Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Dec 2024, 01:52:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: ko misli da je seselj u pravu

Glasanje završeno: 23. Nov 2002, 16:00:49

Ukupno glasova: 23
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Seselj...  (Pročitano 16254 puta)
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 265
Citat: El Radisa
Ja sam čuo (pričala mi žena, srpkinja) da je Šešelj lično zaklao jednu Hrvaticu iz sela Hrtkovci kod Šapca. To selo je bilo poznato po tome da su odatle proterani Hrvati, i bilo je dosta špekulacija na tu temu, ali moram da dodam, da taj broj Hrvata koji su napustili Srbiju nije ni nulti procenat od broja Srba koji su napustili Hrvatsku.

A ti poistovecujes ta dva slucaja...zaboravljas da je u Hrvatskoj vodjen rat a ovde nije.
Osim toga proterivanje Srba  na jednoj strani da izazove proterivanje Hrvata na drugoj .....hmm, po cemu se onda razlikuju proterivaci ...ista govna svugde
IP sačuvana
social share
\x56 \x6f \x6a \x76 \x6f \x64 \x69 \x6e \x61
\x52 \x65 \x70 \x75 \x62 \x6c \x69 \x6b \x61
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Puma, Nokia, Telenor, Renault 25 only.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 3154
Zastava Sabac, Serbia
mob
Nokia 5800 XM
Zbog čega je vođen rat u Hrvatskoj?  :wink:  Smiley
Pa upravo zbog toga. Tamo gde su vođene borbe živelo je pretežno srpsko stanovništvo, mada bilo je i naleta kada smo dolazili do Zagreba.  Smiley miline...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Ja zivim u ubedjenju da smo za taj rat svi podjednako krivi, da ga neko nije poceo poceo bi ga onaj drugi i sl....
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Citat: El Radisa
Ja sam čuo (pričala mi žena, srpkinja) da je Šešelj lično zaklao jednu Hrvaticu iz sela Hrtkovci kod Šapca.

А да ти та жена можда није рекла да је и силовао жртву пре него што је заклао? У хашкој оптужници Шешеља терете и за `сексуално злостављање` па је можда то у питању. Ајде људи маните се оваквих баљезгарија, ко шири овакве глупости очигледно нема ни трунке здравог разума...

Citat: Laslo
Budući da sam imao rodbinu u Hrtkovcima koja je protjerana otamo, moram reći da nisam čuo za tu priču da je Šešelj osobno zaklao nekog.

Мени ово звучи као да си чуо да је у Хртковцима неко заклан, али ниси чуо да је то лично Шешељ урадио. Ако сам погрешно разумео онда извини, ако сам у праву онда буди директнији и реци нам о чему се ради. У сваком случају имаш информације из прве руке (од `протеране родбине`) па нам реци на који начин су то они протерани, које методе присиле су претрпели. Информације којима ја располажем говоре да су два главна догађаја које апострофирају заговррници наводног протеривања убиство 45-о годишњег М.С. и пребијање малдића Т.М. У периоду трајања исељавања Хрвата из Хртковаца (91-95) убиство С.М. је једино убиство у Хртковцима (значи никаква жена није заклана, а ни сам С.М. није заклан него убијен тупим предметом) и као такво се уклапа у нормалну стопу криминала. Осумљичени су у кратком року пронађени, ставњени иза решетака и нема никаквих индиција да је мотив убиства национална припадност. Што се тиче пребијања Т.М. оно јесте на националној основи, али се оно одиграло непосредно по повратку Т.М. са фронта где се као добровољац борио на страни Хрвата. Толико о насиљу, што се тиче других видова пасивног притиска, претњи, прозивки и вређања и тога је сигурно било али далеко мање него што је пропагандом приказано. У томе су предњачили Срби избеглице из Хрватске који су оправдано били пуни гнева према Хрватима. Што се тиче Шешеља, оно што се њему замера је да је на митингу прочитао списак са 17 Хрвата који су добровољно отишли да се боре у хрватским паравојним формацијама. Ако је неко узео пушку и отишао да убија Србе, зашто би се то крило од јавности, ако је био мудоња да иде у рат нек онда буде мудоња отрпи суд јавности. Личност која је највише прозивана за притисак на Хрвате је председник општине Остоја Сибинчић, избеглица из Пакраца, за кога се често тврди да је био члан радикала, што према мојим информацијама није тачно јер је Остоја био члан СПО (у суштини ово није ни битно али чисто да се зна). Остоја је чак због лажних оптужби био и у затвору, и након спроведене истраге републичких органа није било никаквих основа да се ту и задржи па је пуштен, након чега је био подвргнут разним видовима притиска, медијске сатанизације, чак је и покушано његово убиство подметањем бомбе под кола. Такође, ни један Хрват никада није подигао ни једну оптужницу против њега што говори у прилог његове невиности. Што се тиче става званичних републичких органа по овом питању он је у потпуности јасан. Они су учинили све да се не остави ни најмања могућност да се врши било какво насиље. Као што сам већ рекао, спроведена је истрага против Остоје Сибинчића, у Хртковце су послате појачане снаге републичког МУП-а како би спречиле било какво насиље, а и сами Хрвати признају да се припадници МУП-а понашали према њима потпуно коректно. И поново наводим чињеницу да ни један Хрват није морао да бежи и остави своју имовину него је у свим случајевима била договорена замена имовине са неким Србином из Хрватске, што говори да им није била угрожена егзистенција, да су трпели одређене непријатности, поготово они којима је неко у породици отишао у ЗНГ то је тачно, али је такође тачно да није било никаквог насиља нити организованог протеривања.

