Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Mar 2024, 19:42:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na ovom forumu, mozete postavljati teme sa informacijama o glumcima i glumicama, komentarisati ih, hvaliti... 
Ukoliko zelite da postavite novu temu, obavezno proverite da li je ta tema vec postavljena. 
 

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sloboda Mićalović  (Pročitano 10821 puta)
14. Nov 2011, 08:42:17
Moderator
Legenda foruma


Before all else, be armed.

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
Zastava Beograd, Mirijevo
Browser
Mozilla Firefox 3.6.24
mob
HTC Smart
Sloboda Mićalović Ćetković (21. avgust 1981, Leskovac, Srbija, Jugoslavija) je srpska glumica. U braku je sa glumcem Vojinom Ćetkovićem. Njen otac je Dragan Mićalović, koji je takođe glumac.


Biografija


Sloboda Mićalovoć se rodila u Leskovcu 1981. godine. Roditelji su joj Milica(frizerka) i Dragan(glumac) Mićalović. Rodila se kao drugo dete. Krenula je u školu 1988. godine. Obožavala je emisije Branka Kockice. Porodični prijatelj je radio na radiju, pa je Sloboda jednom prilikom imala tu čast da intervjuiše Kockicu. On joj je na kraju rekao kako je odlična voditeljka. To je bio njen prvi javni nastup. Godine 1989. se upisala u nižu muzičku školu. Bila je i u horu. Osim muzikom bavila se i plesom i sportom. Godine 1995. je Sloboda upisala srednju muzičku školu, pošto je videla kako ima talenat za muziku. Sloboda je odlučila da upiše glumu i sa svojim ocem krenula za Beograd 1999. godine. Kad je bila na trećoj godini studija reditelj Zdravko Šotra ju je pozvao na kasting za film "Zona Zamfirova". Šotra joj je dao ulogu Vaske. 2002. godine je dobila ulogu u seriji "Mješoviti brak", a iste godine se i zaljubila u Vojina Ćetkovića, čoveka za koga se kasnije udala i sa kojim je dobila bliznakinje. Glavna uloga u seriji "Ranjeni orao" je uloga po kojoj je postala još poznatija.


Počeci


1988. godine u leskovačkom Domu vojske gostuje Branko Milićević - Kockica, čije emisije Sloboda obožava. Zahvaljujući porodičnom prijatelju koji je radio na lokalnom radiju, sedmogodišnja Sloboda dobila je priliku da intervjuiše svog idola. Sjajno se snašla u ulozi voditeljke, pa joj Branko Kockica odaje priznanje na kraju razgovora. To je bio njen prvi ozbiljni javni nastup. Pošto je posedovala očigledan muzički talenat, koji je potvrdila kroz nižu muzičku školu, 1995. godine upisala je i srednju muzičku. Ovaj period života ističe kao najlepši, a kao važan događaj izdvaja trenutak kada je odlučila da počne da vodi dnevnik.


Studije


1999. godine, neposredno po bombardovanju, Sloboda je vozom krenula u Beograd kako bi na Fakultetu dramskih umetnosti pokušala da upiše glumu. Pratio ju je otac Dragan, koji se do poslednjeg trenutka protivio ćerkinoj odluci da krene njegovim stopama. Imala je svega sedamnaest godina kada je, prošavši na prijemnom iz prve, primljena u klasu zahtevnog profesora Predraga Bajčetića.


Početni uspesi


Kada je bila na trećoj godini studija, reditelj Zdravko Šotra pozvao ju je, zajedno sa Katarinom Radivojević, na kasting za film "Zona Zamfirova". Obe su konkurisale za ulogu Zone, koju je dobila Katarina. Međutim, Šotra je prepoznao Slobodin talenat i poverio joj ulogu Vaske. Ulogu Jelene Čađenović u seriji "Mješoviti brak", koja je postala vrlo popularna, dobila je 2002. godine, a iste godine započela je i romansu sa svojim budućim suprugom Vojinom Ćetkovićem. Godine 2008., sedam godina nakon što je započela glumačku karijeru, prvi put je dobila jednu glavnu ulogu i to Anđelke Bojanić u seriji Ranjeni orao, koja je oborila sve rekorde gledanosti. 12. maja iste godine su se ona i Vojin venčali. 2010. godine dobija Oskar popularnosti kao glumica godine.


Uloge


2002.    Podijum
2002.    Klasa 2002    
2002.    Zona Zamfirova    
2002.    Ko čeka dočeka    
2003.    Ilka    
2003.    Laku noć, deco    
2004.    Tragom Karađorđa    
2004.    Pljačka Trećeg rajha
2003-2007.    M(j)ešoviti brak    
2008.    Ranjeni orao    
2007-2008.    Ne daj se, Nina!    
2008.    Kraljevina Srbija    
2009.    Mansarda 2
2011.    Nepobedivo srce

Izvor: Wikipedia
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma


Before all else, be armed.

