Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 22:21:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saziv Skupstine Srbije - sezona 2016/...  (Pročitano 49892 puta)
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
" Zvali su me ljudi iz jedne kafane u Čačku..."

Premijer Srbije, decembar 2016, rasprava o budžetu
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Mislim da je Seselj srecan sto vise ne mora da opstruira rad skupstine, vec samo sedi i manekenise stomak...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
Član 107.

Govornik na sednici Narodne skupštine je dužan da poštuje dostojanstvo Narodne skupštine.

Na sednici Narodne skupštine nije dozvoljeno neposredno obraćanje narodnog poslanika drugom narodnom poslaniku, korišćenje uvredljivih izraza, kao ni iznošenje činjenica i ocena koje se odnose na privatni život drugih lica.

Znači bukvalno tipu bi bila oduzimana reč na svakih 30 sekundi
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
Vučić najavio mogućnost PARLAMENTARNIH IZBORA: Ko kod da pobedi, važno je da izaberemo dijalog

On je u Skupštini Srbije, gde je na dnevnom redu rasprava o budžetu za 2017. godinu, poručio opoziciji "da treba da razgovaramo o tome da budemo na svakoj kutiji zajedno i da svaki glas sačuvamo".

- I ako vi pobedite reći ćemo "svaka čast". Važno je da Srbija u budućnosti bude Srbija bez podela. Verujem da će neki u skladu sa akcentom imati kratkosilaznu kampanju, a neki dugouzlaznu - poručio je premijer Vučić.

Siguran je, poručio je, da građani umeju da izaberu.

- Bilo da građani izaberu vas ili nas, važno je izabrati dijalog - poručio je Vučić.

Premije je obećao opoziciji da će imati punu zaštitu na predsedničkim izborima.

- Obećavam za predstojeće predsedničke, a videćemo da li i parlamentarne izbore, imaćete punu zaštitu - rekao je Vučić.

Na dobacivanje šefa radikala Vojislava Šešelja zbog Vučićevih navoda o parlamentarnim izborima premijer je kazao: "Rekao sam, gospodine Šešelj, mogućih izbora, ne falsifikujte moje reči".

Vučić u Skupštini: Čist sam kao suza i pobeđivaću vas dokle god budem hteo

On je, obraćajući se lideru Dveri Bošku Obradoviću, koji je prethodno izneo brojna pitanja i zamerke na račun premijera i Vladu Srbije, rekao da ga Miroslav Mišković nikada nije finansirao, niti da mu je ikada dao i jedan dinar.

- Ja svoj obraz ne prodajem ni za milijardu - poručio je Vučić i dodao da "Mišković danas ne upravlja Vladom Srbije".

Kako je rekao, Mišković je sam izjavio da nije hteo da prihvati ni pomoć u slučaju bolesti člana porodice, koju mi je svojevremeno ponudio.

Ne glumatajte neko veliko srpstvo

Premijer je Obradoviću poručio i da "ne glumata neko veliko srpstvo".

- Prestanite s tim glumatanjem, niti imate veze sa srpstvom, niti sa Srbijom, niti s njenom budućnošću, niti bilo šrta znate o ekonomiji, rezultatima i brojevima - rekao je premijer Aleksandar Vučić na primedbe Boška Obradovića iz Dveri.

Ništa ne znate o brojevima, samo ponavljate kao Švaba tra la la

Kako je rekao, "o rezultatima i brojevima pojma nemate, ponavljate laži kao Švaba tra la la". On je negirao da su veća davanja stranim investitorima, nego za zdravstvo.

- Vama je važno kad će skupštinska plata, da možete u skupštinski restoran i plašite se izbora - poručio je Vučić.

Dodao je da juče nije kritikovao čačanski naglasak, što mu je Obradović zamerio, već je želeo da ukaže na siledžijsko ponašanje koje je lider Dveri ispoljio prilikom prošlih izbora kada je gurnuo ženu iz izborne komisije.

On je još rekao da je poslušao savet opozicije da se ne prodaje "Telekom" i da je tako napravio najveću glupost u životu.