Znam samo za nestanak jedne familije iz Kukujevaca, i još nekoliko pojedinaca iz Kukujevaca, Erdevika i Morovića. (Ovim ne želim ulaziti u vašu raspravu, da me sad ne komentirate...)

И ја знам за нестанак ћерке једне пријатељице са посла мога оца, Српкиње, у сред Новог Сада, па не покушавам да то представим као геноцид над Србима Wink. Имаш ли неке информације шта се десило са тим људима, неке доказе или бар индиције да се ради о злочинима на националној основи? Замисли када бих ја сада овде наводио све приче које сам чуо о трагедијама Срба у Хрватској за време овога последњег рата (а чуо сам их јакооооо много). Баш због тога ја у принципу избегавам да износим догађаје и приче из последњег рата јер има много ствари које су плод делимично тачних података, пропаганде, измишљања и преувеличавања и проћи ће још доста година док се не утврди шта је од тога истина а шта не.
И није ми јасно као то не желиш да улазиш у расправу а са друге стране износиш неке оптужбе? У расправу си сам ушао, а моје је право да твоје оптужбе, које су у најмању руку сумњиве истинитосне вредниости, коментаришем.

И јесте да нема много везе са темом (Шешељем) али бих искотистио прилику да те нешто приупитам, а и кажеш да се бавиш `Хрватима у Срему` па да ти дам идеју чиме би још могао да се мало позабавиш.
Видим да си веома поносан оном заставом у твом потпису и шаховницом на њој. Као што сигурно и сам знаш, то је симбол под којим је поклано стотине хиљада невиних Срба, Рома и Јевреја, цивила, жена, деце и стараца. Како то да ти бар мало не смета да носиш симболе таквог гнусног злочина? Како то да са једне стране имаш толико осећаја и сажаљења за неколико несталих Хрвата, а са друге `рекламираш` геноцид зверских размера и подтураш под нос симболе тога геноцида истим онима над којима је тај геноцид почињен?

Citat: SerbianFighter
Ja zivim u ubedjenju da smo za taj rat svi podjednako krivi, da ga neko nije poceo poceo bi ga onaj drugi i sl....

Хајде да обавимо једно `научно истраживање` Smiley. Ти изнеси аргументе за то да смо ми криви а да Хтвати нису, а ја ћу да изнесем аргументе у прилог томе да је кривица много више хрватска него наша, па да видимо да ли ће то да буде `подједнако` Wink. Само немој да буде као са оним радикалским `лажима` од раније Smiley.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
@Radikal

Za ono od pre:
1. Nemam vremena da pisem
2. Nemam zelju da se uplicem u duboku diskusiju jer uskoro necu biti u mogucnosti da dovoljno cesto dolazim da bi bio u takvoj diskusiji

Za ovo sad...

