Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 470
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sirija ~ demonstracije koje su se otele kontroli  (Pročitano 543126 puta)
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Стара прича.
Реп.Србија* треба да спашава којекакве вагабунде који су навођени крцем и/или стомаком срећу нашли у белом свету!

Хитно избрисати из пописа ''Срба'' који не живе на Србским земљама, док слични ''демократски процеси'' не почну у САД, Швапско, Канади, Израелу, Шведској... Тада ћемо бити изложени нападу хиљаде стотина високообразованих стручњака.

Срби заробљени у паклу Сирије!

Наша држављанка Вања Алхусеин са петоро деце не може да побегне из земље у којој бесни рат. Њену судбину деле стотине наших људи, а Србија још није организовала евакуацију

ДАМАСК - Неизвесно.

Стотине Срба који живе и раде у Сирији, у којој већ 16 месеци бесни побуна против председника Башара ел Асада, не могу да побегну из ратног пакла. Многе авио-компаније обуставиле су летове за ту земљу, а авиони који лете су препуни. Упркос томе, српско Министарство иностраних послова још није урадило ништа да помогне нашим грађанима који су тамо заробљени.

Радомир Тимотијевић (39) из Београда, чија је старија сестра Вања Алхусеин (40) удата за Сиријца, са којим има петоро деце, каже за Курир да она не може да се с малишанима склони у Србију.

- Вања не може да нађе место за авион који лети преко Москве, јер сви људи беже оданде, а то је један од ретких који сад уопште лети за Сирију. Прекјуче сам изгубио сваку везу с њом, пошто су се борбе прелиле у Дамаск и у насеље у којем она живи. Последњи пут кад смо причали рекла ми је да с прозора зграде може да види војнике који пуцају и користе и минобацаче. Уплашена је! Тамо је хаос! - испричао је Тимотијевић.

Према његовим речима, сад се сви склањају у хришћанске четврти града. Војска им је дала рок до поноћи да напусте станове јер они треба да очисте квартове од терориста.

Радомирова сестра је с децом ишла у српску амбасаду у Дамаску, али тамо није било никога од дипломата да јој пружи савет. И сам Радомир се обраћао за помоћ нашој амбасади у Сирији и Министарству спољних послова у Београду, али, како каже, није добио никакав одговор све док их Курир јуче није контактирао и тражио објашњење.

- Не разумем како је држава послала авионе за евакуацију Срба из Либије и Египта кад је тамо избила побуна против режима, а на наше људе у Сирији не мисли. Знам да тамо има доста Срба, али за МИП они као да не постоје. До јуче ми се нису јављали, а онда су ми одговорили да не бринем, да они прате ситуацију и да ће реаговати у складу с тим. Не знам да ли треба да чекам да ми јаве да су мртви и да ми онда кажу да им је жао - очајан је Тимотијевић.

Влада: Чекамо МИП

Миливоје Михајловић, директор канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима, рекао је за Курир да Влада не може ништа без процене МИП.

- Министарство има своје службенике који су у контакту са амбасадама у свим земљама и они треба да направе процену ситуације. Тек на основу тога Влада може да реагује - истакао је Михајловић.

МИП: Не одлучујемо ми о евакуацији

Весна Секерезовић, портпаролка српског Министарства иностраних послова, рекла нам је да одлуку о томе да ли наши грађани треба да буду евакуисани из неке земље доноси држава?!

- Министарство иностраних послова је само један од органа који у томе учествује.

Коначну одлуку треба да донесе Влада, на основу процена ситуације других државних органа - објаснила је Секерезовићева.

http://www.kurir-info.rs/srbi-zarobljeni-u-paklu-sirije-clanak-324353
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
HTC One
Po ko zna koji put se potvrdjuje da u Kuriru rade priuceni susteri.  Smile

Sta kaze suster u tekstu, neko imaginarno srpsko ministarstvo inostranih poslova nista nije uradilo???

Koga Vlada ceka, neki nepostojeci MIP???

Cak su uspeli da uzmu izjavu od portparola MIP-a???

