Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 07:36:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Severna Koreja - drugi udar  (Pročitano 13054 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4009
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
koliko je realno da bi ameri ili rusi mogli da naprave neku vojnu inicijativu protiv koreje zbog ovoga?vojnu mislim ne ekonomsku?

U ovom trenutku to nije ralno.Ameri po pravilu napadaju protivnika koji nije u stanju da im parira,a to ovde nije slucaj.Korejanci imaju dosta dobru i organizovanu vojsku,koja je u stanju da se nosi sa eventualnom invazijom.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10

Salu na stranu, ovi su opasni loodaci, meni bas i nije drago sto su dosli do nuklearki,

oni su opasni ludaci iako nisu nikad napali nijednu zemlju ,a tvoje jevrejske gazde su krive za smrt miliona ljudi u proshlom veku ,ali oni su fini ....  Smile Smile

Javi se kad se naucis osnovnoj kulturi komunikacije, do tada mi se ne obracaj, mislio sam da sam bio jasan prosli put kada si me vredjao.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10

Javi se kad se naucis osnovnoj kulturi komunikacije, do tada mi se ne obracaj, mislio sam da sam bio jasan prosli put kada si me vredjao.

osnovna kultura komunikacije je ne vredjati zemlju i ljude koji te nisu nichim vredjali , a uz to vredjati inteligenciju onih koji postove chitaju  Smile i nisam vam se obracao nego rugao ,a u tome postoji velika razlika  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC Wildfire S

Salu na stranu, ovi su opasni loodaci, meni bas i nije drago sto su dosli do nuklearki,

oni su opasni ludaci iako nisu nikad napali nijednu zemlju ,a tvoje jevrejske gazde su krive za smrt miliona ljudi u proshlom veku ,ali oni su fini ....  Smile Smile

Stvarno da se čovek zapita... Smile
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 178
Zastava jos uvek africca
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
HTC one v
samo tako se moze koliko toliko odbraniti integritet, bez nje verovatno bi ih ameri razvalili kao nas.
pa zato i Iran juri tu nuklearku, radi jačih argumenata..

inace ima puno negativnih komentara o belorusiji (zapadni mediji), ali stvarno bi bilo dobro da potrošite koji odmor
na Minsk i okolne gradovo po belorusiji, pa će te videti da je istina drugačija (za mene mnogoooooo dugačija). Ja koji sam zudeo za kapitalizmom i trčao od Srbije i rezima S. Milosevica (i dalje mislim da je razvalio srbiju, ali ovi novi su je ubili), tek kada sam osetio to što se može videti u Belorusiji, pogotovu ako radite sa njima mogu reći da mi je žao sto neživim tamo. Valjda je 2008. bilo manje od 1% nezaposlenosti, kada završiš školu dobijaš posao u struci (naravno ne svi u Minsk) dobiješ stan (na korišćenje do smrti), ej čovek kod koga sam živeo dobio od države (doduše radi u državnoj firmi) stan po formuli član porodice 50kv, supružnik 25kv ili 10kv (zavisi da li radi i gde radi) plus deca1-15kv,dete2-15kv,dete3-30kv , cetvrto 10kv i vise nema ali malo li je. Ja se smarao po terenima za Sagem 10g. od 1996-2006, i kupio stančić u mirijevu pored manjina (romi) za 45hilj€ 40kv. e a oni dzabe, sada kada i sam imam dete potpuno drugačije gledam na te "slobode". siguran posao, stan, solidna plata i teraj... Ko ima porodicu razumeće.

Uffffff, zanesoh se... da se vratim temi

ko od nas zna kako je u s. koreji a da nije servirano od strane zapadnih medija kojim je avise nista neverujem, a zahvaljujuči nasem iskustvu.

kamo srece da naprave još sto komada.
« Poslednja izmena: 26. Maj 2009, 19:40:23 od jermenin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Svaka nuklearka je potencijalna pretnja. Korejanci možda jesu u neku ruku fanatici, ali nisu ludi da napadnu nekog. Nuklearno oružje znači njihovu sigurnost, a možda i jači uticaj.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4009
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Svaka nuklearka je potencijalna pretnja. Korejanci možda jesu u neku ruku fanatici, ali nisu ludi da napadnu nekog. Nuklearno oružje znači njihovu sigurnost, a možda i jači uticaj.