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
Zastava Beograd, Mirijevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.24
mob
HTC Smart
Preko Mir Jam do srca publike

Ponovo je ušla u domove miliona tumačeći glavni lik u TV serijalu “Nepobedivo srce”



Igrala je i ranije privlačeći pažnju gledališta i kritike, ali je Sloboda Mićalović postala heroina domaće publike glavnom ulogom u ekranizovanom romanu Mir Jam “Ranjeni orao”. Glumica koju smatraju oličenjem srpske lepote na velika vrata ponovo je ušla u domove miliona tumačeći glavni lik u popularnom TV serijalu “Nepobedivo srce”. Publika je obožava, kako zbog srdačnosti kojom pleni, tako i zbog uloga nesrećnih žena ranjenog srca u serijama reditelja Zdravka Šotre.

Pažnju na sebe privukla je 2002. igrajući Vasku u “Zoni Zamfirovoj”, potom je oduševila likom Anđelke u “Ranjenom orlu”, a sada ulogom Milene u “Nepobedivom srcu” potvrđuje status velike glumice. U razgovoru za naš list otkriva ženu koju igra u aktuelnoj seriji, trenutke snimanja kultnih kadrova, kao i život majke bliznakinja i supruge glumca Vojina Ćetkovića.

“Za mene je nadasve neobična priča o nemogućoj ljubavi između siromašnog mladića iz provincije, koga igra Ivan Bosiljčić, i bogate naslednice vlasnika banke Milene, čiji lik tumačim. Radnja se odvija tridesetih godina prošlog veka ,i za razliku od ′Ranjenog orla′ ova serija je brza i duhovita. Verujem da gledaoci prateći je zaboravljaju sve probleme koje nosi ovaj savremeni život. Jedino me plaši što ide jednom nedeljno, jer serijale snimljene po romanima spisateljice Mir Jam nemate vremena sedam dana da čekate i gledaoci do naredne epizode ostaju u neizvesnosti. Za ′Nepobedivo srce′ karakterističan je govor, jer je za nijansu moderniji. Do sada smo gledali žene koje su osvajane, a sada ćemo videti kako pripadnica lepšeg pola najfinijim sredstvima pokušava da osvoji muškarca, koji se iz nekih svojih razloga ne da, ali ostaje da se vidi da li će uspeti da se odbrani”, priča uz zagonetni smešak.

Nesumnjivo da je njen lik i u prvom, kao i drugom serijalu “kec iz rukava” za reditelja Zdravka Šotru, i da je njena zasluga što junaci postanu deo svakodnevice milionskog auditorijuma.

Zamena u ljubavi

Naša sagovornica igra i u popularnoj TV seriji “Jagodići”, nastavku serije “Sva ta ravnica”, pa smo je upitali šta gledaoci mogu da očekuju od Aide, koju ona tumači. “Zaljubljuje se u Jovana Jagodića, kojeg glumi Dejan Lutkić, ali nailazi na otpor kada je on u pitanju, tako da se bori za njegovu ljubav. U jednom trenutku će možda i uspeti da zameni Milicu, a možda i ne. To ne mogu da otkrivam”, priča Sloboda.

Uloga kao izazov

Ljubitelji televizije i srceparajućih serija prave poređenje između “Ranjenog orla” i “Nepobedivog srca”, što je još jedan izazov za glumce koji se pojavljuju u obe, pa i za Slobodu Mićalović.

“Volela bih da publika prvu seriju zadrži u najlepšem sećanju, a da sada ostavi prostora da oseti nešto novo. Karakteri likova potpuno su različiti. Milena je sve što nije Anđelka. Što se tiče ′Ranjenog orla′, bila sam presrećna kada sam dobila tu glavnu ulogu, jer dugo nismo imali ni na filmu ni na televiziji tako kompleksnu i veliku žensku ulogu. Anđelka je veoma bliska mom senzibilitetu i u velikoj meri mogla sam da se poistovetim s njom. Ona, kao i ja, na prvi pogled deluje kao jaka i ponosna žena, a zapravo je užasno ranjiva”, kaže Sloboda.

Budući da i ovaj serijal obiluje romantikom Mir Jam, nezaobilazno pitanje su “najsrceparajuće” scene.

“Pregršt je efektnih scena i lepih kadrova kada ljubav počinje, pa momenti kada je neko ili nešto sprečava. Isto kao i u životu, ima svega. Jedna scena mi je posebno draga i najromantičnija. Gledala sam je već nekoliko puta. Snimljena je u šumi, a u pitanju je momenat kada se nazire obostrana zaljubljenost. Prelepa mi je i ona koja predstavlja razrešenje njihove ljubavi, susret u vozu u Milanu, a ambijent tog italijanskog grada dočarao je deo Vršca”, objašnjava sagovornica.

Na snimanju je bilo, kako otkriva, i mnogo teških trenutaka. Jedan od njih je kada je morala da jaše besnu kobilu.

“Nikada neću zaboraviti trenutak kada su mi doveli tu kobilu. Pre nego što sam je uzjahala morala sam da popijem lek za smirenje, jer me je uznemirilo što je bila besna. Osim toga, nisam neki revnosni jahač, pa je to bilo najblaže rečeno za skrivenu kameru. Bilo je strašno. Međutim, na kraju je ispalo odlično”, otkriva Sloboda Mićalović.