Oni kazu da smo mi krivi , mi da su oni, a sustina je... svi smo krivi iz razloga sto nas je pisljiva linija na papiru dovoljno iznervirala da jedni drugima ubijamo bliznje. Ko je poceo relativna je stvar, u principu i ne bitna je jer kod nas su ratovi pocinjali i oko medje izmedju dva imanja ... ko je koga rebno sekircetom po lobanji prvi nebitno je jer vreme ne moze da se vrati a ne postoji nista sto moze nadoknaditi one koje je ta reka krvi sa sobom odnela.
Oni su silovali nase zene, i nasi su silovali njihove, oni su klali i nasi su klali i sl. Mi smo ratovali sa njima na njihovoj teritoriji ... da da znam postoji ideja o velikoj srbiji... ali jel ikad to bila srpska zemlja o cemu ti pricas? jel se to ikad u istoriji zvalo srbija? Ako se i zvalo 50ak godina kakva tek prava turci na nasu zemlju imaju kad su oni tu bili 500?
Ja samo kazem da je to bio bratoubilacki idiotski rat za koji smo svi krivi i koji sto pre treba prevazici... medjusobnom mrznjom samo  mozemo praviti nova sranja... ne moramo da se volimo, ali ni da se mrzimo!
Ima cestitih i nasih i njihovih ali ima i stoke medju oba naroda!
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Сто посто се не слажем са тобом али шта ћеш свако има право да неке ствари посматра из свог угла. Него што се тиче њихове територије, већ сам детаљно образложио своје `територијалне претензије` и доказао да имамо право на ту територију више него они, у Српском национализму, теми Мрзим усташе!!!, па де се не понављам, прочитај тамо још једном Smiley
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Сто посто се не слажем са тобом али шта ћеш свако има право да неке ствари посматра из свог угла

Naravno. Ne kazem ja da ne treba ljudi da veruju u ono sto ti kazes. Pa i ova sama tema je pokazala da i ako radikali nemaju 100% podrsku ipak dobar deo ljudi je rekao da Voji veruje.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Legum servi sumus ut liberi esse possimus.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
Zastava tako blizu, a tako daleko
mob
SonyEricsson 
Citat: Радикал

Мени ово звучи као да си чуо да је у Хртковцима неко заклан, али ниси чуо да је то лично Шешељ урадио. Ако сам погрешно разумео онда извини, ако сам у праву онда буди директнији и реци нам о чему се ради.

Upravo ono kako sam napisao, ja ne znam da je netko ubijen. Ti si u daljnjem dijelu svog posta iznio ono što ti znaš. Znači ponavljam htio sam samo reći da ja nisam čuo da je Šešelj ikoga ubio svojom rukom.

Citat: Радикал
И није ми јасно као то не желиш да улазиш у расправу а са друге стране износиш неке оптужбе? У расправу си сам ушао, а моје је право да твоје оптужбе, које су у најмању руку сумњиве истинитосне вредниости, коментаришем.

Kada sam rekao da ne želim ulaziti u vašu raspravu, mislio sam na ono što se razgovarali o Šešelju i ideji srpskog radikalizma. Dakle samo sam iskomentirao Radišin post, a ja se sa Šešeljem ne družim, niti bih mogao tvrditi da sam objektivno upoznat s njegovim likom i djelom da bih sad branio jednu ili drugu stranu u ovoj raspravi. Moj post je stoga bio samo komentar Radišinog, a ne komentar teme, jer kako i sam vidiš nisam nigdje izrijekom komentirao da je Šešelj ovakav ili onakav, da je u pravu ili u krivu po nekom pitanju.

Citat
И јесте да нема много везе са темом (Шешељем) али бих искотистио прилику да те нешто приупитам, а и кажеш да се бавиш `Хрватима у Срему` па да ти дам идеју чиме би још могао да се мало позабавиш.
Видим да си веома поносан оном заставом у твом потпису и шаховницом на њој. Као што сигурно и сам знаш, то је симбол под којим је поклано стотине хиљада невиних Срба, Рома и Јевреја, цивила, жена, деце и стараца. Како то да ти бар мало не смета да носиш симболе таквог гнусног злочина? Како то да са једне стране имаш толико осећаја и сажаљења за неколико несталих Хрвата, а са друге `рекламираш` геноцид зверских размера и подтураш под нос симболе тога геноцида истим онима над којима је тај геноцид почињен?

Ne stotine tisuća nego stotine milijarda. Ajde ne pretjeruj......
To je zastava mog naroda, moje zemlje i ponosim se njome. Ona je bila prije ustaša i hvala Bogu evo je i poslije njih.

