Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Silajdžić otvorio širom vrata pravoslavnoj dominaciji u bosni i hercegovin  (Pročitano 4871 puta)
27. Avg 2007, 22:06:05
Moderator
Legenda foruma


Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 46762
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S6 edge+
Silajdžić otvorio širom vrata pravoslavnoj dominaciji u  bosni i hercegovini


piše: amar delić
      
sarajevo, 20. 08. 2007.  na današnjoj sjednici daytonske troglave zvjeri –  predsjedništva bih – usvojen je sporazum sa državom vatikan kako je i očekivano, ali sasvim neočekivano je prošao i sporazum sa "srpskom pravoslavnom crkvom". Tako je nakon dvosedmičnog odugovlačenja jedna od historijski najvećih drama završila na najgori mogući način i sa nesagledivim posljedicama po budućnost bih.
 
silajdžić se kod glasanja samo uzdržao, umjesto da je glasao protiv i tako iskoristio daytonsko pravo veta da bi blokirao sporazum sa spc.  podsjetimo, predstavnici rs koriste to pravo veta kada god nešto ne odgovara republici srpskoj.  sjetimo se npr. Da četnici ne oklijevaju da blokiraju svaku akciju srebreničana, žrtava genocida, da bi sačuvali integritet genocidne tvorevine rs, dok silajdžić nikada do sada nije blokirao ni jedan četnički potez uništavanja bih




čika pavle i čika paja   


silajdžić se tobože zalaže za ukidanje člana 17 zakona o dvojnom državljanstvu, a sve inicijative sa bošnjačke strane, čak i od strane ohr-a da se ukine taj član, političari iz rs blokiraju.  zar npr. Silajdžić nije mogao blokirati ovaj sporazum sa spc i postaviti uslov: ja ću dići blokadu kada i vi pristanete da se ukine član 17.  a to je samo jedan primjer.  otkako je počeo rat u bih, od tandema izetbegović-karadžić do tandema silajdžić-dodik, uvijek se vodi ista politika, a to je: "naši" nikada ništa ne blokiraju te četnicima sve prolazi, a četnici uvijek sve blokiraju.

da bi nam bacio prašinu u oči, silajdžić je izdao saopštenje u kojem, po njegovom starom običaju, on dobro govori i objašnjava zašto sporazum sa spc nije dobar za bih.  međutim, umjesto što nam to "objašnjava", on je mogao samo glasati protiv istog i tako odraditi ono što je obećavao za vrijeme izbora - da će jačati bih, a ukidati rs.

narodu je teško dokučiti kolika je težina ovog poteza za budućnost, ali se radi o vrhunskom i jednom od posljednjih koraka ka konačnom potpadanju bih pod pravoslavnu, rusko-srpsku sferu uticaja.  u prošlom broju glasnika smo ostavili otvorenu mogućnost da se možda komšić zbunio pa kao "neiskusan" možda eto "nije znao" šta radi.  međutim, sad je jasno da je on crven, tj. Socijalista, tek onoliko koliko i svaki rusofil, tj. Samo izvana, za raju, dok je u suštini protagonista velikosrpske i pravoslavne politike.
 
nažalost, nisu ni drugi izdajnici ništa manji rusofili.  cerić mustafa već odavno otvoreno ispoljava svoju naklonost prema pravoslavlju tvrdeći kako su agresija i genocid u bih 1992-1995 bili "bratoubilački rat", isto što nam je pred izbore u lice tvrdio i bakir izetbegović.

za vrh sda, hdz i ivz odavno znamo da rade za udb-u tj. Interese velike srbije (a danas, kad je zapelo oko kosova, jasno je i rusije).

najvažniji detalj večeras sa sjednice predsjedništva bih bio je u samom kraju izvještaja kad je novinar bht "onako usput" pomenuo da je radmanović negirao nagađanja da je silajdžić pustio sporazum sa spc "u zamjenu za pristanak srpske strane na predstojeće usvajanje zakona o restituciji", a koji će, kako smo i mi pisali, stvoriti novu/staru "begovsku" kastu u bih otimačinom nevjerojatnih 80 milijardi maraka od dosadašnjeg vlasnika, naroda i institucija republike bosne i hercegovine i podijeliti tu imovinu entitetima, u cilju dovršenja podjele države.

tako se ovih dana, na najneočekivanije moguće načine, bosna i hercegovina stavlja u rusku sferu uticaja, gdje nije bila ni za vrijeme staljinizma.  sjetimo se da rusku sferu uticaja karakterišu prljave tehnologije, divlje privatizacije te mućke likvidacije npr. Novinara u rusiji koji pišu "protiv vlasti".  sjetimo se da je nedavno ubijen komandant odbrane sarajeva, major ramiz delalić koji je bio nepoželjan kao potencijalni organizator ponovnog oružanog otpora nadirućim stepskim psima - 'slučajno' je smaknut u stilu ruske mafije.

ovim potezom je silajdžić još jednom, dokazao da je pravi zločinac, učesnik genocidnog projekta protiv bošnjaka.  dobro je to što je on ovim postupkom postao jasan i mnogim ljudima koji se ne razumiju u državnu politiku, ali dobro razumiju šta je ovim siljadžić uradio za pravoslavlje, npr. Postao je jasan i ljudima kojima je vjera važnija od države.
 
slijedi agencijska vijest o sporazumu bih sa spc.



