Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 17:44:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Cene u Srbiji su visoke zbog:
vladine politike
35.4%  (17)
tajkuna
47.9%  (23)
velikog bogatstva gradjana
8.3%  (4)
evro-atlanskih integracija
6.3%  (3)
ne znam
2.1%  (1)
Ukupno glasova: 48
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Skupo je biti stanovnik Srbije!!!  (Pročitano 16559 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Nokia 6230
bf_109_g_6

Није проблем само покренути производњу.Проблем је што маса људи не зна ништа да ради.Сви они што су се запошљавали у друштвеним предузећима преко партије и родбине,а онда то предузеће виде кад се дели зимница и плата.Мој ћале има приватно предузеће за прераду текстила,итд...Знаш колико пута на пробу дође радница из Клуза или Рудника,која шије 30 година и не зна да ушије ништа сем дугмета,или да зашије рукав на кошуљу.Данас тако не иде...Порадити треба и на образовању(које је на заиста ниским гранама)и на још тога да би производња шљакала како треба.
Ljudi stvarno to ne shvataju. Oni refleksno ne pocnu ni da rade a vec traze prava.Ovde kod nas postoji simbioza neradnika, neznalica, obogacenih ljudi sa sumnjivim kapitalom koji bi samo da trguju, i poslodavaca koji bi nesto da ucine ali im na prvi korak rabijaju glavu.
U mesto para za agencije, bolje para za obucavanje ljudi.
Englezu nije sramota da ide dva meseca da uci da vozi viljuskar i skladisti materijal sa 60 godina, jer mu gazda to trazi.Poslodavci prijave te i te profile, drzava ga obucava i krene nesto.
Moj kum je bravar na pilicarnike kod nekog gazde u derby-ju pa ide covek svako popodne dva sata na predavanja za novu koncepciju pilicarnika, gde pilici imaju vise prostora za kretanje. Ako ne ide izgubice posao.
Kada sam bilo gde konkurisao za posao ja podnesem diplomu i radno iskustvo a on podnese po deset obuka za raznorazne vestine. Sve od po dva tri meseca.Sva ta knocepcija se nigde ne razmatra da osposobis poslodavcima ljude.
Mi nismo imali ni pre 45-e kapitaliste ni radnicku klasu u nekom vecem obimu.
A sta sada imas? Oni koji nesto znaju su se snasli. ostavili ove druge na cedilu.

A evo covek mi nudi pilule kad mu to kazem.nema bre nikave inicijative, podsticaja.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
mob
Samsung Galaxy IIs

Za konkretno sranje u drzavi je kriva aktuelna vlast i niko drugi i sam to znas zato se ne pravi lud!

Opet Srbija pocela od koga sad?
Za kompletno sranje je kriva revolucija 45-e, a sada ces se uveriti ma koja vlast dosla dok govnara ne sagori skroz nema leka.
Masovno trazenje leba bez motike.
Svaka ce biti gora. Dokle god budes ziveo u lazi.
Ti si bre jos kvalifikovan da hvatas papu, sorosa, strane ispostave, lokatore, pete kolone po budzacima.
Svi oni koji su ti rekli da moras da sejes, kopas, zanjes pa onda da jedes si ubio. To su i dan danas narodni neprijatelji. Zivis bre od 99% praznih reci sto ti odzvanjaju u onaj tv sto ga drzis u mesto glave.
Smile Smile matori izgleda da nisi uzeo danas Smile hajde brze bolje uzim duplu dozu Smile Smile  sad ti najozbiljnije drugarski kazem, idi molim te naka ti pogledaju glavu nesto definitivno sa tobom nije u redu Smile

Tako je skorpi, bf, system uzmite dozu  Smile Smile Smile Smile jeste li vi normalni da terate nekoga da
radi ili misli svojom glavom ? A prava a ? A rusi ?