A sad da ja tebe nešto pitam. Gdje sam ja to napisao da ustaše nisu ubile nikoga? Nijednog Židova, Srbina, Roma, civila, pravoslavca ili bilo koga tko je bio nevin? Gdje sam ja to na ovom forumu poticao ubijanja Srba?
Gdje sam ja to rekao da je to tako svejedno, da su Srbi ionako nekakva manje vrijedna sorta, koju i treba poklati?
To što ja ne priznajem optužbe koje drastično preuveličavaju taj broj, ne znači da time omalovažavam one koji su doista nevini poubijani.

Al dobro, ti se sigurno ne sramiš tog orla....Mada ne možeš mi reći da   nitko nije nevin stradao i od srpske ruke.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Upravo ono kako sam napisao, ja ne znam da je netko ubijen. Ti si u daljnjem dijelu svog posta iznio ono što ti znaš. Znači ponavljam htio sam samo reći da ja nisam čuo da je Šešelj ikoga ubio svojom rukom.

Добро је, драго ми је да се слажемо да нико није убијен (то се нажалост за Србе из Крајине не може рећи).

Kada sam rekao da ne želim ulaziti u vašu raspravu, mislio sam na ono što se razgovarali o Šešelju i ideji srpskog radikalizma. Dakle samo sam iskomentirao Radišin post, a ja se sa Šešeljem ne družim, niti bih mogao tvrditi da sam objektivno upoznat s njegovim likom i djelom da bih sad branio jednu ili drugu stranu u ovoj raspravi. Moj post je stoga bio samo komentar Radišinog, a ne komentar teme, jer kako i sam vidiš nisam nigdje izrijekom komentirao da je Šešelj ovakav ili onakav, da je u pravu ili u krivu po nekom pitanju.

Није тачно да си само коментарисао Радишин пост него си, као што сви можемо да видимо, изнео и неке друге шпекулације.  

Ne stotine tisuća nego stotine milijarda. Ajde ne pretjeruj......

С` обзиром да си ти, ако је истина што си рекао да си историчар, сигурно потпуно свестан овога што ћу у наставку изнети, овај део слободно прескочи, он је упућен осталима да би видели колико ти пристрасан, а бити пристрасан у оваквим стварим значи и бити неморалан, умањивати и прикривати такав злочин значи ставити се раме уз раме са злочинцима. На основу овога твог коментара је јасно да ти сматраш да је број жртава мањин од сто хиљада, по интонацији коју користиш, чак и много мањи (исто то је говорио и Туђман).
Од комунистичког режима на челу са Титом (Хтватом), за који се без сумње може рећи да није ни мало био наклоњен Србима, и поред политичких притисака, забрана објављивања тачних података и других видова покушаја прикривања праве размере усташког злочина, потиче информација да су у Јасеновцу (мисли се на читав комплекс, све са Старом Градишком) пронађени остатци око 500.000 тела и да се процењује да је још бар 200.000 отпловило Савом или спаљено у пећима. Такође непобитан доказ геноцида представља и ревизија пописа жртава Другог св. рата коју су спровели Музеј жртава геноцида и Савезни завод за статистику, где је до 7. маја 1997.године утврђено именом и презименом као и пратећим елементима (година и место рођења, узрок, место и датум смрти, националност, извршилац злочина) 441.626 страдалих особа на територији НДХ. Једно од најтемељнијих и најпотпунијих истраживања је и истраживање `Геноцид над децом` Драгоја Лукића, који је и сам био дете-заточеник и који је читав живот посветио истраживању геноцида над децом у НДХ. Овим истраживањем је именом и презименом, годином и местом рођења и годином смрти утврђено да је на територији НДХ страдало 74.316 деце до 14 година, 40118 дечака и 33989 девојчице (за преосталих 209 није било могуће утврдити пол јер се ради о новорођенчади који нису уведена у књиге а у логору су вођена само под редним бројем). Просечна старост убијене деце била је нижа од 7 година, по рођењу ова деца потичу из 5.241 села, насеља и градова широм НДХ, као и из 269 места из других крајева бивше Југославије а чији су животи угашени на територији усташке Ендехазије. Ево и неколико цитата да не кажеш као су Срби измислили бројке:

`In the Yugoslav Encyclopedia, whose editor was Miroslav Krleza, there is an entry about 700,000 victims of the Ustasha camp Jasenovac. `

