Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 17:07:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: sisanje (2008)  (Pročitano 104734 puta)
Krajnje beznadezan

Time Lord

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11237
Zastava Gallifrey
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
SonyEricsson K800i
Moram da pogledam,pa da vidim kako su "nagrdili" navijace,i sve predstavili kao neke skinse.

Film prati navijace Rada, United force, a oni su kao sto znas pretezno skinsi. Ne znam da li radnja kaci i neke druge navijace. Meni je isto glupo sto Viktor Savic glumi skinsa, jer je covek poznat kao jedan od najvecih zeldija u pravom zivotu sto se nikako ne uklapa u ovu drugu pricu. Jeste on glumac i sve to, ali nekako mi ne ide...
Jeste,predstavljaju se Radovci,ali se i vredjaju drugi poput nas i cigana,sto mi se ne svidja.Oni su vecinom skinsi,ali preko 70% samo na recima.Glume Srbe a u ekipi im je siptar Sabahudin koji je sa Janketom ubio 1 mog druga.
Ali realno kad neupuceni ljudi ovo vide,oni ce misliti da su svi navijaci takvi,i eto ti ga vraze Smile
Ma Radovci su saka jada...  Smile
Ali mislim da ovaj film ne predstavja sve navijace kao takve...  Smile
IP sačuvana
social share

Rad ubija!
Ne umri mlad!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Rock'n Rool

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 224
Zastava Majdanpek,Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia 3110
Odlicna scena i muzika u pozadini!

Ritam Nereda-Put Beznadja   

Navijaci Rada su poznati po tome sto su veliki fanovi ove grupe. . .
« Poslednja izmena: 10. Maj 2009, 02:26:49 od ceomyo »
IP sačuvana
social share
Iron maiden    Up the irons!!!
AC/DC ROCKS!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3881
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
Moderatori jel možete da promenite naziv teme iz "sisanje" u "šišanje" i izbrišete "2008" ?
« Poslednja izmena: 30. Jul 2009, 09:06:13 od vandemon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 625
Zastava Крагујевац
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.37
mob
Nokia 950
Moderatori jel možete da promenite naziv teme iz "sisanje" u "šišanje" i izbrišete "2008" ?
A bas sam se zapitao sta se ovde radi... Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Wink
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
imao sam priliku da fotografisem snimanje ovog filma i meni deluje ok ono sto sam video ... kazu da ce ova mlada glumica biti jako uspesna i da vec ima neke angazmane preko bare (lik koji glumi vodju ovih naci skinsa je isto odlican) ... ne znam sta vise smem da pricam , ali kome se svidelo da vidi nesto sveze u nasoj kinematografiji kao sto je sejtanov ratnik (dobar deo filmske ekipe je isti) mislim da ce mu se svideti i 'sisanje' .

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

20081124-IMG_0444.jpg
(95.31 KB, 702x474)
« Poslednja izmena: 31. Jul 2009, 01:13:42 od yourtoiletpaper »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
 Beograd,  23.10.2009.

Press
Od ljubavi do nacizma

Režiser Stevan Filipović, poznat po hororu „Šejtanov ratnik", snimio film „Šišanje" o neonacistima, navijačima fiktivnog fudbalskog kluba Radnik

Predvideo budućnost... Reditelj kaže da nije mnogo prilagođavao film i tvrdi da je realnost kopirala ono što je napisao krajem 2006.

Režiser Stevan Filipović, poznat po hororu „Šejtanov ratnik", snimio je film „Šišanje", koji se bavi fenomenom ekstremne desnice u Srbiji. Glavni junak filma, mladi matematičar Novica, zaljubljen u lepu komšinicu Minu, upada u svet beogradskih neonacista, navijača fiktivnog fudbalskog kluba Radnik. Autor filma kaže da scenario, koji je nastao još 2006, nije prilagođavan stvarnosti, već se stvarnost, nažalost, prilagođavala njemu.

