", i da se napravi etnocid, da se spale svi tekstovi "jeretika" i satru njihovi grobovi. Faza 3 - s obzirom da jeretici idu u pakao gde će goreti, mogu biti (i bivaju) spaljeni već za života.
Niko nije spomenuo da ce spaljivati "zive" vernike, nego da se vasa izopacena religija sahrani.
To je isto kao kad se nacisti pozivaju na demokratiju i slobodno pravo misljena kad im to treba da dodju na vlast, a jednom kad dodju na vlast onda pobiju sve koji se ne slazu sa njima.
Tako isto i religiozni, "i mi imamo pravo na misljenje" a kad se pojavi neko ko misli svojom glavom i ne priznaje vas dogmatizam i izvitoperene ljudske moralne i eticke standarde onda na lomacu.
« Poslednja izmena: 18. Dec 2023, 11:33:30 od sharpSoniq »
Bog jeste dopustio da se edituje. Ali, čudna stvar, kad se edituje prestaje da bude Istina. Samim tim, gubi i snagu Istine. A ako se kojim slučajem vrati na Istinu, snaga joj se vraća. Veoma čudna stvar.
Pa da li jeste ili nije editovana...koja je originalna, ona koju tvoja sekta koristi?
a i ljude, da deliš na pravoslavne, katolike, Jehovine svedoke, protestante,...
...sektaše poput Polybiusa koji misle da znaju kako razmišlja Bog.
Ljudi se sami dele ludače. Pa jedna grupa veruje da je sveti dan Subota, druga da je Nedelja...jedni imaju sveto predanje, drugi ne. A treći umišljaju da znaju kako bog razmišlja i ispravljaju njegovu Reč.
aj ne pecajte se više na ove debilne očigledne trolove
Ma ovo je da se prekrati vreme dok se ne pojavi neko ko se ne plaši se da kaže kojoj denominaciji hrišćanske sekte pripada.
Inače, čestitamo na izbornom rezultatu gospodine.
* Čije učenje sektaši misle da prate.
hvala žuta bando ali ovo je pobeda svih nas,garant! bilo je veoma tesno ko i uvek..nadam se da ćete nas opet podržati u ovako velikom broju,seveda! ENGAGE
Evo nečeg što je tačno. Ljudi se sami dele. Jer su po svojoj prirodi ograničeni. A kako bi i bili neograničeni ako su odvojeni od Neograničenog ? Dakle, granice koje pominješ su ljudske a ne Božanske.
OK, u okviru ljudskih granica kojoj denominaciji jevrejske sekte koju zovu Hrišćanstvo pripadaš?
hvala žuta bando ali ovo je pobeda svih nas,garant! bilo je veoma tesno ko i uvek..nadam se da ćete nas opet podržati u ovako velikom broju,seveda! ENGAGE
U svakoj prilici
« Poslednja izmena: 18. Dec 2023, 11:56:58 od Predragoon »
Niko nije spomenuo da ce spaljivati "zive" vernike, nego da se vasa izopacena religija sahrani.
To sam ti i napisao, "Faza 2", posle koje ide "Faza 3". Ti naravno nećeš ni izgovoriti "Fazu 3" niti je primeniti u praksi. Jer premda stojiš na stanovištu koje ka toj "Fazi vodi" ti tu ipak stojiš. Ne ideš na tu stranu.
A ako bih ti ja pisao da bi ti to sigurno uradio kad bi došao "na vlast", to bi pokazalo da želim da te ocrnim, uvredim, stavim u isti "koš" sa nekima čija dela su opravdano omražena ( = inkvizitori). To bi više govorilo o meni nego o tvom antagonizmu prema vernicima.
To sam ti i napisao, "Faza 2", posle koje ide "Faza 3". Ti naravno nećeš ni izgovoriti "Fazu 3" niti je primeniti u praksi. Jer premda stojiš na stanovištu koje ka toj "Fazi vodi" ti tu ipak stojiš. Ne ideš na tu stranu.
A ako bih ti ja pisao da bi ti to sigurno uradio kad bi došao "na vlast", to bi pokazalo da želim da te ocrnim, uvredim, stavim u isti "koš" sa nekima čija dela su opravdano omražena ( = inkvizitori). To bi više govorilo o meni nego o tvom antagonizmu prema vernicima.