Tajkuni nikada više neće pljačkati Srbiju

Kako je rekao premijer, nema više onoga "dam ti kredit i ti taj kredit više nikada ne vratiš".

- Nema više pljačkanja Srbije. Vašim tajkunima nikada neću dati da pljačkaju Srbiju - istakao je Vučić na sednici Skupštine Srbije.

On je Obradoviću poručio i da "radi najmanje osam puta više od njih".

Vučić: Čist sam kao suza i pobeđivaću vas dokle god budem hteo

Obraćajući se lideru Dveri, Vučić je rekao i:

- Vaš problem je u tome što sam ja, za razliku od vas, pošten čovek i čist kao suza i pobeđujem i pobeđivaću vas dokle god ja budem hteo, dokle god budem hteo da se bavim politikom - rekao je Vučić.

Ne izmišljajte da će Srbija ući u NATO

Opozicionim poslanicima je rekao i da "ne izmišljaju" da će Srbija ući u NATO i dodao da je nedavno bio u sedištu NATO-a gde je istakao da Srbija nikada neće uću u tu Alijansu.

On je rekao da mu "spominju i porodicu".

- Zamislite da sam još žensko, šta bi mi sve radili. Znam da nisu tako hrabri kao kada bi žene bile u pitanju - rekao je Vučić.

Ni Han niti bilo ko drugi ne može da mi govori o unutrašnjim pitanjima Srbije

Premijer je rekao i da njemu ni (evropski komesar za proširenje EU Johanes) Han, niti ijedan strani komesar, niti ambasador, ne može da govori o unutrašnjim pitanjima Srbije, osim o reformama. On je tako odgovorio lideru Dveri na pitanje: "šta je Han rekao, ko treba da bude sledeći predsednik Srbije?".

Nemačka podržala otvaranje tri poglavlja

Vučić je preneo da je Nemačka podržala otvaranje tri poglavlja Srbiji.

- Dobili smo podršku za otvaranje poglavlja 5, 25 i 26 - rekao je Vučić i naveo da je upravo dobio tu informaciju.

Beba Popović mi nije savetnik

- Pobedjivaću dokle god budem hteo i dokle god se budem bavio politikom - poručio je Obradoviću, negirajući optužbe da mu je savetnik u izbornom štabu Beba Popović, kojem je platio pet miliona evra za taj posao.

Kako je naveo, jasno mu je da je opozicija blizu pobede, ali, kaže, daćemo sve od sebe da ubedimo građane da Srbija treba da ide napred i to ozbiljnijim pristupom.

- Moraćete više da kradete nego prošli put - poručio je Obradoviću, a zatim dodao: "Ovako loša atmosfera koja se kreira u srpskom društvu neće moći još dugo, pa ili ću ja proći kao moji prijatelji Mateo Renci i Bojko Borisov, ili će neki drugi da se obraćaju građanima s nekog drugog mesta a ne s ove govornice".

Obradović izneo niz kritika

Šef poslaničke grupe i predsednik pokreta Dveri Boško Obradović rekao je na početku sednice da je trenutak da se predstavnici vlasti suoče sa tim da je budžet za narednu godinu loš i da je sve što radi vladajuća Srpska napredna stranka velika prevara i kršenje svih predizbornih obećanja.

On je rekao da je MMF sigurno zadovoljan budžetom i zapitao Vučića za koga radi - "za intres Svetske banke, MMF, EU ili NATO".

Obradović je naveo da je Vlada spremala budžet 10 meseci, a da je poslanicima dala jedan dan za njegovu analizu i upitao Vučića zašto nije bilo više vremena za proučavanje budžeta kada je budžet tako dobar i šta krije.

Obradović: Suficit pojela maca?

- Šta je bilo sa suficitom - pojela maca - kazao je Obradović i dodao da "naprednjaci uzimaju više nego Turci u svoje vreme".

Obradovića je zanimalo i šta je bilo sa predizbornom pričom da nema više stranačkog zapošljavanja i sa najavljivanom borbom protiv korupcije i ukazao da za pet godina nije rešeni problem nijednog velikog gubitaša.

On je podsetio premijera da stranci mogu da kupuju poljoprivredno zemljište u Srbiji i da njegova vlada to nije zaustavila, a kritikovao je i to što se smanjuje budžet Skupštine a povećava budžet Vlade Srbije.

