Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Škola bez ponavljača, prvi srednje obavezan  (Pročitano 11385 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.107
mob
Samsung Galaxy S2
Jbg citam i trudim da se shvatim ali prosto mi ne ide. Mozda nisam dovoljno inteligentna da shvatim. Kakve prevare na ekonomskim fakultetima? O cemu se tu zapravo radi?
Da krenemo od prve godine studija : da li znate koje predmete student polaze u I godini i kako je to i na koji nacin "prevara"?

"The Price of Inequality" by Joseph E Stiglitz i bice ti jasno.

Ko je taj lik, jesu to neke teorije zavere ili sta?

E bas to, beda od coveka sa nobelovom nagradom iz oblasti ekonomije.
Joseph Stiglitz

Dooobro, pojasni, prepricaj, koja je osnovna poruka tog gospodina?

Ne bi ti se dopalo, pomalo lici na kristalovu pricu. Imas njegov blog, citaj ako bas hoces.
Mozes poceti i odavde.
« Poslednja izmena: 06. Feb 2014, 12:49:15 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Ma, stara prica o raslojavanju...

I kako bi slobodno trziste resilo sve...

Ali niko ne zeli da mrdne prstom, ukljucujuci tu i razne teoreticare i strucnjake na tu temu koji ce radije da mrse muda i skupljaju nagrade..  Smile

Evo, vidis.. npr. Kristal ti je jedan takav svileni... Prica o tome kako smo svi ovce, da on ima resenje... ali nece da primeni to resenje na sebi jer je njegov zatvor da siri ideju...

To se najbolje vidi u tome sto odbija da se vrati "na zemlju" Smiley
« Poslednja izmena: 06. Feb 2014, 12:52:50 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.107
mob
Samsung Galaxy S2

Bas suprotno.
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Nokia 
E ako je tako.... Smile

Mislim, sta ja imam da pricam sa Kristalom, i ako mi kazes da prica lici na njegovu moracu da preskocim, i da mozda u najludjim trenucima dosade procitam i taj blog kao zabavno stivo.

Pitanje : Sistem koji se SSS? Zanima me , onako u prici. Zanima me i Kristalov? Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15

Bas suprotno.

Mozda, ali poenta je da je sve to samo teorija..
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.107
mob
Samsung Galaxy S2

Bas suprotno.

Mozda, ali poenta je da je sve to samo teorija..

Pa sada, ni to ti nije bas tacno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
OK.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 32.0.1700.107
Korisnice marko 284,

Resenje za nerazumevanje monetarne ekonomije je u edukaciji (ekonomija je srz svega), a to neces pronaci u skolama! Na zalost...

Nesto debelo nije u redu sa tvojom pricom. Istina boli, naravno, ali to je jedini nacin da pocnes da razmisljas...ne postoji drugi nacin.

Sa kojim pravom sa nipodastavanjem gledas na molere/farbare?? Da li znas koliko je to tezak posao?

Ovo je vrlo dobra prilika da se pokaze ko danas radi u skolama, nivo svesti prosecnog predavaca i pedagoga, opstu propast i, ko treba da "vaspitava" i "obrazuje" decu, kao i kome ih roditelji poveravaju. Naravno, nisu svi isti.

Takodje, uopste ne znam zbog cega si nadrkan i sto se toliko vredjas? To sto pripadas profesiji koja je ogrizla u neznanje, kriminal i korupciju, te jednoumlje, bezperspektivnost u gajenju ideje o buducnosti kod mladih ljudi, to bi samo trebao da ti bude podstrek vise da otvoris oci i pocnes da razmisljas. Na zalost, to je realnost, pricam o skolstvu.

Ja znam da je sve ovo potpuno novo za tebe, verovatno i potpuno sokantno, ali nije do mene. Verujem da je mnogo laske sve ono sto ne razumes okarakterisati kao "zavera" i glavu u pesak. Na zalost, problem se tako nece resiti.

Svakako, iza svega stoji ekonomski momenat, koji je najuze povazan sa tzv "obrazovnim sistemom". Ne mogu ljudi da rese problem ekonomije, kada im se na kursevima npr. Makroekonomije serviraju lazi, prevare i gluposti!

Prema tvojim porukama se tacno vidi koliko kritika boli, dobijamo vrlo bucnu reakciju, kao kada sipas vodu na vrelu ringlu, kao i koliko ne posedujete mogucnost za samokritiku.