Citat
Za konkretno sranje u drzavi je kriva aktuelna vlast

Ne, ne, Dominick krivi smo i ja i ti.
« Poslednja izmena: 04. Avg 2009, 00:31:50 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
Ko Шкорпија дира има да надрља ...  Smile

Нема бре развоја у Србији док се не направи систем где ће политичари сносити одговорност ... промена изборног система, регионализација ... али све то у Србији не може да прође без чврсте руке ...
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Nokia 6230
Ne treba da se cudite. Ovaj nacin razmisljanja se mnogima cini naopak.
Jednostavno ljudi zive u takvim sredinama. Ne mozes nikome objasniti da se ovo dogadja od 45-e, jer jednostavno su ziveli dobro od zajmova. Nikada nista nije bilo efikasno, sve je bilo laz.
Evo primer. Sedamdestih godina dolazi Tito da otvara zelezaru. Za 29-i novembra svakako. Pec nije gotova. Ljudi potpale drva ispod peci, pripreme crveni tepih za radionicu sa strugovima snime dim koji se provlaci kroz visoku pec i naprave cudo od dnevnika. Sve, ama bas sve je po tom sitemu islo. Lim iz zelzare se nije mogao prodavati.
Zelezara je bila gora od Turske okupacije. Kosta para a ne donosi nista. I dodje onaj amer, pa sa istim ljudima i sa istom tehnologijom napravi najveci izvoz od kada je Srbija imala.
Ljudi organizovali posao da imaju kvalitetan proizvod. Svi se bojali bice otpustanja. Covek shvati pa kaze: 8% za plate kao u svim razvijenim zemljama. Ovo moze da radi sa 2000 ljudi. Hocete svi, moracete da delite na 5000?
I tako stvar radi. Strvinama se ne svidja sto mora da dolazi na vreme, da ispunjava radne zadatke da radi svih osam sati ali polako se navikavaju.
Pogledaj drugi primer u sportu. Radomir Antic. Bez borbenih poklica, bez pompe, covek zna posao. Kriterijumi su ti i ti, ima da izvrsavas tako i tako zadatke. Ima sistematski da se radi i to ti je to. nemas kondicije? idi kuci. ne izvsavas zadatke kako ti se kaze: Dovidjenja. I od propalog tima napravio chudo.
Ali ponavljam, zna posao. ne moras se svadjati da nekoga otpustis. jednostavno: hvala lepo, ne odgovaras.

Ali kvrc u glavi Srbina je da ne razmislja o poslu, nego to je duznost neke nebeske sile da mu da posao, obezbedi platu, ako moze i visak. Tu je jebena partija, sta ona radi kad ne obezbedjuje sise.
I ne samo Srbina, nego celog postkomunistickog sistema.
rad, trud, savijanje grbache su kapitalisticke kategorije majku mu Sorosevu.

Tako juris papu, sorosa, strane ispostave, lokatore, pete kolone pa kada nista ne nadjes kazes izdao tadic, Toma, Djelic ko vec. Majku im izdajnicku.
Da nisu izdali pali bi vagoni evra s neba. To je bre teska komunistickaa bolest. Ozdravi bato.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 263
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Podržavam prethodni post 100%, uz napomenu da takav mentalitet podržava ova Vlada, konstantno obećavajući da će svakog trenutka nastupiti opšte blagostanje i poteći med i mleko. Sve zarad dobijanja glasova i očuvanja vlasti. Nažalost, isti pristup ima i kompletna opozicija. Bez izuzetka. Jer u ovoj zemlji ne možeš da dobiješ ozbiljnu podršku ako kažeš: "Kad mi dođemo na vlast, ima da radite 25 sati dnevno, 7 dana u nedelji, narednih 15 godina, da bi vam posle toga bilo malo (ne značajno) bolje. A nakon toga, nema odmora, nastavljamo da radimo istim tempom da bi održali postignuti standard i eventualno ga podigli na veći nivo."
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Nokia 6230
Podržavam prethodni post 100%, uz napomenu da takav mentalitet podržava ova Vlada, konstantno obećavajući da će svakog trenutka nastupiti opšte blagostanje i poteći med i mleko. Sve zarad dobijanja glasova i očuvanja vlasti. Nažalost, isti pristup ima i kompletna opozicija. Bez izuzetka. Jer u ovoj zemlji ne možeš da dobiješ ozbiljnu podršku ako kažeš: "Kad mi dođemo na vlast, ima da radite 25 sati dnevno, 7 dana u nedelji, narednih 15 godina, da bi vam posle toga bilo malo (ne značajno) bolje. A nakon toga, nema odmora, nastavljamo da radimo istim tempom da bi održali postignuti standard i eventualno ga podigli na veći nivo."
Secam se pre tri godine kako je Dinkic rekao da ce uloziti milijadru i po u renoviranju bolnica. Trebaju nam zdravi ljudi kaze. I dalje dodaje: nece biti toliko radnika i preduzimaca da sve to obave.
Idi u klinicki centar i dan danas je kao da je bomba bacena.
Srbiji nedostaje rukovodjenje. Rukovoditi znaci znati posao. U tancine.