Bas tako.Nisu ludi da nekog prvi napadnu,cime bi sebi zapecatili sudbinu.Sve sto oni rade je u svrhu odvracanja od eventualnog napada Amerike i njenih vazala. Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
samo tako se moze koliko toliko odbraniti integritet, bez nje verovatno bi ih ameri razvalili kao nas.
pa zato i Iran juri tu nuklearku, radi jačih argumenata..

inace ima puno negativnih komentara o belorusiji (zapadni mediji), ali stvarno bi bilo dobro da potrošite koji odmor
na Minsk i okolne gradovo po belorusiji, pa će te videti da je istina drugačija (za mene mnogoooooo dugačija). Ja koji sam zudeo za kapitalizmom i trčao od Srbije i rezima S. Milosevica (i dalje mislim da je razvalio srbiju, ali ovi novi su je ubili), tek kada sam osetio to što se može videti u Belorusiji, pogotovu ako radite sa njima mogu reći da mi je žao sto neživim tamo. Valjda je 2008. bilo manje od 1% nezaposlenosti, kada završiš školu dobijaš posao u struci (naravno ne svi u Minsk) dobiješ stan (na korišćenje do smrti), ej čovek kod koga sam živeo dobio od države (doduše radi u državnoj firmi) stan po formuli član porodice 50kv, supružnik 25kv ili 10kv (zavisi da li radi i gde radi) plus deca1-15kv,dete2-15kv,dete3-30kv , cetvrto 10kv i vise nema ali malo li je. Ja se smarao po terenima za Sagem 10g. od 1996-2006, i kupio stančić u mirijevu pored manjina (romi) za 45hilj€ 40kv. e a oni dzabe, sada kada i sam imam dete potpuno drugačije gledam na te "slobode". siguran posao, stan, solidna plata i teraj... Ko ima porodicu razumeće.

Uffffff, zanesoh se... da se vratim temi

ko od nas zna kako je u s. koreji a da nije servirano od strane zapadnih medija kojim je avise nista neverujem, a zahvaljujuči nasem iskustvu.

