Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Skandalozno ~ stari govor Stipe Mesića: Pobijedili smo 10. travnja  (Pročitano 12910 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
SonyEricsson k800i i D820
Mesiću prijete snimkom pjevanja 'Jure i Bobana’
Autor Jasmina Popović

Dok još traju, istina puno manje, reakcije na 31 sekundu snimke Mesićeva govora kao visokog HDZ-ova dužnosnika 1992. godine u Sydneyu, kuloari spominju da će se vrlo brzo, možda već ovog vikenda, pojaviti novi materijali, najvjerojatnije ponovno preko nekog od internetskih portala.

Snage oko HDZ-a
Podsjećamo, Mesić je u svom obraćanju javnosti u povodu 'Sydeyske priče’ istaknuo da je moguće da će toga biti još, a prve su informacije spominjale da će nove snimke biti iz SAD-a, odnosno New Yorka i iz Kanade, odnosno Toronta, a 'najinformiraniji’ već nekoliko dana spominju snimke njegovih nastupa u Švicarskoj, koje su iz nekih krugova već 2000. godine, prije njegovih prvih predsjedničkih izbora, bile nuđene medijima, ali tada se nitko nije za to 'zakvačio’. No, Večernji doznaje da se za ovaj vikend kao moguće snimke najviše spominju dvije, koje već kruže, sudeći prema pojedincima koji detaljno spominju njihov sadržaj.

Na prvoj snimci Mesić navodno zajedno s Vladimirom Šeksom sudjeluje na nekom stranačkom okupljanju na kojem se pjeva niz pjesma uobičajenih u to vrijeme, pa su, kažu, vidjeli i dio na kojem Mesić zajedno sa Šeksom pjeva pjesmu o Juri i Bobanu, koja je početkom devedestih vrlo često bila zaštitni znak snaga koje su se okupljale oko HDZ-a.

Iz Širokog Brijega
Druga je s nekog skupa u Širokom Brijegu, na kojem je Mesić govorio dosta toga što je u skladu s onim što se u Večernjem listu moglo pročitati iz transkripata dvaju govora u Australiji 1992. godine, iz kojih je najviše zapralo uši spominjanje 10. travnja 1941. godine kao datuma jedne od pobjeda u kojima su Hrvati realizirali svoju želju za državom.
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Apple 15
Milka Mesic je Srpkinja iz Slabinje...  Smile

ali.... kapiram... vindex ne vidi dalje od svog niskog nosa...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

heroj ulice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1874
Zastava Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Motorola v360v
e tigeru, bemu miša.. baš sam mislio otvorit tu temu..  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Hehehehe sljedeci puta malo brze Varazdinac... Smile
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

heroj ulice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1874
Zastava Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Motorola v360v
Hehehehe sljedeci puta malo brze Varazdinac... Smile
U redu, tigeru.. Dobio si bitku, ali ne i rat.. Hahahahaha..  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Hahahahahah... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
evo još jedan biser iz mesićevog šešira: 

Ekskluzivno Predsjednik Mesić o napadima na njega
Nekad sam pjevao, nekad otvarao usta
Autor Jasmina Popović

VL: Sjećate li se svojih istupa u Širokom Brijegu, kada ste govorili slično kao u Australiji?
Mesić: Sjećam se da sam kao glavni tajnik HDZ-a trebao otići smijeniti Stjepana Kljujića. Došao sam tamo, razgovarao s ljudima i shvatio da mu oni daju podršku. Rekao sam Kljujiću da ponudi ostavku jer sam znao da je ljudi ne bi prihvatili, pa sam u tom slučaju mogao podnijeti izvještaj predsjedniku Tuđmanu da je ostavka, kao što je naložio, dana, ali da je HDZ BiH nije prihvatio. No, Kljujić je odgovorio: Ako je Tuđman tražio moju ostavku, ja ću je dati. Bolje i to nego ostavka na život. I otišao u Sarajevo. Tom sam prigodom bio u Širokom Brijegu. Bio je to standardni skup tih vremena, na kojem se svašta govorilo. I ja sam s mnogima tada razgovarao.