Na prstima jedne ruke brojis poslovdoje koji kaze: evo ti kljuc, evo ti srafciger taj i taj, evo ti merni instrument, ides tamo i tamo, otvoris poklopac, skines ovaj deo, zamenis sa ovim novim, zoves kad si gotov da pustimo da radi. ne smes da omanes da se on vrati zbog komada alata. Danas se to radi po iso propisima zvanih 'procedure'.
Sve poslovodja mora da napise. Radnik da obavi i da popuni izvestaj.
A gde su industrije, gde su procesi organizovanje nabavke, isporuke, radnog procesa, odrzavanja, intervencija, remonta.Cela proizvodnja danas ide preko planinga, planiranja za godinu dana u napred.
Kada se napravi obracun, kad racunovodja stavi sve na bilans, ne daj Boze da ispadne da si utrosio vise.Ili da si na nekoj nuli. Bezi da te niko ne vidi.
Meni se smeju kada sve svodim na energiju. Teslini zakoni su neumoljivi. Sve sto on racuna po stavkama je mu izracunam u utrosku energije. To je uvedeno vec pola veka. Utrosak energije po jedinici proizvoda.
Nase drutvo ima 30% utroska na proizvodnju a 70% na potrosnju.
Katastrofa.Tebi treba 40% odnekud da dodas. prodas imovunu, pozajmis, zivis od donacija.
I to nije od Slobe, Borisa, Chede. To je od 45-e. Samo sto si imao takvu politicku simbiozu da si mogao da pozajmljujes.Ali bre prosis vec 60 godina.
Onda se cudis, majku mu papinu i sorosevu. kad ti kazu: moze al moras ovako.
To ti je kao kad se ja napijem u kafani, pa dodje ciganka da mi trazi dinar. A ja izvadim stotku pa kazem: evo ti sto al da pokazes svima mindju. I ciganka se necka (veli majku ti sorosevu), al na kraju sta ce: pokaze.
Ovo je jedan naopak sistem koji nema sanse da opstane.
Odnosno ima: politicari (bilo ko da je) ce nas preko svih zakona prodati evropskim lihvarima, odrzavace red da budemo poslusne sluge novim gazdama. Sve zbog toga sto si lencuga i neces da radis, nego cekas od partije sise.
vec ti je dupe golo, samo da udje. Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 04. Avg 2009, 10:36:18 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

...on kaze zivela droga a ja ziveo Burek....

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7287
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 
Samo da se na trenutak vratim ovoj temi, radim u jednom velikom i poznatom centru tehnike(necu reci kojem) i pre neki dan nam stigla naredba da za sve cene moramo da povecamo marzu od 1-2% u zavisnosti koja je roba u pitanju. Smile   Imamo najvece cene u regionu a jedna smo od najsiromasnijih nacija u Evropi.U vreme krize kad drugi u svetu obaraju cene da bi privukli potrosace kod nas se to radi obrnuto.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
mob
Samsung Galaxy IIs
Samo da se na trenutak vratim ovoj temi, radim u jednom velikom i poznatom centru tehnike(necu reci kojem) i pre neki dan nam stigla naredba da za sve cene moramo da povecamo marzu od 1-2% u zavisnosti koja je roba u pitanju. Smile   Imamo najvece cene u regionu a jedna smo od najsiromasnijih nacija u Evropi.U vreme krize kad drugi u svetu obaraju cene da bi privukli potrosace kod nas se to radi obrnuto.

Oce to kada bivsi sverc-majstori upravljaju. Naucio je on, da bez marze od 300% (sarkazam) nema nista
od bizmisa.
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Подавите либерале

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 3937
Zastava Србија,Београд,Звездара
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
SonyEricsson k530i
Не мора нужно да буде домаћа лопужа system_V_r4...кад виде како наши деру и странци се лако прилагоде,док Мирко и Сирко(министар трговине)виде слободно тржиште и најниже цене у Европи,а вероватно и свету.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

...on kaze zivela droga a ja ziveo Burek....

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7287
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 
Dobro,za tog tzv "ministra trgovine" se zna ciji je covek,tako da je bezveze pricati o njemu i njegovom lupetanju gluposti da smo najjeftiniji da li u regionu ili Evropi ne znam vec.....A ovaj nas narod trpi sve to,dokle ce ja se pitam.... Smile
« Poslednja izmena: 04. Avg 2009, 11:55:15 od Cane Mafija »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 17:44:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.