`Within ten years, between 1979 and 1989, the highest Croatian officials said at the memorial services in the Jasenovac memorial area that the number of the victims of the Ustasha death camps was 700,000.`

`In the Yad Vashem’s Encyclopedia of the Holocaust, there is an information about 600,000 victims of Jasenovac`

`The Croatian Commission for establishing of the crimes, had as early as 1947 sent an official report that number of the victims in Jasenovac will probably never be established, but that on the basis of the then fresh traces and living witnesses it could be established that the number was probably between 500,000 and 600,000 of the victims.`

`Stating that high officials of the Serbian Orthodox Church, especially Bishop Atanasije Jeftic, claimed that in Jasenovacat least 700,000 – 800,000 Serbs had been killed, that ‘Jasenovac was the biggest Serbian city under ground’

`Professor Dr. Edmond Paris: "Genocide in Satellite Croatia", a book published in 1961, 1962, 1990... says on page 132
...It is estimated that a total of about 200,000 people met their death [in Jasenovac] during 1941-1942 [alone!]. Crowds of Jewish children were BURNED ALIVE in the old brick ovens, transformed into crematories.
...Vjekoslav Luburic, commander-in-chef of all the Croatian camps, announced the great "efficiency" of this slaughterhouse at a ceremony on October 9th, 1942,... During the banquet which followed, he reported with pride: "We have slaughtered here at Jasenovac more people than the Ottoman Empire was able to do during its occupation of Europe". `

`German General Edmund Glaz Horstenau, in the assessments between 2,000,000 and 700,000 thinks that the real number is 300,000, to state in Diary the number of 700,000`

`SS General Frike, on March 16, 1944, submitted a report that the Ustashas killed between 600,000 – 700,000 Serbs`

`The assessment of 700,000 was also given by the Norwegian Osmund Farena.`

`European Union representative for Yugoslavia, Carl Bildt, according to the HINA report, a number of 700,000 victims of the Jasenovac camp.`

`Finaly, in the report of the USA government, of June 1998, about the Nazi gold, there is a number of 700,000 victims in Jasenovac.`

Као што видиш, како год окренеш, не ради се о `милијардама` него о `стотинама тисућа` као што сам и рекао! Ако ме и даље будеш вукао за језик почећу да износим и податке од просрпских извора па да видиш која ће онда цифра бити у оптицају Wink.
И мало доказа у облику слика:

To je zastava mog naroda, moje zemlje i ponosim se njome.

Поносиш се шаховницом иако је она умазана крвљу стотина хиљада невиних цивила? Поносиш се симболом у чије име и за идеју коју он представља извршен далеко најгнуснији злочин на овим просторима а и шире? Е свака ти част... Сем у твом потпису, та шаховница се налазила и на главном улазу комплекса Јасеновц и још понегде:

Ona je bila prije ustaša i hvala Bogu evo je i poslije njih.

Да тако је, и геноцид над Србима сте проводили и пре Павелићевих усташа, у Првом св. рату, а и после, у овом последњем сукобу, с` тим што ја сигурно нећу додати `хвала Богу`. И све то у име и те исте шаховнице.

A sad da ja tebe nešto pitam. Gdje sam ja to napisao da ustaše nisu ubile nikoga? Nijednog Židova, Srbina, Roma, civila, pravoslavca ili bilo koga tko je bio nevin? Gdje sam ja to na ovom forumu poticao ubijanja Srba?
Gdje sam ja to rekao da je to tako svejedno, da su Srbi ionako nekakva manje vrijedna sorta, koju i treba poklati?
To što ja ne priznajem optužbe koje drastično preuveličavaju taj broj, ne znači da time omalovažavam one koji su doista nevini poubijani.