Ovaj, pomesao si loncice.
Pre nego odgovorim, ne smeta mi sto ces ti ili bilo ko drugi da me ocrni i pretvori u "inkvizitora" jer me to ne dotice.
S jedne strane ako razumem, a probam da razumem sa racionalnim mozgom, onda je bitka na verbalnom polju za mene izgubljena jer vi vernici nit imate logiku, nit priznajete logiku, nit priznajete racio.
Ukoliko bih se nekako tvrdoglavo nastavio da se verbalno nadmecem sa iracionalnim ljudskim bicima kakve vi vernici sebe smatrate onda bih morao da spustim na vas nivo sto moze predstavljati tezak izazov.
E sad zakljucak, kako ja kao racionalan covek smem da imam antagonizam prema vama vernicima koji niste racionalni. To je nelogicno.
S vama vernicima moze verbalno da ratuje samo neko iz druge jos ludje religizne organizacije pa da se sitno isvadjate ciji iracionalni bog je veci, jaci, lepsi i pametniji.
Moje simpatije svakako idu nordijskom bogu Thoru. On je daleko lepsi i jaci od tvog Isusa. I jahvea. Zajedno.
« Poslednja izmena: 18. Dec 2023, 12:32:55 od sharpSoniq »
Ja ti napisah da: "Ti naravno nećeš ni izgovoriti "Fazu 3" niti je primeniti u praksi." Tj. ti nisi "inkvizitor".
Racio koji imaš, a imaš ga u zamamnim količinama, koristi da pročitaš šta se piše. Jer ako to ne radiš, onda te dominantno ne vodi tvoj racio (logika) već ... Ne znam šta.
PS. Zanimljivo mi je da i neki vernici i neki nevernici, dijalog sa neistomišljenicima smatraju "spuštanjem na njihov nivo". Ko kad bi Milutinu Milankoviću spočitavao da je nelogičan jer veruje u Boga. Ili kao kad bih ja tebi spočitavao da si nelogičan, a vidi se da umeš koristiti mozak.
Ja ti napisah da: "Ti naravno nećeš ni izgovoriti "Fazu 3" niti je primeniti u praksi." Tj. ti nisi "inkvizitor".
Racio koji imaš, a imaš ga u zamamnim količinama, koristi da pročitaš šta se piše. Jer ako to ne radiš, onda te dominantno ne vodi tvoj racio (logika) već ... ** Ne znam šta.
PS. Zanimljivo mi je da i neki vernici i neki nevernici, dijalog sa neistomišljenicima smatraju "spuštanjem na njihov nivo". Ko kad bi Milutinu Milankoviću spočitavao da je nelogičan jer veruje u Boga. Ili kao kad bih ja tebi spočitavao da si nelogičan, a vidi se da umeš koristiti mozak.
Naravno u ovakvim politickim igrama ja mogu da citam i "izmedju redova".
Jer da nisi hteo nesto da napises, ti to ne bi napisao, osim ako tvojim prstima nije upravljao neko drugi (bog ili sveti duh).
S obzirom da si napisao i FAZU 2 i FAZU 3 logicno je da procitam da si hteo da me nazoves inkvizitorom, ali da bi se lukavo izvukao
sa
Citat
A ako bih ti ja pisao da bi ti to sigurno uradio kad bi došao "na vlast",
koristish sta bi ja po tebi sigurno uradio kad bih dosao na vlast. To ti je verovatno tvoj bog sapnuo na uvo dok si spavao?
Citat
PS. Zanimljivo mi je da i neki vernici i neki nevernici, dijalog sa neistomišljenicima smatraju "spuštanjem na njihov nivo". Ko kad bi Milutinu Milankoviću spočitavao da je nelogičan jer veruje u Boga. Ili kao kad bih ja tebi spočitavao da si nelogičan.
Pa necu sigurno da se "popnem" na tvoj iracionalni nivo, sa pretpostavkom da je racionalni pristup superiorniji od ludackog, neracionalnog.
Milutin Milankovic se bavio matematikom i njegova istrazivanja blage veze nemaju sa bogom, isusom, religijom i Hari Poterom.