Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 12:56:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sever Bačke ovih dana  (Pročitano 21856 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 91
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
SonyEricsson 880
Sunny, ali zaista...
Prosečno inteligentan čovek kada vidi tu kartu u državnoj i nacionalnoj instituciji onda može da dođe samo do jednog zaključka... Da je to deo nacionalnog i državnog programa. Uopšte ne ulazim u priču dali su tu nacionalni momenti upregnuti u uzde katoličkih interesa...

Da, i ta karta nije bila postavljena u kontekstu neke istorijske, oavve ili onakve prošlosti, ne. Nego u kontekstu očuvanja svesti o toj, kao, prirodnoj Mađarskoj... Ne bitno.

I zašto bi to meni bilo ne prijatno i zašto bih ja očekivao da će mi se u Mađarskoj bilo šta loše desiti. E tu bi mogli da pričamo o inteligenciji, ...

Pa, ja sam bio zadivljen, zbog toga što oni u opšte ne kriju da imaju neke interese, toga se mi stidimo. I na tu temu se sprdamo. Kada je SANU samo jednom napisala nešto u smislu srpskog interesa, ljudi niste ni svesni koliko je to bilo blago... Obrušilo se drvlje i kamenje i ... Još i sada posle dvadeset godina SANU je zločinačka organizacija i sl... Zamisli da smo još okačili kartu velike Srbije. Sem radikala, koji nikada tu ideju nisu uspeli da pretoče u državnu politiku, niko ozbiljno o tome nije ni govorio... Ja mislim da je to šteta.

Dakle, može neko da bude pametan i napredan i da vidi jasno, ali ako je satanizovan u javnosti niko ga neće slediti i slušati.

Kod Mađara je to drugačije i o tome ja govorim. Mi se, za razliku od njih (mislim na javnost i političku i intelektualnu elitu) ponašamo nezrelo, odnosno... Pa, mislim da tu ima i onih koji nas svesno vode u propast, ali kada bi to tako i rekli onda nebi bilo idiota koji bi ih sledili....

Dakle, da zaključim. Mađari će svakako da iskoriste našu slabost da ostvare bar deo onoga što je zapisano na toj karti. To je njihov interes, da okupe sve svoje sunarodnike i prostore na kojima žive. I ko je onda glup i lud, onaj ko vidi očigledno ili onaj ko se posle svega još uvek anestezira od realnosti....

Čuj, paranoja. Budali nikada dosta izgovora.

Pa normalno razmišljanje našeg srbina je da mađari nisu kao šiptari.Kao šiptari nije niko na svijetu jer uz
autonomiju koju su imali komotno su mogli reći da su najpovlašćenija nacioanalna manjina u nekoj državi.
Međutim mađari imaju svoju samosvijest i znaju ko su i šta su za razliku od jednog broja "srba" koji sve što
dolazi sa srpske strane smatraju paranojom iako vrlo dobro mogu vidjeti posljedice takve "apatične" politike
koju srbi vode.
Iz one "salcburške deklaracije" od prije 52 godine uglavnom su odradili sve osim što još nisu međunarodno
oivičili granice.Pojam "vojvođani" kao narodnost se već koristi uveliko i taj pojam koristi i veliki broj srba
svjesno ili ne svjesno dajući sliku tzv.međunarodnoj zajednici o nekakvoj ugroženosti vojvođana od strane
Beograda,naravno plasiranu kroz ekonomiju.
Ako neko misli da zamjenik DS-e radi u interesu Srbije neka se dobro upita zašto aminuje svaki potez
Čanka koji jeste secesionista na M2.To je ona logika koju rade harzburgovci gdje traže svoje protivnike
među ne sposobnim srbima (finansirajući partije i davajući izbornu podršku) kako bi ostvarili svoje ciljeve
jer slijepac ne vidi dalje od nosa.
" Ne vjernim" srbima ne bi bilo loše da pročitaju "salcburšku deklaraciju" pa neka uporede zadate ciljeve sa
retorikom koja se danas nakon 52 godine koristi.Sve šta se radi radi se po slovu te deklaracije.