Занимљиво, али ми није јасно због чега су ова питања упућена мени, и зашто ми инпутираш да те оптужујем за нешто за шта те нисам оптуживао. Где сам ја то рекао да си ти рекао да усташе нису убиле никога? Са друге стране ако од десет убијених ти признајеш само једног, а осталих девет, по теби, немају право ни да се зна да су некада живели и постојали и да су мучки убијени, шта је то ако не омаловажавање жртава злочина. Очигледно је да ти је све једно да ли је 1 или 10 и у томе се, као и у тој шаховници коју нам овде демонстрираш, огледа непоштовање Српских живота које је твој народ одузео. Не знам шта ти видиш у тој шаховници, али стотине хиљада жртава геноцида, које су је гледале, како при уласку у логор, тако и у последњем тренутку живота на реверу неког до лаката крвавог усташе, у њој сигурно не би виделе ништа друго него поновни позив на убијање. Што се претеривања тиче, бројке које су горе неведене су чак и непотребне и није ми јасно који ти очигледнији доказ треба да је над Србима у Хрватској почињен стравичан геноцид од чињенице да је почетком прошлог века на територији Хрватске било безмало исто Срба колико и Хрвата а да их данас готово нема. Ко овако јасне и очигледне чињенице не признаје, тај има гадан проблем са својим моралом. Етнички чиста држава Хрватска у облику у ком данас постоји, и којом си ти толико поносан, је последица само и једино зверског геноцида. Да тог геноцида није било, ако би и постојала у овим границама, онда то сигурно не би била национална држава само Хрватског народа, једна од етнички најчистијих држава у Европи, него би у њој Срби били конститутивни народ, по правима, а вероватно и по бројности, потпуно једнак Хрватима. Са друге стране, чак и да признате све злочине и да се искрено покајете, то опет не значи да можемо да се понашамо као да никада ништа није ни било и да прихватимо последице геноцида. Док се последице тог геноцида не исправе, док жртве не добију потпуну садисфакцију, помирења нема и сигурно ће доћи тренутак када ће се Срби вратити по своје...

Al dobro, ti se sigurno ne sramiš tog orla....Mada ne možeš mi reći da nitko nije nevin stradao i od srpske ruke.

Наравно да ти то нећу рећи, као што надам се ни ти нећеш рећи да се икада игде водио било који рат у коме нико невин није страдао. Међутим, за разлику од шаховноце, двоглави орао је симбол борбе за слободу и под тим симболом никада није вршен организовани геноцид. Двоглави орао никада није био симбол организованог злочина читавог једног народа у циљу истребљења другог народа. Двоглави орао никада није објединио читаво духовно и световно руководство једног народа око идеје коју је усхићено прихватила и велика већина обичног народа (да није, злочин таквих размера једноставно не би био могућ) и читаву државу претворио у велику кланицу.[/img]

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

simboli.jpg
(60.25 KB, 400x355)
deca.jpg
(92.85 KB, 399x367)
zlocini.jpg
(83.25 KB, 400x400)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Legum servi sumus ut liberi esse possimus.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
Zastava tako blizu, a tako daleko
mob
SonyEricsson 
Citat
U beogradskim konclogorima "Sajmište" i "Banjica" ubijeno je mnogo ljudi, a o tim logorima se uopće ne govori. A radi se o logorima u glavnom gradu jedne države. Pri tome je logor "Sajmište" bio  logor isključivo za Židove. Taj logor danas u Beogradu nije ni obilježen! I to izgleda nikome ne smeta. A iz njega, kao ni iz "Banjice" niti jedan Židov nije izišao živ! Logoraši su ubijani čak i po ulicama grada Beograda. Evo kako to opisuje Philip Cohen: "Mjesec dana kasnije, u Sajmištu je izvršeno konačno rješenje, dolaskom mobilnih plinskih komora iz Njemačke. Između ožujka i svibnja 1942., svako jutro, osim nedjeljom i praznicima, vozilo bi bilo natovareno židovskim ženama i djecom, i starim osobama kojima bi se zatim kazalo da se preseljavaju. U jednom činu, naizgled ljubaznom, djeci su čak davane bombone. Sa ispuhom cijevi koja je usmjeravala ispušne plinove u hermetički zatvoren prostor vozila sa žrtvama, vozilo bi nastavljalo svoj put kroz Beograd, završavajući na groblju na Avali, sedam milja jugoistočno od grada. Po dolasku, svi bi bili mrtvi. Iako žrtve unutar Sajmišta nisu imale pojma o svojoj sudbini izvan logora, plinsko vozilo je jedva mogla biti tajna, bilo za srpsku policiju ili građane Beograda, pošto su lupanja po vratima vozila ili prigušeni krici žrtava dolazili iz neobičnih vozila." Takvo konačno rješenje dovelo je do toga da je Beograd postao prvi veći grad u porobljenoj Europi "očišćen od Židova - judenfrei". A to "konačno rješenje" zazivali su sami Srbi i antimasonskom izložbom, i Apelom srpskom narodu - apelom za kolaboraciju njihovih najviđenijih ljudi, i zabranom prelaska Židova na pravoslavlje od SPC, i antižidovskim markama, i u novinama i u knjigama. Kako je to izgledalo pokazuje knjiga dr. Lazara Prokića "Jevreji u Srbiji": "Danas je dokazano da su sva dela sabotaže u našoj zemlji finansirali Jevreji. Isto tako kod pohvatanih komunističkih bandi nađeno je mnogo Jevreja. Kod pohapšenih zbog šverca - opet Jevreji!... Kod pohapšenih zbog širenja alarmantnih vesti - opet Jevreji!... Znači Jevreji, Jevreji i Jevreji! Zato stvarajmo izrazito antijevrejsko raspoloženje, ukazujmo prstom na Jevreje i pratimo strogo njihov rad. Učinimo sve da za prvo vreme svi oni sa svojim potrebicama budu zbijeni na prinudnom radu negde - potpuno izdvojeni od nas, daleko čak i od naših očiju! Dok se ne nađe način da uopšte nestanu sa našeg tla!" Ako tome dodamo da su grobišta bila na raznim mjestima na području grada, pa jedan svjedok kaže: "Kako nam je bilo naređeno da brojimo leševe koji su spaljivani, to mi je poznato da je u Jajnicima spaljeno 68.000, a da je nespaljeno ostalo još 1.400 leševa, i to u jednoj raci 1.200 i u dvema po 100 leševa". Tako je Beograd zapravo jedini glavni grad jedne države za koji slobodno možemo reći da je bio grad konc-logor! Kako je to uopće bilo moguće? Pa Nedićeva vlada  vjerovala je u Hitlerov novi svjetski poredak pa je činila sve da bi stvorila Veliku Srbiju u okviru tog poretka.