Nadalje...
Mozes postaviti sledeca pitanja

-Od kuda dolazi novac za suficit platnog bilansa u iskljucivo kreditnom sistemu izdavanja novca?
-Od kuda dolazi novac za globalni profit u jednoj drzavi?
-Na koji nacin se nadomescuje novac na stednji?
-Kako je moguce da svako zivi od svog rada u iskljucivo kreditnom sistemu izdavanja novca?
-Kako je moguce ikad vratiti dugove (glavnica+kamata) u iskljucivo kreditnom sistemu izdavanja novca?
-Zbog cega dug raste visestruko brze od novcane mase?
-Zbog cega je bankrot u iskljucivo kreditnom sistemu izdavanja novca neizbezan, bez obzira sta i koliko radili?

tvojim kolegama iz sektora ekonomije i mozda preneti ono sto su ti rekli? : ) Bilo bi vrlo lepo ako znas nekog bankara, pa ga/je pitaj! ; )

Citat
da serendas o belosvetskoj zaveri i prevari u ekonomskim skolama
Nisam siguran da si u pravu, Korisnice. Dovoljno je samo pogledati oko sebe, stvarnost je najbolji ucitelj : )) Naravno, neke stvari neces cuti u skoli, jer je tzv "obrazovni" sistem takodje podredjen necijim interesima. Naravno, negde manje, negde vise.

O cemu se radi? Na pravnim skolama se uci da postoje tri nivoa vlasti. Ono sto se precutkuje je da postoji cetvrta vlast, a to je monetarna! Onaj ko poseduje ovu vlast, poseduje i ostale tri, odnosno cetiri! Posto je ekonomija glavna arterija bilo kog drustva, manipulacijom iste, vrlo je lako manipulisati citavim drustvom! Ovo je vrlo bitno primeteti...
Na zalost, ovo nisu nikakve "teorije" zavere.

Pravo pitanje ne treba da glasi "Od kuda ekonomskim laicima znanje o monetarnoj ekonomiji?", vec "Zbog cega obrazovni sistem to znanje prikriva?". Jeste, pogadjas, radi se o sarlatanima, koji prodaju maglu, a ekonomija je u sve goroj situaciji, to nisam ja izmislio.

system_v_r5
Sitglicova kritika tzv slobodnog trista je ne mestu, medjutim, to nije dovoljno. Problem u vidu kapitalizma, ostaje. Kapitalizam ce dovesti svet na ivicu propasti!

sandra80,
Nije sve kako se cini. Ako te zanima, mozes naci knjigu Makroekonomija, profesora Dirka Krugera, sa Univerziteta Pensilvanija. Covek je dosao do vrlo zanimljivih formula, ali kada je trebao da ih razradi dalje, nije imao "onu stvar" ; )
Ljude koji zive od sistema, naravno da svaka kritika boli.
Mozes pitati, za pocetak bilo kog doktora ekonomije da ti odgovori na ova (odozgo) pitanja! Znaci, ne zelim da verujes meni, daleko od toga, jednostavno-pitaj! Ja sam bio sokiran.

Iz kog razloga sve vise ljudi zivi sve gore, a sve manje sve bolje? Pitaj Korisnika da ti objasni ovaj fenomen.
Srz prevare je u tome da se istina o kreditnom novcu zaobilazi. Na casovima Makroekonomije neces cuti nista o posledicama novca u obliku duga!! To odgovorno tvrdim!
« Poslednja izmena: 06. Feb 2014, 17:04:02 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Nokia 
Vazi.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows
Browser
Chrome 31.0.1650.63
Korisnice kristal 85

Citat
Nesto debelo nije u redu sa tvojom pricom. Istina boli, naravno, ali to je jedini nacin da pocnes da razmisljas...ne postoji drugi nacin.
To bih ja isto mogao da kazem i tebi. Probaj malo da razmisljas, ne samo da slusas youtube sarlatanizem. Znam, istina boli kada se nadjes sa nekim ko skole ima i zna o cemu prica al sta ces.  Smile

