Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Slobodan Bajić Hua-hua: Plače mi se od narodnjaka  (Pročitano 3392 puta)
17. Jan 2006, 20:36:16
Administrator
Capo di tutti capi


Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Slobodan Bajić Hua-hua: Plače mi se od narodnjaka
Danas otpevaš neki pop hit, a posle se zna - folk do šest ujutru. Voleo bih da se vrati vreme kad smo po celu noć svirali bez ijedne pesme Zdravka Čolića

Dvonedeljna terevenka u Srbiji je okončana: Nova godina, Božić, Srpska nova godina, sve to kada saberemo - žurka bez kraja. Bend Hua-hua, međutim, i ove godine je nastupao na mestu gde je žurka izmakla kontroli. U hotelu "Metropol" prvo je izbila tuča, koja je prerasla u pucnjavu.

- Ne znam zašto ljudi dovode u vezu ime našeg benda sa tučama i pucnjavama. Prošle godine u "Interkontinentalu", ove u "Metropolu". Naš posao je da sviramo i zabavimo narod koji je došao da se provede. Nemamo nikakve veze sa glupostima koje se dešavaju na svirkama. Fudbaler izađe na scenu da igra - i to je njegovo. On nema ništa sa tim što su se navijači potukli.

* Gde ste bili za Srpsku novu godinu?
Svirali smo u baru "Monin". Bilo je više nego bezbedno i bez skandala, ako te to zanima, ha, ha, ha. Ma skroz opušteno, prijatna varijanta za sedamdesetak ljudi.

*Već devetu sezonu nastupate na splavu "Hua"?
Tako je. I za sve to vreme može da se kaže da je ceo Beograd prošao kroz "Hua". Sada je, međutim, došlo vreme za nešto novo. Ovih dana očekujem odgovor od PGP. Prošle godine snimio sam osam pesama, uglavnom u Zagrebu. Stvarno, posle ovoliko godina koliko sam na sceni imam mnogo prijatelja i svi su, koliko su bili u mogućnosti, izašli u susret mojoj ideji da napravim album.

* Čime se još bavite?
Sviram trubu i zaposlen sam u Filharmoniji. Imam muzičko obrazovanje i nisam slučajno u ovoj priči. Međutim, nije jednostavno uskladiti te dve stvari. Gledam samo ove moje "prijatelje" iz Filharmonije sa koliko zavisti govore o meni koji se zajedno sa njima pojavljujem na probi sa podočnjacima, a sviram onu trubu pedantno, bez falša. Znaš, oni prethodnu noć nisu uzeli kintu koju sam uzeo ja, kapiraš, a radim isto što i oni, i to ništa lošije.

* Šta ljude danas najviše "loži" na svirkama?
Voleo bih da se vrati ono vreme kada smo svirali bez ijednog Zdravka Čolića, a kamoli narodnjaka. Sećam se - sviram "Magdalenu" i ceo klub pleše, a srce mi puno. A danas, danas u prvom bloku kao otpevaš neki pop hit, a posle se zna - narodnjaci do šest ujutru.

* Kako komentarišete problem autorskih prava kod nas?
Tekstopisac Aleksandra Milutinović, koja je radila za mnoge pevače, između ostalog i za Leontinu i Aleksandru Radović, napisala je pesmu "Jutro": "Tražim te, budim te, ruke ti hladne". Ta pesma je bila namenjena Ceci Ražnatović. Kada je pročitala tekst, suze su joj tekle niz lice. Ali sujetna Marina Tucaković ubedila je Cecu da to, kao, nije pesma za nju. Na kraju je ta sjajna pesma završila u džepu Željka Joksimovića, koji ju je dao Jeleni Tomašević. Naravno, potpisao se i kao kompozitor i kao tekstopisac. E, to ti je priča o autorskim pravima kod nas. U Hrvatskoj je to sasvim drugačije. Izvođač ne plaća tekstopiscu, već njemu lova ide u džep samo na osnovu Zakona o autorskim pravima.

* Vlado Georgiev je danas sinonim za našu pop muziku. Kako vi gledate na to?
Vlado Georgiev je prvi kod nas potpuno profi krenuo sa pop pričom. Mislim da je to prava stvar. Vlado pravi pesme koje su lepe, prijatne, slušljive. Međutim, skoro sam ga čuo kako je izjavio da se plaši da mu ne nestane inspiracije. A meni se čini da mu je već sa pesmom "Ljubomoran" nestalo inspiracije.
Razgovarao: Dragan Đorđević

Izvor: Start
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.093 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.