Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Apr 2024, 12:43:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Shadowgrounds: Survivor  (Pročitano 750 puta)
16. Jul 2008, 23:28:50
Veteran foruma
Jet set burekdzija


Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14;
mob
Apple iPhone
Kada se pojavio pre skoro dve godine, prvi Shadowgrounds dobio je dobre kritike od igrača kao odlično realizovana "pucačina" smeštena u izvrsni 3D engine. Razvojni tim iz finskog Frozenbyte-a odlučio je da ne petlja mnogo s razvojem pravog nastavka, već je izbacio novu turu misija, lokacija, likova i vanzemaljskih čudovišta za odstrel, rešen da ponovi uspeh originala i zadovolji pucačke zahteve publike.

Radnja ovog nastavka odvija se paralelno s dešavanjima iz prvog dela, prateći avanture tri preživela člana kolonijalno-istraživačko-eksperimentalnog kompleksa New Atlantis. Luk Gifords je klasičan svemirski marinac, ekspert za okršaje srednjeg dometa, naružan standardnom impulsnom automatskom puškom, pištoljem i raketnim lanserom. Bruno Lastman je sredovečni gospodin čiji nadimak Napalm jasno govori koje mu je oružje omiljeno, a snajperista Izabela Laros članica je razbijenog tima specijalnih snaga, odsečena od ostatka jedinice, inače stručnjak za dalekometnu borbu moćnim rail-gun-om i plazma automatom koji eliminiše neprijatelje, kao i dodatnim strujnim udarom. Pored činjenice da svaki lik koristi samo tri vrste oružja (uz pakovanje granata koje je zajedničko za sve), raznolikost likova je čisto kozmetičke prirode i tu je da donekle unapredi atmosferu odmotavanjem njihovih odiseja i kakvom-takvom naracijom između misija.

Odranije dobra razbijačka atmosfera je na očekivano visokom nivou, s adrenalinskom pucnjavom, mračnom industrijskom atmosferom i hordama nadirućih vanzemaljskih kreatura poznatih iz prvog dela igre, uz minimalne modifikacije postojećih i nekoliko novih primeraka. Napredovanje po nivoima i dalje teče glatko i munjevito, i bez problema se pravi prelaz iz eksterijera u unutrašnjost baza i obrnuto. Posebne pohvale zaslužuje odlično implementirana fizika, koja se ne odnosi samo na realistično "rasipanje" protivnika kada ih raznesete oružjem već je primenjena i na obližnje elemente okoline.

Naoružanje iz prve igre unapređeno je bez mnogo menjanja samih modifikacija (veći šaržer, rapidna paljba sačmarice, brže rotiranje minigana, koji donosi trenutni pakao kada "legnete" na okidač i sl.). Svakom liku moguće je unaprediti i dodatne (zajedničke) veštine, kao što su automatsko korišćenje paketa prve pomoći, podizanje nivoa zdravlja za 25 jedinica, radar za detekciju monstruma. Posebna unapređenja dodatno profilišu likove, a tu su i specijalni zadaci za svakog junaka posebno (vatreni obruč kod Bruna i Lukovo naskakanje na klasu Brut s plasiranjem razornog hica u lobanju protivnika, na primer).

U Survivor modu treba da izdržite nadiruće talase vanzemaljaca na manjim lokacijama sa skupljanjem iskustva i upisivanjem rezultata u tabelu. Tu je i editor misija i mapa za kreiranje sopstvenih lokacija i avantura. Grafika je i dalje izvrsna i funkcionalna. Eksplozije granata (ili burića) s propratnim udarnim talasom, kao i fantastični efekti prilikom korišćenja bacača plamena i dalje plene i uz konstantnu polutamu, režanje vanzemaljaca, treperenje malobrojnih izvora svetlosti, kvalitetno rokanje i odličnu ambijentalnu svemirsku muziku celoj igri daju jezivu i teskobnu atmosferu, podižući kvalitet igre za nivo ili dva u odnosu na odličnog prethodnika. Jedina zamerka je i dalje intenzivno linearan karakter igre i dizajn nivoa, odnosno lavirinata, koji se ponavlja uz tek poneki novi lokalitet koji se utapa u sivilo preterano sličnih misija. Ovo, međutim, ne bi trebalo previše da smeta, jer je igra i zamišljena kao arkadna pucačina sa sjajnom atmosferom i kao takva neće nekoga razočarati.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Apr 2024, 12:43:47
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Survivor

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.