Citat
Sa kojim pravom sa nipodastavanjem gledas na molere/farbare?? Da li znas koliko je to tezak posao?
Ne podistavam ja molere i farbare, posten posao kao i svaki drugi. Podistavam samo tebe jer nemas pojma o skoli a dajes sebi za pravo da nipodastavas ljude koji imaju nesto od iste i znaju o tom sistemu o kojem pricas. Zato i kazem da si skole video samo kada si molerisao istu. Smile

Citat
Ovo je vrlo dobra prilika da se pokaze ko danas radi u skolama, nivo svesti prosecnog predavaca i pedagoga, opstu propast i, ko treba da "vaspitava" i "obrazuje" decu, kao i kome ih roditelji poveravaju. Naravno, nisu svi isti.
Sa kojim ti pravom podistavas nekoga ko stvarno radi odgovoran posao kao sto je predavac? Smile

Citat
Takodje, uopste ne znam zbog cega si nadrkan i sto se toliko vredjas? To sto pripadas profesiji koja je ogrizla u neznanje, kriminal i korupciju, te jednoumlje, bezperspektivnost u gajenju ideje o buducnosti kod mladih ljudi, to bi samo trebao da ti bude podstrek vise da otvoris oci i pocnes da razmisljas. Na zalost, to je realnost, pricam o skolstvu.
Vec sam ti rekao da se ne vredjam i da nisam nadrkan. Neko kao ti me ne moze uvrediti.  Smile

Cisto odgovaram na youtube sarlatanstvo koje bezveze proziva skolu. Da si cutao, ostavio me na miru ne bih te ni dirao jer sam digao ruke od neobrazovanog coveka koji nema pojma o cemu prica niti hoce da saslusa nekoga ko zna nesto ali posto nastavljas u svom stilu teracu ovo ako treba do sudnjega dana. Cisto iz tvrdoglavosti. Smile

Citat
Ja znam da je sve ovo potpuno novo za tebe, verovatno i potpuno sokantno, ali nije do mene. Verujem da je mnogo laske sve ono sto ne razumes okarakterisati kao "zavera" i glavu u pesak. Na zalost, problem se tako nece resiti.
Sa youtube sarlatanstvom? Good luck with that...

Citat
Prema tvojim porukama se tacno vidi koliko kritika boli, dobijamo vrlo bucnu reakciju, kao kada sipas vodu na vrelu ringlu, kao i koliko ne posedujete mogucnost za samokritiku.
Tvoja kritika me ne boli uopste ako cemo posteno. Ocenjujem je kao nepoznavanje elementarnih stvari o skoli. Cisto ispiranje mozga na tebi od strane nekog youtube sarlatana i tvoje propovedanje ovde ne odusevljava nikoga. Mozda i zato sto se upravo tako ponasas da ne umes da saslusas stvarne cinjenice vec samo propovedas youtube sarlatanizam.  Smile

Citat
Nadalje...
Mozes postaviti sledeca pitanja

-Od kuda dolazi novac za suficit platnog bilansa u iskljucivo kreditnom sistemu izdavanja novca?
-Od kuda dolazi novac za globalni profit u jednoj drzavi?
-Na koji nacin se nadomescuje novac na stednji?
-Kako je moguce da svako zivi od svog rada u iskljucivo kreditnom sistemu izdavanja novca?
-Kako je moguce ikad vratiti dugove (glavnica+kamata) u iskljucivo kreditnom sistemu izdavanja novca?
-Zbog cega dug raste visestruko brze od novcane mase?
-Zbog cega je bankrot u iskljucivo kreditnom sistemu izdavanja novca neizbezan, bez obzira sta i koliko radili?

tvojim kolegama iz sektora ekonomije i mozda preneti ono sto su ti rekli? : ) Bilo bi vrlo lepo ako znas nekog bankara, pa ga/je pitaj! ; )

Odgovori ti meni sta su ciljevi i zadaci skole? A da ne bude samo socijalizacija ili kako je ti nazivas "indoktrinacija". Ne shvatajuci da ako tako nazivas skolsko znanje ta ista etiketa moze tebi da se prilepi za youtube sarlatanizam.  Smile

Citat
Naravno, neke stvari neces cuti u skoli, jer je tzv "obrazovni" sistem takodje podredjen necijim interesima.
Zato si ti naucio na youtube-u. Posto skole nisi naucio pa da imas ikakvog respekta prema istoj i da ne lupas gluposti o demonksim skolama. Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.