Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Jul 2025, 15:20:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Тома Фила разбија СПЦ  (Pročitano 4176 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
zbog tih priča da na balkanu važe "posebna pravila" ni kosovo ne može da ostane srpsko jer je "poseban slučaj"

zar ne shvatate da takvim pristupom doprinostie samouništenju? lako je okrenuti ceo svet protiv nekog ko se svojski trudi da izgradi tako loš imidž kao srbija.

IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.11
mob
Qtek 小米
zbog tih priča da na balkanu važe "posebna pravila" ni kosovo ne može da ostane srpsko jer je "poseban slučaj"

zar ne shvatate da takvim pristupom doprinostie samouništenju? lako je okrenuti ceo svet protiv nekog ko se svojski trudi da izgradi tako loš imidž kao srbija.

Сад ја требам ко Јаковљевић у ''балканском шпијуну''.  Smile Ко ми, ко то ми ?
Значи ја сутра оснујем нову нацију у Борчи, па језик, покрадем историју нечију и на крају цркву и средим да велике силе имам иза леђа ... и нађеш се ти да се буниш, а ја ти кажем ''zbog tih priča da na balkanu važe "posebna pravila" ni kosovo ne može da ostane srpsko jer je "poseban slučaj"
zar ne shvatate da takvim pristupom doprinostie samouništenju? lako je okrenuti ceo svet protiv nekog ko se svojski trudi da izgradi tako loš imidž kao srbija. ''

Правим будалу од тебе и за#ебавам те, јер имам право јачег, знам да ће да ти запад заврне уши, ако не будеш прагматичан.

Али тим истим Американцима не смета да причају енглеским језиком, без обзира што је толико евоулирао да може бити засебан, рецимо Јамајчане једва да разумеш.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
dobro, videćemo. ne želim da se previše upuštam u teme poput ovih jer ljudi misle da "kontriram" i "provociram" i slično. samo mislim da je za srbiju, baš kao i za svaku drugu državu uključujući i izrael, mnogo bolje da smanje uticaj zvanične verske organizacije jer oba naroda imaju izuzetno bogatu kulturu koja je i bez vere dovoljna da sama po sebi održi jedinstveni identitet srpskog odnosno jevrejskog naroda. pustimo veru da diše plućima onih koji zaista veruju a ne veštačkim plućima raznih verskih organizacija.

eto toliko.  Smile
« Poslednja izmena: 09. Avg 2010, 23:26:15 od framling »
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.11
mob
Qtek 小米
framling, како не схваташ да ми Срби потичемо из различитих крајева бивше СФРЈ, то су ипак различите судбине у посткомунистичком друштву.

Црногорску и Македонску државу, нацију, језик и цркву најмање негирају они Срби који немају везе са тим просторима, значи да кажем Србијанци из централне и са севера Србије.
Многи ће се можда и сложити са тобом.

Али баш они који потичу из тих крајева су највећи противници тих лажних држава. То су њихови земљаци. А СПЦ им даје право да су у праву, када им нико не помаже, него чак одмаже попут политичара који признају те лажне државе.
Према томе глупо се сећи грану на којој седиш.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 263
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Ako Toma Fila razbije SPC, onda SPC ne vredi prebijene pare. "Ako sam pao, bio sam sklon padu", reče pesnik.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.11
mob
Qtek 小米
Ускоро о аутокефалности МПЦ
10. август 2010. | 14:09 | Извор: Бета Београд -- Македонска православа црква може добити пуну аутокефалност после наредног Свеправославног сабора, казао је верски аналитицар Живица Туцић.

Тај сабор треба да потврди прецизне услове за аутономију и аутокефалију, додао је он.

„Одлуку о аутокефалији потом доноси цариградски патријарх као васељенски, који издаје о томе документ, а сапотписници су представници осталих 13 православних цркава, казао је Туцић.

Одржавање Сабора је извесно, додао је он, а прецизни услови су недавно усаглашени на свеправославној конференцији у Женеви.

"Вишедеценијске припреме се приводе крају. Две водеће цркве,Цариград и Москва, објавиле су спремност да се Сабор одржи већ следеће године, најкасније за две године", казао је Туцић.