VL: Sjećete li se neke prigode u kojoj ste s Vladimirom Šeksom pjevali pjesmu o Juri i Bobanu?
Mesić: Tada nije bilo skupa na kojem se nisu pjevale različite pjesme, pa tako i ta o Juri i Bobanu. Nije se valjda pjevalo Po šumama i gorama? Nekad sam na takvim okupljanjima ostajao, katkad odlazio, nekad sam šutio, nekad otvarao usta. Baš zato što sam sudjelovao i na takvim skupovima mogao sam Tuđmanu vjerno prenijeti stanje na terenu, dati mu do znanja da taj dio mora iskorijeniti. Hodao sam po terenu i vidio što se događa. Dio toga sigurno je utjecao i na sazrijevanje mog mišljenja u vrijeme kada sam napuštao HDZ.

VL: Jeste li se sjetili svega oko govora u Sydneyu?
Mesić: Nazvala me službenica ambasade u Canberri, koja je razgovarala s jednim našim prijateljem, i potvrđeno je da je riječ o skupu u lipnju 1992. Dobit ću autentičnu snimku skupa, pa ću moći usporediti s onim što je objavljeno u  31 sekundu.

VL: Tko vam vadi grijehe iz prošlosti?
Mesić: Pa sigurno ne antifašisti. Ako se nekome trebam ispričati, onda su to antifašisti, a ne ovi koji prozivaju.

VL: Tko dakle?
Mesić: Zna se tko je nedavno bio na okupljanju, na balu vampira, i kakve su se poruke odatle čule.

VL: Namjeravate li se opet obratiti javnosti bude li novih otkrića?
Mesić: Neću ništa više poduzimati. Neka objavljuju. Bio sam u svom životu na različitim skupovima na kojima su se pjevale neprilične pjesme. Svi su ti ljudi bili za obranu Hrvatske, a Hrvatsku nakon toga možda su vidjeli dukčije nego ja. Zato smo se i razišli.

VL: Ima li reakcija iz inozemstva?
Mesić: Dobivam pisma potpore od svih. Svi znaju kakvo je vrijeme bilo početkom devedesetih. A znimljivo je da mi prigovaraju oni koji i sada nose crne košulje, oni koji još nisu evoluirali, oni koji još žale za NDH.

VL: Znači li to da snimka nema veze s ratnim profiterima?
Mesić: Ma to je glavna stvar. Žele da se počne pričati o nečem drugom, a ne o stotinama računa i stotinama upetljanih pljačkaša.

VL: Je li vas izvlačenje prošlosti intimno pogodilo?
Mesić: Zar da nekoliko marginalaca koji mi žele naškoditi smatram relevantnima? Uvijek se nešto izvlači. No ima od toga i koristi: proustaše se žele riješiti prošlosti pa prigovaraju drugima. Ispada da su oni sami najveći antifašisti. Što je u svom paradoksu i dobro: raste broj antifašista u RH.
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 283
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Milka Mesic je Srpkinja iz Slabinje... Smile

ali.... kapiram... vindex ne vidi dalje od svog niskog nosa... Smile

U pravu si, ja nemam veliki nos pa nemam zato ni komplekse pa mogu slobodno gledati na stvari  Smile

Ma u biti mogu oni pustiti i 100 snimki to neće promijeniti situaciju, to je naprosto smiješno da zbog takvih sitnica traže ostavke i te gluposti, Mesić je prečvrst faktor u državi i nema tog boga tko će njega skinuti sa vlasti prije isteka mandata, mediji moraju o nećemu pisati i to će završiti po onoj staroj: tresla se brda rodio se miš.  Smile

P.S: sama pjesma i nije tako loša ako izuzmemo riječi  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
je ali je smiješno kako se jedan predsjednik države- institucija brani poput malog djeteta

čuj nije pjevao nego samo otvarao usta Smile

pa to ne bi ni moja mala nećakinja izvalila
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 283
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
pa on je klaun države ....smiješan je do bola...zna samo pričati viceve...

Preopćenit je nema neku svoju politiku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.332 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.