2. Prihvaćen ugovor između bih i spc - silajdžić suzdržan

predsjedništvo bih je na današnjoj sjednici u sarajevu ratificiralo osnovni ugovor između bih i svete stolice i dodatni protokol na osnovni ugovor.  prihvaćen je osnovni ugovor između bih i srpske pravoslavne crkve (spc) sa dva glasa "za" i jednim uzdržanim.

član predsjedništva bih nebojša radmanović je na pres-konferenciji nakon sjednice kazao da je uzdržan bio član predsjedništva bih haris silajdžić.

novinarima je podijeljeno i saopćenje za javnost iz kabineta dr. Harisa silajdžića u kojem se navodi da on nije podržao odluku predsjedništva bih o prihvatanju ugovora sa srpskom pravoslavnom crkvom jer su za njeno donošenje korišteni pogrešni ustavni i zakonski osnovi.

dodaje se da odluka, koja je usvojena glasovima komšića i radmanovića, precizira da se ista donosi na osnovu člana v. 3(d) ustava bih, koji predsjedništvu daje ingerencije za zaključivanje međunarodnih ugovora, te na osnovu zakona o postupku zaključivanja i izvršavanja međunarodnih ugovora.

"iako je ovaj ustavni i zakonski osnov korišten pri donošenju odluke o sličnom ugovoru sa svetom stolicom, spc, za razliku od vatikana, nije suverena država, te se taj osnov nije mogao koristiti za ugovor sa spc-om ukoliko se želio izbjeći presedan po kom bosna i hercegovina crkve i druge nevladine organizacije tretira kao države", navodi se u silajdžićevom saopćenju.

dodaje se da je on čak ponudio alternativnu i potpuno legitimnu osnovu za prihvatanje tog ugovora, koja je prethodno usaglašena sa ohr-om.  taj prijedlog je predviđao da se ugovor sa spc prihvati na osnovu člana ii. 3(g) ustava bih, koji garantuje pravo na slobodu vjere, člana v. 3(h) ustava bih, koji predsjedništvu daje ingerencije za koordinaciju sa nevladinim organizacijama, te na osnovu zakona o slobodi vjere i pravnom položaju crkava i vjerskih zajednica u bih, koji zakon predsjedništvu bih daje eksplicitne ingerencije da zaključuje sporazume sa crkvama i vjerskim zajednicama u vezi "pitanja od zajedničkog interesa za bih i neku ili više crkava, odnosno vjerskih zajednica".

na novinarsko pitanje koja je bila argumentacija da se ugovor sa spc potpiše kao međudržavni, radmanović je kazao da nije bila rasprava i nije pitanje da li je međudržavni ugovor.

"ugovor je prošao proceduru onu koja je potrebna i na osnovu člana v ustava predsjedništvo odlučuje o takvim ugovorima i odlučivalo je danas i odlučilo kao što sam rekao", kazao je radmanović. -- fena



3. Silajdžić zabio nož u leđa fati orlović, kotoranima, divičanima i ostalim žrtvama spc-a u bih





      evo napravili su ugovor sa srpskom pravoslavnom crkvom. Silajdžić priča da je protiv ugovora, ali ga je mogao blokirati, a nije nego je bio suzdržan. U ugovoru ima i dio o imovini spc. Pitam se kako će to uticati na borbu da se izmjeste crkve iz kotorskog, divica, sa imanja fate orlović, i sa drugih mjesta po rs-u?

silajdžić je na ovaj način doveo pojačanje preko drine domaćim četnicima čime je ojačao kačavendu i slične, a ugrozio sve pozitivne pomake do kojih se došlo upornom i strpljivom borbom bošnjaka iz divica, konjević polja, kotorskog . . .

ovim aktom je silajdžić za mene definitivno prekrižen kao zločinac. 

tarik

[Edit by Anea: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] zabranjeno Pravilnikom Burek Foruma. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako zelite nesto naglasiti!]
« Poslednja izmena: 27. Avg 2007, 22:16:00 od Anea »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu


Lako je dati zivot za nesto, kad ga nemas

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava Cehoslovacka ;p
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
HTC Topaz
harise srbine  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Да није болестан? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija


Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Ovaj Amar se bas uplasio.  Smile
Uostalom koga boli tuki sta ce ovi u federaciji da misle o RS.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
А за Ватикан - нема проблема!  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost


vidi već sam godinu dana na bureku :)

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2935
Zastava Banjaluka
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
neka se pojedu sada  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma


Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Ne veruj Danajcima ni darove kad nose. Nije Silajdžić ni mutav ni blesav, a nije se ni pokrstio. Ima tu neka druga igranka.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
BlackBerry bold
 amar delić bi mogao da se leči!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 94
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Nokia N70
Ne veruj Danajcima ni darove kad nose. Nije Silajdžić ni mutav ni blesav, a nije se ni pokrstio. Ima tu neka druga igranka.

Можда је човек одлучио да заради нешто за пензију  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu


Zodijak
Pol
Poruke 1061
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Jao ovaj Amar je pukao totalno, tekst je koma.
Zašto nam M. Master nisi napisao i gdje dotični gospodin Amar radi, za koji list je pisao ovakav tekst?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.096 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.