Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Blizanci došli na svet držeći se za ruke  (Pročitano 826 puta)
12. Maj 2014, 11:25:37
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Blizanci došli na svet držeći se za ruke

Blic

Identične bliznakinje Džena i Džilijen, koje su osam meseci delile posteljicu i vodenjak, nisu mogle da se razdvoje ni tokom porođaja.

Džena i Džilijen su potpuno zdrave bebe

Sara Tisltvejt iz Orvila u petak je rodila retke “mono-mono” bliznakinje, nakon dva meseca ležanja u bolnici. Takav tip trudnoće događa se jednom u 10.000 slučajeva, pa su lekari iz bolnice u Akronu bili iznenađeni ultrazvučnim nalazima.
- Bavim se ovim poslom već skoro četiri decenije i video sam manje od deset ovakvih pacijentkinja - rekao je ginekolog Džastin Levin.

Međutim, pravo oduševljenje usledilo je tek na porođaju. Dok su izvlačili devojčice iz majčine utrobe carskim rezom, doktori su shvatili da se one čvrsto drže za ruke.
- To je pravo čudo! - izjavila je Sara Tisltvejt za Ej-Bi-Si.

Džena i Džilijen su došle na svet kao zaslužena nagrada za učiteljicu koja je, zbog rizične trudnoće, bila gotovo nepokretna 58 dana.

Sara Tisltvejt je mislila da nikad neće imati decu, a sada sa suprugom Bilom podiže dečaka i dve devojčice

- Moj suprug Bil i ja smo bili presrećni kada smo saznali da ćemo dobiti dve bebe, ali smo se uplašili kada nam je lekar saopštio da bi moglo da dođe do komplikacija. Nije bilo lako ležati tako dugo u bolnici, ali znala sam da ću na kraju dobiti dve zdrave, prelepe ćerke - kaže Sara, koja je bila priključena na monitore 20 sati dnevno.

Prema rečima stručnjaka, kod blizanaca koji se razvijaju u istoj posteljici postoji opasnost od uplitanja pupčanih vrpci, ali i od sindroma međublizanačke transfuzije, pri čemu jedna beba prima većinu hranljivih materija, a druga je pothranjena.

Srećom, Džena i Džilijen su potpuno zdrave. Budući da su rođene prerano i zajedno teške manje od četiri kilograma, ostaće u bolnici još najduže četiri nedelje. Zatim će ih roditelji odneti kući i upoznati sa starijim bratom Džeksonom koji ima 15 meseci.

- Pre nekoliko godina ginekolog mi je rekao da nikada neću moći da budem majka, a sada imam troje dece - kaže Sara Tisltvejt.

IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бззз :)

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 8261
Zastava Париз
OS
Windows XP
Browser
Chrome 34.0.1847.131
mob
Samsung Galaxy S II
 Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Немам потпис, јер ми га Челави увек обрише! Толико!

Edit by chelavi1: i to je potpis, zar ne?
Зар ћеш и то да ми обришеш?!

Edit by chelavi1: Dokle god je potpis uklopljen u pravilnik, necu.  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
mene kad su izvukli carskim rezom ....ja sam se drzao za cunu sa obadvije ruke... Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 28.0
mob
Motorola 
Citat
...Dok su izvlačili devojčice iz majčine utrobe carskim rezom, doktori su shvatili da se one čvrsto drže za ruke...

Znači - pičilo se kolce u majčinom stomaku !
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7787
Zastava
OS
Windows
Browser
Ucweb 2.0
Smile Smile Smile Smile

Inače, "vest" je Smile
IP sačuvana
social share
ГРОБАРИ ТРОШКА ИЗА СВАКОГ ЋОШКА
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Blizanci ruke svet

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.131 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.