Kao što reče sajber prijatelj:"čuj paranoja" a ja bih dodao samo "dijete" može biti pasivno i sve smatrati
paranojom,odnosno običnom igrom koju tamo "neki" divljak shvata za ozbiljno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 185
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ja razumem ljude koji u nedostatku odgovorne i organizovane i promišljene nacionalne i državne politike nastupaju samostalno ili delimično manje ili više uspešno organizovano. Ukazuju na institucije i ljude koji rade suprotno našim interesima...

Tako razumem i onaj spisak ili pojedinačnu akciju blokirajmo pekaru nekog Albanca i sl... To je tužno. I vrlo često kontraproduktivno...

Ali mi nemamo politiku koja radi u našem interesu, pa pojedinci u očaju preduzimaju korake u  skladu sa svojim intelektualnim i materijalnim mogućnostima.

A žalosno je i kako ljudi koji nisu odmakli od ćurećih bataka u Cori i Metrou iz Segedina, ili šetnje po Sigetu razmišljaju o budućnosti Vojvodine...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

zvekete rodjaci

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 6155
Zastava Суботица
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 3220
Meni je jos zalosnije kad mi soli pamet neko ko Madjara nije video u zivotu ili onaj u cijem rodnom gradu ima Madjara tek u tragovima.  Dok neko ne uperi pusku u mene i moje bliznje, ne smatram ga za pretnju. A Madjari nisu skloni naoruzavanju. To sto drzavna vlast ne ume da pruzi podrsku srpskoj dijaspori i to u zemlji gde su Srbi priznata nacionalna manjina, to nije moj problem i to je sramota ljudi koji vode ovu zemlju i puna su im usta Kosova.  Srpska vlasta, takva kakva je nije dorasla Madjarskoj diplomatiji ni do kolena u ovom trenutku. Diplomatska bitka se ne vodi oruzjem, zbog toga su Srbi i izgubili sve ratove u proteklih 20 godina. Do god nas u nedostatku prave nacionalne taktike budu vodili ratni huskaci-propali smo.
IP sačuvana
social share
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.”

William Gibson
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Dok neko ne uperi pusku u mene i moje bliznje, ne smatram ga za pretnju.

Значи ти би да те доведу пред свршен чин јел? Smile  Тако се не води држава Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

zvekete rodjaci

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 6155
Zastava Суботица
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 3220
Jes' i to sto kazes, evo idem da se preventivno naoruzam samo zato sto ne zivim u etnicki cistoj sredini.  Smile
IP sačuvana
social share
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.”

William Gibson
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Ко ти је реко да се наоружаваш?? Полако са том хистеријом Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

zvekete rodjaci

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 6155
Zastava Суботица
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 3220
Ja histericna?  Ma samo ti se cini...
IP sačuvana
social share

William Gibson
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Па иста си ко и ти ратни хушкачи. Мисим две стране исте медаље, не ваља ни једно ни друго. А кад сам ти реко нешто против те твоје логике ти одма помену другу крајност. Пусти то, и твоја и њихова лигика имају за последицу рат Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 91
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
SonyEricsson 880
Meni je jos zalosnije kad mi soli pamet neko ko Madjara nije video u zivotu ili onaj u cijem rodnom gradu ima Madjara tek u tragovima.  Dok neko ne uperi pusku u mene i moje bliznje, ne smatram ga za pretnju. A Madjari nisu skloni naoruzavanju. To sto drzavna vlast ne ume da pruzi podrsku srpskoj dijaspori i to u zemlji gde su Srbi priznata nacionalna manjina, to nije moj problem i to je sramota ljudi koji vode ovu zemlju i puna su im usta Kosova.  Srpska vlasta, takva kakva je nije dorasla Madjarskoj diplomatiji ni do kolena u ovom trenutku. Diplomatska bitka se ne vodi oruzjem, zbog toga su Srbi i izgubili sve ratove u proteklih 20 godina. Do god nas u nedostatku prave nacionalne taktike budu vodili ratni huskaci-propali smo.
Ма опуштено није теби ништа упућено него онима које то интересује.Мађарима и србима.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

zvekete rodjaci

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 6155
Zastava Суботица
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 3220
EmptyClip-e jesi li ti ikada cuo za sarkazam?
IP sačuvana
social share

William Gibson
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 12:56:29
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.044 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.