Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Simulacije letenja na kucnim racunarima retrospektiva i buducnost  (Pročitano 3670 puta)
27. Sep 2014, 19:14:38
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 178
Zastava
Browser
Opera 12.17
mob
Samsung Galaxy S6
Sa samom pojavom kucnih racunara, jedna od ozbiljnijih "igara" je i pokusaj simuliranja letenja.
Na tom samom pocetku , jedne ere sa pojavom jako ranih kompjutera pretezno u Americi stizu i prve simulacije gde su ocevi mogli da se pravdaju pred decom i zenom da igraju nesto ozbiljno..
I na prvim Applovima je to igledalo otprilike ovako

tada takozvana Vektorska (linijska ) grafika je oduzimala dah , i ovakve ptice nisu postojale bas na nebu Srbije u tom vremenu jer je uvoz kompjutera bio zabranjen zakonom i tretirao se kao sverc... Svi mi koji smo imali kompjutere pocetkom 80-tih uglavnom smo imali svercovane masine.
Grafika se nije drasticno menjala sve do pojave Amiga 16 bitnih kompjutera Amige 500 87 a kasnije Amige 1200.

Pojavom 8- bitnih racunara u Srbiji a i masovno u Evropi  revolucijom kucnih 8 bitnih racunara ZX Spectruma 48 K i Commodora 64 ( i ostalih ali ova dva su bila kao Zvezda i Partizan)
Simulacije letenja izgledaju  ovako

Zx Spectrum

Commodore 64

Onda na scenu stupaju Amige posto  se ova tema bavi kucnim kompjuterima u to vreme PC je kostao kao solidni BMW a i na njemu je postojao Flight Simulator koji se pojavio 82.

Eto na Amigama su simulaori izgledali ovako

u pitanju su uglavnom vojne simulacije

Pored tadasnjih kucnih kompjutera  poslovno scenom je vladao gorepomenuti PC strasno skup za domace uslove bar 80-tih
i kako su izgledale simualcije na PC i njihov razvoj izgleda ovako
prava revolucija je u stvari pojavom Flight Simulatora 95 zatim 98 i 2004, Danas je na trzistu Flight Simulator X
koga gaze godine i trziaste osvaja licenca koju je kupio lockheed Martin http://www.prepar3d.com/
i fatasticni X  plane simulator koji je razvio jedan covek 1994 da bi danas postao cudo...koje morate probati.

eto razvoj Microsoft Fligh simulatora

kako danas izgleda
Micorsoft Flight simulator X koji je prodat i napusten projekat od strane Micorosofta

I kako izgleda X Plane 10
koji priznat i certtifokovan kao FAA simulator letenja i napravljen je da podrzava  pravo ponasanje aviona i fiziku 

X plane odlazi korak dalje koristeci besplatne karte OpensTreet gde bukvalno sve puteve iz realnosti kao i pruge reke  i kompetne mesheve prirode imate kao u realnosti...
Ovo samoza otvaranje teme pa cemo dodavati vremenom.
Za sve tri simulacije:)

I Beograd u X plane( ovo je jos u izradi)

Smile

« Poslednja izmena: 27. Sep 2014, 19:30:27 od caldari »
IP sačuvana
social share
Da bi upravljao avionom ne treba ti nikakvo znanje o letenju.
Da bi i drugi put upravljao avionom potrebno je puno znanja o letenju.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Bravo Caldari  odlicna tema  Smile Smile Smile Smile Smile Smile

Ja sam jos uvek na Microsoft-ovom FS 2004, a X-plane me stalno izvestava i nudi svasta. Stvarno im je grafika odlicna, a i sve drugo. Nevolja je, sto sam trenutno u losem finansijskom stanju - pare nestaju u obliku bljeska, na svakodnevne zivotne stvari, ali voleo bih i taj X plane da imam paralelno.
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Ko zadnji, ćelava mu keva!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Opera 12.15
mob
Samsung SGH-E630
Pare nisu neophodne, dovoljan je i brz internet  Smile Kao i značajna količina slobodnog prostora na hard disku.
IP sačuvana
social share

enaB <=> Bane, "Ena" nije moje ime                    f -1(Smile)= Smiley

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Mislis da free letis preko interneta? Mislim da ipak trebas program u kompu Smile Valjda Smile  Malo mi je sumnivo da to moze dzabe, te igrice kostaju; osim ako ne upotrebljavas krekovanu, sto je kod nas uglavnom slucaj.