Za potrebe snimanja ove serije morala je da uči i francuski jezik, ali i da svira klavir.

“Nisam znala ni reči francuskog, pa sam išla na časove. Sve se zapravo stigne, a mi glumci Zdravka Šotre naučeni smo da veoma brzo reagujemo, učimo. Sa mnom na setu snimanja bila je profesorka koja je stalno pratila moj govor, da se do iznemoglosti izgovori nešto, da zvuči kako treba. Dolazila sam koliko god sam mogla spremna na snimanja”, otkriva ljubimica publike iz Mir Jam serijala.

Najnovija serija snimana je u Beogradu, Vrbasu, Vrnjačkoj Banji, ali i u Parizu. Odlazak u francusku prestonicu, pravo mesto za ovakvu seriju, oduševilo je Slobodu, jer se prvi put obrela u njoj.

“Bilo nam je fenomenalno. Snimali smo gde god smo želeli, bili smo primljeni u rezidenciju našeg ambasadora u Parizu, a odatle se najbolje vidi Ajfelov toranj. Najlepše je bilo što smo imali dosta slobodnog vremena koje smo koristili da obiđemo grad. Šotra poznaje Pariz kao Beograd, pa sam sa njim i njegovom gospođom Nedom Todorović obišla ceo grad. Šetali smo po šest sati dnevno. Sve je čarobno izgledalo. Koleginica Tamara Krcunović, koja takođe igra u seriji, živela je u Parizu, pa je i ona bila odličan vodič. Uživali smo razgledajući taj čaroban grad, radili, družili i provodili se kao na jednoj divnoj ekskurziji. Mnogo toga mi se svidelo, a najviše Monmartr. To je mesto gde bih mogla sutra da se preselim, jer taj kraj najvećih slikara odiše umetnošću i kao takvo je zaista posebno”, ushićeno priča Mićalovićeva.

U ulozi majke

Sve je to lepa strana glumačke medalje, no naša sagovornica ima i drugu, možda i lepšu, onu privatnu. Kada se ugase kamere i spuste pozorišne zavese glumica trči kod dece, bliznakinja Vere i Mile.



“Ni sama ne znam kako uspevam da uskladim posao i gajenje beba. Uz pomoć Boga i svih ostalih. Decu nisam nosila na snimanja, čuvale su ih moja mama i dadilja. Cela ekipa imala je obzira, tako da smo snimali do pet popodne, a ja sam onda jurila kući, bila sa decom, pa se vraćala. Nekoliko meseci ćerke su bile uskraćene za vreme koje provodim sa njima, ali sada se trudim da sve nadoknadim”, priča Sloboda.

Dodaje da nije lako biti i glumica i dobra majka, ali da se uz dobru organizaciju sve postiže.

“Najmanje vremena ostane za mene, mada mi to ne smeta, jer se trudim da mi trenuci provedeni sa ćerkicama budu najlepši mogući. Na taj način napunim baterije i dobijem neku neku novu energiju koja mi je potrеbna da izdržim na poslu. Udovoljavajući njihovim prohtevima upoznajem i njih i sebe. U početku sam bila jako uplašena, ali sad sam mirna, stabilna i opuštenija u ulozi majke. Osećam se mnogo bogatije i mirnije. Životni prioriteti su mi se promenili. Ranije sam radila ovaj posao sa mnogo straha i nemira, a sada sam sigurnija i stabilnija. Važna mi je gluma, ali je ona sada dobila neku drugu boju. Mnogo je lepše iznositi uloge sada kada sam sigurnija. Tome su doprinele i godine i iskustvo”, ističe Sloboda Mićalović, kojoj su likovi Mir Jam doneli i epitet najromantičnije glumice domaće scene.

Naša sagovornica malo govori o privatnom životu. Saznajemo da sa suprugom glumcem Vojinom Ćetkovićem zida vikendicu na relaciji Beograd – Novi Sad.

“U pitanju je jedan vidikovac. Ne znam kada ćemo završiti, ali smo počeli s mnogo ljubavi i optimizmom. Znam da će to biti moj omiljeni kutak”, kaže Sloboda.

Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković ne pristaju da daju zajedno intervjue, da govore o intimnom životu, da im se fotografiše kuća, jer privatnost ne vole da iznose u javnost. Pošto joj je velika popularnost donela mnogo ljubitelja njenog lika, koji na svakom koraku žele da je pozdrave, slikaju, nešto upitaju, pitali smo je da li joj to smeta.

“To mi ne smeta, navikla sam, mada ima dana kada mi to baš nije bog zna kako zanimljivo. Ljudi su uglavnom prijatni, ali prezirem kada mi fotografišu decu, pa ih zamolim da to ne čine”, kaže Sloboda.

Otkriva nam i da joj ne zasmeta kada je zaustave na ulici, jer je svesna da taj sekund njenog vremena nekome može mnogo da znači, da ulepša momenat, naredni sat ili dan.

Izvor: Akter
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Mar 2024, 19:42:54
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.086 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.