Centar Simona Wiesenthala sigurno zna za stradanja Židova u Srbiji. Oni sigurno znaju da danas u Beogradu nema nikakve oznake o judenlageru "Sajmište". Taj beogradski logor isključivo za Židove iz koga niti jedan Židov nije izišao živ ne spominje se ni u Jeruzalemu, u Memorijalnom muzeju holokausta.  A Wiesenthal sigurno zna sve o beogradskim konc-logorima, o ponašanju srpskih intelektualaca, Srpske pravoslavne crkve u tom ratu. On zna da je Beograd postao judenfrei još 1942., a Himmler je morao dolaziti u Hrvatsku godinu dana kasnije - nezadovoljan "rješavanjem židovskog pitanja u NDH"! On zna i o antisemitizmu u Srbiji , jer o tome piše poznati Židov Filip David u svojoj knjizi "Jesmo li čudovišta". Pa ipak oni sve to ipak "ne znaju".

Ako si ti solidaran sa Židovima, moraš priznati da neki u Srbiji za vrijeme rata nisu bili. Dakle kao ustaše u Hrvatskoj, neki su i u Srbiji dali svoj udio u "konačnom riješenju". No čudi me da to nigdje ne spominješ.
U redu reći ćeš da ti govoriš o ustaškim zločinima. Vjerujem da mi onda nećeš zamjeriti, ako ja koju dodam i o drugima, pa makar oni bili i Srbi.

Citat
S druge strane, već tijekom rata, a pogotovo poslije njega, stvaran je Jasenovački mit, kao osnova u dokazivanju tzv. genocidnosti hrvatskog naroda, kako bi mogli sakriti svoje djelovanje tijekom Drugog svjetskog rata. Da bi se mogao stvoriti Jasenovački mit kroz uvećavanje broja žrtava ovog logora za deset i više puta, moralo se ići i s uvećanjem ukupnih žrtava tijekom Drugog svjetskog rata. To je komunističkoj vlasti odgovaralo i stoga što je tako uvećavala svoj doprinos u pobjedi, kao i za dobivanje veće reparacije. Zato se pojavljuje famozna brojka od 1,700.000 žrtava rata, koju je Tito izgovorio još 1945. u Ljubljani, a Kardelj u Parizu 1947. Ali poslije popisa iz 1948. stručnjaci su mogli izračunati kolike su moguće žrtve.  

