Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 08:47:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sherlock  (Pročitano 43015 puta)
Moderator
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.60
Ako ti ne smeta, evo ti engleski.

http://www.podnapisi.net/cyr/sherlock-2010-subtitles-p1425679

Ne nadjoh jos uvek nas, ali i ovaj pasuje.

Ima i ovaj torrent sto sam nasao cini mi se, ali cu ipak ovaj put sa titlom pa da vidim da li mi je gledanje proslog bez titla ipak pokvarilo utisak...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
Pogledao danas. U globalu slabija epizoda od prethodne i meni vrlo predvidljiva u smislu cele radnje. Ocekivah vise s' obzirom da je bas "Baskervilski pas" jedna od poznatijih i boljih knjiga A.K.Dojla. Ne sumnjam da ce finale sezone biti mnogo uzbudljivije i bolje.
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 4146
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.25
Izašla i zadnja epizoda druge sezone.

Epizoda je mnooogo bolja od druge. Jako dobra i sa puno genijalnih momenata i loženja. Sve pohvale autorima. Apsolutno se razumeju u materijal. Moriarty me oduševio!

Ali zato kraj......kakva završnica  Smile

Jedino sa čime imam problem jeste zapravo sam kraj (doduše nije problem), evo obrazloženja(spoileri bjelim slovima):

Apsolutno ne vidim kako je Sherlock mogao preživjet pad, ok vidimo ga da pada i udara zemlju. I tu Watson gleda, međutim biciklista ga udara i pada. U međuvremenu ako dobro pogledate, primjetit ćete da ima kamion sa smećem, pored Sherlockovog tjela, koji upravo odlazi kada se publika skuplja oko već beživotnog tjela.

Imali su vremena da zamjene Sherlockovo tjelo sa nekim drugim lešom - vjerovatno Majcroftovo vraćanje duga, dok Watson nije došao do tjela. Zatim je Molly - bitan faktor i zadnja osoba s kojom je Sherlock pričao pre konfrotacije sa Moriartijem, podmetnula dokaze i lažirala izvještaj u mrtvačnici.

Otprilike ja to vidim tako. Ono što ne prihvatam je da je mogao ostati živ pri samom padu od pod. Pogotovo bez nekih vidljivih oštećenja kako su ga na kraju prikazali.  Smile

Zato opet moramo čekati treću sezona ko kreteni da vidimo šta se tu desilo.
Smile

U svakom slučaju volio bi da vidim vaša mišljenja o svemu ovome. Biće zanimljivo Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 5986
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.60
mob
Apple Iphone 3GS 16GB
Ima prevod?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 4146
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.25
Ima prevod?  Smile

Ja ga gledao sa engleskim prevodom. Savršeno se uklopio. Sutra kontam da će se pojavit na našem jeziku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
Dobra epizoda ali spoiler ne svidjaju mi se neki delovi jer sam nekako ocekivao da Serlok nadmudri Morijartija na neki nacin pa da se ne desi sve ono kako se desi na kraju

Citat
U svakom slučaju volio bi da vidim vaša mišljenja o svemu ovome.
spoiler Ja mislim da je nekako iskoristio Morijartijevo telo i njega bacio sa zgrade a da je samo skocio i uspeo da uskoci u neki od prozora zgrade. Zato je trazio od Dzona da bude na udaljenosti a kada je on skocio neko je iza njega bacio Morijartijevo telo. Dzon mu(cini mi se) i ne vidi lice kako treba a kasnije se ne spominje Morijarti kao da je mrtav vec samo Serlok. Za ovo ostalo se slazem da je kao sto si ti napisao. Eto, moja luda teorija koja mi deluje kao da je moguca.  Smile
« Poslednja izmena: 17. Jan 2012, 12:22:20 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 4146
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.25
To marko lafe! Tebe sam čekao  Smile

Dobra epizoda ali spoiler ne svidjaju mi se neki delovi jer sam nekako ocekivao da Serlok nadmudri Morijartija na neki nacin pa da se ne desi sve ono kako se desi na kraju

Pa kontam da je Sherlock nadmudrio Moriartija u smislu smrti. Sam sherlock je odabrao vrjeme i lokaciju - samim time dobio dosta vremena da isplanira svoj pad. Ono što je Moriarty zaboravio jeste Molly - koja je mogla pomoći Šerloku na više načina. A Šerlok je izračunao sve opcije, sem one da se Moriarti ubije, podcjenijo je njegovo ludilo. Ne znam, meni se nekako sviđa ta ideja, pobjedio si ako se ubiješ.  Smile