- Vi ste poslednji evrofanatik u Evropi - poručio je Obradović Vučiću i upitao ga kada je poslednji put bio u nekom televizijskom duelom sa predstavnicima opozicije.

On je rekao da Vučić izbegava da odgovara na poslanička pitanja ali da danas ne može da pobegne i pitao ga šta kaže evropski komesar Johanes Han ko će biti sledeći predsednik Srbije.

- Vi ste ovde najavili vanredne izbore, vi ste počeli izbornu kampanju sa ciljem da izbacite Dveri iz Skupštine - kazao je Obradović i dodao da je Srbija jedina zemlja na svetu u kojoj štrajkuje vojska i policija.

Čačanski naglasak ili nemački jezik

On se izvinio Vučiću što mu se obratio juće na "čačanskom akcentu" jer je očigledno da više voli nemački jezik.

- Možda vam baš zato smeta jer su svi ustanci i bune kretali iz tog kraja - naveo je Obradović.

Predsednica Skupštine Maja Gojković je rekla da je Obradović uvredio 249 poslanika i pozvala poslanike na pristojnost.

- Ispada da je 250 poslanika pokralo izbore. Kako ste se vi našli ovde. Uvredili ste i Čedomira Jovanovića, o premijeru i da ne govorim, uvredili ste i sve nas iz Čačka - kazala je Maja Gojković koja je od Obradovića više puta tražila da bude pristojniji u obraćanju.

Vučić: Nisam imao nameru da uvredim Čačane već da kritikujem siledžijstvo

Predsednik Vlade Srbije izjavio je danas i da imitirajući šefa poslaničke grupe Dveri Boška Obradovića kako izgovara reč "bežite" nije imao nameru da uvredi ljude iz Čačka zbog njihovog govora.

On je tokom rasprave u Skupštini Srbije rekao da je priča "o tome noćas izmišljena" iako njegova kritika nije imala nikave veze sa čačanskim akcentom već sa "siledžijskim ponašanjem" Obradovića u Skupštini.

- Čačani su dobri ljude koji su ukazivali na vas i vaše slidžijsko ponašanje, naročito prema ženama. Ja sam samo upozorio da ne radite to, zato sam ponovio vaše reči na način na koji ste tada kada ste tukli onu ženu u Skupštini (posle izbora u RIK-u) izgovorili i želeo sam da vas upozorim i da imate u vidu da to ne ide baš tako - kazao je Vučić odgovarajući na kritike poslanika Dveri.

Vučić: Najbrutalniji napadi na mene lično i na Vladu Srbije

On je rekao da ako je to uvreda onda moli sve da prihvate njegovo izvinjenje.

Vučić je kazao i da su poslanici i građani danima već svedoci izvođenju najbrutalnijih napada na Vladu Srbije i njega lično, ističući da "im se politika svela na najgnusnije laži i uvrede".

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
a na koji to dijalog poziva poglavica opoziciju? o cemu to?
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
Овом Радуловићу и његовим послушницима стварно нешто фали Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19906
Zastava Šabac , Srbija
mob
Sony 
Radule bratina  Smile Smiley 1
Odavno takav komad budale nije bio u parlamentu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

'bem li ga

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9627
mob
SonyEricsson xperia m2
Uvek neutralni Mrgec.  Smile
IP sačuvana
social share
"Da je ustaša rođen u Srbiji bio bi četnik. Da je četnik rođen u Hrvatskoj, bio bi ustaša. Da je hrišćanin rođen pre 2500 godina u Grčkoj, verovao bi u Zevsa. Da je musliman rođen pre 3500 godina u Egiptu, verovao bi u Ozirisa. Vaša nacionalnost i veroispovest zavise od vremenskog i geografskog položaja na kojem ste rođeni. Nacije i religije su izmišljene da vas razdvajaju, da se zbog istih ubijate, a da se ratnoprofiterska bagra bogati na vašim jeftinim životima."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
Да ли ти уопште видиш њихово понашање? Да ли ти то делује као нормално?
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 22:21:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.