Ivo Lah je 1952. pokazao koliko je bio glup pokušaj direktora Saveznog ureda dr. Vogelnika da opravda ovako napuhanu brojku od 1,700.000 žrtava, a dvije godine kasnije u Američkom birou za popis stanovništva P. Mayers i A. Campbel došli su do brojke od 1,067.000. Zato je Jugoslavija do 1963. godine revidirala svoj zahtjev Njemačkoj na 950.000 - podatak koji se u našoj literaturi spominje samo u prijevodu Cohenove knjige. Nadam se da će taj dokument biti dostupan Hrvatskoj, ako već nije. Međutim, Nijemci nisu prihvatili ni taj podatak pa je izvršen popis žrtava 1964. godine koji je dao brojku od 597.323 žrtve, a u Jasenovcu - 49.874! Primjetimo da je razlika između revidiranog broja žrtava - dakle, broja 950.000 - i broja koji je dobiven popisom jednak ukupnom broju žrtava koji je imala Velika Britanija u Drugome svjetskom ratu! Primjetimo također da je popis bio 1948. pa u proračunima moraju ući i žrtve od kraja rata do tada - dakle žrtve križnog puta. Podatci su skriveni od javnosti i tako je omogućen nastavak stvaranja srpskog mita o Jasenovcu.  A stvaranje i takav zločinački učinak srpskog mita o Jasenovcu ne bi bio moguć da nije podržavan i omogućavan u svijetu. To je već vidljivo iz činjenice da su u Američkom birou za popis stanovništva znali da je moguć(!) broj žrtava negdje oko milijun, a vjerojatno su znali i ono što je Jugoslavija dostavila Njemačkoj, pa ipak je i dalje u publikacijama i političkim istupima u silama pobjednicama Drugog svjetskog rata figurirala brojka od 1,700.000. Svojim istraživanjima, jedan Srbin, Bogoljub Kočović, i jedan Hrvat, Vladimira Žerjavića, pokušali su spriječiti zlokoban učinak Srpskog mita o Jasenovcu. Srpski demograf izračunao je 1,014.000 a hrvatski 1,027.000 žrtava.

Mislim da je ova studija Kočovića i Žerjavića dostupna u knjižnicama.

Citat
Međutim, to nije moglo spriječiti preuveličavanje i zataškavanje istine iz jednostavnog razloga što su svjetski moćnici znali i znaju istinu, ali su pomagali stvaranju Jasenovačkog mita kao važne karike u očuvanju svog čeda - Jugoslavije. Srpsku brojku od 700.000 žrtava Jasenovca, dakle brojku koja je za 100.000 veća od ukupnog broja žrtava na području cijele Jugoslavije po popisu iz 1964. spominju i dan danas.

Citat
Занимљиво, али ми није јасно због чега су ова питања упућена мени, и зашто ми инпутираш да те оптужујем за нешто за шта те нисам оптуживао. Где сам ја то рекао да си ти рекао да усташе нису убиле никога?

Pa koliko sam vidio ti si upućivao svoju primjedbu oko mog potpisa meni. A kako je on "genocidan" i "zločinački", netko bi pomislio da ti tako nešto misliš i o meni. Ali u redu, priznao si da ne poričem zločine iako si dodao neke opaske koje bi dovodile u pitanje moju moralnost.

Dakle, kao što vidiš i ja raspolažem nekim izvorima koji bacaju sasvim drugačije svjetlo na te događaje oko kojih se svađamo. I njima se vodim. Ne zato što bi mi odgovarali (jer bih ja iskreno volio da se nikakav zločin nije dogodio, pa bi se očekivalo da tvrdim da  i nije, a ne tvrdim), nego zato što po meni imaju smisla. Ponavljam, nažalost još nemam pristupa nekim arhivskim spisima koji bi mi omogućili da još detaljnije poduprem svoj stav, ali mislim da je i ovo dovoljno. Ne da te uvjerim u svoj stav, jer ne vjerujem da će to ikada biti moguće, nego da ostali vide zašto ja razmišljam kako razmišljam.
Napuhivanja, politiziranja, optuživanja su nažalost čest slučaj kada se povijest zlorabi da bi se opravdali neki današnji politički ciljevi. Na povjesničaru da je da stoga proba sine ira et studio, raditi svoj posao i pokušati utvrditi pravu istinu. Isto tako nažalost to često biva nemoguće u stopostotnoj mjeri, ali nastojanje za što većim stupnjem istine neće prestati. Sviđala se ona nekome ili ne. Opravdavala ona nečije ciljeve ili ne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Dec 2024, 01:52:20
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.254 sec za 19 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.