kamo srece da naprave još sto komada.
to samo rusi jos jedan stereotip i zapadnjacke budalastine,kako u toj Belorusiji,eto,vlada diktatura,i kako se tesko zivi,itd,itd...u stvari,pametni se vise i ne osvrcu na zapadnjacke stereotipe o Rusiji,Belorusiji,Ukrajini,ali i ostalim drzavama SSSRa.tako su i za Rusiju obozavali da pricaju kako nema osecaj za lepo,pa kad su ljudi preko neta,a i uzivo videli Ruske dvorce,za koje je i Bakingemska palata nista,otpadale su im vilice.isto je i sa automobilima-svi misle tamo se samo proizvode ili su se proizvodili neki robusni,izdrzljivi,ali ruzni automobili,pa se na kraju ispostavilo da su pravili automobile ravne Kobri,Kadilaku,itd...Aleska je lepo bio objasnio i za polozaj Rusije u sektoru elektronike.
i tako dalje...
ako,ako,samo neka padaju stereotipi.mozda jednog dana i ceo Zapad shvati kakvim su glupostima napunili mozgove...e,sad,daleko je Severna Koreja od Belorusije po uredjenju,i jeste pod teskom dikaturom,sto se vidi i po maloj kolicini informacija,ali ne mislim,vec znam,da i zapad voli da napumpava situaciju...
Citat
koliko je realno da bi ameri ili rusi mogli da naprave neku vojnu inicijativu protiv koreje zbog ovoga?vojnu mislim ne ekonomsku?
ja mislim,
sto se tice Rusije-sanse su jako male cak i za politicke sankcije,a kamoli vojnu intervenciju.em sto je Rusija jaki vojni partner Severne Koreje,em sto joj je donekle i u interesu da Severna Koreja zeza Amere,pogotovu na Pacifiku,em sto Rusija nema potrebe da se boji icega...upravo zato sto nema razloga,jer se radi o Severnoj Koreji,a i zato sto ima kontra-mere za to.
sto se tice Amerike-vrlo je verovatno.Jer,iako Severna Koreja ima jaku i brojnu vojsku,ipak ima odredjen broj stare opreme,a i vi zaboravljate da Ameri imaju svoje baze i na Japanu,i u Juznoj Koreji,i na Tajvanu(ja govorim o sve rastucem i sirecem lancu oko Rusije,Indije i Kine,al nema ko da slusa...).to je nekoliko desetina,a mozda i stotina hiljada vojnika(jbg,ne znam sad tacne brojke...  Smile ) sa punim spektrom naoruzanja,ukljucujuci i podmornice,i nosace aviona,i krstarice.a pritom pomocu baza u Japanu mogu da dovezu avionima ili brodovima sta god im treba kad god im treba...
E,sad,ono sto je otezavajuca okolnost za Amere(i sto mi je jako drago)jeste to sto su odmah pored Rusija i Kina.Ni jedna od njih dve nece dozvoliti neko americko divljanje u njihovoj blizini.Zato predvidjam da ce Ameri u sledecih nekoliko meseci lobirati u UNu(u stvari,ne znam ni dal treba da kazem "lobirati",kad je UN vec njihov...) i ostalim tim medjunarodnim organizacijama i agencijama da se osude probe raketa,i verovatno ce manipulisati situacijom,tako da predstave S.Koreju u losem svetlu,i onda dobiju zeleno svetlo da intervenisu.
Nemaju potrebu da vojno intervenisu, niti im je to u interesu.
ma,ne uopste.
Citat
Nakon toga ce uslediti ujedinjenje sa Juznom Korejom, a nakon toga konacno bolji zivot za stanovnike Severne, i mirniji san za stanovnike Juzne Koreje i Japana.
1.sumnjam.
2.da,a Japanci su prosto preplaseni u zadnje vreme...mislim,drhte od straha,eno,svaki dan uvezbavaju "Duck and Cover" tehniku(iako ne vredi ama bas nista...  Smile ),i sklanjaju se u sklonista...  Smile
bre,njih stite Ameri.Mora oko Japana,Juzne,Severne Koreje i Tajvana vrve od razno-raznih Americkih brodova,ili brodova njenih saveznika.ne moraju ni prstom da mrdnu.
« Poslednja izmena: 26. Maj 2009, 23:46:37 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Dobro cinjenica je da ne drhte, nisu drhtali ni kada je u Severnoj Koreji proglaseno stanje neposredne ratne opasnosti pred lansiranje one rakete pre par nedelja, a na dan lansiranja javlja mi se prijatelj iz juznokorejske mornaricke baze gde su imali otvoreni dan za civile pa je iskoristio da slika ratne brodove i da uziva sa prijateljima u lepom danu. Ali opet, mislim da diktatori znaju da budu nepredvidivi, njih ne kontrolise niko do sami sebe, i ako ulete u paranoju, mogu svasta da urade, sto moze narocito biti opasno ako su naoruzani nuklearkama.
U svakom slucaju ujedinjenje bi bilo najbolje za region, ovako ce uvek kada se uzdrma vlast u severnoj koreji objavljivati ratno stanje  i dizati borbenu gotovost sto su radili od kad se razboleo Kim Jong Il. Upoznao sam neke ljude koji su bili i u Severnoj Koreji u proteklih 20 godina vise puta i kazu da se tamo jako lose zivi, bez obzira na americku propagandu o tome, ta propaganda ne odstupa mnogo od stvarnosti tamo. na kraju krajeva, sve i da ne poznajemo nikog ko je odlazio tamo, da su iole normalna zemlja mediji bi imali tamo pristupa, kao i obicni turisti, a i gradjani Severne Koreje bi imali pravo da napuste zemlju kad pozele. To sad nije slucaj.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Citat
na kraju krajeva, sve i da ne poznajemo nikog ko je odlazio tamo, da su iole normalna zemlja mediji bi imali tamo pristupa, kao i obicni turisti, a i gradjani Severne Koreje bi imali pravo da napuste zemlju kad pozele. To sad nije slucaj.
to jeste. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 07:36:54
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.