Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Impotentna borba protiv bele kuge  (Pročitano 3567 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.154
Skolski sistem danasnjice kako sam nacuo i jeste baziran na vojnoj formaciji.

Kohorte i vertikalna hijerarhija. Pojedinci su lako izmjenjivi i ne remete strukturu sistema.

Odnosno tako su koncipirane fabrike (prema vojsci).. a svrha prvih masovnih skola je obrazovanje industrijskog kadra.

Mislim da je Pruska pocela s tim prva u istoriji.

A prije tog pruskog sistema se skolovalo pri manastirima ili kod privatnih ucitelja i uglavnom bilo dostupno ili aristokratiji ili nekim sirocicima.
I ucile se lijepe i korisne vjestine...

--

E sad taj pruski sistem em je zastario em se vise i ne sprovodi dobro i to sto kazes ne postuje se vise autoritet.

Tj. industrija danas nije sve, shvatili smo da postoje i individualne razlike u ucenju, motivaciji...

Njemacka ima ocigledno dobar sistem sa grananjem na zanatsku skolu, visoku i jos neku.. posle 4 razreda.
« Poslednja izmena: 29. Apr 2014, 23:30:39 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.9.2
Browser
Safari 537.74.9
mob
I-mate 30 Pro
Glavna postavka cele te price...je ako deca ne idu u skolu...ona ce da ostanu glupa i neobrazovana...i sta ti ja znam...

I ta postavka je stara koliko i knjizevnost...s tim sto u tu racunicu nije ubaceno sve ono sto se desilo od turaka na ovamo...

Od deset informacija koje dete dobija danas...mozda je jedna iz skole...a devet iz svih drugih izvora....

I ovo sto zmaj prica...da ce ako se ne zanimate necim...vas mozak da bude neka amorfna masa...nesposobna da resava velike matematicke probleme....koji su vam neophodni da bi mogli da se snadjete u prodavnici...

Mislim to je toliko smesno da covek moze samo da se zeza na tu temu....

Ne daj boze da shvati nekoga ozbiljno... Smile

Ima jedna dobra analogija...

Srbija agrarna zemlja...a mi uvozimo plasticno djubre iz evrope...i pozatvaramo sve privredne grane da bi mogli da udjemo u raspalu evropu i kupujemo sve od njih.... Smile Smile Smile

Mislim... Smile

Eto sta napravi obrazovanje od coveka... Smile

Ili ovo sto se pise ...da eto hitler nije bio samo crn...nego je bio i po malo beo...odnosno sve u svemu eto on je siv...kao i svi mi....

Mislim to je elementarni nedostatak analitickog razmisljanja...

Tom logikom verovatno moze da se dokaze da je on bio privremeno neuracunjljiv kad je sve to uradio...ili sta god...

Mislim... Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 30. Apr 2014, 00:03:56 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 28.0
To nije obrazovanje, to je debilizam i veleizdaja.  Da su ti ljudi bili stvarno skolovani i iole rodoljubivi, to jest vaspitani da postuju svoju zemlju, narod, jezik i sve sto ide sa tim, umesto sto su postale prodane dushe po sistemu Zapada, bolje bi sve to bilo, ali kada se klinci ugledaju na same dripce, probisvete, mafijace i ostalu zgadiju, sta drugo ocekivati. 

Sto se tice skolskog sistema, on je po nacinu predavanja materije orjentisan po vojsci, i tu je greska. Ja govorim da bude disciplina na tom nivou umesto ovoga sto imamo sada, a to je kompletno bezvlasce.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 537.74.9
mob
I-mate 30 Pro
Taj sistem je propustio Hitlera,Musolinija,Staljina.....

Pa jel treba neki veci dokaz da je to zlo.... Smile

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.154
Stvarno mislis da ova prica uspjesno rehabilituje Hitlera????

Nimalo.

Covjek je satana, al ne znaci da je sto neko rece "prdio za ruckom".. dapace, bio je dopadljiv.

Poenta i jeste da nije lako prepoznat zlo.
 Sistem ili ne sistem.
Djavo nosi zlatnu odoru.

Bilo je satana i prije Hitlera u istoriji tj. prije obrazovanja.. Dzingis Kan, Atila, pa Cezari su zlo u ocima Orijenta, da ne pricam o Krstasima...
Posle Napoleon.

Kako si povezao moderne negativce sa obrazovanjem i "sistemom", nije mi bas jasno.
« Poslednja izmena: 30. Apr 2014, 00:23:11 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 537.74.9
mob
I-mate 30 Pro
Ma on je nebitan covece....

Ne radi se o tome...

Skolski sistem je posledica jednog vremena...i jednog nivoa razvoja covecenstva...i on se manje vise nije ni menjao od tada...osnove su skoro ostale iste...i uopste...taj nacin razmisljanja....

A koncept je sledeci...uzmes dete kad je najranjivije...i bombardujes ga informacijama....i ono kaze...Oh da...pa naravno da je tako...i postane Ajnstajn...

Samo sto svet ne funkcionise tako... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.154

Skolski sistem je posledica jednog vremena...i jednog nivoa razvoja covecenstva...i on se manje vise nije ni menjao od tada...osnove su skoro ostale iste...i uopste...taj nacin razmisljanja....

Pa tu se definitivno slazem.

Glavna postavka cele te price...je ako deca ne idu u skolu...ona ce da ostanu glupa i neobrazovana...

Nope, teze ce naci posao jer ne posjeduju trazene vjestine i trazeni nacin strucnog razmisljanja.. that's all.
Nema nuzne veze s inteligencijom.

Meni je profesor matematike kad me je vodio na takmicenja ponavljao "imaj u vidu da najveci IQ na svijetu ima neka zena koja vozi kamion u KiniSmile
Pricao mi je to da ne bih bio nadmen sto sam matematicar i da ne bi razmisljao u tom fazonu, obrazovan sam- inteligentan sam.

--

E sad, svi cekamo neki novi i bolji svijet. Skolu bolje prilagodjenu ljudima.

--
A btw, pored skole mozes da se bavis cime god hoces realno, niko ti ne brani. I ja imam hobija 1000.
Tako da u sustini nije previse despotski.

U osnovnoj se treba uciti 2h dnevno, srednjoj naajvise 4. Na faksu koji opet nije ni obavezan treba malo vise.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 537.74.9
mob
I-mate 30 Pro
Cak se i to menja....
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 34.0.1847.131

Podržavam odluku da se svim majkama da plata - za prvo dijete prosječna u privredi, za drugo prosječna u administraciji, za treće poslanička i za četvrto - ona iz kontrole leta. Za svako sljedeće penali, em nevolem porodice sa previše djece, em nije ni zdravo, a i neću da finansiramo cigane.

Možda ove mjere ne bi dovele do toga da nam bude bolje, ali bi nas bar bilo više ovako i ona šljiva će da nam bude viška.
podržao bih i ja ali ...

Srbi bi malo šta imali od toga. imamo previše onih koji bi živeli od toga. koji i žive od socijalnih pomoći u stanovima solidarnosti i ne plaćaju komunalije.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Prava reforma skolstva je potrebna, jer ne uce svi na isti nacin, niti svi razmisljaju isto. Imamo abstraktne mislioce i konkretne, i ja mogu do sutra da objasnjavam konkretnom nesto na abstraktnom nivou on to nece skapirati. Zbog toga su osobe tipa Ajnstajn bile u sranju u skoli.  To je prvo, drugo disciplina jer kako vidim niko ne vaspitava decu vise.  Ja da sam nesto uradio kao oni kreteni na drugoj temi, dobio bih kais samo tako, ali jok.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.149 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.