Citat
spoiler Ja mislim da je nekako iskoristio Morijartijevo telo i njega bacio sa zgrade a da je samo skocio i uspeo da uskoci u neki od prozora zgrade. Zato je trazio od Dzona da bude na udaljenosti a kada je on skocio neko je iza njega bacio Morijartijevo telo. Dzon mu(cini mi se) i ne vidi lice kako treba a kasnije se ne spominje Morijarti kao da je mrtav vec samo Serlok. Za ovo ostalo se slazem da je kao sto si ti napisao. Eto, moja luda teorija koja mi deluje kao da je moguca.  Smile  

Dolazilo je i to u obzir, ali jasno vidimo kako Šerlok pada - maše rukama u zraku, znači još je živ. Ono što jedino zbunjuje je onaj brzi rez dok pada - pa odma prikazuju tjelo kako je udarilo - nemamo jasnu sliku Šerloka kako udara od pod. E sad čak i da je neko bacio Moriartijevo tjelo mislim da bi ljudi priletili mnogo brže lešu a i bilo bi nezgodno da zamjeni Šerlok mjesto s njim pred tom publikom.

Kako sam ja iz neke svoje perspektive zaključio, javljaju mi se 4 opcije:

1) Šerlok je skočio, ali skočio u onaj kamion sa smećem. Zatim se bacio iz tog kamiona i iskoristio neke sedative koje mu je Molly možda dala da mu tjelo utrne, malo lažne krve i vola - mrtav Šerlok.
Problem s ovom teorijom je da je kamion predaleko udaljen za Šerloka da skoči kao i sama činjenica da Šerlok nije skočio već zakoračio.

2) Da je čovjek proračunao pad (kraj njegovog mjesta pada ima neki čudno nacrtan kvadrat na trotoaru), tako da se dosta osakati ali da preživi. Pre skoka iskoristio je sedative od Moli, da ne osjeti bol.
Problem s ovom teorijom: previše nerealna, čak i za Šerloka

3) Šerlok je skočio u kamion, a iz kamiona su bacili tjelo Šerlokovog dvojnika (osobe koja je iskorišćena za kidnapovanje djece (sjećaš se kako se curica uplašila šerloka), Moriarti ga je vjerovatno ubio po završetku posla, Šerlok našao leš i iskoristio ga)
Problem sa ovom teorijom: Opet skok je teško izvest a i sama ideja da je postojao čovjek vizualno sličan Šerloku je malo vjerovatna

4) Da je nekako bacio Moriartija, a biciklista je drogirao Watsona sa onom paničnom drogom iz druge epizoda, pa je Watson zapravo video svoj najveći strah - tj. mrtvog Šerloka.
Problem: gdje onda Šerlok bio a i  drugi ljudi bi primjetili da ta osoba nije šerlok

Ima i treći faktor u cjeloj priči, Šerlok nije znao da će Moriarti da se ubije, tako da je i morao uvjerit njega. Sve ove ideje koje sam naveo bi možda i funkcionisale da je samo bio Watson u pitanju, ali i Moriarti je to morao vidjet, pa je i tako planirao skok.

I da prije nego što kažeš, previše sam razmišljao o ovome.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
Citat
I da prije nego što kažeš, previše sam razmišljao o ovome.
Smile

Pa kontam da je Sherlock nadmudrio Moriartija u smislu smrti. Sam sherlock je odabrao vrjeme i lokaciju - samim time dobio dosta vremena da isplanira svoj pad. Ono što je Moriarty zaboravio jeste Molly - koja je mogla pomoći Šerloku na više načina. A Šerlok je izračunao sve opcije, sem one da se Moriarti ubije, podcjenijo je njegovo ludilo. Ne znam, meni se nekako sviđa ta ideja, pobjedio si ako se ubiješ.  Smile

spoilerSta ga znam, nekako sam od Serloka navikao da u zadnjem trenutku izvuce nesto iz rukava pa mi nedostaje onaj momenat kao kada u prvoj epizodi ove sezone kaze Ireni Adler "Izmerio sam vam puls"  Smile Mada se Morijarti pokazao u svemu ovome kao dosta veci, pa da kazemo "Igrac", u svemu ovome od Serloka koji na kraju nije znao sta ga je snaslo. Eto, cisto ocekivah da ga Serlok nekako u svom stilu nadmudri mada ga je i ovako ,da kazemo pobedio time sto je preziveo i uspeo da spase svoje prijatelje

Od svih ovih teorija spoiler najuverljivja mi je ova sa kamionom. To sto je biciklista udario Votsona nikako nije slucajno ali ne verujem da ga je drogirao vec da je samo napravio vreme da Votson stigne u celoj onoj konfuziji i verovatno da nesto ne vidi ili primeti

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Hasta la victoria siempre

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
Saznacete u 3. sezoni  Smile 
Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
The life of a single human being is worth a million times more than all the property of the richest man on earth.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 5986
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.60
mob
Apple Iphone 3GS 16GB
Превод, преклињем вас  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 08:47:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.