Jbt, ko se u ovoj drzavi bavi novinarstvom i ko je sve "novinar".  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Chrome 20.0.1132.57
Ajde da ovde odgovorim na Mrgijevo pitanje

Da ... jesam .. ja sam kanadski drzavljanin poreklom iz Srbije i ako se nesto, nedaj Boze, desi u Kanadi i ako ne mogu da izadjem iz Kanade ja sam ipak tu odlucio da zivim sa svojom porodicom tako da ne vidim koja je poenta da novine pisu o nekoj zeni koja je rodila sirijcu petoro dece ( ako me secanje dobro sluzi tako sam procitao ) .. znaci kakve veze ona ima sa Srbijom osim sto je odatle rodom ?
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
HTC One
Rodjenjem je stekla drzavljanstvo, stoga je drzavljanka Srbije. Dalje, iz tog razloga je drzava Srbija duzna da vodi racuna o njoj, kao i da joj pomaze kada dodje do kriznih situacija u kojima je ugrozena.
« Poslednja izmena: 18. Jul 2012, 15:19:14 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Chrome 20.0.1132.57
Rodjenjem je stekla drzavljanstvo, stoga je drzavljanka Srbije. Dalje, iz tog razloga je drzava Srbija duzna da vodi racuna o njoj, kao i da joj pomaze kada dodje do kriznih situacija u kojima je ugrozena.

Znaci sad ako ja odlucim da ostanem u Kanadi iako sam znao unapred da ce biti rata ovde ( ako ikad bude ) znaci sad treba Srbija da se brine o meni ?  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
HTC One
Naravno, kako je i regulisano medjunarodnim pravom, a pored toga uglavnom i Ustavom i zakonima zemlje cije osoba drzavljanstvo poseduje.

Dalje, ona nije Sirijka sa srpskim poreklom, kako si napisao tamo... ona je Srpkinja udata za Sirijca, eventualno osoba sa dvojnim drzavljanstvom, Srpskim i Sirijskim.

Ti nisi kanadski drzavljanim poreklom iz Srbije, ti si Srbin sa kanadskim drzavljanstvom. Tvoje dete ili bilo koja osoba rodjena u Kanadi bi bila Kanadjanin/drzavljanin Kanade srpskog porekla.

U krajnjem slucaju, dok god se ne odreknes srpskog drzavljanstva, odnosno dok imas dvojno, ti si i pod brigom drzave Srbije.

Da dopunim - onog trenutka kada se jasno i javno izjasnis da ne trazis, ne prihvatas i odrices se svake pomoci od strane drzave Srbije, vise nisi u "programu" brige. Do tada po svim zakonima drzava ima obavezu da se stara o tebi.
« Poslednja izmena: 18. Jul 2012, 15:28:33 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Chrome 20.0.1132.57
Razumem ja to .. ali ja sam licno odlucio da u toj Kanadi ostanem povrh svega i zasto bi se Srbija brinula o tome sto ja nisam izasao na vreme ?
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
HTC One
Ne boj se ti nista, nece te oni puskom terati u zaklon.  Smile

Oni ce organizovati evakuaciju, reci kada i gde ce se to desiti, kako i koliko ce proces trajati... dodatno ce probati da pomognu ljudima koji iz raznih razloga to ne mogu, da dodju od mesta gde su trenutno do odredista sa kojeg se evakuacija vrsi.

Ukoliko se ne pojavis gde treba kada je naznaceno, ili ne javis da ne mozes da dodjes iz bilo kog razloga, sigurno se nece ubiti trazeci te ne bi li ti spasili glavu.  Smile

A sada ulazimo i u procenu motiva... ti i ja ne znamo da li je ona znala da li ce biti rata... mi nismo verovali da ce doci do bombardovanja pa je doslo... tamo veliki broj ljudi nije verovao da ce doci do rata... i kada je sve pocelo, mislili su da nece potrajati i da ce se brzo smiriti.

Citat
i zasto bi se Srbija brinula o tome sto ja nisam izasao na vreme ?

Najkonkretnije i najkrace - zato sto mora.
« Poslednja izmena: 18. Jul 2012, 15:36:45 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Chrome 20.0.1132.57
Kako bre nije znala da ce biti rata ? Pa ceo svet zna da su napadi na Siriju bili vec u pripremi
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
HTC One
Kao sto smo svi znali da se sprema bombardovanje, ali je malo ko verovao... "ma nece oni nas"... "ne smeju od Rusije"... "Nece se sloziti Francuzi"... "ako i dodje, trajace 10 dana"...

Nije to bas tako jednostavno.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 470
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.