Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Za razliku od Srbije, u Americi ne haju mnogo za maloletne psihopate...  (Pročitano 6210 puta)
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Niko ne kontroliše psihijatrijske bolesnike kad izađu iz bolnice

U Srbiji i dalje ne postoji odgovarajuća preventiva niti postbolnička briga o osobama koje su sklone nasilju i čije psihičko oboljenje može prerasti u agresiju.

Jednostavno, niko nema nadzor psihijatijskih bolesnika van bolnice pa su oni prepušteni sami sebi. Klinika za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" sa Domom zdravlja u Paliluli potpisala je protokol o praćenju mentalnih bolesnika kada oni napuste bolnicu, kako ne bi bili prepušteni sami sebi, piše "Dnevnik".

Prema objašnjenju dr Slavice Đukić-Dejanović, direktorke "Dr Laze Lazarevića", pacijenti se otpuštaju tek kada su u solidnom stanju, ali ako ne uzimaju lekove ili nisu pod stalnom kontrolom, bolest će im se opet vratiti i ponovo će postati pacijenti ove klinike. Ona naglašava, napominjujući da tu veliku grešku pravi i porodica pacijenata, da nije niko izlečen samim tim što je izašao iz bolnice, već da se mora voditi računa da se mentalno zdravlje vraća postepeno i strpljivo.

"Ta borba sa deinstitualizacijom sastoji se u tome da se povežemo s ljudima koji su zaduženi za bezbednost tog kraja, jer neki naši pacijenti mogu biti i agresivni. Cilj je da pacijent što kraće bude u bolnici, a što kvalitetnije živi u zajednici. To je moguće postići samo ako svi sarađujemo i radimo za boljitak svakog obolelog", naglasila je Slavica Đukić-Dejanović.

Inače, u mnogim razvijenim zemljama postoji i takozvana komunalna psihijatrija, odnosno sistem u kojem nema velikih bolnica, već je reč o malim ustanovama u koje pacijenti mogu da dođu po završetku lečenja. Smatra se da je tim pacijentima potreban ne samo nadzor, već i podrška porodice i celog društva. Zbog toga se na institucijama koje zbrinjavaju i vode brigu o psihijatrijskim bolesnicima, bez obzira na to da li su oni u bolnicama ili pušteni kućama, ne sme štedeti.

Inače, u skladu s evropskim standarima Ministarstvo zdravlja Srbije treba tokom narednih godina da smanji broj kreveta za po 10 odsto u psihijatrijskim ustanovama i odeljenjima opšte bolnice.

U planu je otvaranje psihijatrijskih ambulanti i savetovališta, koji će pacijentima biti potrebni po izlasku iz bolnice.

Postbolničko lečenje mora biti obaveza države i nikako ne bi smelo, smatraju psihijatri, biti prepušteno samim bolesnicima ili onima koji s njima žive. U suprotnom, sve će više lečenih psihijatrijskih bolesnika biti na ulici i niko neće znati kada će im, bilo zato što ne uzimaju terapiju ili ne odlaze na redovne kontrole, ponovo "nešto kvrcnuti u glavi". Kada se to već dogodi, onda je kasno pričati o tome šta je trebalo da bude, a nije učinjeno.

Izvor Dnevnik

Brišite ako sam promašio temu.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.107
Naprotiv, itekako ima veze s temom. Ovo je jedna od stvari koje sam imao na umu kad sam je otvarao, a to je potpuna nekontrola nad psihopatama i štetočinama društva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
  Proćitao sam na prvoj strani tvoj komentar i slažem se sa njim.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.107

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.4
Browser
Safari 600.7.12
mob
I-mate 30 Pro
Psihopate celog sveta ujedinite se...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
  Kod nas država reaguje tek ako na to pristane porodica, tada se sprovodi prisilno lečenje.Izuzetak je kad je opasan po okolinu ali i tada prvo može nekog da osakati, ubije ili napravi veliku materijalnu štetu. Problem je što porodica ne reaguje a još je veći problem kad se radi o glavi kuće. Miliciju naravno boli uvo a okolina koju se teroriše može da ga tuži. Poznato je kakvo nam je sudstvo i koliko dugo traju parnice i zato je ova država raj za one koji su stvarno skrenuli i za one koji se preko trenutnog ludila ili neuračunljivosti kasnije izvuku.

Kod nas je jedan pandur davio taštu i skoro je ubio. Na kraju se posle dva meseca provedena na ispitivanju u ludnici vratio na posao a za pokušaj ubistva nije ni odgovorao.

Ovde se čeka da neko strada pa se tek onda eventualno preduzima nešto.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 39.0
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.091 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.