- Nismo mnogo prilagođavali film, već je uglavnom realnost kopirala ono što je napisano krajem 2006. godine. Mislim da bukvalno nema scene u filmu koja se na ovaj ili onaj način nije odigrala na ulicama Beograda, ili širom Srbije - kaže Filipović, a na pitanje u kojoj meri je „Šišanje" priča o odrastanju, a u kojoj je društveni esej, odgovara:

[Glavni junak... Nikola Rakočević]
Glavni junak... Nikola Rakočević

Glavni junak... Nikola Rakočević

- Te dve kategorije su u Srbiji danas neraskidivo povezane. Kroz priču o Novici i njegovom prelasku na „tamnu stranu" data je, čini mi se, sveobuhvatna analiza društvenih faktora koji su uopšte omogućili da se jedan perspektivni mladi matematičar transformiše u člana ekstremističke organizacije. S druge strane, ono na čemu smo apsolutno insistirali u filmu jeste priča o ličnoj, pojedinačnoj odgovornosti za sve što se dešava. Novica, dakle, nije samo žrtva nesrećnih okolnosti, već i osoba koja ipak svesno donosi pogrešne odluke, za koje u životu najčešće nema popravnog ispita.

Ime fudbalskog kluba u filmu veoma podseća na ime jednog beogradskog kluba, čije se pojedine navijačke grupe dovode u vezu sa ekstremnom desnicom. Filipović kaže da je priča o fudbalu na sporednom koloseku filma.

Podrška oskarovca

„Šejtanov ratnik" omogućio je ekipi filma poznanstvo sa najznačajnijim ljudima iz sveta specijalnih efekata. Stevan Filipović kaže da je oduševljen putovanjem na Novi Zeland, mestu gde je sniman „Gospodar prstenova".

- Kao najveći uspeh „Šejtanovog ratnika" doživljavam naše putovanje na Novi Zeland i susret sa Ričardom Tejlorom, direktorom radionice WETA za specijalne efekte, koji je dobio sedam Oskara za svoj rad na trilogiji „Gospodar prstenova", „King Kongu" i „Letopisima Narnije". Ovi filmovi su izuzetno uticali na moje opredeljenje da uopšte počnem da se bavim ovim poslom. Prikazivanje „Šejtana" pred svim zaposlenima u radionici WETA, u sali u kojoj je premijeru imao i „Gospodar prstenova", smatram ogromnom čašću i podsticajem da istrajem u ovom poslu - kaže Filipović.

- „Šišanje" je film koji se ozbiljno bavi različitim aspektima procesa fašizacije mladih ljudi, a priča sa fudbalom je samo jedan segment ovog filma. Pre bih rekao da je naš fiktivni FK „Radnik" amalgam svega onoga što je loše u domaćem fudbalu, što se tiče i uprava i navijača. Imali smo insajdere uglavnom iz svih supkulturnih grupacija kojima se bavimo u filmu. Naši glavni likovi su domaća varijacija na temu skinheda. Mislim da je model fašističke, ultradesničarske organizacije, kakvim se bavimo u „Šišanju", daleko rasprostranjeniji u Srbiji nego baš klasični skinsi.

[Scena iz filma... Članovi navijačke grupe]
Scena iz filma... Članovi navijačke grupe

Scena iz filma... Članovi navijačke grupe

I samim tim mnogo opasniji. Skinsi su obeleženi kao ekstrem, kao otvoreni nacisti, i žigosani su čak i u zemlji koja ima preteranu toleranciju na fašističke i rasističke izgrede, kao Srbija danas. Ali, vi imate daleko veće i prihvaćenije grupacije, koje tvrde da nisu fašističke. Predstavljaju se kao patriote i nacionalisti, a zapravo govore i rade sve ono što spada u enciklopedijsku definiciju fašizma - navodi režiser.

Glavnog junaka igra Nikola Rakočević, dok glavni ženski lik tumači Bojana Novaković, Australijanka srpskog porekla koja je glumila u filmovima Vila Smita i Sema Reimija. Scenario potpisuje Dimitrije Vojnov. 

Izvor : http://pressonline.co.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=84094&sectionId=41

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Citat
navijačima fiktivnog fudbalskog kluba Radnik

Toliko o njegovoj inventivnosti...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
  Čim negde vidim ime mlađanog Vojnova otvaram četvore oči.Nije on džabe jeo malter u filmu kod Markovića.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Punk's njet mrtav..,Kosovo je Srbija...

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 610
Zastava Serbia-na granici snova i stvarnosti !
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
SonyEricsson Z600
I kad ce film konacno da se pojavi!?
IP sačuvana
social share
Kosovo je srce Srbije, ... Vojvodina je njen mozak, ...a reka Drina je njena kicma koja protice kroz njenu samu sredinu!

Edit by Belgrade: Regulisana velicina slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Qtek 小米
СНГ
Сисање
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 17:07:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.116 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.