"За аутокефалност су потребни посебан народ, посебна држава, језик, као и постојање воље народа и епископата за потпуну самосталност цркве. Али, та се воља преноси цркви од које се одваја, у овом случају СПЦ", казао је Туцић.

Када је реч о МПЦ, он је навео да се њеној потпуној самосталности под садашњим именом супротставља грчки блок православних цркава, којих осим Цариграда и Атине има бар још четири.

Македонска православна црква прогласила је смаосталност 1967. године,а СПЦ 1950-тих година дала аутономију.

СПЦ се брани у БЈРМ, ако нас сада продају, издали су све Србе са тих простора, као и у ЦГ.
После разбијања државе, војске,опозиције, зашто не би разбили и СПЦ, односно национално ткиво српске нације.

Citat
Ako Toma Fila razbije SPC, onda SPC ne vredi prebijene pare. "Ako sam pao, bio sam sklon padu", reče pesnik.
Па они немају бољег представника, таква су и држава ... смешни. Али наш непријатељ из ЕУ и С.А.Д. је јако моћан и они могу да убеде евросрбе у било шта што пожеле.
« Poslednja izmena: 10. Avg 2010, 18:51:51 od Гамбино »
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.11
mob
Qtek 小米
Однос СПЦ-МПЦ без промене
11. август 2010. | 00:30 | Извор: Блиц Београд -- Нема никаквих промена у ставу Српске православне цркве према Македонској православној цркви, нити наговештаја блажег става о аутокефалности, пише "Блиц".

Однос СПЦ је транспарентан и од 2002. у духу Нишког договора који су овлашћени представници МПЦ потписали, а потом одустали од договора, наводе у Патријаршији за лист.

Питање односа СПЦ и МПЦ отворио је адвокат Тома Фила изјавом да са македонским амбасадором Љубишом Георгиевским предводи лоби групу у Београду чији је циљ да врх СПЦ попусти и дозволи аутокефалност МПЦ.

Међутим, српски патријарси, као ни садашњи поглавар Иринеј немају саветника. Београдски адвокат Фила је члан Епархијског савета Архиепископије београдско-карловачке, а питањем МПЦ се бави посебна комисија при Синоду СПЦ.

У Патријаршији за "Блиц" наводе да ниједан појединац нема овлашћења да преговара у име СПЦ.

"Што не значи да свако добронамеран не може да покуша да се нађе решење проблема, а што је ентузијазам појединих људи. Српска црква када је реч о МПЦ транспарентно ради од договора у Нишу", кажу у Патријаршији.

Портпарол Синода непризнате Македонске православне цркве Тимотеј рекао је јуче да је добродошла свака помоћ у преговорима са СПЦ, али да им није позната идеја адвоката Томе Филе о формирању лобија.

После добијања аутономије, непризната МПЦ се 1967. одвојила од СПЦ у чијем је саставу била и прогласила аутокефалност. МПЦ данас не признаје ниједна помесна православна црква. СПЦ је годинама покушавала да реши питање раскола са епархијама у Републици Македонији. Одржано је мноштво састанака са представницима отцепљених епархија, а ти сусрети су допринели да се у Нишу 17. маја 2002. године постигне договор за превазилажење раскола.

Према постигнутом споразуму, СПЦ признаје "најширу црквену аутономију" постојећим епархијама у Републици Македонији. Задржане су само најнужније везе које аутономија подразумева, од којих су две и суштинске, али и симбол: да избор поглавара Цркве у Македонији потврђује патријарх српски и да тај поглавар на литургији прво помиње патријарха српског. Тим договором допуштено је и да се у унутрашњем међусобном службеном општењу користи досадашњи назив - Македонска православна црква.

Међутим, овлашћени представници МПЦ су ставили потпис на постигнути договор, а потом под притиском тамошње власти одустали од договора. Однос између СПЦ и непризнате МПЦ се последњих неколико година додатно усложњавао драстичним кршењем људских права архиепископа Јована (Вранишковског) који је у јединству са СПЦ.

IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Jul 2025, 15:20:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.