A, mozda sam ja toliko kompjuterski zaostao, pa nista ne znam sta je danas sve moguce Smile
Jbg. ko ce da stigne vise da prati ovu ludnicu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Opera 12.15
mob
Samsung SGH-E630
osim ako ne upotrebljavas krekovanu, sto je kod nas uglavnom slucaj.
Uglavnom sam na taj slučaj i mislio Smiley
IP sačuvana
social share

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
A,ha,haaa! Jano mi je Smile  Znaci, mogao bih to...  samo, nemam ja munjeviti internet, vec sporac  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Opera 12.15
mob
Samsung SGH-E630
Smile Kompletan X-Plane dolazi na šest ili sedam dvoslojnih DVD diskova sa terenom za ceo svet, tj. svaki po malo više od 7GB. Sama instalacija je na prvom, i to nešto sitno zauzima u odnosu na ukupno, data je i besplatno na sajtu kao Demo. Pre je bilo podeljeno po delovima sveta pa je na primer za teritoriju evrope bio dovoljan jedan disk, a u novoj verziji su to izmešali pa su malo zakomplikovali alternativne metode nabavljanja Smiley
« Poslednja izmena: 28. Sep 2014, 02:41:20 od enaB »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.9.4
Browser
Safari 537.78.2
mob
I-mate 30 Pro
bogami dobro ovo... Smile

jel znaju ameri da ima ovo... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 178
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.17
mob
Samsung Galaxy S6
Ja sam pre 6-7 god probao X plane mislim da je bio 6 ili 7 i bio je neuporedivo losiji od FS2004 ili FSX (ako je tada i bio izasao FSX)
Medjutim stvari se menjaju od ruznog paceta postade lider,
Ono sto mi se dopada 90 dodataka je besplatno, ima jako dobrih scenarija  i okrece se masama

To je u stvari i bila borba
Davida i Golijata, malcni tim sa jednim do dva coveka protiv giganta kao sto je Micorsoft..
X Plane je nesto kao Linux vs Windows...
A i radi i na Windoze i na Linuxu i na Macu sto je jedinstveno...
Instalacije u X plane su trivijalne samo copiras dodatke koji se svode na 3 komada Avioni Scenariji i Pluginovi.. danas su malo dodali i Phyton scripotove ali i to se kad se namesti svodi se na copy paste.
X plane je okrenut simulaciji, dok je kod konkurencije suprotno,
To je u MFS imao PMDG i Tupoljev 154 B2 ostalo su bili fajlovi koji lete sa malo fizike...

X Plane radi jako dobro i ima jak FPS na procesorima novijeg datuma i iskoristava svako jezgro , dok kod konkurencije nije slucaj i tako dalje...Kad se nasvira moze da bude Hyper realistican....
IP sačuvana
social share
Da bi upravljao avionom ne treba ti nikakvo znanje o letenju.
Da bi i drugi put upravljao avionom potrebno je puno znanja o letenju.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Super je to sve, ali ja na C particiji imama slobodnih 73 giga  Smile A taj simulatore je 7x7=49 giga. Nije to dobro, odrazava se ma rad simulatora, treba comp da ima mesta da sve to ide ko voda, a mozda ja i gresim, verovatno je bitna graficka kartica.

No, bilo kako, zadovoljicu se za sada dobrim starim FS 2004, a kad dodje jaca masina i vise mesta, a i Xplane se zesce razradi, kad bude gomila avoiona za njega, onda moze.

Meni je vise vazan proces letenja nego super realisticna grafika, mada lepo je kad je sve najbolje.
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.